23
  • speed2006
    #23
    Amúgy, ebben igazad van.
    Én szeretem kihasználni amit csak lehet. A kocsira is rá van kapcsolva. Tök jó, mer precízen látom a fogyasztás, és egyébb adatokat. Nem csak azt látom hogy félig, negyedig a tank, hanem decire pontosan. Meg még ezer dolgot. Ellenőrizni tudom a lakást ha elutazunk, a kamerákat is használja, stb. Az internet, film, meg a többi csak plusz adottság.
  • MaRee
    #22
    Na jó, csak trollkodtam. Elhiszem én, hogy van akinek tényleg kell az ilyen és használja is, de az elenyésző többség. A legtöbb idióta megveszi a 20 magos procis új ájfont meg szamszungot mert az 8magos ezer ghz 4k felbontású faszom tudja, de fogalma nincs róla, hogy mik ezek, plusz amire használja a telefont (facebook-instagram-viber) elég lenne egy galaxy s is. Mindegy, hülyékből lehet a legtöbb pénzt csinálni.
  • speed2006
    #21
    Tudod, én használom fotózáshoz is a Note 2-őt. Össze kötve egy Nikon D800-al. Minnél nagyobb a telefon felbontása, annál jobban ellenőrizhetem a kép minőségét, azonnal, és tudom korigálni a beállítást. Éjszaka nagyon jól jön. Nem mindenki lájkolásra használja a tepsifont.
  • MaRee
    #20
    4k felbontásban lehet likeolni Cicababahh képeit
  • speed2006
    #19
    Minek a 4K? Mert meg tudom venni :-) És mert Qrva jó a képe.
  • speed2006
    #18
    "Minek a 64 bit? Instagramhoz?"
    Ez igen! Hába, van aki még az anribördsznél tart, akinek azt jelenti az okostelefon. Kapásbó kehetne sorolni, mi minden másra lehet használni. Nekem mondjuk egy játék sincs rajta. Pedig jófajta ám. Bírná a játékot.
  • speed2006
    #17
    Ennyi zsenit egy helyen. :)
  • speed2006
    #16
    "Viszont a 64 bit kell, ha 2 GB-nal tobb ram-ot akar valaki a telefonba tenni, ugyanis egy 32 bites rendszer 4 GB-ig lat"
    Ennek fussunk neki mégegyszer.
    Tehát három giga nem mehet, mert csak négyig látja? Másik a 32 bit mióta kezeli a 4 GB memóriát? Annak ellenére, hogy gépünk fizikailag 4GB memóriát tartalmaz, csak 3,5GB lesz elérhető a rendszer számára, a maradék elvész.
  • Papichulo
    #15
    Ha jol tudom, akkor itt linux (esetleg xnu) kernelrol beszelunk, ahol tudomasom szerint nincs 2GB-os korlat, csak ezert kerdeztem. De ezek szerint ez badarsagvolt :)
  • kvp
    #14
    "De persze ez csak a vindózra igaz, normális 32bites OS-nél 4 gb-nál van a határ."

    Hardvertol fugg. Peldaul arm-okon tobbnyire fix 2 darab 2^31 meretu cimter van, ebbol az egyik az eppen aktiv felhasznaloi programe, a masik a kernele. Rendes lapkezlovel ellatott rendszereken a kernel terulete akarmilyen kicsi is lehet, akar 4 KB is, a maradek marad az aktualis programnak. Ez viszont akarhogy is nezzuk csak max. 2^32 byte lehet, tehat 4GB. Ha ennel tobb ram van egy gepben, akkor egy program ebbol max 4GB-ot kaphat meg egyszerre, tehat ha nem szerver amin tobb nagy program fut egyszerre, akkor nem tudja kihasznalni. Mivel ma mar telefonokban sem ritka a 2-4GB-os ram-u, ezert ha fejlodni akarnak, akkor valtni kellett. Igy mar kaphat akar 8-16 GB ram-ot is egy telefon. Full hd videok rogzitesehez es on the fly szerkesztesehez egyebkent erre szukseg is lesz, a nagymeretu (terabyte-os) hattertarakkal egyutt. Ez persze a jovo, de a gyartoknak erdemes erre keszulniuk.
  • MaRee
    #13
    Na jó, talán az instagram is elfut majd rajta.
  • sanyicks
    #12
    kár hogy a fogyasztás nagy részét a csilliárd pixeles kijelző adja... Erre jó a 4k retinafaszom diszpléj.
  • sanyicks
    #11
    A 2gb-s korlát a fostos winfosból jön, ahol is ennyire van korlátozva a 32bites programok memóriahasználata. Elvileg fel lehet hekkelni 3 gb-ra, de tovább nem.
    De persze ez csak a vindózra igaz, normális 32bites OS-nél 4 gb-nál van a határ.
  • figyu
    #10
    "egy 32 bites rendszer 4 GB-ig lat, ebbol a programok 2-ig

    Honnan jon ez a 2GB-os korlat?"

    Tényleg van ilyesmi, csak nem 2GB, hanem: 4 - a GPU memória. Annak kell a hely a címtérben. Legalábbis Window-son, de a címtér megosztása szerintem rendszerfüggetlenűl kell.

    És tényleg, komolyan, kinek kell 4Gbyte RAM egy telefonba? HD felbontású filmek szerkesztésére? Full HD-ban a CallOfDuty? Vagy valaki meterológiai folyamatokat akar szimulálni? A mobilon???

  • SupraMKIII
    #9
    MaRee: Remélem nem okozok vele nagy traumát, de egy okostelefon másra is jó, mint arra. Sőt, nekem már vagy 6 éve van, és nem volt még rajta semmilyen formában fészbúk. Sőt, nem is vagyok regisztrálva.
    De azért tudok mit kezdeni majd a 64 bites telefonnal :P
  • MaRee
    #8
    Biztos szépen fut majd a fészbuksz a 64-bites telón, megéri, vegyétek.
  • asgh
    #7
    Tényleg, 64 bites android van már? Mármint Google által kiadott hivatalos. Azt gondoltam volna, hogy előbb a Google fog megjelenni 64 bites referencia hardverrel és arra optimalizált OS-el és csak aztán áll át a többi gyártó. Vagy a Samsung egyszerűen lefordítja mondjuk a KitKat-et 64 bitre?
  • Papichulo
    #6
    egy 32 bites rendszer 4 GB-ig lat, ebbol a programok 2-ig

    Honnan jon ez a 2GB-os korlat?

    Arrol nem beszelve, hogy az ipv6 is eleve 64 bites kornyezetre lett optimalizalva es jonnek a 4G-s halozatok is.

    Ennek mennyi koze van a CPU regisztereinek a meretehez? Mert az, hogy egy IP cim elfer egy adat/cim-regiszterben, attol kimutathato teljesitmenynovekedes nem latom, hogy hol kovetkezne be. Ditto a 4G halozatok eseten.
  • zola2000
    #5
    Nem biztos, de aki 100ezer forintnál drágábban vesz telefont, annak lehet hogy nem tetszene ha nem futna maxon a következő asphalt...
  • dyra
    #4
    mókusvakítás. Inkább optimalizálnának, hogy ne keljen lassan 2 - 3 óránként töltőre tenni egy "csúcs" telefont. PC kb akkor használom ki a 4GB ramot mikor 3 böngészőben nyitva van 30 oldal az egyik fülön valami videó megy ezen kívül fut még egy Office, de ekkor sem vagyok benne biztos. Ugyanezt elképzelem telefonon no kb esélytelen vagyok. No persze gondolom aki csúcstelefont vesz az mind vérbeli gamer lesz a közeljövőben ? :D
  • kvp
    #3
    "Szerintem meg jobb lenne ha a marketinges csapatra hallgatnának és egyből 256 bites procikat gyártanának,"

    Olyat jelenleg csak az intel es az nvidia tud, de ok gyartanak is. Viszont a 64 bit kell, ha 2 GB-nal tobb ram-ot akar valaki a telefonba tenni, ugyanis egy 32 bites rendszer 4 GB-ig lat, ebbol a programok 2-ig, tehat tobbet nem is erdemes belerakni. Arrol nem beszelve, hogy az ipv6 is eleve 64 bites kornyezetre lett optimalizalva es jonnek a 4G-s halozatok is. Ennyi erovel maradhatott volna az x86 is 32 bites es meg mindig a pentium 4 lenne a legjobb processzor. Szoval kivetelesen a 64 bites arm-ok megjelenese teljesen jogos es idoszeru volt. Nemsokara joggal varhatunk el desktop teljesitmenyt az arm-os prociktol is.
  • qetuol
    #2
    de gyorsan kéne lépni, mert ha az Alma levédeti a 64-bites procikat...
  • M2 #1
    Szerintem meg jobb lenne ha a marketinges csapatra hallgatnának és egyből 256 bites procikat gyártanának, követve a 6-7 collos képernyők, 20+ megapixeles kamerák példáját!