A NASA nélkül nem megy...

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Annyi csak, hogy ha várhatóan 40 éven belül meghalok, 2x ennyi idõ múlva már SENKI nem fog emlékezni rám. Így viszont még 200 év múlva is rajtam röhögnének az újszülöttek :-D"

A volt egyszer egy öngyilkos elmebeteg ûrhajós, tudod, aki kiugrott a Mars felett. Tudod, nem jut eszembe a neve. Neked se? Na mindegy, igyunk. Hú hú fasza vodka volt. Elképzeltem, ahogy becsapódott az a barom. Bocs, hogy leköptelek a vodkával, de elröhögtem magam.

Nagyjából ennyi lenne a hírneved.

És azt a várható 40 évet nem élnéd meg. Amit megcselekednél, az mind nem történne meg.
Irdatlan mennyiségû hajtóanyagot kellene magukkal vinni. Már a Holdtól hazafelé jövet is fékezés nélkül szállt le az Apollo kabin, a Marstól jövet még nagyobb sebességrõl kellene fékezni a Föld körüli pályára álláshoz. A fiókban porosodó nagy, leszállást is végrehajtó, dollár százmilliárdokba kerülõ expedíciók terveiben is direkt leszállás szerepel
Nem tudom, a visszatérõ kapszulát miért kellene magukkal vinni. Nem tudnak visszatéréskor egyszerûen Föld körüli pályára állni, és akkor felküldik értük a leszállóegységet. 😊 Mondjuk tény, hogy ha közben valami gikszer történik idehaza (kitört az atomháború, vagy államcsõd miatt nincs pénz a fellövésre😊) akkor ott ragadnak. 😊
Sir Quno Jedi
Most a brit tudósokra gondolsz? 😄DD Mert az emberiséget MINT FAJT murva nehéz elpusztítani, mivel ehhez túlságosan nagy a populáció és túlságosan szét vagyunk szórva, merõben eltérõ környezeti körülmények között. Perszemeghalta sok-sok-sok-sok ember (ki nem szarja le), de a faj tovább él. Az más kérdés, hogy az életszínvonal eléggé lecsökkenhet, de istenkém, ez van... 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

te szeretsz félni, ugye?
Jah de egy önellátó, világtól hermetikusan elzárt minikolóniát pl. a föld alatt is létre lehet hozni, és nagyságrendekkel egyszerûbb, mint bármelyik másik bolygón...
Nem tudod úgy elcseszni a Földet, hogy bármelyik naprendszerbeli égitesten jobbak legyenek az életfeltételek. <#papakacsint>

Túlnépesedés, környezeti károk, klímaváltozás. Az ember egy törékeny szervezet, nem bír el annyit, mint a primitívebb organizmusok...

Bullshitozhatod itt olyan emberek tanulmányait akik már lettek valamit a tudomány asztalára, attól igazad még nem lesz.
Sir Quno Jedi
Igen, vagy belelõjük a napba, hogy vérge elfogyjon innen! 😄 És akkor végre mehetünk bányászni a zaszteroidákat... (not)

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Bullshit. A bolygó köszöni, de jól van. Mi meg már túl sokan vagyunk perpé is ahhoz, hogy csak úgy kipusztuljunk pikk-pakk. Persze külsõ erõ kinyírhat attól még minket, de ez fikció.

Willenbrock
Emlékszem már kb 20 éve sok könyvben azt lehetett olvasni,hogy 2000-re megvalósul majd az emberes Mars küldetés 😄 Talán ha a SZU nem múlt volna ki,akkor megcsinálták volna,mert megmaradt volna a verseny.Így,hogy csak az dönt mi éri meg,meg mi nem,talán elõbb nyírjuk ki a Földön magunkat,mintsem lenne valami elõrelépés az emberes ûrutazásban.Esetleg a kínaiak alkotnak majd valamit,de azok is inkább fegyverkezésre fordítják a pénzüket.

Technológiailag ezt a szintet még nem értük el. Ennyi.

Én inkább egy olyan terven dolgoznék ami képes kimenekíteni párszáz embert a bolygóról mert amilyen mértékben leszarjuk, 1000 év múlva lakhatatlanná fog válni.
Meg lehetne csinalni a jelenlegi kis raketakkal is, csak sokkal tobbe kerulne. Foldkoruli palyan kellene osszerakni egy bolygokozi urhajot, tehat kb. egy nagyobb hajtomuvel szerelt kisebb iss-t. Ha vismr hajtomuvet tesznek ra es fisszios reaktor szolgaltatja az energiat, akkor viszonylag keves hajtoanyagot kell felvinni es ezt is lehet 1-2 tonnas darabokban. Ez kb. 20 sojuz meretu raketa inditasat jelenti, ha nem tortenik semmi hiba es a szerelest taviranyitasu robotokkal vegzik. Iszonyat penz, megszeg nehany nemzetkozi egyezmenyt, de megoldhato.
"Amíg nem merülnek ki teljesen a Föld ásványkincsei addig nem éri meg pl bányászni az ûrben. Ha majd nem lesz már itt a földön titán vagy más ritka fém..."

Miért mi lesz a titánnal meg más ritka fémmel? Lebontják protonná meg neutronná?
<#ijedt>

Ha már nem lesz semmi, mibõl épíyenek ûrhajót?

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Az ûrutazás jövõje az ûrbeli nyersanyagok kitermelése legyen az aszteroidán vagy egy másik bolygón. Ez képes profitot termelni és ez tudja magával húzni az utasszállítós ûrutazást is side effektként.

Sajnos ez még nagyon távoli jövõ, a mai ûrtechnológia kb. a talicska szintjén van miközben tankerhajó kéne...

Amíg nem merülnek ki teljesen a Föld ásványkincsei addig nem éri meg pl bányászni az ûrben. Ha majd nem lesz már itt a földön titán vagy más ritka fém akkor majd kénytelenek lesznek máshonnan megszerezni
Sir Quno Jedi
Montam én, hogy álmodozni lehet, de kereskedelmi ûrutazás az nincs. 1xûen nem éri meg az alapbefektetések olyan horribilisek. Kell hozzá pl. a Nasa, aki már dollárszázcsilliárdokat ölt bele a fejlesztésekbe és sok évtizedes tapasztalata van a témában.

Inkáb felesbe képzelhetõ el a dolog és onnan kiindulva növelni a kereskedelni rész arányát. Mint amit most próbálnak.

Tinman
Annyi csak, hogy ha várhatóan 40 éven belül meghalok, 2x ennyi idõ múlva már SENKI nem fog emlékezni rám. Így viszont még 200 év múlva is rajtam röhögnének az újszülöttek :-D

Lehet egy sírkövet is kapnék majd a Marson... óóóó de csodás lenne :-)

Szóval, a kérdésedre válaszolva: Csak a móka kedvéért :-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Mi jelentõsége van annak, hogy párezer évre rákerül a neved a történelem lapjaira?

Tinman
Ha már ott lennék kérném, hogy lökjenek ki ûrruhában... az elsõ ember, aki becsapódna a Mars felszínébe.

Az senkit nem érdekel, hogy a lábammal érintem a talajt, vagy a vesémmel nem?

Sounds fun!

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

"hogy 501 nap alatt eljusson a Marsig, majd visszatérjen a Földre, anélkül, hogy leszállnának a vörös bolygón."

Na, ennyit a marsraszállásról...

← ElőzőOldal 2 / 2