72
-
torreadorz #32 "Akkor ha jól értelmezem a válaszodat még nem voltunk az űrben?"
Ilyet nem irtam. De az amit te ma űrtechnológiának hivsz, annak kb. annyi köze van az ürutazáshoz mint strandi úszóguminak az oceánjáró hajóhoz.
Ezek után felróni hogy miért nem arra költünk hogy úszógumival átszeljük az oceánt...
Az egész technológiánk arra jó hogy a gyerekmedencében lubickoljunk. A bátrabbak esetleg az úszómedencében (holdutazás). A mars az kb. a Földközi tenger, a többi meg leírhatatlan. Lehet próbálkozni egy úszógumival... -
fszrtkvltzttni #31 Elvileg, ha elég sok pénzt hordasz össze egy helyre, akkor összeomlik. Persze meg kell jól lökni, hogy forogjon, és ha szerencséd van, és a feltételezés a forgó fekete likakkal kapcslatban igaz, akkor már hasíthatsz is keresztül a téridő szövetén. :D -
Magyar Betyár #30 Akkor ha jól értelmezem a válaszodat még nem voltunk az űrben? Minden ok felétek? Tv, internet van régóta? -
fszrtkvltzttni #29 A pénz mondja meg, hogy az erőforrásokat mire használjuk fel. Képzeld el sokaknak a világűr semmit nem jelent. Akkor most mit építsünk, zűrhajót vagy metrót, esetleg egy luxusjachtot? Esetleg csatornázzuk alá a sivatagot, és változtassuk haltenyészetté az óceánokat, hogy 10x ennyi ember is 200 kilósra tudja hizlalni a seggét? -
torreadorz #28 "Egészen elképesztő, hogy az emberiség rendelkezésére áll a technológia a szükséges anyagok és ismeretek de nem megyünk az űrbe mert nincs rá pénz!"
Helyesen: nincs meg a szükséges technológia, anyagok és ismeretek. Ellenben van egy csomó papirfecni amivel viszont még senkinem sem sikerült féreglyukat nyitnia... -
Magyar Betyár #27 Egészen elképesztő, hogy az emberiség rendelkezésére áll a technológia a szükséges anyagok és ismeretek de nem megyünk az űrbe mert nincs rá pénz!
-Mi is az a pénz? "kérdezné egy idetévedt idegen" ami miatt nem küldtök fel naponta űrhajókat, holott képesek lennétek rá?
- Hát ŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ "mondanánk mi" és itt próbálnánk elmagyarázni a sok kis papírcetli fontosságát amivel falószínüleg már senki sincs teljesen tisztában a földön.
A barátságos idegen pedig sírva röhögne rajtunk és hazafelé menet kirakna az űrbe a föld mellé egy "Vigyázat hülyék bolygója" táblát. -
fszrtkvltzttni #26 én nem bánnám, ha elmaradna
az a 2021-es jobban hangzik
egyébként meg nem az álamon múlik, ha állja a cehhet a milliárdos, akkor rá fognak bólintani -
fszrtkvltzttni #25 kik írtak arról tanulmányt, hogy ki fogunk halni? -
fszrtkvltzttni #24 a titán nem ritka ;) -
Magyar Betyár #23 A mars felé suhanva viszont azt üvölthetné, hogy "Ez egy elképesztően kis veszteség az emberiségnek, de egy kurva nagy zuhanÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁS nekEEEEEEEEEEEEEEEM!!!! -
Vol Jin #22 "Annyi csak, hogy ha várhatóan 40 éven belül meghalok, 2x ennyi idő múlva már SENKI nem fog emlékezni rám. Így viszont még 200 év múlva is rajtam röhögnének az újszülöttek :-D"
A volt egyszer egy öngyilkos elmebeteg űrhajós, tudod, aki kiugrott a Mars felett. Tudod, nem jut eszembe a neve. Neked se? Na mindegy, igyunk. Hú hú fasza vodka volt. Elképzeltem, ahogy becsapódott az a barom. Bocs, hogy leköptelek a vodkával, de elröhögtem magam.
Nagyjából ennyi lenne a hírneved.
És azt a várható 40 évet nem élnéd meg. Amit megcselekednél, az mind nem történne meg. -
Thrawn #21 Irdatlan mennyiségű hajtóanyagot kellene magukkal vinni. Már a Holdtól hazafelé jövet is fékezés nélkül szállt le az Apollo kabin, a Marstól jövet még nagyobb sebességről kellene fékezni a Föld körüli pályára álláshoz. A fiókban porosodó nagy, leszállást is végrehajtó, dollár százmilliárdokba kerülő expedíciók terveiben is direkt leszállás szerepel -
fonak #20 Nem tudom, a visszatérő kapszulát miért kellene magukkal vinni. Nem tudnak visszatéréskor egyszerűen Föld körüli pályára állni, és akkor felküldik értük a leszállóegységet. :) Mondjuk tény, hogy ha közben valami gikszer történik idehaza (kitört az atomháború, vagy államcsőd miatt nincs pénz a fellövésre:)) akkor ott ragadnak. :) -
Most a brit tudósokra gondolsz? :DDD Mert az emberiséget MINT FAJT murva nehéz elpusztítani, mivel ehhez túlságosan nagy a populáció és túlságosan szét vagyunk szórva, merőben eltérő környezeti körülmények között. Perszemeghalta sok-sok-sok-sok ember (ki nem szarja le), de a faj tovább él. Az más kérdés, hogy az életszínvonal eléggé lecsökkenhet, de istenkém, ez van... :D -
uwu420 #18 te szeretsz félni, ugye? -
Archenemy #17 Jah de egy önellátó, világtól hermetikusan elzárt minikolóniát pl. a föld alatt is létre lehet hozni, és nagyságrendekkel egyszerűbb, mint bármelyik másik bolygón... -
Richard Donkies #16 Nem tudod úgy elcseszni a Földet, hogy bármelyik naprendszerbeli égitesten jobbak legyenek az életfeltételek.
-
heist #15 Túlnépesedés, környezeti károk, klímaváltozás. Az ember egy törékeny szervezet, nem bír el annyit, mint a primitívebb organizmusok...
Bullshitozhatod itt olyan emberek tanulmányait akik már lettek valamit a tudomány asztalára, attól igazad még nem lesz. -
Igen, vagy belelőjük a napba, hogy vérge elfogyjon innen! :D És akkor végre mehetünk bányászni a zaszteroidákat... (not) -
Bullshit. A bolygó köszöni, de jól van. Mi meg már túl sokan vagyunk perpé is ahhoz, hogy csak úgy kipusztuljunk pikk-pakk. Persze külső erő kinyírhat attól még minket, de ez fikció. -
Emlékszem már kb 20 éve sok könyvben azt lehetett olvasni,hogy 2000-re megvalósul majd az emberes Mars küldetés :D Talán ha a SZU nem múlt volna ki,akkor megcsinálták volna,mert megmaradt volna a verseny.Így,hogy csak az dönt mi éri meg,meg mi nem,talán előbb nyírjuk ki a Földön magunkat,mintsem lenne valami előrelépés az emberes űrutazásban.Esetleg a kínaiak alkotnak majd valamit,de azok is inkább fegyverkezésre fordítják a pénzüket. -
heist #11 Technológiailag ezt a szintet még nem értük el. Ennyi.
Én inkább egy olyan terven dolgoznék ami képes kimenekíteni párszáz embert a bolygóról mert amilyen mértékben leszarjuk, 1000 év múlva lakhatatlanná fog válni. -
kvp #10 Meg lehetne csinalni a jelenlegi kis raketakkal is, csak sokkal tobbe kerulne. Foldkoruli palyan kellene osszerakni egy bolygokozi urhajot, tehat kb. egy nagyobb hajtomuvel szerelt kisebb iss-t. Ha vismr hajtomuvet tesznek ra es fisszios reaktor szolgaltatja az energiat, akkor viszonylag keves hajtoanyagot kell felvinni es ezt is lehet 1-2 tonnas darabokban. Ez kb. 20 sojuz meretu raketa inditasat jelenti, ha nem tortenik semmi hiba es a szerelest taviranyitasu robotokkal vegzik. Iszonyat penz, megszeg nehany nemzetkozi egyezmenyt, de megoldhato. -
Richard Donkies #9 "Amíg nem merülnek ki teljesen a Föld ásványkincsei addig nem éri meg pl bányászni az űrben. Ha majd nem lesz már itt a földön titán vagy más ritka fém..."
Miért mi lesz a titánnal meg más ritka fémmel? Lebontják protonná meg neutronná?

-
Pares #8 Ha már nem lesz semmi, miből épíyenek űrhajót? -
torreadorz #7 Az űrutazás jövője az űrbeli nyersanyagok kitermelése legyen az aszteroidán vagy egy másik bolygón. Ez képes profitot termelni és ez tudja magával húzni az utasszállítós űrutazást is side effektként.
Sajnos ez még nagyon távoli jövő, a mai űrtechnológia kb. a talicska szintjén van miközben tankerhajó kéne... -
NPite #6 Amíg nem merülnek ki teljesen a Föld ásványkincsei addig nem éri meg pl bányászni az űrben. Ha majd nem lesz már itt a földön titán vagy más ritka fém akkor majd kénytelenek lesznek máshonnan megszerezni -
Montam én, hogy álmodozni lehet, de kereskedelmi űrutazás az nincs. 1xűen nem éri meg az alapbefektetések olyan horribilisek. Kell hozzá pl. a Nasa, aki már dollárszázcsilliárdokat ölt bele a fejlesztésekbe és sok évtizedes tapasztalata van a témában.
Inkáb felesbe képzelhető el a dolog és onnan kiindulva növelni a kereskedelni rész arányát. Mint amit most próbálnak. -
Annyi csak, hogy ha várhatóan 40 éven belül meghalok, 2x ennyi idő múlva már SENKI nem fog emlékezni rám. Így viszont még 200 év múlva is rajtam röhögnének az újszülöttek :-D
Lehet egy sírkövet is kapnék majd a Marson... óóóó de csodás lenne :-)
Szóval, a kérdésedre válaszolva: Csak a móka kedvéért :-) -
Richard Donkies #3 Mi jelentősége van annak, hogy párezer évre rákerül a neved a történelem lapjaira? -
Ha már ott lennék kérném, hogy lökjenek ki űrruhában... az első ember, aki becsapódna a Mars felszínébe.
Az senkit nem érdekel, hogy a lábammal érintem a talajt, vagy a vesémmel nem?
Sounds fun! -
Richard Donkies #1 "hogy 501 nap alatt eljusson a Marsig, majd visszatérjen a Földre, anélkül, hogy leszállnának a vörös bolygón."
Na, ennyit a marsraszállásról...