20
  • Glutamin
    Nekem nagyon tetszenek az arany színű telefonok. Pl ez a Nokia változat is elég jól sikerült:
  • Papichulo
    Az arab es az azsiai kultura bizonyos aspektusai fundamentalisan kulonboznek a mi nyugati ertekrendunktol. Ez a vasari ketpalcikas csili-vili megjelenes utani rajongas erthetetlen. De azt is siman el tudom kepzelni, hogy az iPhone4-et azert nem nyomtak jobban Kinaban mert handicappel indult volt... bezzeg az iPhone8-ert biztosan meg fognak orulni :)

Az iPhone5C pozicionalasa szamomra is rejtelyes, foleg ezen az aron. A vasarlas maximum erzelmi alapon lehet jo dontes, racionalisan nem.
  • Vol Jin
    Most őszintén. Az iphone dizájnja jó. Mint általában a mobiltelefonoké. Letisztultak férfi szemmel. Pont ezért van igény az araboknál az arannyal bevont, drágakövekkel borított ocsmány átalakított "luxusmobilokra". Ha egy arab elém kirakná villogni, pofán röhögném. Nem azért mert gonoszkodni akarnék, hanem azért, mert lepörögne az agyamban, hogy az a majom azt hiszi, hogy lenyűgözi vele az embereket, de az emberek meg esztétika mentesnek találják a látványt. Azoknak a majmoknak elég, hogy arany, meg drágakő, pedig az egészet úgy kell szemlélni, hogy az értéktől függetlenül milyen esztétikai értéket képvisel, és milyen a kapcsolata a funkciókkal.

A nőknél viszont a harsány színek is esztétikusak. Biztos, hogy az iP5c-nél ők a megcélzott piaci szegmens. De nem tartom valószínűnek, hogy a jólkereső yuppiegirlök erre izgulnának. Maradnak a tinipuncik, akik kisírják apucinál, és a pár évvel idősebbek, akik jelentős része a tandíjat is összepippantja.

Egyébként azért írtam dákópippantást az erősebb kifejezésekkel szemben, mert van már felkiáltójelem. :-D
  • Jakuza1
    Talan nem kellene annyit elotte dakot pippantanod, kulonben nem emlegetne fel.
  • Papichulo
    Van egy korlátja az adott idő alatt a dákók lepippantásából szerezhető pénzeknek

Savanyu a szolo? Nagyon raalltal mostanaban erre a "dakopippantas" vonulatra :)
  • Vol Jin
    Van egy korlátja az adott idő alatt a dákók lepippantásából szerezhető pénzeknek, bár egyedenként eltérő lehet ez a skill. Úgyhogy lesz akinek ez is megfelel, meg ugye a rózsaszínt tripla áron is lehetne adni, de nem látom a képen, ami valljuk be, elég nagy marketinges baklövés. A célpiac 80%-t el is veszítik rögtön. A színváltozat bővítésével szárnyra kapna ez a termék, és a szexpiac.

Egyébként meg igazad van.
  • Glutamin
    A cicababáknak arany színű 5s kell. Ez a színes műanyag ennyiért sok. A vásárlók jelentős része státuszszimbólumnak is tekinti ezt. És arra sokkal alkalmasabb egy drágának kinéző eszköz mint egy olyan ami olcsó hatást kelt.

Az iphone 4 sikere részben köszönhető annak is, hogy a műanyag hátlapról áttértek a teljesen üveg és fém borításra. A 4-es mellett a 3GS egy műanyag játéknak tűnik. Ez sajnos elmondható az 5s 5c viszonylatban is.

• Vol Jin
    A fröccsöntött műanyag és a préselt fémlemez nagyjából azonos költséget jelent, így szerintem értelmetlen a műanyag és fém kivitel között árbeli különbséget tenni. Inkább legyen ez ízlés dolga, hogy a 10 centes fém vagy a 10 centes műanyagot választja valaki.
  • Vol Jin
    Ez a színes kivitel a cicababáknál lehet siker. Csak még nem futott fel az értékesítés, mert a szükséges dákók lepippantásának felénél járhatnak, úgyhogy hamarosan beindul a bumm. Ha alacsonyabb áron adnák, akkor nem is érné meg cidázni érte, mert akkor nem lenne olyan menő telcsi.
  • pixx
    100 körül szerintem tarolt volna, így viszont mérsékelt égés. Bár a számokat nem mondják, én kíváncsi lennék mennyi ment el. És mennyi pihen valóban raktárban. A netes boltokban 5s nincs, de 5c rogyásig.
  • Atyuska
    A majdnem low budget minőség nem arányos az árral, így nem is csoda a komolyabb kereslet hiánya.
  • narumon
    helyesbítek - tudtommal ez egy színes iphone 5
  • Papichulo
    (ez az olcsó szlogen meg pláne szánalmas)

Ezt csak a media talalta ki. Az Apple sohasem hivatkozott igy ra, C = color.
  • Papichulo
    gyakorlatilag ez egy színes 4S iphone

Az iPhone 5 hardware-e van benne, nagyon kicsit javitva.
  • cateran
    160k-ert nem is, de olcsobban nem tul nehez femhazas telot talalni, kapasbol mondanam az enyemet, HTC One, de messze nem ez az egyetlen es egy olyanrol sem tudok ami 140-nel tobbe kerulne.
  • djcom
    Hát nem tudom mit mondjak. Kicsit meglepett, már akkor, amikor még csak pletykák keringtek a neten a színes iphone-ról, amikor meg valósággá vált, hogy tényleg lesz egy műanyag iphone, hát...
    Én biztos voltam benne, hogy bukta lesz. Az is lett. Ellenben az 5S nagyon jó.
    Jómagam is iphone tulajdonos vagyok, lassan másfél éve, és SOHA nem kellene más.
    Nem akarom a többiről véleményt írni, mert nem szeretnék vitát gerjeszteni, nekem volt már Nokia, Samsung, Sony, de mióta megvettem a kis almát, azóta nekem a smartphone, egyet jelent az iphone-al.
    Lehetne erről hosszasan vitatkozni, de szerintem nem érdemes.
  • chuky123
    Arra gondolom nem gondoltak hogy olcsóban kéne adni. Na persze ez nem fér bele az apple üzletpolikijába gyakorlatilag ez egy színes 4S iphone.
  • Glutamin
    A legtöbb apple cuccra jellemző, az üveg és fémhasználat. A legújabb ipadon (ipad air) még a korábbi műanyag gombokat is lecserélték oldalt fémre. Erre a telefon vonalon meg behoztak egy ilyen színes műanyag játéktelefont. Nem lenne bajom vele, ha az ára is ezt tükrözne. (ez az olcsó szlogen meg pláne szánalmas)
  • Zombee
    A színnel nincs semmi baj, ízlés kérdése. Fa-, bőrborítás egy 160 ezres telefonra nem életszerű, meg kicsit rajos is. Amúgy 160 ezerét hol kapsz más gyártótól fémházas telefont. Egyébként is ritka.
    Nekem semmi bajom a harsány színű borítással, unalmas, hogy a készülékek nagy része fekete, szürke vagy fehér. Jól tette a Nokia is, hogy annyi színben kezdte árulni a Lumiákat. Személy szerint sajnálom, hogy vidám színben csak iPhone van drága pénzért, meg Nokia Lumia WP8-al. Nem utasítom el a WP8-at, de nyár elején, amikor telefont vettem, nem mertem még belevágni.
  • Glutamin
    Teljesen érthető. 160e Ft-ért az ember nem egy színes műanyag játéknak tűnő telefonra vágyik. Az iphone 5-nek, 5s-nek van az árhoz méltó külseje. Egy drága terméken üveg, fém, fa, bőr stb nemes anyagok domináljanak, ne pedig olcsó hatást keltő, pláne harsány színű műanyagok.