13
  • Atyuska
    #13
    Azt a kurblit aztán tekerheted, mire feltölti a mobilodat.. :-)
  • MsUser
    #12
    "lapaleves" Feltalálták a BateryBank-ot LiFePo akkumulátorokkal Koreát ez húzta ki a gazdasági válságból, pontosabban ennek a technológiának a megvásárlása az Amerikaiaktól és a nagyüzemi gyártása.
    Aztán erőmű telepek létesítése ahol tárolják az elektromos áramot!
    De gyártják a LiFePo4 -et az Oroszok is!
    Kína sem marad le a Battery erőművekkel.
    Itt egy kis erőmű méretű technológia áram tárolással!
    Az ilyesmiről csak a Magyarok maradnak le, meg a napelemes erőművekről vagy bármilyen támogatásáról :(
  • AgentKis
    #11
    Ez sokkal hasznosabb! 9800-é nem is kellhet ennél jobb!
  • SupraMKIII
    #10
    Kövezzetek meg, de én nem értem, hogy mennyire életszerű az, hogy valaki olyan területen van huzamosabban, ahol nincs áram, viszont van mobil adótorony....
  • AgentKis
    #9
    Na de ha 5 napig nem süt a nap (ami angliában sanszos), vagy barlangban kell, akkor ez nem jó megoldás. Meg ebből nem tud megélni a hidrogéncella szállító sem!
    Szerintem jobb megoldás lenne, ha vízzel és árammal házilag tölthető lenne a cella, így nem kellene rendelgetni, meg futározgatni, logisztikázni miatta, ami valószínűleg sokkal nagyobb geológiai lábnyomot okoz. Bár ez a megoldás nem hinném, hogy környezetbarátsági megfontolásból született. Rendelni egyébként lehet sima cinkes elemet is, meg vagy 3000 féle kisebb nagyobb akksit, sőt sok "kijelölt" bolt árulja is ezeket, a velük működő töltőt sem elkészíteni, sem venni nem különösebben nehéz, vagy drága. De ha van kocsid, hogy boltba menj, akkor a szivargyújtó töltő sem rossz.
    Szóval ez a fejlesztés szerintem a teljesen értelmetlen és a 4-5 indokolt felhasználó/ország közötti fontosságú kb.

    Brittek, akik afrikát képeslapokról ismerik...
  • Cefet
    #8
    Egy jó minőségű 156x156 mm-es napelem cella több mint 8A áramot képes leadni. Ha egy ilyet 10 darabra szeletelek, akkor máris van egy - az átlagos telefon töltőkhöz hasonló - 5V/800mA-es tápom...
  • kvp
    #7
    Az elozot megette az sg motorja:
    http://www.theweek.co.uk/people-news/10291/mi6-chief%E2%80%99s-girl-poses-saddam%E2%80%99s-golden-ak47

    http://www.theweek.co.uk/people-news/10291/mi6-chief%E2%80%99s-girl-poses-saddam%E2%80%99s-golden-ak47
  • lapaleves
    #6
    hát igen bárcsak sütne a nap afrikában, akkor lehetne battery bankot tölteni napelemmel. csak hát ezeket még nem találták fel, szóval épp kapóra jön ez a használhatatlan exkluzív műbroki.
  • kvp
    #5
    http://www.theweek.co.uk/people-news/10291/mi6-chief’s-girl-poses-saddam’s-golden-ak47
  • Vol Jin
    #4
    Aranyozott kalasnyikov?
    Komolyan van ilyen?
  • kvp
    #3
    Draga ugyanakkor a legnagyobb bajra, tehat arra, hogy az uzemanyagcella is gyorsan kifogy mint az aksi pont nem nyujt megoldast. A szubszaharai afrikaba az uzemanyagcella szallitasi koltsegeibol siman vihet magaval az ember egy kisebb generatort vagy akar napelemet. Ha mar generator, akkor egy kis stirling generatorral sokkal tobbre megy az ember, az elmegy egy parabolatukorrel osszegyujtott napfennyel vagy a tabortuz hojevel, eseteg a napkozben felhevult sziklak es a hideg ejszakai levego kozti hokulonbozottel. Ezekhez raadasul soha nem is kell postan uzemanyagot rendelni.

    ps: Az, hogy csak a legmodernebb ios-es es android-os keszulekkel mukodik a segedprogramjuk azt jelenti, hogy csak a high end telefon tulajokra gondoltak mint celkozonseg. A gond ott van, hogy azon kivul, hogy a celteruleten nem el tul sok gazdag ember, aki igen, az viszont akar egy komplett lakokocsit is megengedhet maganak, egy teherautonyi uzemanyaggal. Egyszeruen irrealis az uzleti tervuk vagy csak szimplan hazudnak, esetleg az aranyozott kalasnyikovok melle aruljak kiegeszitonek a bunozok/hadurak szamara.
  • gforce9
    #2
    Én meg arra gondoltam, hogyha kiépített elektromos hálózat nincs is, de gondolom autó akad amivel az okostelefonos ember odamegy. Abban meg van szivargyújtó, amiről kényelmesen tölthető a telefon.
  • Vol Jin
    #1
    Egy ilyen kurblival, amit kézzel megteker az ember, és akkora, mint egy asztali ceruzahegyező, elvileg egy perces tekeréssel több energia termelődik, mint ami egy mobiltelefonnak egy feltöltéshez kell. Van is ilyen cucc, ami ez alapján működik.