11
  • arthurius
    #11
    Nincs smart tv-m, és jól esett volna egy ilyen smart stick megoldás amivel a nasról , pc-ről vagy online filmeket nézhetnék. Eleinte egy MK908 android stickel próbálkoztam. qcore 1.7 ghz cpu, 2gb ram stb. Elégedetlen voltam vele, beszereztem egy PI-t. 700 mhz Dual core, 512 ram, de ezt tudjátok.

    Össze sem lehet hasonlítani az androidos stickel, a stick azóta a fiókban hever.
    2 multimédia os van rá, az openelec és a raspbmc, mindkettö debianra épül, én az utobbit ajánlom, sztem jobb támogatás és gyorsabb.

    Összegezve:

    -Fullhd lejátszás PC-ről, Nasról, usb stickről, usb hddről, külső hálózatból vagy streaming.
    -Lokális kép vagy online (picasa, facebook, flicker) böngészés
    -Lokális vagy hálózati zene lejátszás (direkt vagy DLNA kliensént)
    -Automatikus felirat letöltés akár több nyelven, szerkeszthető forrásokból (opensubtitles, feliratok.info, regielive, stb)
    -Telepíthető külső hivatalos vagy hackelt streaming források. (vimeo, youtube, vplay, 1channel, muchmovies hd, egy csomó pornó, anime specifikus forrás, dokumentum filmek, livecamek, online rádiók stb). a muchmoviesen pl több mint negyvenezer film van régi fehér-fekete filmektől - 60as évekbeli Ingmar bergman filmeken keresztűl, az idei blockbusterekig akár HD-ban.

    Gyakorlatilag mióta ezt használom nem nagyon töltöttem le filmet az ncorról, le is esett a rankingem :). 99 % ami érdekel megkapom online streamingben.

    - Tv távirányítóval irányítható minden funkciója.
    -Telefonról , tabletről irányítható.
    -Dlna kliens, pl a telefonon levő fényképek, filmek egy pillanat alatt megjeleníthetők a tv-n. A telefonról a zenét ugyancsak át lehet dobni rá.
    -DLNA szerver, a tabletre dlna-n keresztűl streamingelt egy hd videót valamelyik online forrásból s közben a tv-n lejátszott egy másikat mindez 800 mhz procival, 512 rammal, sőt a ram kétharmada üres volt. Kb 90 megát használt el.
    -automatikus frissítések.
    -teljes CEC támogatás, a tv távirányítójától kezdve, a különböző hdmi eszközök ki -be kapcsolásáig, irányitásáig. Ha bekapcsolom, bekapcsolja a tv-t is. Ha átteszem a forrást tv-re, automatikusan szüneteli az éppen lejátszott filmet.
    - film lejátszásnál mindenféle infót tud adni a filmről, imdb rating, borító, youtube trailer lejátszás, infó a színészekről, nemcsak a lokális médiánál, hanem bárhol.
    -a lokális médiát oszályozni tudja csomó paraméter szerint (év, színészek, rendező, stílus, stb)
    5.1 audio passtrough.

    Persze ez majdnem mind az xbmc érdeme, de a raspberry verzió qrvára optimizált, és kényelmes megoldás.
    Nekem nagyon bejött...
  • sanyicks
    #10
    miért lenne kár? Cubieboard2 is ugyanezt tudja. 80 darab gpio tű van rajta. Emellett natív ethernet (nem usb-s mint a pi-n), sata, hdmi, 1 giga ram, 2 magos (1 magon is jóval erősebb) cpu, 1 giga ram, 2 db natív usb. és mindössze 3 ezerrel volt drágább mint egy pi lett volna.
    Igen, a pi a hype miatt sikeres. Ennyi.
  • rolika
    #9
    Kár összevetni más gépekkel, ezt direkt oktatásra fejlesztették. A csupaszon kiálló GPIO-tűire közvetlenül rá lehet bogozni bármit (ledet, motort stb.).
    Nekem az a bajom vele, hogy baromi lassú rajta a linux. Igaz, dolgoznak azon, ahogy a gpu is részt vegyen az oprendszer grafikus megjelenítésében.
    A legjobb rajta a RISC OS, csak nincs magyarítva. Mármint a billentyűzet, aztán úgy elég érdekes.
  • MsUser
    #8
    Még lehet alul is méreteztem a becslést
    Jó ez a MK802IV

    Android 4.2 Jelly Bean
    RK3188 Quad core, ARM Cortex-A9, 1,8 GHz-es Max
    Quad core Mali-400 MP4, 533 MHz-es
    2GB DDR3 RAM, 8 GB-os NAND Flash ROM, Support Micro SD (TF) 32GB
    Wifi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0, HDMI 1.4 kimenet

    2013!!!!

    2017 ben mi lesz!? :)
  • MsUser
    #7
    Hát nem is értem miért örülnek neki, 3év múlva 8 nál több magos procival 4 vagy több Gb DDR4 Rammal telefonnál kisebb passzív hűtésű hardver, nem lesz nagy dolog!

    Biztos hogy árban sem lesz több 50-100 dollárnál jelenlegi mércével!

    Addigra azt sem tudjuk milyen platform lesz a legrugalmasabb, nem hogy tudná bárki is hogy a Raspberry Pi vel mi lesz???
  • kukacos
    #6
    Pár hete vettem egy MK802IV-t, 55 font, 1.8GHz quad core proci, HDMI, wifi, 2GB ram, 8GB flash, 2x USB. Ubuntu felment rá. Home servernek tökéletes, és kisebb, mint egy telefon. Igen, a Pi már rég labdába se rúghat.
  • Tetsuo
    #5
    Egy számítógép a sok kozul. A cikkben hangoztatott reform nélkul. ;)
    Az eladási adatokat a hype miatt érte el.
  • sanyicks
    #4
    bölcs maradtam miközben beszéltem :)

    drága és gyenge. Mindenhez képest, de hogy egy példát mondjak, cubieboard 2.
  • asgh
    #3
    Definiáld légyszi a "gyenge" és az "olcsó" fogalmaid alatt mit értesz, mert elfelejtetted hozzátenni, hogy szerinted a Pi mihez _képest_ gyenge és drága.
  • lamer the true
    #2
    Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna...
  • sanyicks
    #1
    3 év? LOL már kiadáskor is borzasztó gyengének számított a pi, emellett nem olcsó.