37
 • LaMeRick
  #37
  De-de, te egy mezei troll vagy. Semmi konkrétumot nem írsz, csak fröcsögsz, holott "tudnál mesélni". Hallgatnom kellett volna a megérzésemre, hogy ne szóljak olyanhoz, aki szóközt tesz a vessző elé.
 • Sir Cryalot
  #36
  Nem trollkodás, és ezt a paypalnek kell tisztázza , nem nekem.

  Látom a csalira te viszont rávetődtél annak rendje és módja szerint (lásd idézett szövegrészlet
  "Amennyiben a megvásárolt termék nem érkezik meg, vagy nem felel meg a leírásnak, Ön visszakapja a vételárat és a szállítási költséget. Függetlenül a vásárlás összegétől!"

  u-hu-hu)
 • LaMeRick
  #35
  Ez így csak sima trollkodás. Esetleg kifejthetnéd, milyen tapasztalataid voltak. Nekem még nem kellett a paypallal civakodnom, de abban biztos vagyok, ha kellene ezerszer inkább velük meccselnék mint a vaterával. Alapozom ezt egy konkurens it fórum beszámolóira.
 • Sir Cryalot
  #34
  -esetleg elgondolhatnál azon is hogy mi lesz ha nem neked fognak igazat adni, hiába van igazad?

  Sőt ,én még tudnék is mesélni?

  "Én ténylegesen használom a PayPal-t, így van. Aki nem használja az meg nem ismeri. "

  nahát ,1 Paypal user for real !!! : DDDDDDDD
 • Arnika19
  #33
  Mire értsem a "hát hogyne"-t
  https://www.paypal-europe.com/magyar/
  Idézet: Amennyiben a megvásárolt termék nem érkezik meg, vagy nem felel meg a leírásnak, Ön visszakapja a vételárat és a szállítási költséget. Függetlenül a vásárlás összegétől!
  Én ténylegesen használom a PayPal-t, így van. Aki nem használja az meg nem ismeri. Hát hogyne.
 • Sir Cryalot
  #32
  "Én is szívesebben fogadnék onnan pénzt, mert ott már régóta van eladói és vásárlói védelem."

  hát hogyne
 • Aramir
  #31
  Nincs integrálva, de ha az eladó elfogadja a paypalos fizetést, akkor tudsz neki fizetni, 1-2 terméknél láttam már a leírásban, hogy elfogadja, de nem jellemző.
 • Arnika19
  #30
  "Lehet ezen a csodálatos oldalon paypallal fizetni amúgy?"
  PayU-val az ő számláit lehet fizetni.
  A meghirdetett termék vásárló általi fizetése még a "fapados", ha megírom a számlaszámot akkor arra utalnak.
  A link beillesztése, amivel a PayPal elérhető lenne, lehet hogy nekik "nem éri meg". Én is szívesebben fogadnék onnan pénzt, mert ott már régóta van eladói és vásárlói védelem.
 • LaMeRick
  #29
  Az iwiwet azért tudta lenyomni a facebook, mert lefordították magyarra:) Ha az ebayen magyarul lenne a leírás a sok kínai/távol-keleti cucchoz, akkor valószínűleg nem a vaterán vennék meg a gagyiszajrét az ár duplájáért.

  Lehet ezen a csodálatos oldalon paypallal fizetni amúgy?
 • Arnika19
  #28
  A védelem kiterjedhetne a szállítási szolgáltatók -Vatera futárok- tevékenységére is mert az MPL október 31-én megrendelt, visszaigazolt szállítást csak az emelt áron volt hajlandó elvinni 11.04-én, hiába írta ki tájékoztató szövegként az emelés tényét,a posta üzletszabályzata sem ezt írta, a szerződés 10.31-én létre jött, az akkori áron, így ha később viszi el jogtalan többet kérni.
 • Arnika19
  #27
  "Tehát ha valakit mégis kár ér a Vaterán, például nem azt a terméket kapja amit megvett vagy nem is kapja meg, és ezt igazolni tudja valamilyen módon, akkor a Vatera egy bizonyos összeghatárig belép a képbe és kártalanítja a vásárlót."

  Ezt már én is javasoltam nekik, miután ilyen gondom lett, akkor egy semmitmondó válaszban kb: hát így járt ki is merült a segítség. Egy csalóra való figyelem felhívás is elsikkadt.
  Köszönöm, hogy megfogadták javaslatomat.

  Nem beszéltek róla mennyibe fog kerülni ez a biztonságos vásárlás program, eBay-en nem kerül pénzbe, sem jó néhányan egyéb hasonló cégnél.
 • Szefmester
  #26
  Régen olyan jó volt... amíg volt konkurencia. Amikor elkezdték felvásárolgatni ezeket valahogy romlott a minősége. Ma jóformán használt cikkek már nincsenek is, mert elvonultak az ilyen jófogásokra. Az új termékek meg olyan árra vannak belőve hogy ha van a közelben valami szaküzlet akkor olcsóbban kijön az ember ha elsétál oda. VAGY ha megrendelem külföldről...
 • Molnibalage
  #25
  A vatera az a tipikus bemutatása annak, hogy hogyan lehet egy jól működő dolgot itthon szarul megvalósítani. Hála istennek eddig csak egyszer kényszerültem használni.
 • Cat #24
  A Vatera az Allegro nevű lengyel cég tulajdona.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Allegro_(auction_website)

  Az Allegro a Tradus nevű angol cég tulajdona.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Tradus

  A Tradus a Naspers nevű dél-afrikai cég tulajdona.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Naspers

  Szerintem igazán mindegy, hogy amerikai vagy dél-afrikai a végső tulajdonos.
 • zola2000
  #23
  Bár én nem szoktam használni, de valahogy nem örülnék, ha bejönne az ebay, rakuten vagy hasonló és újabb pénzcsap nyílna meg az országból Amerika felé.

  (Írom ezt úgy, hogy a rakutent meg szoktam használni)
 • ferenczjozsef
  #22
  Köszönöm, szerintem ez egy nagyon érdekes cikk volt a magyar piacról, elhelyezte a globális kontextusban. A 30% magyar funkcionális analfabéta aránya megdöbbentő.

  A Vatera szerintem is pofátlan drága lett, mióta átvette az Allegro Group. Ennek ellenére alkalmanként használom, mert le tudom csekkolni az eladók történetét, és ez nekem fontos. Nem is volt soha problémám vétellel vagy eladással.

  Sok jó üzletet kötöttem már rajta, szóval kibírom, ha valamennyit fizetnem kell az eladásért, szerintem ha nem kereskedő az ember, annyira nem vágja földhöz az a pénz, hogy egy biztonságos platformot kapjon gyakorlatilag bármilyen terméktípushoz, vettem már itt hardvertől kezdve bútorig mindent.

  Az biztos, hogy felépíteni egy üzletelő ügyfélbázist marha nehéz, biztos tudnák mások jobban csinálni, mint a Vatera, csak hogy egy analógiát írjak, ahogy az iWiwet lenyomta a Facebook, a Vaterának még kihívója sem volt, a kereskedelmi Facebook még várat magára. Viszont az elsők előnyét nehéz behozni, ha nagyon nem rontják el, ilyen most a Vatera is. És ahogy látom mindenféle ügyfelet megpróbálnak a maguk brandjei alá terelni, ebben elég ügyesek.
 • adam46
  #21
  Látom nincsen sok pozitív vélemény a vateráról. Sajnos én sem mondhatok sok jót, anno úgy döntöttem kiemelem a termékemet. Ez volt a 400 Forintos kiemelés, kiválasztottam, majd rányomtam az okéra. Utána vártam pár percet semmi, 10-15 perc után sem került a kiemelt termékek közé a termékem, ezért inaktiváltam, majd újra feltöltöttem újra kiemeléssel, akkor már teljesen jól működött, azonnal az élre került.

  Utána néztem, hogy az előző kiemelését is felszámolta a 400 Ft-ot. Oké, mondom írok az ügyfélszolgálatnak, hogy hiba történt, nem történt meg a kiemelés, de a kiszámlázás megtörtént. Erre mit írtak? Hogy rajtam kívül senki nem jelzett ilyen hibát, így nem áll módukban kivizsgálni az esetet. Látják, hogy elsőre is megtörtént a kiemelés, ezért be kell fizetni. Ezután még váltottunk pár levelet, ahol korrektségre kértem őket, de sajnos a Vetera nem egy ilyen cég. Senki se higgye, hogy a 400 forinton "cigánykodtam", pusztán a korrektség lett volna a cél.
 • ronnydown
  #20
  Nem is régen (augusztusban) elkerülte a figyelmem, hogy 3xx Ft-tal adósa maradtam a vaterának. Tudom, az én hibám volt. Szeptemberben jött egy adósságbehajtó cégtől a levél, fizessek 45xx Ft-ot, mert ennyi a büntetés. Ha nem teszem, letiltás, adósok börtöne, stb... Írtam nekik szép, nyudodt hangvételű levelet, visszaírták, hogy 4x legalább küldtek emailt, SMS-t (a saját nyilvántartásuk szerint persze), hogy fizessem be a háromszázakárhány forintot. Természetesen semmiféle jelzést nem kaptam felőlük...

  Azonnal befizettem a 45xxFt-ot, költsék gyógyszerre, utána megszüntettem a fiókomat náluk. Nem vagyok hajlandó ilyen inkorrekt cégnek jutalékot fizetni tovább. Már 3 éve voltam "előfizetőjük", 86 pozitív, 3 semleges, 0 negatív értékeléssel.
 • Etinger
  #19
  ..de azért elképzelem ahogy aprósütemény és kis üccsí mellett jól elvihorászva elemzik a powerpointtal készített bemutatókat arról, hogy növekszik az XY statisztikában a cég mutatója... arról meg talán még fél szó sem esik amit az imént leírtál, hisz őket az nem érdekli. Még több emberhez akarnak eljutni, minden áron. Ennyi. Kevés nyerészkedőbb, profitorientáltabb aukciós ház van, idehaza speciel talán 1 sem.
 • KRTuning
  #18
  Bocsánat. :) Csak olvastam valamelyik fórumon régebben hasonlót. Az én hibám. Több szerencsét "átalakulás" utánra.

  Hírnek hír a cikk, de ha nem változik semmi, jó ha tisztában vannak az emberek a negatív oldallal is.
 • M0RN1NGST4R
  #17
  "Ez a limit a tervek szerint 100 000 forint lesz, ami az átlagos vásárlások
  többségét lefedi"

  ezzel azt akarjátok sugallni, hogy feltaláltátok a spanyolviaszt? borítékolom, hogy mindenféle ürüggyel ki fognak bújni a kártalanítás alól. az összeghatár meg egy vicc, teljes kártalanítás legyen.


  "A cég nagy figyelmet fordít a csalások megelőzésére is"
  ja, ezért van több hamis termék ezen a szarkupacon, mint anno a józsefvárosin, annak fénykorában. elég csak a sportruházatot, telefonokat vagy parfümöket megnézni; megéri, garantált rekeszizomgörcsöt kap az ember a röhögéstől. csak sajnos sok hülye meg bekajálja.

 • Etinger
  #16
  Azért beijeszteni lehet őket :) Bár sejtem nem az ijedős fajták. Amúgy a vatera, a honfoglalo, hotdog, a magyar társkeresők meg úgy szinte az összes magyar, valamilyen szolgáltatást nyújtó oldal olyan mélyen van és annyira undorító üzletpolitikát folytat, hogy valami hihetetlen. És mind valamikor még egészen tűrhető volt, de ahogy haladt az idő úgy süllyed egyre lejjebb és lejjebb...
 • Tinman #15
  Nyerészkedjenek. Ezzel nincs bajom, ebay is így tesz.

  De az ügyfélközpontúság és a tisztább ügyvitel alapkövetelmény kellene legyen, a korrektségről már nem is beszélve.
 • Tinman #14
  Tévedés ne essék!

  Nem lejáratni akarom őket, hanem az érem másik oldalát is szerettem volna megmutatni... tőlem aztán nyithatnak szoftverhamisító szalont is, az sem érdekel. A Comgame Kft. is anno C64-es kazetták másolásával "kezdett" ugye ;-)
 • Etinger
  #13
  Gusztustalan az egész oldal, és ez már az első perctől látszott, amikor regisztráltam (próba cseresznye alapon). Már a legkisebb beállításokból látszik, hogy nyerészkedni akarnak, cserébe a felhasználók támogatása 0, egy dolog működik kifogástalanul, ha pénzt kell behajtani. Remélem minél több alternatíva lepi el a piacot, és az ebay vagy hasonló, korrektebb oldalak kiszorítja idehaza a vaterát, akik meg becsődölnek a francba.
 • Tinman #12
  Mondom, én jártam így.
 • KRTuning
  #11
  Óvasnivaló, ugye ennél csak jobb lehet?
 • 12346
  #10
  Mióta minden apróságért fizetni kell náluk, leszoktam az ott történő értékesítésről, ha épp olyanom van. Bárhonnan ugyanúgy elviszik. Vásárlásnál szoktam nézegetni, bár már láttam olyat nem is egyszer, hogy ugyanattól az eladótól ugyanaz a termék x összeggel drágább (valszeg a jutalékok miatt), mint más hirdetési felületen. Így sokszor csak nézelődök :) Bár nem tőlem fog csődbe menni :D
 • StoneCold7
  #9
  Micsoda undorító mocskos férgek. Mindig egy viccnek tartottam a vaterát, de ezek után...
 • skinnyman
  #8
  En amugy a nepszeruseget sem fogom fel, rosszabb aukcios oldalt en sem lattam meg soha sehol.
 • netperformer
  #7
  1. Sztorival nincs semmi gond. Ha van rá kapacitásod ilyenkor fel kell jelenteni elsősorban az illegális cuccokat árusítót, másodsorban és/vagy elsősorban a vaterát, hiszen vagy bűnelkövető vagy bűntársként funkcionál. Nem teheti meg, hogy ne foglalkozzon a kérdéssel, de ha te nem lépsz az ügyben, akkor úgy szarja le, ahogy akarja.

  Én még sohasem használtam, de a leírásod alapján tipikus "féreg" üzleti alapon mehetnek ott a dolgok. Magyarul: "Semmi kockázat vállalás és mindenért a látogató a felelős, persze a pénzét bármikor elfogadjuk, még akkor is ha nem is kell fizetnie, sőt, behajtjuk tőle :D"
 • skinnyman
  #6
  Szerintem egy kalap szar az egesz. Egyszeruen hanyingerem van az egesz zart, pofatlan uzletpolitikajuktol. Hova tart? Lefele, pedig alig van lejebb.
 • dyra
  #5
  A keresője borzasztó rossz. Nagyon ráfér már az update.
 • KRTuning
  #4
  Kigyűjtött pár sztorit, nem ő járt így. Ha a vatera hibázik, akkor jó nagyot. Az ügyfélszolgálat alacsony logikai/értelmi szinttel rendelkezik.
 • Axon
  #3
  Ez a névváltoztatás velem is rendesen kiszúrt. Már elég sok mindent vettem és adtam is el a vaterán, volt százegynéhány visszajelzésem ez mind pozitív volt, meg 2 db semleges, amikor nem jött létre az adásvétel. Most pedig látom, hogy eltűnt az összes értékelésem és egy nulla van a nevem mellett. Na most vásárlásnál ez nem is nagy gond, de eladásnál már nagyon figyelik, hogy mennyi értékelésed van. Most a nulla darab értékeléssel azt a benyomást keltem, hogy egy frissen regisztrált szélhámos vagyok, aki valószínűleg lelép az átutalt pénzzel, ezért nem is licitálnak a termékemre.
 • mousee
  #2
  Sanszos hogy rossz csillagzat alatt születtél, mert kifogtad az összes negatív dolgát az oldalnak :) Én nem vagyok nagy vaterás, összesen talán ha adtam el rajta 5-6 dolgot, és vettem ugyanennyit, de szerencsére semmi gondom nem volt vele, minden a lehető legsimábban ment.
 • Tinman #1
  1. Sztori: A "kedvenc" sztorim. Feltettem egy EREDETI szoftvert x ezer Ft-ért.

  Előtte megnéztem, én adtam a legolcsóbb áron.

  2 nappal később, rábukkantam egy hirdetőre a Vaterán, aki 500-800 Ft-ért adott több száz játékot köztük az enyémhez hasonlót is.

  Kiderült hamar, hogy ILLEGÁLIS másolatokról volt szó. A hozzászólásokban a lejátszási lehetőségek, chippeltetés, meg a jó ég tudja még milyen warez tevékenységek kitárgyalásáról volt szó.

  Jelentettem, mert ez minden csak tisztességes konkurencia.

  Mit reagált a Vatera? El lehet olvasni:

  "Köszönjük levelét!
  A nagyszámú téves bejelentés miatt megszüntettük a lehetőségét annak, hogy Felhasználóink Jogsértő termék indoklással, szabálytalan termékeket jelentsenek be.

  Az Általános Felhasználási Feltételek szerint továbbra sem megengedett a hamisítványok árusítása, azt azonban, hogy mi hamis és mi eredeti, üzemeltetőként nem áll módunkban eldönteni. Az eladásra bocsátott termékekért és azért, hogy azok a leírásnak és a szabályoknak megfelelnek-e, az eladók felelősek. A felhasználók által listázott termékek eredetiségéről dönteni, kizárólag a védjegy tulajdonosa jogosult, aki ha problémát talál, akkor azt hivatalosan, a márkavédelmi űrlap kitöltésével jelezheti, és kérheti a jogát sértő tartalom eltávolítását.

  A fentiek alapján az Ön által bejelentett aukciónál érdemben intézkedni nincs lehetőségünk."

  Gratulálok! Éljen a szoftverhamisítás! -.-

  2. Sztori:

  Feltettem pár képet egy termékről, de a Vatera nem engedélyezte a nagyobb felbontást, fogta és átméretezte. Műszaki alkatrészről lévén szó, a nagy felbontás fontos volt a vevőnek. Linkeltem neki a képet... kaptam is szépen a KITILTÁST pár napra, mert, hogy külső linkre mutat és az alapján a lehetséges vevő már felvehette volna velem a kapcsolatot.

  3. Sztori:

  Közeli ismerősöm vásárolt egy könyvet. Elolvasta, majd feltette a Vaterára. Drága könyvről lévén szó, féláron. Elvitték tőle. Nem sokkal később kórházba került pár hétre, mire kijött szerencsétlen az eladott könyv értékének többszörösét követelte már rajta a vatera. Egy SMS-t nem kapott, egy hívást nem kapott, levelet akkor kapott, amikor jogi úton történő behajtással fenyegették már.

  4. Sztori.

  Pár éve feltettem egy műszaki cikket. Leütötték. A vevővel felvettem a kapcsolatot, megbeszéltük a részleteket majd nem történt semmi. Elállt a vásárlástól úgy, hogy egy büdös szót nem szólt. Jelentettem... a Vatera anno azt javasolta, hogy értékeljem negatívra. Wow! Micsoda remek ötlet... így majd biztos jól megijed. Még csak kitiltást sem kapott!

  5. Sztori.

  A Vatera nem is annyira rég, önkényesen átnevezte a felhasználók belépési nevét "_a" karaktereket hozzá adva. Lehetőséged volt egy kis ideig megváltoztatni, de ha éppen nem a Vaterával keltél és feküdtél akkor maradtál Józsi_a. Szánalmas.

  6. Sztori.

  Cégem ritkán használta a Vaterát. Fél évente 1x. Mikor kellett volna, akkor szembesültünk vele, hogy a név változást ránk erőltette a Vatera, holott olyan egyedi cégnévvel bírunk (kitalált, nem létező szó), hogy annak megváltoztatása vegytiszta ostobaság volt.

  Próbáltunk belépni a rég megadott adatokkal, már az új elbarmolt felhasználói név használatával is, de nem sikerült. Emlékeztetőt kértünk többször is, meg is érkezett, de semmi... nem tudtunk belépni. Végül írtunk a suppornak, akik egy büdös szóval nem jeleztek vissza. Egyik nap egyszerűen beengedett minket ez a csodálatos förmedvény. Ez aztán a tájékoztatás. Le a kalappal. Pfff.

  Szóval, nem tudom létezik-e ennél visszataszítóbb aukciós portál. Ha van ilyen szóljatok ;-)