Gravitáció - A film, amit látni kell?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Megértem az ûrhajós szakmától való eltántorodást, engem is lehangolt kissé... <#bee1>#bee1>
Nekem egyszer nézõs, látványos és érdekes film.
Amúgy meg sokkal inkább szólt a magányról, arról, hogy egy sok veszteséget átélt ember már esetleg nehezebben gyûjt össze magában elég kurázsit ahhoz, hogy továbbvigye és az sem olyan lendületes, mint amikor Rambó felszívja az arcot.
Na ezekben a lelki dolgokban nagyon is precíz volt a film.
És ez a lényeg!
(Nem pedig, hogy valós csillagképek szerepeltek-e hátterül, vagy csak egy véletlenszerûen generált ponthalmaz!?)
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
T=2PI*gyök((r'3/(GM))
Tehát az elliptikus pálya nagytengelyének másfeledik hatványával arányos. Bár kérdés, hogy mennyire vehetjük pontszerûnek az egészet. Nem feltétlenül helytálló, hogy ott kellett maradnia.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
én éreztem kellemetlenûl magam amiért a csávó úgy viselkedett az apjával ahhogy.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
A barlang nem zárható volt, az volt az állat szája. A többi stimmel.
Viszont egy kis kötekedés: a SzárWársz mese. Imsétlem MESE. A Gravitáció meg tudományos fantasztikum kategória és igen is elvárható, hogy legalább alapvetõ fizikai ismeretei legyenek a rendezõnek a zero gés környezezrõl.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
Innentõl spoileres.
Egyfelõl, nekem sem tetszett az égi mechanika törvényszerûségeinek folytatólagos meghágása és az ûreszközök irreális mûködése, a magától deorbitálódó kínai ûrállomással és a vicces leszállással bezárólag. Másrészrõl, ez nem ismeretterjesztõ vagy pláne, oktató film volt, hanem valami dráma féleség, amely témaválasztásának köszönhetõen láthattunk a moziban egy csomó, valóságban is létezõ ûreszközt, eljárást, módszert, s a mai világban talán ilyen fokban megidézett realitásért is hálás lehet a mozinézõ.
Szóval a Gravity szép, és mostanában elõforduló átlag filmekhez képest jó is, de összességében pl. az Ûrcowboyok jobban tetszett.
Itt tényleg van értelme a 3D-nek és a végére már nem akartam olyan nagyon ûrhajós lenni, mint fiatal koromban. Sõt egyáltalán.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
XD
A nõ meg olyan bakikat követett el sorozatban, ami fájt, mert az elsõ teszteken elhasalt volna, és nem is lõtték volna ki az ûrbe.
Haters gonna hate.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szerintem egesz jo film volt, a fenykepezese pedig egyenesen bravuros.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Pedig volt. És tényleg ciki volt 😊
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2
Bullock-ot eddig is remek színésznek tartottam, itt is oltári jól hozta a tragikus múlttal rendelkezõ vérprofi tudóst, aki elõször van az ûrben, de uralkodni tud az érzelmein (pl nem pánikol sokat, megembereli magát, stb.). Nem is értem Worluf (1.hsz) sikoltozós-kínos mondatát, nem volt ilyen a filmben.
Clooney meg rutinból hozta a karaktert.
Véleményem szerint a rendezõ megtalálta a tökéletes színészeket a szerepre, mások nem biztos, hogy ennyire hitelesen játszottak volna (fõleg, a azt nézzük, hogy a nõi szerepre milyen nevek voltak castingolva).
A zenérõl meg csak jókat lehet írni, nagyon adata a hangulatot.
A Moon óta a legjobb sf, amit láttam, az idei év eddigi legjobb filmje számomra.
A legjobb sci-fi, amit idén láttam. Imax-ben meg egyszerûen beleszegezi az embert a székbe. Persze nem a történettel fogja meg az embert, hanem a látvány, és az érzés, hogy egyszer csak gyönyörûen látod a földet, a következõ pillanatban meg esik szét minden körülötted, és csak sodródsz ki a sötét, jéghideg ûrbe.
A zenérõl csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Letöltöttem (youtube-on fennt van az egész) párszor már meghallgattam, és nehéz vele betelni. Annyira eltalálták, hogy simán egy oscar jelölést megérdemelne.
Nem tipikus filmzene, amolyan Dark Ambient, néhol kicsit átmegy industrial-ba, de közben meg fenyegetõ, és olykor egyszerûen csak szép.
Nézzétek, hallgassátok!
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Mesterdetektív (Sleuth)
Laurence Olivier és Michael Caine fõszereplésével...