Gravitáció - A film, amit látni kell?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kaknub12
Egyet értek azzal, hogy gyönyörû a film 3D-ben, nekem is megütötte a mércét. Talán ez volt az egyik legjobb 3D amit láttam eddig.

Megértem az ûrhajós szakmától való eltántorodást, engem is lehangolt kissé... <#bee1>
Kaknub12
Szerintem a film sztorija nem az a hú de izgalmas. Érdekes, természetesen izgatott voltam, hogy mi lesz a "hõseinkkel". Másodjára valószínûleg nem lesz izgatott az ember a film megnézésénél. A látvány miatt érdemes megnézni a filmet 3D-ben, de 3D nélkül is szép látványt nyújt.

Nekem egyszer nézõs, látványos és érdekes film.

NEXUS6
Egyetértek, nem dokumentum film volt ez, bár pl Clooney-tõl nem állnak messze a valós sztorikon alapuló történetek. Pl Kecskebûvölõk.XD

Amúgy meg sokkal inkább szólt a magányról, arról, hogy egy sok veszteséget átélt ember már esetleg nehezebben gyûjt össze magában elég kurázsit ahhoz, hogy továbbvigye és az sem olyan lendületes, mint amikor Rambó felszívja az arcot.
Na ezekben a lelki dolgokban nagyon is precíz volt a film.

És ez a lényeg!
(Nem pedig, hogy valós csillagképek szerepeltek-e hátterül, vagy csak egy véletlenszerûen generált ponthalmaz!?)

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Sztem ez csak egy popcorn múvi aminek a szórakoztatás a lényege, és nem pedig a Discoveryre vagy NatGeora készült tudományos film, innentõl kezdve pedig sztem kicsit elrugaszkodhat a valóságtól!

Azért gondolkodtam a témán. Ha Glomey 20 méterrel alacsonyabban volt, azaz a Földhöz közelebb, akkor a 20 méterrel alacsonyabb pályán már más a keringési idõ. A 200 Km-en 20 m az egy tízezrelék.

T=2PI*gyök((r'3/(GM))

Tehát az elliptikus pálya nagytengelyének másfeledik hatványával arányos. Bár kérdés, hogy mennyire vehetjük pontszerûnek az egészet. Nem feltétlenül helytálló, hogy ott kellett maradnia.
koschwarz
akkor nézd meg a boratot. ha attól nem érzed magad kellemetlenül, akkor semmitõl. 😄

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

akkor nézd meg a Torrentét 😊))
én éreztem kellemetlenûl magam amiért a csávó úgy viselkedett az apjával ahhogy.

Mess with the best, die like the rest Linux4ever

a pontosság kedvéért: egy állat torkában volt és az állat volt a barlangban.
A barlang nem zárható volt, az volt az állat szája. A többi stimmel.

Viszont egy kis kötekedés: a SzárWársz mese. Imsétlem MESE. A Gravitáció meg tudományos fantasztikum kategória és igen is elvárható, hogy legalább alapvetõ fizikai ismeretei legyenek a rendezõnek a zero gés környezezrõl.

Mess with the best, die like the rest Linux4ever

#7, #17: a Mr. Goodlookingot mozgató erõt Plot Device erõnek nevezik. Én sem így oldottam volna meg.

Innentõl spoileres.

Egyfelõl, nekem sem tetszett az égi mechanika törvényszerûségeinek folytatólagos meghágása és az ûreszközök irreális mûködése, a magától deorbitálódó kínai ûrállomással és a vicces leszállással bezárólag. Másrészrõl, ez nem ismeretterjesztõ vagy pláne, oktató film volt, hanem valami dráma féleség, amely témaválasztásának köszönhetõen láthattunk a moziban egy csomó, valóságban is létezõ ûreszközt, eljárást, módszert, s a mai világban talán ilyen fokban megidézett realitásért is hálás lehet a mozinézõ.

Szóval a Gravity szép, és mostanában elõforduló átlag filmekhez képest jó is, de összességében pl. az Ûrcowboyok jobban tetszett.
Igen, valahogy így gondolom én is. De hogy jót is írjak a filmrõl. Nagyon, de nagyon tetszett az orosz ûrhajók látványa, az, hogy láthattuk a kezelését (még ha nem is biztosan így mûködnek), valamint a látvány. Igen, ezek nekem is tetszettek. Csak picit többet vártam, mint egy IMAX/4Dx demó mozi 😊
Miért ne érezhetné bárki kínosan magát? Eleve vannak olyan filmek, amiknek az a célja, hogy a nézõ érezze kínosan magát. Sõt, éppen ezért mûködnek. Ha egy szereplõ beeég vagy valami kínos dolgot tesz, akkor a nézõ sokszor hajlamos átérezni. Van, hogy oda sem mer nézni. Ha még nem láttál ilyen filmeket, akkor ideje pótolnod, mert marha jók vannak.
Nem személyeskedni akarok, de egyszerûen nem értem, hogyan érezheti magát valaki kínosan mozizás közben attól, amit lát. Netán Te írtad a forgatókönyvet? 😄
NEXUS6
A film amúgy az elsõ 3D-s film volt, ami nálam technikailag megütötte a mércét.
Itt tényleg van értelme a 3D-nek és a végére már nem akartam olyan nagyon ûrhajós lenni, mint fiatal koromban. Sõt egyáltalán.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
A komolyabb ûrfizikás dolgok ha úgy nézzük fájdalmasak voltak, de semmivel nem rosszabbak, mint amikor Hán Szóló a keringési elégtelenségben szenvedõ nagynényjétõl elcsort okszigénmaksszal az arcán mászkált 1 az az egy gés gravitésõnben egy asztereoida elég páradús ámbátor az egyik végén a zûr felé ideiglenesen nyitott barlangjában, miközben bujkált a Bíralmadiak elõl, akik éppen visszatámadtak.

XD

Meg volt még egy másik baki. Az ûrtörmelék soha nem tért volna vissza. Mert ha más a keringési sebessége, akkor más pályamagasságra is áll. Továbbá, ha kétóránként jön vissza, és a fizika törvényeire fittyet hányva mégis ugyanazon a pályán maradna, akkor meg nagyobb sebességgel záporozott volna.

A nõ meg olyan bakikat követett el sorozatban, ami fájt, mert az elsõ teszteken elhasalt volna, és nem is lõtték volna ki az ûrbe.
koschwarz
2x láttam IMAX-ben. Azt hiszem ez mindent elmond. Utoljára a Djangot, elõtte meg a Mátrix elsõ részét, az elõtt a Terminator 2-õt néztem csak meg 2x moziban.

Haters gonna hate.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Ha ismeretlenül ilyeneket írsz, akkor csak általánosítasz. Sajnos több közvetlen családtagom is eltávozott már (bár ehhez mondjuk tényleg semmi közöd), valamint voltam az életben pár veszélyes/reménytelen helyzetben. Ez a rész számomra nem hozta a rendezõ által megálmodott hatást. Örülök, hogy neked igen, ebbõl is látszik, hogy mások vagyunk.
Szerintem nem volt kínos az a jelenet, illeszkedett a film azon részéhez, hiszen reménytelenség, magány, gyász, minden egyszerre sújtotta, természetes, hogy összeroppant. Ha ez szerinted kínos vonyítás, akkor még nem jártál temetésen.
Mit kell rajta átgondolni? Én is erre gondoltam a film közben, meg aztán utánaolvasva is mindenhol azt lehet látni, hogy
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
simán vissza kellett volna húznia, vagy ha csak elengedi, akkor egy helyben kellett volna állnia.

Jol emlekszel a jelenetre, az szerintem sem allja meg a helyet a fizika szempontjabol, de ennyi aldozatot hoztak a hitelesseg oltaran, a drama kedveert.

Szerintem egesz jo film volt, a fenykepezese pedig egyenesen bravuros.
Na akkor:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az a rész, amikor a rádión beszélget Aningaaq-al (akit érdekel, érdekes adalék itt). Ott vonyít egyet-kettõt a nagy áhitatában, szomorúságában. Adott esetben még érteném is, de a film alatt nekem borsózott a hátam tõle, szerintem kínos volt 😊
Melyik rész? Spoilerrel jelezzétek azért.
Dynamic
"Nem is értem Worluf (1.hsz) sikoltozós-kínos mondatát, nem volt ilyen a filmben."

Pedig volt. És tényleg ciki volt 😊
Victor1103
Nekem az elsõ olyan film volt amit kétszer néztem meg moziba. Ha ingyen lenne rá lehetõségem harmadszorra is megnézném. Még több ilyet szívesen látnék.

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Oltári jó film, évek óta az elsõ olyan mozis élmény, ami miatt még 1x elmentem a moziba megnézni. Igen, ezt monitoron/tv-n nem (lesz) érdemes megnézni, nem adja majd azt a nagyon jó látványt, hatást, amit a látképet teljesen betöltõ mozivászon 3d-s megjelenítéssel.
Bullock-ot eddig is remek színésznek tartottam, itt is oltári jól hozta a tragikus múlttal rendelkezõ vérprofi tudóst, aki elõször van az ûrben, de uralkodni tud az érzelmein (pl nem pánikol sokat, megembereli magát, stb.). Nem is értem Worluf (1.hsz) sikoltozós-kínos mondatát, nem volt ilyen a filmben.
Clooney meg rutinból hozta a karaktert.
Véleményem szerint a rendezõ megtalálta a tökéletes színészeket a szerepre, mások nem biztos, hogy ennyire hitelesen játszottak volna (fõleg, a azt nézzük, hogy a nõi szerepre milyen nevek voltak castingolva).
A zenérõl meg csak jókat lehet írni, nagyon adata a hangulatot.

A Moon óta a legjobb sf, amit láttam, az idei év eddigi legjobb filmje számomra.
Nekem nagyon bejött!
A legjobb sci-fi, amit idén láttam. Imax-ben meg egyszerûen beleszegezi az embert a székbe. Persze nem a történettel fogja meg az embert, hanem a látvány, és az érzés, hogy egyszer csak gyönyörûen látod a földet, a következõ pillanatban meg esik szét minden körülötted, és csak sodródsz ki a sötét, jéghideg ûrbe.
A zenérõl csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Letöltöttem (youtube-on fennt van az egész) párszor már meghallgattam, és nehéz vele betelni. Annyira eltalálták, hogy simán egy oscar jelölést megérdemelne.
Nem tipikus filmzene, amolyan Dark Ambient, néhol kicsit átmegy industrial-ba, de közben meg fenyegetõ, és olykor egyszerûen csak szép.
Nézzétek, hallgassátok!
narumon
Szerintem jó volt alapvetõen, a látvány is rendben volt és nagyon tetszett, hogy végre valamennyire realistán közelítették meg az ûrt. De mikor minden úgy rombolódik, hogy menekülni kell folyamatosan az olyan kicsit hiteltelen szerintem.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Hát ennél jobban nem tudom kérdezni😊 Lehet rosszul emlékszem már mert 2 hete láttam de volt az a rész mikor fogta a bullock a clooney-t, hogy ne sodródjon el az ûrbe. Meg is beszélték nyolcszor, hogy el kell, hogy engedje de nem akarja stb... Ami érdekelne, hogy ha már egyszer lefékezte a clooneyt a sandra állóra azzal, hogy megfogta akkor miért csúszott ki a kezébõl és sodródott el tõle? Lehet kavarok valamit de akkor vki leírhatná h volt az jelenet😊

Gondold át még egyszer a kérdésedet.
Túl van ez hypeolva. Elmegy de semmi extrát nem nyújtott számomra. A látvány persze kifogástalan de ettõl még nem kéne ennyire tömjénezni. Szerintem a transformers is jól néz ki szóval ilyen alapon akkor az is kurva jó film. Egy kérdés: A Klúni gyerek az miért sodródott tovább mikor a Sandra már elkapta? Nem kellett volna "visszarándulnia" ahogy korábban láthattuk a filmben hasonló szituban? Tiszta cliffhanger feeling volt csak nem értettem, hogy miért.

Dynamic
Kíváncsi leszek a torrentesek véleményére. Lefogadom, hogy nem lesz nagy a lelkesedés. Szerintem a film élvezeti értékének 50%-át a nagy vászon és a 3D adja.
Darth Sith
nekem is nagyon bejött, bár én imax-ben néztem. Szerintem sokat számít, hogy az ember hol nézni, mert ezt a filmet nagyon a látvány viszi a hátán. Ha sima 2D moziban nézi az ember, akkor akár laposnak is találhatja. De imax-ben annyira jó párost alkotott a látvány a történettel/színészekkel, hogy abszolút tetszett!

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Nekem tetszett, de én elfogult vagyok Sandra Bullockal 😊
A kétszereplõs filmek közül kimaradt a legjobb:

Mesterdetektív (Sleuth)

Laurence Olivier és Michael Caine fõszereplésével...
Én kezdem, én kezdem 😊 Nekem nem jött be. Kétszer is megnéztem moziban (ráadásul egyszer 4Dx-ben), de valahogy nem állt össze. Nagyon szeretem a 2001, 2010-et, a Sunshine-t, számos ,,lassú'' sci-fit, úgyhogy nem ezzel van a baj. Valami mással. De nem tudnám megmondani pontosan. Nem állt össze az egész a fejemben, vagy ami összeállt, az is amolyan "na és?!" érzés volt. Kár, mert nagyon vártam. Az vonyítós rész pedig számomra mindkét esetben visszás, nagyon kínos volt (mind a két megnézésre). Ezzel remélem nem lõttem le senkinek semmit 😊