35
  • Kaknub12
    #35
    Egyet értek azzal, hogy gyönyörű a film 3D-ben, nekem is megütötte a mércét. Talán ez volt az egyik legjobb 3D amit láttam eddig.

    Megértem az űrhajós szakmától való eltántorodást, engem is lehangolt kissé...
  • Kaknub12
    #34
    Szerintem a film sztorija nem az a hú de izgalmas. Érdekes, természetesen izgatott voltam, hogy mi lesz a "hőseinkkel". Másodjára valószínűleg nem lesz izgatott az ember a film megnézésénél. A látvány miatt érdemes megnézni a filmet 3D-ben, de 3D nélkül is szép látványt nyújt.

    Nekem egyszer nézős, látványos és érdekes film.

  • NEXUS6
    #33
    Egyetértek, nem dokumentum film volt ez, bár pl Clooney-től nem állnak messze a valós sztorikon alapuló történetek. Pl Kecskebűvölők.XD

    Amúgy meg sokkal inkább szólt a magányról, arról, hogy egy sok veszteséget átélt ember már esetleg nehezebben gyűjt össze magában elég kurázsit ahhoz, hogy továbbvigye és az sem olyan lendületes, mint amikor Rambó felszívja az arcot.
    Na ezekben a lelki dolgokban nagyon is precíz volt a film.

    És ez a lényeg!
    (Nem pedig, hogy valós csillagképek szerepeltek-e hátterül, vagy csak egy véletlenszerűen generált ponthalmaz!?)
  • debut12
    #32
    Sztem ez csak egy popcorn múvi aminek a szórakoztatás a lényege, és nem pedig a Discoveryre vagy NatGeora készült tudományos film, innentől kezdve pedig sztem kicsit elrugaszkodhat a valóságtól!
  • Vol Jin
    #31
    Azért gondolkodtam a témán. Ha Glomey 20 méterrel alacsonyabban volt, azaz a Földhöz közelebb, akkor a 20 méterrel alacsonyabb pályán már más a keringési idő. A 200 Km-en 20 m az egy tízezrelék.

    T=2PI*gyök((r'3/(GM))

    Tehát az elliptikus pálya nagytengelyének másfeledik hatványával arányos. Bár kérdés, hogy mennyire vehetjük pontszerűnek az egészet. Nem feltétlenül helytálló, hogy ott kellett maradnia.
  • koschwarz
    #30
    akkor nézd meg a boratot. ha attól nem érzed magad kellemetlenül, akkor semmitől. :D
  • Macropus Rufus
    #29
    akkor nézd meg a Torrentét :)))
    én éreztem kellemetlenűl magam amiért a csávó úgy viselkedett az apjával ahhogy.
  • Macropus Rufus
    #28
    a pontosság kedvéért: egy állat torkában volt és az állat volt a barlangban.
    A barlang nem zárható volt, az volt az állat szája. A többi stimmel.

    Viszont egy kis kötekedés: a SzárWársz mese. Imsétlem MESE. A Gravitáció meg tudományos fantasztikum kategória és igen is elvárható, hogy legalább alapvető fizikai ismeretei legyenek a rendezőnek a zero gés környezezről.
  • Deus Ex
    #27
    #7, #17: a Mr. Goodlookingot mozgató erőt Plot Device erőnek nevezik. Én sem így oldottam volna meg.

    Innentől spoileres.

    Egyfelől, nekem sem tetszett az égi mechanika törvényszerűségeinek folytatólagos meghágása és az űreszközök irreális működése, a magától deorbitálódó kínai űrállomással és a vicces leszállással bezárólag. Másrészről, ez nem ismeretterjesztő vagy pláne, oktató film volt, hanem valami dráma féleség, amely témaválasztásának köszönhetően láthattunk a moziban egy csomó, valóságban is létező űreszközt, eljárást, módszert, s a mai világban talán ilyen fokban megidézett realitásért is hálás lehet a mozinéző.

    Szóval a Gravity szép, és mostanában előforduló átlag filmekhez képest jó is, de összességében pl. az Űrcowboyok jobban tetszett.
  • wolruf
    #26
    Igen, valahogy így gondolom én is. De hogy jót is írjak a filmről. Nagyon, de nagyon tetszett az orosz űrhajók látványa, az, hogy láthattuk a kezelését (még ha nem is biztosan így működnek), valamint a látvány. Igen, ezek nekem is tetszettek. Csak picit többet vártam, mint egy IMAX/4Dx demó mozi :)
  • zetortraktor
    #25
    Miért ne érezhetné bárki kínosan magát? Eleve vannak olyan filmek, amiknek az a célja, hogy a néző érezze kínosan magát. Sőt, éppen ezért működnek. Ha egy szereplő beeég vagy valami kínos dolgot tesz, akkor a néző sokszor hajlamos átérezni. Van, hogy oda sem mer nézni. Ha még nem láttál ilyen filmeket, akkor ideje pótolnod, mert marha jók vannak.
  • Wittgen
    #24
    Nem személyeskedni akarok, de egyszerűen nem értem, hogyan érezheti magát valaki kínosan mozizás közben attól, amit lát. Netán Te írtad a forgatókönyvet? :D
  • NEXUS6
    #23
    A film amúgy az első 3D-s film volt, ami nálam technikailag megütötte a mércét.
    Itt tényleg van értelme a 3D-nek és a végére már nem akartam olyan nagyon űrhajós lenni, mint fiatal koromban. Sőt egyáltalán.
  • NEXUS6
    #22
    A komolyabb űrfizikás dolgok ha úgy nézzük fájdalmasak voltak, de semmivel nem rosszabbak, mint amikor Hán Szóló a keringési elégtelenségben szenvedő nagynényjétől elcsort okszigénmaksszal az arcán mászkált 1 az az egy gés gravitésőnben egy asztereoida elég páradús ámbátor az egyik végén a zűr felé ideiglenesen nyitott barlangjában, miközben bujkált a Bíralmadiak elől, akik éppen visszatámadtak.

    XD
  • Vol Jin
    #21
    Meg volt még egy másik baki. Az űrtörmelék soha nem tért volna vissza. Mert ha más a keringési sebessége, akkor más pályamagasságra is áll. Továbbá, ha kétóránként jön vissza, és a fizika törvényeire fittyet hányva mégis ugyanazon a pályán maradna, akkor meg nagyobb sebességgel záporozott volna.

    A nő meg olyan bakikat követett el sorozatban, ami fájt, mert az első teszteken elhasalt volna, és nem is lőtték volna ki az űrbe.
  • koschwarz
    #20
    2x láttam IMAX-ben. Azt hiszem ez mindent elmond. Utoljára a Djangot, előtte meg a Mátrix első részét, az előtt a Terminator 2-őt néztem csak meg 2x moziban.

    Haters gonna hate.
  • wolruf
    #19
    Ha ismeretlenül ilyeneket írsz, akkor csak általánosítasz. Sajnos több közvetlen családtagom is eltávozott már (bár ehhez mondjuk tényleg semmi közöd), valamint voltam az életben pár veszélyes/reménytelen helyzetben. Ez a rész számomra nem hozta a rendező által megálmodott hatást. Örülök, hogy neked igen, ebből is látszik, hogy mások vagyunk.
  • Wittgen
    #18
    Szerintem nem volt kínos az a jelenet, illeszkedett a film azon részéhez, hiszen reménytelenség, magány, gyász, minden egyszerre sújtotta, természetes, hogy összeroppant. Ha ez szerinted kínos vonyítás, akkor még nem jártál temetésen.
  • WoodrowWilson
    #17
    Mit kell rajta átgondolni? Én is erre gondoltam a film közben, meg aztán utánaolvasva is mindenhol azt lehet látni, hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    simán vissza kellett volna húznia, vagy ha csak elengedi, akkor egy helyben kellett volna állnia.
  • BrockSamson
    #16
    Jol emlekszel a jelenetre, az szerintem sem allja meg a helyet a fizika szempontjabol, de ennyi aldozatot hoztak a hitelesseg oltaran, a drama kedveert.

    Szerintem egesz jo film volt, a fenykepezese pedig egyenesen bravuros.
  • wolruf
    #15
    Na akkor:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az a rész, amikor a rádión beszélget Aningaaq-al (akit érdekel, érdekes adalék itt). Ott vonyít egyet-kettőt a nagy áhitatában, szomorúságában. Adott esetben még érteném is, de a film alatt nekem borsózott a hátam tőle, szerintem kínos volt :)
  • Wittgen
    #14
    Melyik rész? Spoilerrel jelezzétek azért.
  • Dynamic
    #13
    "Nem is értem Worluf (1.hsz) sikoltozós-kínos mondatát, nem volt ilyen a filmben."

    Pedig volt. És tényleg ciki volt :)
  • Victor1103
    #12
    Nekem az első olyan film volt amit kétszer néztem meg moziba. Ha ingyen lenne rá lehetőségem harmadszorra is megnézném. Még több ilyet szívesen látnék.
  • Wittgen
    #11
    Oltári jó film, évek óta az első olyan mozis élmény, ami miatt még 1x elmentem a moziba megnézni. Igen, ezt monitoron/tv-n nem (lesz) érdemes megnézni, nem adja majd azt a nagyon jó látványt, hatást, amit a látképet teljesen betöltő mozivászon 3d-s megjelenítéssel.
    Bullock-ot eddig is remek színésznek tartottam, itt is oltári jól hozta a tragikus múlttal rendelkező vérprofi tudóst, aki először van az űrben, de uralkodni tud az érzelmein (pl nem pánikol sokat, megembereli magát, stb.). Nem is értem Worluf (1.hsz) sikoltozós-kínos mondatát, nem volt ilyen a filmben.
    Clooney meg rutinból hozta a karaktert.
    Véleményem szerint a rendező megtalálta a tökéletes színészeket a szerepre, mások nem biztos, hogy ennyire hitelesen játszottak volna (főleg, a azt nézzük, hogy a női szerepre milyen nevek voltak castingolva).
    A zenéről meg csak jókat lehet írni, nagyon adata a hangulatot.

    A Moon óta a legjobb sf, amit láttam, az idei év eddigi legjobb filmje számomra.
  • scagnetti
    #10
    Nekem nagyon bejött!
    A legjobb sci-fi, amit idén láttam. Imax-ben meg egyszerűen beleszegezi az embert a székbe. Persze nem a történettel fogja meg az embert, hanem a látvány, és az érzés, hogy egyszer csak gyönyörűen látod a földet, a következő pillanatban meg esik szét minden körülötted, és csak sodródsz ki a sötét, jéghideg űrbe.
    A zenéről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Letöltöttem (youtube-on fennt van az egész) párszor már meghallgattam, és nehéz vele betelni. Annyira eltalálták, hogy simán egy oscar jelölést megérdemelne.
    Nem tipikus filmzene, amolyan Dark Ambient, néhol kicsit átmegy industrial-ba, de közben meg fenyegető, és olykor egyszerűen csak szép.
    Nézzétek, hallgassátok!
  • narumon
    #9
    Szerintem jó volt alapvetően, a látvány is rendben volt és nagyon tetszett, hogy végre valamennyire realistán közelítették meg az űrt. De mikor minden úgy rombolódik, hogy menekülni kell folyamatosan az olyan kicsit hiteltelen szerintem.
  • paj01
    #8
    Hát ennél jobban nem tudom kérdezni:) Lehet rosszul emlékszem már mert 2 hete láttam de volt az a rész mikor fogta a bullock a clooney-t, hogy ne sodródjon el az űrbe. Meg is beszélték nyolcszor, hogy el kell, hogy engedje de nem akarja stb... Ami érdekelne, hogy ha már egyszer lefékezte a clooneyt a sandra állóra azzal, hogy megfogta akkor miért csúszott ki a kezéből és sodródott el tőle? Lehet kavarok valamit de akkor vki leírhatná h volt az jelenet:)
  • zetortraktor
    #7
    Gondold át még egyszer a kérdésedet.
  • paj01
    #6
    Túl van ez hypeolva. Elmegy de semmi extrát nem nyújtott számomra. A látvány persze kifogástalan de ettől még nem kéne ennyire tömjénezni. Szerintem a transformers is jól néz ki szóval ilyen alapon akkor az is kurva jó film. Egy kérdés: A Klúni gyerek az miért sodródott tovább mikor a Sandra már elkapta? Nem kellett volna "visszarándulnia" ahogy korábban láthattuk a filmben hasonló szituban? Tiszta cliffhanger feeling volt csak nem értettem, hogy miért.
  • Dynamic
    #5
    Kíváncsi leszek a torrentesek véleményére. Lefogadom, hogy nem lesz nagy a lelkesedés. Szerintem a film élvezeti értékének 50%-át a nagy vászon és a 3D adja.
  • Darth Sith
    #4
    nekem is nagyon bejött, bár én imax-ben néztem. Szerintem sokat számít, hogy az ember hol nézni, mert ezt a filmet nagyon a látvány viszi a hátán. Ha sima 2D moziban nézi az ember, akkor akár laposnak is találhatja. De imax-ben annyira jó párost alkotott a látvány a történettel/színészekkel, hogy abszolút tetszett!
  • Linkout
    #3
    Nekem tetszett, de én elfogult vagyok Sandra Bullockal :)
  • Csaba161
    #2
    A kétszereplős filmek közül kimaradt a legjobb:

    Mesterdetektív (Sleuth)

    Laurence Olivier és Michael Caine főszereplésével...
  • wolruf
    #1
    Én kezdem, én kezdem :) Nekem nem jött be. Kétszer is megnéztem moziban (ráadásul egyszer 4Dx-ben), de valahogy nem állt össze. Nagyon szeretem a 2001, 2010-et, a Sunshine-t, számos ,,lassú'' sci-fit, úgyhogy nem ezzel van a baj. Valami mással. De nem tudnám megmondani pontosan. Nem állt össze az egész a fejemben, vagy ami összeállt, az is amolyan "na és?!" érzés volt. Kár, mert nagyon vártam. Az vonyítós rész pedig számomra mindkét esetben visszás, nagyon kínos volt (mind a két megnézésre). Ezzel remélem nem lőttem le senkinek semmit :)