18
  • asgh
    A win8 azért bukott, mert az emberek többségének alapvetően nem volt szüksége új windowsra és ennek ellenére akarták egy teljesen átgondolatlan és kényelmetlen GUI-ra átszoktatni őket. A win8 bétatesztelők folyamatosan ticketekkel bombázták az MS-t, hogy ez így ebben a formában kudarc lesz, de nem hallgattak rájuk, mert az új stratégia szerint mindenképpen le kellett nyomni a userek torkán a metro GUI-t, mert ahogy mondod: az RT API-nak át kell vennie a WinAPI helyét, hogy a kompatibilitási kényszer monopol helyzetbe hozhassa az MS-t a táblagép piacon is. Az MS arra játszott, hogy ha új windows, akkor mindenki gondolkodás nélkül átáll rá, ez elterjeszti az RT API-t, ami meg sikerre viszi a WinRT-t. Ez az ami nem jött be: "jó még a win7, a win8-at meg újra kell tanulni, hagyjuk, majd a következőnél váltok" és innentől az egész stratégia befulladt.
    Az ellendrukkerek befolyását szerintem túlértékeled és más márkák sokkal nagyobb ellenszélben is képesek sikereket elérni.
    Pl. iPhone-t kik fikázzák? Droid userek, MS userek, Apple haterek. Mégis egyik eladási rekordot döntögeti a másik után, mert az iPhone célközönsége nem fórumtrollok véleménye alapján választ telefont, ahogy az üzleti felhasználók sem hangulati alapon váltanak windowst.
  • Papichulo
    Hova szarjak a topmanager titulustol? Mintha egyutt jarna a tevedhetetlenseggel...

A Qualcomm SVP-ekre amugy is rajar a rud mostansag, a CMO-t eppen most fokoztak le egy hulye kijelentese miatt.
  • cateran
    Hova szarjak a topmanager titulustol? Mintha egyutt jarna a tevedhetetlenseggel...
    Levezetem a dolgot Win RT+ARM=nem kompatibilis az asztali Windowszal es ezzel minden elonyet el is vesztette. Draga gepek, hasznalhatatlan featureok.
    Win 8+x86= kompatiblis, bar szinten draga, de igy mar van olyan feature, amivel a masik 2 nem vagy korlatozottan rendelkezik, ergo elony.
    1 olyan piacon, ahol szinte naponta jonnek ki az olcso (es -horribile dictu- nem rossz minosegu) kinai androidos tabletek (Cube, Pipo, etc) vagy teszem azt Hyundai, amik mar durvan konkurenciai a nagyobb brandeknek is. (plane, ha olyan toketlenek, mint pl a Nexus, ami meg az uj 7-esbe sem volt kepes berakni 1 card slotot, de bezzeg a felbontas mar full hd, mer az kell...hat akkor inkabb 1 Hyundai t7-es...)
  • Vol Jin
    A Win8 bukása egy saját lábon járó életre kelt antikampány része. Nem a konkurencia teremtette, hanem elindult egy irányba, és onnan nem lehetett visszafordítani. Néhány negatív kezdeti vélemény annyira beépült a köztudatba, hogy próba nélkül utasítják el az emberek.

Négy csoporttényezőt különítenék el, amik egymás kizárói.

Android fanok, iOS fanok, érdektelenek, és MShaterek.

Az első kettő alapból fikázni fogja a WinRT-t, a win8-at a negyedik meg pláne. Na most ez a három csoport adja ki a véleményformálók zömét. Míg a harmadik csoport a legnépesebb, és ők lennének a lényeg a siker szempontjából, a véleményük már akkor kialakult a másik három hatására, amikor az MS még hozzá sem kezdett a meggyőzésükhöz. Az egészet úgy elbaszták, ahogy, és a kezdetek kezdetén lett volna egy hetük, de ennyi idő alatt ha észrevette volna valaki a helyzetet, akkor sem tudta volna a cégen keresztülverni. Kivétel, ha Gates vagy Ballmer aki észbe kap.

Egyébként a Win8 is Tudja az RT API-ját, és arra ment ki a játék, hogy a WinAPI elsorvad, vele kompatibilis a Win8 a régi programok miatt, a szoftverfejlesztők meg úgyis átálnak az RT API-ra. Ha pedig az API azonos, akkor egyszerre készülhetnének az x86 és ARM verziók. Ugye programnyelvben írják a programokat, nem gépi kódban, így a forráskódot mindkét processzorra lefordítani 10 másodperc többletmunka.
  • Vol Jin
    Valóban erre kellene törekedniük.
  • Vol Jin
    Semmi gond.
  • Vol Jin
    "Csocsalj szepen....Nem a cegrol volt szo, hanem 2 -magat szakembernek vallo- emberkerol, akik meg az en 1 bites agyamnak is nyilvanvaloan orbitalis baromsagokat mondtak."

Te barom, legalább olvasni tanulj meg, mielőtt ugatni kezdesz!

"A Qualcomm két topmenedzsere úgy véli, hogy ..."

Topmenedzsere. Érted bazmeg, hogy mi a topmenedzser jelentése? Mondjuk az egyik az elnök, a másik meg a vezérigazgató.
  • asgh
    Amikor az emberek droidos vagy iOS-es táblagépet vesznek, akkor pontosan tudják, hogy a pénzükért egy tartalomfogyasztó eszközt kapnak és nem is várnak el tőle többet. Nevezheted akár kvarcjátéknak is, de a tablet akkor is egy piaci rés kitöltésére szánt célgép, ami tökéletesen képes ellátni a rábízott feladatokat. Persze semmivel sem többet.
    A tabletek és okostelók megjelenésével a tartalom gyártás és fogyasztás elvált egymástól, így a Microsoftnak lépnie kellett, mert a konkurens ökoszisztémák előbb-utóbb kiszorították volna a saját piacáról is, ezért piacra dobták a win8-winRT rendszert. A terv az volt, hogy a win8 garantált sikere majd felfuttatja a winRT fejlesztéseket, ami magával hozza a winRT táblák iránti keresletet, így végül ismét a Microsoft lesz a meghatározó tényező az informatikai szabványok kialakításánál.
    Csakhogy nem mérték fel rendesen, hogy a Microsoft mit is ad valójában a felhasználóinak: valójában nem OS-t, API-kat vagy irodai szoftvereket, hanem _kompatibilitást_. Azért használnak sokan Microsoft termékeket, mert a Microsoft termékeket sokan használják. Ez az, amire az egész MS üzleti modell épül.
    Ehhez képest a Microsoft a winRT-vel piacra dobta a világ első nem windows kompatibilis windows-ját, miközben a win8 bemutatkozása epic fail lett, így a "desktop-mobil os egészpályás letámadás" kísérlet kudarcba fulladt.
    Tehát a winRT nem azért lett kudarc, mert a Google és az Apple által meghülyített tömegek a winRTnél szembesültek először azzal, hogy a tabletek nem teljes értékű számítógépek.
    Mivel nem terjed a win8-winRT ökoszisztéma, a winRT tabletek egyszerűen nem adnak semmi extrát a droidos és iOS-es versenytársaikhoz képest, mert a microsoft egyetlen aduját, a pc kompatibilitást nem tudták biztosítani, de legalább jó drágák. Ezen bukott be az egész.
    A Qualcom szerintem amúgy arra számít, hogy a kezdeti elakadás után a lassú víz partot mos elv alapján, a win8.1 vagy win9 vagy win15 csak elterjed a PC-ken, és mégis csak beindulnak a winRT fejlesztések, csak addig valahogy túl kell élnie a winRT-nek, ezért támogatják PR szinten is a platformot.
  • sascha
    Nem is értem mit akart eléri a Microsoft a Windows RT-vel.
    Ezzel minden előnyt eldobott, amit a PC-k területén elért. Arra kellett volna/kellene rámozdulniuk, hogy "teljes" PC-s funkcionalitással működő tableteket nyomjanak ki. És ezt erőteljesen hangsúlyozzák is.
  • CairoJack
    Jogos! Elsőre kicsit félreértettem a kommented lényegét. Valóban én voltam fax, szövegértés egyes. Második nekifutásra sikerült felfognom, amit leírtál. Ezúton fogadd hivatalos bocsánatkérésem!
  • cateran
    Csocsalj szepen....Nem a cegrol volt szo, hanem 2 -magat szakembernek vallo- emberkerol, akik meg az en 1 bites agyamnak is nyilvanvaloan orbitalis baromsagokat mondtak.
  • Vol Jin
    Szerintem ők szállítják a procikat az applenek. Vagy ők fogják. A lényeg, hogy az ARM piac óriásai.
  • cateran
    "A szakember közölte, hogy a Windows RT sikerét vagy kudarcát nem lehet túl hamar megítélni. Stephen Horton, a Qualcomm táblakérdésekért felelős szakembere egy másik szempontra hívta fel a figyelmet, a Windows RT jelenlegi megítélését párhuzamba állította az Android kezdeti helyzetével. Az számára egyértelmű, hogy a Microsoft operációs rendszere finoman szólva sem mestermunka, de abban mindketten egyetértettek, hogy az Apple és a Google mellett a redmondi vállalat lesz a mobil operációs rendszerek piacán a harmadik legfontosabb szereplő. "

Ez ugye csak valami vicc es valojaban nem is ezt mondta..ugye nem?:S Ez 1 szakember? Atyauristen...
    1, De igen, mar most lehet mondani, hogy bukta, lasd CairoJack kommentjet
    2, Android kezdeti helyzete: Lasd CairoJAck kommentjet
    3, Apple es Google mellett...ohh yes..van mas is? (Mar komolyabb..webos es BB..ugyan mar...)
    Eskuszom nem ertem, hogy ilyen emberek pontosan mire kapnak fizetest...
  • Vol Jin
    Te most ki a fasszal vitatkozol?
    Merthogy csak te kommenteltél meg én.
    Gondolom magaddal nem, hát maradok én.

Én meg bazmeg ugyanazt írtam, mint te.

Itt tényleg csak hülyék fórumoznak?
  • CairoJack
    Teljesen rosszul látod.
    Az androidnak nem volt elődje, és mindezek mellett olcsó, az Apple pedig nem gyárt olyan tabletet, amint az asztali OS-ük futna, így nincs választási lehetőség. De a Windowsnak van egy 20 éves múltja, és van olyan tabletje, ami (elvileg) az összes programot tudja kezelni, ami az elmúlt 20 évben készült rá. És egy ilyen eszközt már 80-100 környékén lehet kapni. Akkor miért kéne kétszer annyit kiadni egy olyan tabletre, ami az említett programok nem futnak, semmivel nem kompatibilis, ami windows, de cserébe megörökölte a Win 8 botrányosan ronda kinézet, és ritka rossz kezelhetőségét?

Most te nyomhatod ezt a szar, demagóg dumát, hogy az RT-t csak fikázzák, de had fordítsam meg. Kérlek indokold meg, hogy miért kéne nekem 200 rugót kiadnom egy RT-ért, amikor 100 ért kapok olyan tabletet, amin minden létező Win alkalmazás elfut (az utóbbi 5 év játékait leszámítva).
    Miért is kéne kétszer annyit fizetnem tized akkora funkcionalitásért? Ilyet csak egy ostoba ember tesz.
    De ha te tudsz nekem akár csak egyetlen értelmes érvet felhozni az RT mellett, akkor megyek és veszek.
    Kérlek, sorold az érveket...
  • Vol Jin
    Most rávilágították egy olyan lényegre, amit iOS és android esetében nem vesznek észre az emberek, így nem érvényesül.

Egy androidnál vagy iOS-nél nem tudatosul az emberekben, hogy hétzenés kvarcórákat vesznek, így lehet borsos az árcédula. Egy WinRT-s laptopnál a windovsossága miatt azonnal megjelennek az igények, amik egy igazi operációs rendszernél, és szembesül az ember a ténnyel, hogy ez így egy kvarcjáték laptop ár felett. Meg ugye nem is úgy windovsos ez az új 8-as win, mint a többiek, és már ideje korán ismeretlenül beindult a fikagépezet, amin nem képesek változtatni.
  • CairoJack
    Amíg 80-100 rugóért kapni teljes értékű X86-os Windows-os tableteket, ennek a lebutított/semmire sem használható vacaknak, az ég adta egy világon semmi értelme nincs. Ilyen használhatósági (izé... használhatatlansági) szint, és ilyen árazás (200k+) mellett ez halott ügy.

Persze, ha áttervezik használhatóra, és 50 rugóért árulják majd, akkor lesz realitása, de addig hagyjuk már egymást.

Sokkal több értelme lenne, ha elfelejtenénk ezt a borzalmat a fenébe...