268
Viszaolvasva a topic elmúlt néhány oldalát értelmetlennek tartom a további nyitvatartást - egymást meghallgatni képtelen társaság folytatja itt napok óta egymás gyalázását.

Szálljatok magatokba egy kicsit.
  • remark #268
    "Ebből látszik, hogy nem figyelsz oda. Egy általános iskolás többet tud nálad, ha figyel..."

    Majd szólj, ha valami meg akarsz velem beszélni.
  • Molnibalage
    #267
    Sehol. A víros elleni immunitás semmlyen szinten nem függ össze a táplálkozással. Vagy van olyanod már azért, mert átestél hasonlón vagy genetikai.

    Ebből látszik, hogy nem figyelsz oda. Egy általános iskolás többet tud nálad, ha figyel...
  • remark #266
    Ez meg tipikus molnis reakció. Nem mostam össze semmit. Utalás szintjén leírtam, hogy mi az a pont, ahol a három dolog összefügg. Ha azt írtad volna, hogy szerinted ez a közös pont nem létezik ezért meg ezért, annak lett volna értelme. Akkor azt az image-et erősítetted volna, hogy egy vitában komolyan vehető vagy. De te csak beszólsz, aztán már itt se vagy.
  • Molnibalage
    #265
    Megint filozofálsz és összemosol dolgokat. Tipikus NWO-s húzás, hozzá vagyok szokva.

    Kajálást immunrendszerrel és immunizációval összmosni? Az igen...
  • remark #264
    Van aki önként megfertőzi magát. Nincs mindenki immunizálva. Nem ezerféle megbetegedésről beszélünk. Pont azért kellene a dolgot vizsgálni, mert komplex; túl sok a vélemény a témában, és kevés a tény. Nem csak nagy mortalitású betegségek vannak, viszont abban biztos vagyok, hogy van ezzel kapcsolatban tapasztalat, hogy hogyan lehet átvészelhetővé tenni egy adott - elsősorban nem nagy mortalitású - betegséget. Ezt kellene tovább kutatni.

    Egy mindenki által ismert dolgot említenék, ami hasonló a szóban forgó betegségekhez. Ez a láz. Ugye mindenki volt már lázas, és mindenki tudja, hogy a láz veszélyes lehet. Pont mint a szóban forgó betegségek. Nos, a lázzal kapcsolatban is örök dilemma, hogy a láz milyen mértékben (~hány fokig), milyen időtartamig előnyös-e vagy épp hátrányos. Van-e egyáltalán előnye, vagy van-e egyáltalán hátránya - ha a két vélemény-végletet nézzük. Érthető, hogy mire célzok mindezzel?

    A láznak nyilvánvalóan funkciója van. Ez nem szimplán egy rendellenesség, amit mindenáron el kell tüntetni. De az is nyilvánvaló, hogy nem szabad felelőtlenül szabadjára engedni, hanem csak kontrollált körülmények között szabad "felhasználni". A betegség nem a lázzal kezdődik, hanem az a vége. Ez nem a probléma, hanem már a megoldás. A lázzal a szervezet sokat tanul, sokat fejlődik, erősebbé, ellenállóbbá válik. Ha úgy tetszik: a szervezet ezúton is megismeri a világot és adaptálódik hozzá.

    Az ismeretszerzés és adaptáció nagyon fontos dolog. Ebből a szempontból a betegség és a táplálkozás ugyanazon a mechanizmuson alapul. Ha valaminek az elfogyasztásához nem vagyunk hozzászoktatva, akkor azt nem fogjuk tudni hasznosítani. Ha nagyon nem vagyunk hozzászoktatva, akár súlyos problémákat vagy halált is okozhat. Tehát az ember odafigyel, és megválogatja hogy mit eszik. A gyereket is lassan szoktatja hozzá a világhoz, a megismertetésbe beletartozik az étel is, a betegség is. Az, hogy mit juttat be a gyerek a szervezetébe, az a szervezetének a tanulási folyamatához tartozik (ami folyamat az anyaméhben kezdődik, beleérve a betegségekkel kapcsolatos tanulást is, de ezzel túl messzire mennénk - no meg nem is tudok sokat erről ).

    Tehát, ahogy a táplálkozást, úgy a lázat sem és a betegségeket sem lehet félvállról venni. De ahogy a szintetikus étel sem lehet megoldás az egyes étkezéssel kapcsolatos problémákra, úgy a láz esetén sem lehet a lázcsillapító a kizárólagos megoldás, valamint betegségek esetén sem lehet az oltás a kizárólagos megoldás (kizárólagos, tehát a konkrét esetet figyelmen kívül hagyva, a teljese populációra általánosítva).

    És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy ezek a fizikai folyamatok hogyan hatnak a személyiségfejlődésre. Igen, egy betegség kihagyása, eltussolása a személyiségfejlődést is megakasztja. Amit ily módon nem sikerült az egyénnek megtanulnia, azt máshogy kell majd. Így az az ember, aki sose volt beteg, más területeken duplán kell majd tanuljon, vagy az is lehet hogy valaminek a megtanulásától örökre elesett.

    Aki a fentiekbe azt látja csak bele, hogy felelőtlenségre és veszélyes, akár halálos kimenetelű betegségek félvállról vevésére buzdítok, az legyen kedves inkább ne reagáljon, helyette olvassa el még egyszer amit írtam, hátha más is leesik neki a fentiekből.
  • Molnibalage
    #263
    Talán azért nehéz kutani, mert kicsit sok kombináció és kevés minta van. Önként meg senki nem fertőzi meg magát - és ember kísérlet nem is végezhető - olyan betegséggel, ami ellen nincs védőoltás. Ami ellen meg mindenki vagy a többség kap, azzal meg akkor sem tudnál ilyet csinálni, ha akarnál, hiszen működik az immúnizáció.

    Már megint az van, hogy dolgot akarsz vizsgálni, ami kvázi lehetetlen. Mintha azt vizsgálnád, hogy a holdraszállók és a déli sarkon járt holdraszállók XY képessége között milyen összefüggés van. Nincs ilyen ilyen közös halmaz. Ezerféle megbetegedés van, egyszerűen nincs statisztikailag minta arra, hogy te vizsgálhasd, amit akarsz és olyan komlplex dolog a téma, hogy egyértelmű összegfüggést akkor sem tudnál kimutatni a környezet és egyéb kórtörténeti eltérések miatt.

    A vírusfertőzések túlélői nagyrészt tudtommal immúnissá válnak az adott vírusra, vagy azon vírusok családja ellen ami megfertőzte őket. Hiszen ez az alapja a védőoltásnak. Apró hiba, hogy egy nagy mortalitású betegségnél senkit sem vígasztal, hogy a túlélők már nem fertőznek vagy nem betegednek meg és főleg akkor, ha ezt nem örökítik át...
  • remark #262
    Ne fogalmazz egyoldalúan. Van olyan betegség is, amiből úgy épülhetsz fel, hogy az egyetlen következmény az egy ellenállóbb immunrendszer. És vannak arra is sejtések, hogy a pozitív hatások sora ennyiben nem merül ki. Ez utóbbiakat is kutatni kellene, mert úgy tudom ezekről se tudni sokat. (Pl. egyik betegségen való átesés egy másik betegség valószínűségét csökkenti.)
  • remark #261
    A vírus csak az egyik ismeretlen az egyenletben. Kutatni a többi ismeretlent kellene.
  • Molnibalage
    #260
    És micsoda véletlen. Egy vírus ekkora pusztulást tud okozni egy populációban. Ha nem lenne védőoltás, akkor a mai világban szerinted egy komolyabb járvány mennyire lenne durva? Én inkább nem vagyok kíváncsi erre élőben...
  • Molnibalage
    #259
    A gyógyulás több vírus esetén is azt jelenti, hogy maradandó károsodást okoz. Szóval kösz, inkább a védőoltást választom.
  • remark #258
    De ha más esetben is lehet "reménykedni", akkor más eset is jó példa.
  • remark #257
    Kizárt. Csak megint nem érted, hogy miről beszélek, és kérdezés helyett vádaskodsz. #253 kb. ugyanaz mint #255. Rámutatok arra a területre, amit kutatni kellene, hogy pontosan mik azok a területek, ahol a szervezet magától is képes megtalálni a megoldást, erre hogyan képes, mit lehet tenni azért, hogy ezt a folyamatot elősegítsék és a hátrányos következményeket elkerüljék. Tehát amelyik betegség esetén "remény" van arra hogy előzetes védettség hiánya esetén is az egyén következmények nélkül meggyógyuljon, ott van is mit kutatni: pontosan erre kell rájönni, hogy mi ez az ok, ami miatt a szervezet képes magától meggyógyulni, és ha ezt tudjuk, meg lehet határozni, hogy mivel lehet ezt a folyamatot elősegíteni. Nehezen tudom elképzelni, hogy ez ne lett volna már számtalanszor kutatás tárgya. Merre vannak az ilyen eredmények, amik leírják, hogy melyik esetben, milyen módszer, milyen mértékben képes az oltás helyét átvenni?
  • immovable
    #256
    Erre jó példa, az influenza. Bizonyos gyógyszerek segítenek húzni az időt. Leviszik a lázad, csökkentik a levertséget, vitaminnal látnak el, segítenek levegőt venni (eldugult az orrod), stb. Időt kapsz. Vagy kéred a védőoltást.
  • remark #255
    "az immunrendszered áll neki harcolni, de időre van szüksége mire legyártja az antitestet, ha tudja"

    Egy alternatív módszer a fentieknek megfelelően pl. arra irányulhat, hogy a fatális következményeket elkerülendő segít biztosítani az időt a szervezetnek arra, hogy legyártja az antitestet, ha lehet. Tehát ha egy betegségnél szóba jöhet ez a variáció, akkor az egyén választhassa azt, hogy inkább megkapja a betegséget, és kontrollált körülmények között végigszenvedi azt.
  • immovable
    #254
    Na ez volt a trollkodás lvl 99.
  • remark #253
    "onnantól fogva marad az reménykedés"

    Például ez az a terület, amire ráférne egy kis kutatás.
  • Molnibalage
    #252
    Feltetted. Válaszoltam. A vírusok ellen természetes genetikai immunitás van és a védőoltás és ennyi. Ha ezek nincsenek, akkor megkapod és onnantól fogva marad az reménykedés. Az orvostudomány alig néhány vagy talán tucatnyi antivirális szerint volt képes eddig összehozni.
  • remark #251
    A sértődött álláspont a te oldaladról már elfogadható?

    Nyilvánvaló, hogy mire céloztam azzal, amit írtam. Nem veszel részt a topik munkájában, szinte semmi konkrétumot nem hallani tőled még a kritikáidban sem. Mi alapján gondolná az ember azt, hogy bármi közöd van ahhoz, hogy ott mi folyik?
  • immovable
    #250
    Valószínű nincsenek nem? Egy vírus ellen egyféleképpen védekezhetsz. Védőoltással ha van, ha nincs rizikózol, hogy elkapod lebénulsz, megdöglesz, megfertőzöl másokat. Persze már vannak újfajta antivirális szerek egyes vírusfertőzések megelőzésére és kezelésére, de ezek még nem túl hatékonyak. Az a baj vírusokkal, hogy annyira primitív életformák, hogy semmilyen anyagot nem vesznek fel a környezetükből.

    A nem tej ivás, nem stresszelés, nem húsevés, stb. "módszerek" nem alternatívák, mivel semmi közük a vírushoz mint mikroorganizmushoz. Alapvető higiénia sem teljesen hatásos, mondjuk a levegőben terjedő vírusok ellen. Maszkban mégsem járhatsz 24/7.

    Hogyha elkapod és nem vagy genetikailag valami csoda folytán védett, az immunrendszered áll neki harcolni, de időre van szüksége mire legyártja az antitestet, ha tudja. De addig....mondjuk egy poliót nem szívesen látnál a gyerekeden gondolom. Erre van a védőoltás. Legyengített, előölt vírust kapsz, ami nem tud szaporodni, de kiváltja az immunválaszt, így létrejön a védettség. Ennél jobbat jelenleg nem tudnak, pedig nálunk sokkal okosabb emberek dolgoznak ezen.
  • remark #249
    Én nem akarok semmit se megtiltani neked. Csak emlékeztetlek arra, hogy mi a következménye annak, amit csinálsz. Ha nem tehetőek fel kérdések a tudomány vívmányaival kapcsolatban, akkor a tudományok és a dogmák közé egyenlőségjel kerül. Ezt akarod? Mert ezt éred el. Nekem mindegy, de jó lenne ha tudatosítanád magadban azt, hogy te személy szerint milyen hatással vagy a világ eseményeire.
  • Molnibalage
    #248
    Most meg hirtelen gondolatolvasó lettél, hogy én mit tudok és mit nem...? Ez is kibaszottul irritáló, hogy n+1 oldalon z+1 user tudni véli, hogy én mut tudok vagy gondolok. Ha ekkora zsenik vagytok, akkor nem tudom, hogy miért csak fórumoztok...
  • remark #247
    Mivel te kb. annyit tudsz az NWO-ról, hogy "gyíklények", így nem nagyon vehető komolyan a felvetésed. Másrészt ezen a bizonyos névleg tudományos oldalon egy halom olyan topik van, ami nem kapcsolódik szorosan a tudományhoz.
  • immovable
    #246
    Nem igaz, mert nem rontom el a magam szórakozását ha bezár.
  • Molnibalage
    #245
    Bocs, de nekem 5+ év gyúrás után elszakad a cérna bizonyos embereknél. Egy idiótaságot elnéznek, megmagyarázok. A tovább erőlteti az idiótaságot és játsza a süketet és vakot, akkor magára vessen. Ha nem esik le, hogy mi a probléma, akkor max. egy IJ kártyával szolgálhatok...
  • remark #244
    Másokat sértegető embereket sehol nem vesznek komolyan. Még a szkeptikus blogon tanyázó példaképeitek sem inzultálják ilyen direkt módon azokat, akiket műveletlen, tanulatlan bunkónak gondolnak. Példát vehetnétek róluk. Persze ha nem az a cél, hogy semmibevegyék a véleményeteket.
  • Molnibalage
    #243
    No offense, de egy névleg tudományos oldalon milyen létjogosultsága van az NWO topiknak? Ez kb. olyan vicc, mint pornóoldalon a gyerekrészleg. Összeférhetetlen fogalmak...
  • Molnibalage
    #242
    Kényelmes sértődött álláspont. Hülyének lenni alkotmányos alapjog. Csak ezután ne várd el, hogy komolyan is vegyenek...
  • remark #241
    De én tényleg kíváncsi vagyok rá, hogy miért?
    Egyáltalán melyik része nem igaz a kijelentésemnek? Nem lenne zárva pl. az NWO topik, ha nem lenne szankcionálva a trollkodás következménye, a személyes csatározás? Vagy mire gondolsz, mi nem igaz abból, amit írok?
  • remark #240
    Pontosan erről szeretnék informálódni, hogy mik azok az oltást magukban nem foglaló módszerek, melyeket megvizsgáltak, és kiderült hogy nem alkalmazhatóak.
  • immovable
    #239
    Mert nem igaz.
  • remark #238
    "Te tényleg ennyire segghülye vagy?"

    Írtam már, hogy aki így adja elő magát, azzal nem beszélgetek, igaz? Na, hát nem is.
  • remark #237
    És miért nem tény az, amit írok?
  • immovable
    #236
    Melyek a nem oltás alapú módszerek? Enélkül nehéz kutatást keresni.
  • Molnibalage
    #235
    Melyik részét nem érted annak, hogy nincs alternatíva...? Te tényleg ennyire segghülye vagy? Tényleg ennyire nem tudod, hogy mi a tökömet jelent az, hogy vírusos megbetegedés és milyen következményei lehetnek...? Szerinted miért csak a védőoltással sikerült a himlőt kiirtani...? Szerinted a többi vírus ellen miért a védőoltás az ami segít?

    Olyan, mintha egy halálos rendellenességben szenvedő szíváltültetésre várónál azt kérdeznéd, hogy mi lenne, ha nem kapna szívet? Hát azt, hogy meghal te zseni...

    A nincs védőoltás, akkor ugyanúgy kicsinálhatna téged, engem, bárkit azon betegségesk közül bármi, ami ellen oltanak, hacsak valami mák miatt nincs ellene genetikai védettséged.

    Komolyan mondom, ha valaki ennyire hülye és tudatlan, akkor az maraqdjon már inkább csödben ahelyett. hogy veri az asztalt, mikor azt sem tudja, hogy hogyan terjednek azok a betegégek, amik ellen oltanak.
  • immovable
    #234
    Egyrészt szerinted........a véleményedet adod el tényként.
  • remark #233
    Elrontod, mert vége szakad. Ha sorra zárnak be a kedvenc topikjaid, akkor hova fogsz járni szórakozni? Az NWO topik is már rég zárva lenne, ha rajtad múlott volna. És akkor meg miről beszélgetnél a haverjaiddal? Mehetnél te is sörözni...
  • remark #232
    #230

    De mivel nem érted: Én nem szeretnék alternatívákat meghatározni. Azt szeretném látni, hogy valaki már megvizsgálta, hogy a nem oltás alapú módszerek alkalmazásának milyen következménye lenne.
  • immovable
    #231
    #227
  • remark #230
    Azzal kapcsolatban szeretnék tisztán látni, hogy azon betegségek esetén, ahol ez szóba jöhet, mi érhető el az alternatív (oltást nélkülöző) megoldásokkal költségeket és életminőséget nézve. A kérdés az, hogy hol vannak azok a források, amik alapján a kérdés megválaszolható.
  • immovable
    #229
    Elrontom? Ugyan dehogy. :)