68
  • Vol Jin
    #68
    Mosmé?

    Teljesen hasznos információk voltak benne. :-D
  • M2 #67
    Na meg is van a harmadik... :-)
  • Vol Jin
    #66
    Szerintem ezt is érdemes elolvasni:

    Èo robí Apple fascinujúce nie je, ¾e pou¾ívate niektoré wiz-bang cudzie technológie, aby sa veci - dokonca aj tu v Portlande, Oregon, v¹etky technológie Apple ukazuje, v tomto videu sú-prax naprieè mnohých miestnych tovární. Èo robí Apple unikátny je, ¾e plní svoju výrobu s vysokou presnos»ou a v rozsahu, ktorý je jednoducho vyrá¾ajúca, pou¾itie techník zvyèajne vyhradené pre pou¾itie v kozme alebo zdravotnícky sektor.

    Igaz, hogy ez nem ezrópai nyelven íródott, de érdemes venni a fáradtságot az értelmezésére, mert szintén sok információt nyerhetünk belőle:

    Inafanya nini Apple kuvutia ni kwamba wao ni kutumia baadhi Wiz-bang teknolojia mgeni kufanya mambo - hata hapa katika Portland, Oregon, teknolojia Apple inaonyesha wote katika video hii ni katika-mazoezi katika viwanda mbalimbali za mitaa. Inafanya nini Apple kipekee ni kwamba wao kufanya viwanda yao kwa usahihi wa ajabu na kwa kiwango ambacho ni tu kushangaza, kwa kutumia mbinu kawaida akiba kwa ajili ya luftfart au viwanda matibabu kifaa.

    Gondolom az orosz senkinek nem okoz problémát, hiszen nem is olyan régen az iskolai oktatás szerves része volt:

    То, что делает Apple, не увлекательное, что они используют некоторые волшебники взрыва чужеродные технологии, чтобы сделать вещи - даже здесь, в Портленде, штат Орегон, все технологии Apple, показывает в этом видео в практику через многочисленные местные заводы. То, что делает Apple, уникальна тем, что они выполняют свои производства с замечательной точностью и в масштабах, которые просто удивительно, с использованием методов, как правило, зарезервированы для аэрокосмической и медицинской промышленности устройства.

    Remélem telepítve van a gépeteken a kínai karakterkészlet, mert ez az infót nem hagyhattam ki, a fonetikus átirat meg soha nem elég pontos:

    是什么让苹果迷人的,是不是他们使用的是一些WIZ-砰外来技术,使事情 - 甚至在俄勒冈州波特兰市,所有的技术,苹果在这个视频显示是在实践,在许多地方的工厂。是什么让苹果独特的是,他们卓越的精确度和执行其制造的规模简直是惊人的,使用通常用于航空航天保留或医疗器械行业的技术.
  • Papichulo
    #65
    Ezt egy szakerto mondta az MacPro gyartastechnologiajarol:

    "What makes Apple fascinating is not that they are using some wiz-bang alien technologies to make things - even here in Portland, Oregon, all the technologies Apple shows in this video are in-practice across numerous local factories. What makes Apple unique is that they perform their manufacturing with remarkable precision and on a scale that is simply astonishing, using techniques typically reserved for the aerospace or medical device industries." - http://atomicdelights.com/blog/how-apple-makes-the-mac-pro

    Erdemes vegigolvasni. Persze, ebben sincs semmi forradalmi, de amit osszehoztak itt azt megis elismeri a szakma.
  • M2 #64
    Engem Wozniakban az zavar, hogy ami ma az Apple, ahhoz neki semmi köze nem volt soha. Nagyjából annyi értelme van őt meghallgatni a témában, mint Kiss Józsikát az első béből.
  • M2 #63
    "Apple-ről annyit, hogy valóban nem túl nagy teljesítmény, amit most produkálnak."

    Nem tudom. Én az első iPhone bemutatóján röhögtem, hogy már vagy öt éve tudta bármi ugyanazt - vagy még jobban - erre a közönség hű-meg-ha, jéé, netezni lehet vele...
    Egyetlen új dolog volt benne: a multitouch és az ujjal vezérlés, amit viszont azóta is köszönök nekik.

    A mostani újításaik viszont valóban innovatívak: például a Touch ID, az első használható, ujjlenyomat olvasós cucc. Igaz a fejlesztését nem ők kezdték, de sok pénzt nyomtak bele a felvásárlás után is, hogy a termékben jól működjön a dolog.
  • Tufu
    #62
    Az innováció szón akadtatok le? :D
    Nem csoda, ismét levente68 gerjeszti a legnagyobb feszkót.. :D Félelmetes, hogy mennyit erőszakoskodsz az igazadért.

    Egyébként Vol Jin véleményét osztom a szó jelentésében..

    Apple-ről annyit, hogy valóban nem túl nagy teljesítmény, amit most produkálnak.
    Ez várható is volt SJ halála után.
    Ellenben még mindig piacvezető márka ebben a szegmensben, és még mindig jók a termékek, amiket eddig használtam.. Gyors, egyszerű, jó kamera, összeszerelési minőség kiváló, egyszerű dizájn, jó hangminőség, appstore kifogástalan, sok alkalmazást futtathatsz mindenféle bűntudat nélkül. Rendszer zsír, a vas meg szinte mellékes. Ezt fizeted meg. Alig hallani arról, hogy gyárilag rossz Apple-t kapott egy vásárló.. Samu és társainál.. cöhh.. állandóan viszik vissza a készülékeket.. Szóval mindezeken felül megbízható is az Apple.

    Mit nem lehet ezen mindig érteni? :D Semmiből nem a legjobb és legújabb, de mindig egyenletesen jó.

    De jöhetne már egy új termék, más kategóriában, sztem is elérték a táblák és a telefonok a megfelelő szintet. Okosóra + wifi headset.. levehető és széthajtható kijelzővel, hogy le bírd rakni amit nézel, hogy kényelmes legyen.
    Ez egy szettben.. és itt teljesen mind1, hogy android vagy ios.. csak menjen, gyorsan és tegye a dolgát.

    (Csak hogy lássátok nem vagyok igazi apple-homár: a telefonom: WP8.. sajnos nem találtam igazán jó androidot 50 alatt, mert nincs is, csak kínai kétes garanciával.. iPad mellé meg minek brutál teló? :D Lumia 520, +1 )
  • M2 #58
    Vol Jin sajátos értelmezését olvashattuk és láthatóan őt az csöppet sem zavarja, hogy a világ rajta kívül eső részének ez hülyeség - azoknak a qrva anyját és kész... :-)
  • Vol Jin
    #57
    A mérnöki munkát sokan keverik az innovációval. Egy mérnök, a legtöbb esetben egyszerűen csak dolgozik. Kicserél egy processzort egy nagyobb teljesítményűre, és ehhez mondjuk áttervezi az alaplapot, az csak az idiótáknak innováció. Az sem innováció, ha egy új architektúrájú GPU-t szerel a rendszerbe, és ehhez ír egy drivert. Vagy az sem, ha ír egy programot egy olyan feladatra, problémára, ami eddig fel sem merült. Ez nem innováció, hanem mérnöki munka. Az innováció az volt, hogy optikailag tároljanak adatokat. 30 év alatt jó ha volt pár tucat igazi innováció az egész iparágban.

    Továbbá innovációnak tekintem még az anyagkutatásokat a területen. Hogy mondjuk technológiailag folyamatosan eljutottak a félvezetőgyárak a fal közelébe, és azt sikerült rendre kitolni.
  • VRSDM
    #51
    tudom hogy három napja élvezitek egymás vérének szívását.
    én is beszállok az első google találattal:
    Wikipedia:
    "Az innováció egy kreatív ötletből születő folyamatot jelöl, amely megvalósítja az ötletet. Az innováció elméleti alapjai legelőször 1934-ben Schumpeter tanulmányában jelentek meg. Ennek nyomán ma a következő típusait különböztetjük meg: új termék bevezetése, új gyártási mód bevezetése, új piac megnyitása, új nyersanyag- vagy félkész termék-forrás megszerzése, iparági átszervezés. A második modernizáció elméletének (Garai László) nyomán az innovációt ma már a gép helyett az ember--gép-rendszerre értelmezzük. A kreativitástól annyiban különbözik, hogy olyan folyamatot jelöl, amelynek egyik első állomása maga a kreativitás, vagyis az alkotóerő, új ötlet, elképzelés, koncepció, amely alapja lehet minden fejlesztésnek. A kreativitás (például feltalálói ötlet) akkor válik innovációvá, ha meg is valósul (a feltalált dolog, eszköz gyártása megindul), vagyis ha az ötletet, elképzelést végül a napi gyakorlatban is alkalmazzák, ha tehát a kreativitás innovatív produktummá válik. Az innováció nem azonos a reformmal, ez utóbbi átfogó, makroszintű modernizációs eljárást jelent, míg innováción a mikroszinten zajló fejlesztések értendők” – foglalja össze az innováció lényegét Százdi Antal. Az innováció mint idegen szakkifejezés magyarosítására tett javaslat az újdonságművelés. [1]"
  • asgh
    #50
    A Te logikádat követve egy rendező, aki mások által megírt történetet eljátszat másokkal nem számítana alkotóművésznek.
  • scagnetti
    #49
    Te szerintem nem is érted az innováció fogalmát!
    Senki nem mondta, hogy Jobs bármit is feltalált!

    Lehet, hogy voltak a piacon ilyen-olyan alkatrészek. De mégis ő tudta, ha ezt-azt összeilleszt okosan, ír valaki hozzá egy szoftvert, abból valami forradalmian új dolog lesz. Lehet hogy előtte is volt már ilyen, de szart sem ért, és senkinek nem kellett, mert bonyolult volt a kezelhetősége.
    Na ebben rejlett Jobs mágiája.
    Ezért mondták, hogy ő újra feltalált!
    Na ezt nevezik pl. innovációnak!
    Olvass utána, ha nem tudod a jelentését.
  • Papichulo
    #48
    Nem azt mondom, hogy nincs hova fejlodni, hanem, hogy ezt a fejlodest sokkal inkabb egyetemektol, kutatointezetektol kell varni, mintsem cegektol. Egy ceg a sajat teruleten lehet innovativ, anelkul, hogy az egesz vilagot megreformalna es hullananak neki a Nobel-dijak.
  • caius marius
    #47
    Azt javaslom, olvasgass némi sci-fi irodalmat. Esetleg nézz meg egy-két filmet. Utána látni fogod, hogy van még hova fejlődni.
  • caius marius
    #46
    Ezt akkor most úgy érted, hogy a régi korok embereinek könnyebb volt feltalálni, újjítani mint a ma emberének? Miért? Akkor még volt mit, ma meg már nincs?
  • Vol Jin
    #45
    Na, ellopta a blogmotor...

    Nem megyek bele a pitiáner játékocskádba fasztarisznyácska, hogy ferdíted a mondandóm, én meg magyarázkodjak. A kedves mamiddal, ha kérhetném.
  • M2 #44
    Érdekes az értelmezésed: szerinted tényleg az az innovatív jelentése, hogy valaki maga gyártja a dolgokat? Tehát akkor egy kutató- fejlesztő részleg nem is lehet innovatív? :-)
  • M2 #43
    Ha Józsika összeilleszti A-t és B-t olyan módon, ahogy előtte még nem volt, pláne ha így létrejön A'B', akkor az bizony innováció.
    Különben a kémia területén nem létezhetne innováció, mert már minden elemet felfedeztek, LOL!
  • M2 #42
    Keveset tudsz a témáról, javaslom olvass utána.
  • Vol Jin
    #41
    Hülye vagy, mint a seggem. Már az elején is azzal indítottam, hogy ez igaz a többi gyártóra is. Néhány kivételtől eltekintve. Te meg itt agyban lemodellezed, hogy ez egy applehater, és neked az applet kötelező védelmezned. Agyhalott idióta...
  • Papichulo
    #40
    Termeszetesen minden jogod megvan arra, hogy te ezt gondoljad... szerintem jopar bologatot fogsz itt talalni ehhez :)

    Nem allitom, hogy az Apple teljesitmenye feler a robbanomotor feltalalasaval, de manapsag mar egyre nehezebb ekkora nagy valtozast jelento otlettel eloallni.
  • Vol Jin
    #36
    Aki csak alkatrészeket vásároltat és mással szerelteti össze, az nem végez innovációt még akkor sem, ha 1500 ugyanezt csinálóval közösen hazudja ennek ellenkezősét.
  • Papichulo
    #35
    De mit szeretnél ezzel a listával?

    Csak atlatni, hogy mi szamit nalad innovacionak es bar ezek sem teljesen igazolhatok, mint peldaul az optikai adathordozo, ami tulajdonkeppen a gramafon "tovabbfejlesztese", szoval inkabb lehetne az AD/DA konvertert nagyobb innovacionak tekinteni, de ilyen kontextusban egyre kevesebb ceg mondhatja el ezt magarol. Egy masik paradigmarendszer szerint a mai mezonyben az Apple is innovativnak szamit: 1500 senior execs name Apple most innovative company in the world 9th year running Szoval ez csak nezopont kerdese :)
  • Vol Jin
    #34
    Az egész brigádból az ARM az, amelyik tényleg fejleszt. A többi csak kívánságlistát ír, vagy implementál.
  • Vol Jin
    #33
    "Szerinted ki az aki innovativ volt az utobbi idokben hardware teruleten es nem valami korabbi talalmanyt fejlesztett tovabb?"

    Innovatívak voltak a HC-k megalkotói, majd innovatív volt a GUI és a médialejátszás, a vektorgrafika, a hordozhatóság, majd innovatív volt az optikai adathordozók megjelenése, mert nagy adatmennyiséget lehetett olcsón archiválni. Innovatív volt az internet használhatóvá tétele. Nagyjából ez 30 év innovációja. De mit szeretnél ezzel a listával?
  • Papichulo
    #32
    Ez par eve meg igy is volt, de ma mar az Apple-nek sajat processzor-tervezo reszlege van es csak az ISA-t liszenszelik az ARM-tol. A CPU-t sajat maguk tervezik meg szinte nullarol. Itt olvashatsz rola bovebben: http://www.anandtech.com/show/7335/the-iphone-5s-review/2
  • Vol Jin
    #31
    "Egy cseppet se zavarjon, hogy ez nem az ARM 64-bites fejlesztése, hanem az Apple sajátja - az egy dolog, hogy az architektúra az licenszelt, de ez egy egyedi összeállítás - saját regiszterekkel is."

    Nem nagyon érted te azt, amiről próbálsz beszélni. Az apple maximum egy kívánságlistát tervez meg, azt meg a chip legyártója az ARM-től kapott részegységek terveiből megvalósítja. Egy bútorgyár, ha smartbútort szeretne, amibe ARM technológiáit választ, akkor az asztalosok elmondják, hogy mit szeretnének, és a chipgyártó azt megvalósítja nekik.
  • Papichulo
    #30
    Milyen meglepo, hogy Apple haterkent ismet nem hazudtolod meg magad es ettol persze a konkret forrasok is keptelenek eltantoritani... mar csak az alpari stilus kiteljesedese hianyzik :)
  • levente68
    #29
    Ne beszélj már mindig butákat, kérlek!

    Amit én használok, az neked Sci-Fi, azt tudjuk, de legalább ne égesd magad!

    Az, hogy egy valamire való dashcam progi sem futhat iOS-en, azt nem kellene előnyként feltüntetni, koma!
    Ezen már azt hittem túljutottunk veled, de látom, ha azt egy másik topik-ban kellett volna felfognod, de inkább kerülted a témát, az nem zavar abban, hogy itt újra aljasul felhozd.
    Igen, nálam, mikor kocsiba ülök, widget-ről indul a dashcam progi ELEVE HÁTTÉRBEN, aztán (Tasker widget segítségével, ami pár dolgot batch-ben beállít még hozzá) minimum egy, de sokszor két navi, mert kiegészítik egymást a szolgáltatásaikkal (ha nem érted, mikkel, akkor kérdezz, ne flegmáskodj...), akár MultiWindow-ban, akár háttérben futtatva, de már lebegő ablakban is mehet a Note 3 feature-eit futtató ROM-ban.

    Ezen felül valóban, az Android-nak nem okoz gondot, hogy egy FullHD video-t még megjelenítsen akár lebegő ablakban, akár fuul kijelzőn és akár MultiWindow-ban.

    Na, ennyit tud az Apple-től lopott oprendszer teljes stabilitással, öcsi! ;o)

    Azt, hogy már azon SEM dolgozott Steve apád, azt annál a cikknél is elégszer elmagyaráztuk neked, de mint ott kiderült, te minden ilyen hülyeséget megkajálsz jó zombi lévén...



    Apple halálát senki nem jósolta, de azt, hogy így folytatva bajok lesznek, azt már igen sokan. Persze, azok nem hívők...




    Nos, melyik fix fogja javítani az alább linkelt hibát, okoska?
  • Papichulo
    #28
    Írjunk egy regényt a sok dologról

    Nem te, hanem o. Neked gondolom meg mindig az hianyzik, hogy egyszerre futhasson egy HD videorogzites es egy HD videolejatszas, mikozben a hatterben ket navigacios software is iranyit teged :)

    Te még azt is bevennéd, hogy az i8 is dolgozott SJ

    Eleg vilagosan fogalmaz a link: " the just-released iPhone 5 was the last Apple smartphone to get the late Jobs’ explicit blessing"

    Apple halhatatlan, mert a készpénz, meg az egyebek...

    Te mar egy ideje josolod az Apple halalat, de megis egyre tobb penzuk van :)
  • levente68
    #27
    Gondolom, ezt is egy fix javítja majd...

    Szokásos: nem is hiba, egy fix javítja. Persze, csak, ha Apple a cucc, egyébként szar az egész, ugye?

    "Mit vartal? Mi hianyzik?"

    Haha, van időd? Írjunk egy regényt a sok dologról, ami még mindig hiányzik, pedig már kopiztak Apple barátaid nem keveset...
    Felesleges lenne egy vaknak mesélni a színekről...

    Te még azt is bevennéd, hogy az i8 is dolgozott SJ. Megint körberöhögteted magad?

    És a mantra: Apple halhatatlan, mert a készpénz, meg az egyebek...

    Köszönjük, Emese!

    Csüccs le, megint egyes!
  • Papichulo
    #26
    az új iPhone képes kék halált produkálni

    Egyedul az iWorks alkalmazasok kepesek erre, gondolom lesz fix ra.

    és rossz benne az egyik mérő is.

    A 7.0.3 javitotta mar ezt a hibat.

    nagyon vártam az újat, de csalódás volt.

    Mit vartal? Mi hianyzik?

    az utolsó minőségi teló SJ utolsó telefonja

    Mert SJ alatt nem voltak am ilyen fiaskok! Mapgate, antennagate, etc... Plusz ugye Jobs dolgozott az iPhone5-on is.

    I5 katasztrófa, nem is véletlenül szüntették be gyártását

    Mi katasztrofa benne? A gyartasat gazdasagossagi okok miatt szuntettek be, olcsobb az iPhone5C-t gyartani.

    akkor vége lesz az Apple történetnek.

    Mindezt a legnagyobb iparagi profittal es ±$150mrd "keszpenzzel" a bankban?
  • kvp
    #25
    "Woz meg aztán kicsapná az inovációs biztosítékot"

    Akinek nem tunt fel, Wozniak mondott egy innovativ otletet is: Kellene egy olyan telefon amit az ember a csuklojan hord, de van hozza egy jo nagy kijelzo.

    Ezt jelenleg ketfelekeppen lehetne megcsinalni:
    -a csuklon van a gep es kihajthato es/vagy lecsatolhato kijelzo van hozza
    -a csuklon van a gep es augmented reality-s szemuveges kijelzo van hozza

    Kerdes, hogy eppen melyik ceg probalkozik pont ilyet kesziteni?
  • pixx
    #24
    Már az új iPhone képes kék halált produkálni, és rossz benne az egyik mérő is.
    Apple 3 év nem csinált innovációt.
    Nekem iphonem van és nagyon vártam az újat, de csalódás volt.
    Viszont igazam lett a 4s még mindig jól tartja az árát az volt az utolsó minőségi teló SJ utolsó telefonja. I5 katasztrófa, nem is véletlenül szüntették be gyártását. Helyette lett a műanyag nokia utánzat.
    Apple hype nem elmúlt, ha jövőre nem hoznak 5 inches képátmérőt, full HD-vel akkor vége lesz az Apple történetnek.
  • goldmember
    #23
    Az istenbarma minek jelöl vissza 5000 embert a fészbukon?
  • jackoneill90
    #22
    ennél kisebb képet nem is lehetett volna idetenni. egy nagy kövér fej :/
  • Papichulo
    #21
    Szerinted ki az aki innovativ volt az utobbi idokben hardware teruleten es nem valami korabbi talalmanyt fejlesztett tovabb?
  • dyra
    #20
    Az ember a számítástechnikában hozzá van szokva, hogy mindig jön valami új valami addig teljesen más. Ilyenek voltak a netbookok, ezek az alma féle okostelók, majd a tebletek. Ezekre kiadták az emberek a lovét mert újszerűek voltak és használhatónak tüntek, nekem is van itthon igaz nem alma de mondhatni annak replikája (okostelóm, tabletem netbookom is volt). Na most ezt a huha érzést nem tudja csinálni sem az Apple, se a Samsung. Eddig legalább az Apple tudott hisztit generálni, látható, hogy ők nem adtak ki okosórát a Samsung nem is nagyon tudja a sajátját eladni mert senkit nem érdekel. De most úgy néz ki az Apple is kezd kifújni. Persze jól használhatóak a mostani eszközök, de kb ezeknek a cseréjét innentől semmi nem indokolja olyan jó 5 évig, mert gyorsak, jó a kamerájuk, pengén megy rajtunk a net stb...

    Innentől jön majd az a féle innováció, hogy kiadnak frissítéseket ami után érdekes módon a telefon elkezd szarúl müködni. Majd be is krepál. Te pedig kénytelen leszel megvenni az újat. Ezt szépen egymás közt le is beszélik a nagycégek így a mindenki szépen lassan olyan szarokat fog gyártani ami 2 - 3 év alatt magától darabokra esik. Én erre az innovációra számítok.

    Lévén az órák és szemüvegek max rétegtermékek lehetnek. Ebből a tapicskolós rendszerből meg már nem nagyon van mit kihozni.
  • coolbboy83
    #19
    Egy cseppet se zavarjon, hogy ez nem az ARM 64-bites fejlesztése, hanem az Apple sajátja - az egy dolog, hogy az architektúra az licenszelt, de ez egy egyedi összeállítás - saját regiszterekkel is.
  • Vol Jin
    #18
    "nem kapható a piacon sem a processzor, sem a videókártya, sem az oprendszer (sem annk progrramjai). Se a készülékház, se az alaplapja (hogy is híjják?)"

    Az cseppet se zavarjon, hogy ARM processzor és megrendelték a gyártótól adott paraméterekkel... A vidochipet detto, az alaplap meg mondjuk, olyan, mint egy gumibak egy volvóban. Az a funkciója, hogy rászereld a motort. A készülékház meg mondjuk egy ruha. Ugye nem árulok el titkot, hogy egy divattervező, ha elkészít egy nadrágot, nem azt jelenti, hogy feltalálta a nadrágot, meg a szövést, a cérnát, a varrást, meg a gombokat, cipzárt.