60
A Princeton Egyetemen indított projekt
 • hihy
  #60
  Ezek szerint a nem kórházban halók mind ezen cél áldozatai??
 • hihy
  #59
  Na persz vannak olyan "tudósok", akik azt is bebizonyították, hogy fekve jobb aludni, mint állva.
 • hihy
  #58
  Mi lesz holnap?
 • DNDN
  #57
  Meg is jött a 8 éves NWO tapasztalatos gyíkember haverod, önéletrajzodba se felejtsd beleírni. Lassan itt is van az egész Lipótmező bagázs.
 • DNDN
  #56
  Nem csodálkoztam, amikor megláttam a topiknyitót.
 • kastil
  #55
  shame on me
 • Zero 7th
  #54
  Nagyon tájékozatlan vagy gyík témában, több tízezer éve már meg vagyunk szállva, ha nem tudnád. Az emberek nagy része félig gyík, meg ilyenek.

  Vagy mi a faszom... :P
 • kastil
  #53
  Nagyon jól teszed a következő nagy esemény az lesz, hogy megszállják a földet
 • BladeW
  #52
  Akkor konkretizáljuk, mi a hipotézis egyáltalán?
  Milyen eredmény igazolná, mi cáfolná a feltevést? Mi az a feltétel, ami hatására kidobnád a kukába az elképzelést?


  Áááhhh (ásít). Ne haragudj, de ez tök uncsi. Én inkább hiszek a gyíklényekben.
 • Tetsuo
  #51
  Nos, pont azért raktam ide, hogy tegyuk tisztába ill. szedjuk ossze a tobbi infót is.

  Az adatokat pedig át lehet nézni elvileg mindenkinek. A #34-ben linkelt eseménylistán látható, mekkora eltérések vannak és ok is osztályozták, persze nem 100%-os, de elég egyértelmu.
  A kiugrásokat nem utólag magyarázzák, hanem live is látható ill. vmint mondják, várható egy nagy esemény, csak nem tudják, hogy mi.
  Gondolom a kutatást végzo matematikusok a valószínuség fogalmával komolyabban tisztában vannak mint az itt fórumozók...

  A két ellentétes állítás pedig azért "van", mert ez az új felfedezés utkozik a régebbi elmélettel és pont azért meglepo.
  A kvantummechanika jó nagyrésze elmélet, csak úgy, mint a kozmológiáé es pont ezeket próbálják igazolni, de nem mindig a várt eredményt kapják, ezért vannak akár egymásnak ellentmondó elméletek is az aktuális tudomány teruletén.

  Ez a kísérlet véletlenul talán ramutat egy eddig nem ismert osszefuggésre és emiatt módosulhat az eddig ismert fizika (ha az ontudat is egy újabb tenyezo, ugyebár). De lehet, hogy nem.
  Ezért van a topik, hogy osszegyujtson minden ezzel kapcsolatos infót.
 • sz4bolcs
  #50
  Én is ezt mondom. A két állításból az egyik tarthatatlan.. vagy kvantum szinten nincs véletlen, vagy nincs értelme oksági kapcsolatot keresni.
 • #49
  És akkor tegyük hozzá, hogy nem egy kvantumzifikai tanulmány is bizonyítja (mások meg azon a tényen alapulnak), hogy ezen a makro-szinten már tényleg kiszámíthatatlan és véletlenszerű folyamatok mennek. Ha ezek után azt látnák be ezek a "neves tudósok", hogy valami rendezettség mégis észrevehető bizonyos esetekben, akkor a saját korábbi tanulmányaiknak mondanak ellen. Igen, pont annak, amire maga a hülyeségük alapszik.
 • sz4bolcs
  #48
  Amúgy láttatok már ilyen lottozós számmisztikát? Nagyon durvák vannak, amikkel pár retardált az 'esélyeit próbálja növelni'. Tanulhatnának egy kevés alázatot a valószínűséggel szemben. :)
 • sz4bolcs
  #47
  Nem értem, hogy kapcsolódik a szöveg első része a másodikhoz. Onnantól, hogy ezt kijelentjük: "Tökéletes véletlenszámok azok, amelyek semmilyen ismert módon nem következtethető ki előre; nem kapcsolódik emberi tényezőhöz, környezeti hatásokhoz, sem más folyamatokhoz.", onnantól a második rész értelmét veszti.
 • Zero 7th
  #46
  Egyébként meg a holdraszállásnak nem "criticism" része van, hanem "hoax accusations"... Csak hogy képben legyél, hogy milyen komolyságú kritikát hogyan hívnak.
 • Zero 7th
  #45
  Igen, ezért kellene ELOLVASNI, esetleg értelmezni is.

  Mert mondjuk itt az a helyzet, hogy más matematikusok is megvizsgálták az adatsort, és nem találták szignifikánsnak a jelet. Innentől kezdve meg inkább úgy áll a helyzet, hogy pár szerencsétlen diák vagy max doktorandusz az egyetemen kicsit túl régóta nézegeti azokat a számokat, aztán elkezdett fura dolgokat képzelni beléjük.

  Továbbá azt állítod, nem ezoteria.
  Akkor konkretizáljuk, mi a hipotézis egyáltalán?
  Milyen eredmény igazolná, mi cáfolná a feltevést? Mi az a feltétel, ami hatására kidobnád a kukába az elképzelést?
  Mert ez a minimum ahhoz, hogy egy hipotézist tudományosnak nevezhess.
  És ahogy a hozzáállásukat elnézem, ezek a világ végéig a számokat fogják bambulni, és minden fluktuációhoz fognak rendelni eseményt. Mert a véletlenszám-generátor eredménye hullámzik, a világban meg sok minden történik, ezt a világ végéig lehet csinálni.
  Csak éppen a segged kitörölheted vele, mert a korreláció nem jelent automatikusan kauzalitást.
 • Tetsuo
  #44
  Jó, de érted, a holdraszállásnak is van "criticism" része, (ha nincs, akkor meg nem teljes, mert ugye kritizálni kritizálják...) :S
 • #43
  Azok a tudósok valószínűleg szimplán elbaszták a korreláció vizsgálatokat, ahogy mások is szokták.
 • Zero 7th
  #42
  Linkelted a wikit, ott akkor olvasd el a "criticism" részt.

  Azt úgy általánosságban mondom, hogy wikin mindig érdemes ott kezdeni. Nyilván nem a hurráoptimista, pénzügyileg érdekelt állítólagos kutatók fogják megmondani, mi a baj az egésszel.

  És bizony de, ez kibaszott ezoteria, amit történetesen éppen egy egyetemen végeznek.
 • Tetsuo
  #41
  Persze, persze. Mégis ez a kísérlet eredménye, amit tudósok végeztek ugyebár.
  Én is azért írtam róla, mert hihetetlen, de úgy látszik ez van. Legalábbis a világ egyik nagyhíru egyetemén dolgozók szerint.
  Pont ez az, hogy nem egy [email protected] ezotérikus hókuszpókusz oldalon olvashatod a leírást, hanem a princeton.edu-n.
  Ezért van itt ez a topik és nem máshol. ;)
 • #40
  :DDDDD
 • ZilogR
  #39
  Hacsak Diana nem földi volt...
 • #38
  Az univerzum nem, de ha komolyan lehet (nem) venni ezt a hülyeséget, ami lent van, akkor lokálisan a bolygónk környékén valami más okozhatna ingadozásokat, ha tényleg össze lennének a tudatok kapcsolódva. Ez csak ilyen sci-fi logika, tehát tudományt ne keress benne, csak gondoltam ezt így lehetne valahogy megmagyarázni :D
 • Zero 7th
  #37
  De pont ez az, hogy szerinted Diana halála összemberiség szempontjából esemény volt?
  Ugyan már, nyugatsoviniszta idiótaság, hogy Diana halála AKKKKKKKKKKORA kurvanagy esemény lett volna, hogy azt még az univerzum is megérezte.

  De tényleg, még a 9/11 hagyján, bár az is akkorára van fújva, hogy az már röhejes, de Diana halálán rugózás aztán végképp a vicc kategóriába helyezi ezt az egészet.
 • ZilogR
  #36
  Mikor jön majd az a rész, hogy ha elegendően sok ember lesz a Földön (összemérhető nagyságrendileg az agy neuronjainak számával, ami azért nem is olyan messze van már most is), az ionoszférát felhasználva a Schumann-frekvenciákon fog az a sok tudat egy globális tudattá összeállni?

  Lehet, ezek a mostani megfigyelések is már a spontán kialakult gócok tevékenységét jelzik...

  Még a végén tényleg megvalósul Gaia - vagy egy hatalmasabb tudat is akár.
  Vajon ezt észre fogják venni más, hasonló tudatállapotban létező lények is?
  Igaz lehet-e ez? Annyira hihetetlen, hogy a környezetünk, az ionoszféra alá zárt Föld elektromágneses terének sajátfrekvenciája éppen azonos az emberi agy elektromos tevékenységének frekvenciájával. Ez véletlen? Így alakult ki (az alatt a pár ezer éve alatt, amióta ember létezik), netán egy kísérlet egy szimulált környezetben?

  Soha sem tudjuk meg az igazat...
 • ZilogR
  #35
  De hát Willy Fogg óta tudjuk, hogy a világon mindig van egy hely, ami egy nappal azelőtt van, mint máshol. És ez a hely Anglia. És Diana angol. Akkor kezd összeállni...?!?
 • Tetsuo
  #34
  Persze tobben nem hallottak róla meg azon a héten, mint hallottak, ez valószínu.
  De az is, hogy nem kell a legtobb embernek tudnia az eseményrol, hogy a fehér zajban változást okozzon. Elég a populáció egy biznyos része ahhoz, hogy szignifikáns adat keletkezzen.
  Láthatod az eseménylistán vannak olyan esetek is szép számmal, ami a nyugati vilagot nem nagyobn erintette ill. annak médiáját.
 • Tetsuo
  #33
  A videóban pozitív hatásként értékeli az amerikai elnokválasztás eredményét, pedig a kísérlet alapján nincs ilyen. Bármilyen nagy hír, ugyanúgy hat, legyen az szubjektíve pozitív vagy negatív.
 • Zero 7th
  #32
  Ja, a nyugati világban, ami hány százaléka is a világ összlakosságának? Szerintem csak Kínában többen nem hallottak róla (akkor, aktuálisan hírként), mint ahányan összesen igen.
 • Tetsuo
  #31
  Sajnos a globális médiának koszonhetoen bármilyen hazug vagy nullaértéku hír okozhat hype-ot. Diana halálát eléggé meglovagolták a csatornák.
 • Tetsuo
  #30
  ZilogR - Tényleg valószinu, hogy egy kvantumállapotot jelzo muszert befolyásol a tápfeszultség ingadozása, ráadásul pár órával elore, néha egy nappal. :D Ez ugyanolyan hihetetlen lenne, mint amit Princetonban felfedeztek.
 • Zero 7th
  #29
  Ez körülbelül a felhők közt elővillanó angyalkák keresésének a 21. századi verziója.

  Továbbá ha valaki elég megszállottan elmebeteg, akkor nyilván bárhol megtalálja azt, amit keres. Pl Saintgerman is megtalálja a gyíkszemeket a videótömörítési hibákban, mint ahogy Jézus is jelent már meg pirítóson.

  Wishful thinking nem ismer határokat.

  Például azon jót röhögök, hogy Diana hercegnő halála akkora világrengető esemény lett volna... Angliában biztos, talán még egyébként angol nyelvterületen szintén, de hogy a Föld lakosságának bő többsége telibe leszarta, abban teljesen biztos vagyok.
 • ZilogR
  #28
  "Ahogy a tragikus hír bejárta a világot, a kvantummechanika mintha megbolondult volna.", mert ugyanazon a konnektoron lógtak a számítógépek és az emberek is a számítógépeikkel és hirtelen elkezdtek az interneten böngészni a hírek után, mindenki nézte egyszerre a híradót és rádiót hallgatott és az ehhez szükséges kilojoule-okat előállító erőművek elkezdtek nagyobb terheléssel menni szerte a világon, ahogy a hír körbesepert.
  A szegény kis kvantumdobókocka meg az addig átlag körül ingadozó feszültsége helyett kapott olyan himbilimbit, hogy elkezdett máshogy viselkedni.
  Ez az én elméletem.
 • Herold
  #27
  Nem a világtörténelmi jelentőség számít, hanem hogy mennyire rázta meg az embereket, ami kihathatott valahogy a véletlenszámok generálására.
 • trident
  #26
  Ha a tér-idő pontjai kapcsolatban állnak egymással és ha mi is a kvantumvilág szoros részei vagyunk, akkor mi is az információcsere részesei vagyunk, más kérdés, hogy a tudat/tudatalatti lehet-e része a kvantumfolyamatoknak (befolyásolhatja-e?) és hogy a megfigyelt eltérések valóban a megjelölt eseményeket jelentik-e...?

  Ezeregyszáz dolgot nem ismerünk az általunk észlelt világban, még többet az általunk nem észleltben, rengeteg érdekes hipotézis van...

  Akkor itt is ajánlanám kikapcsolódás gyanánt:


 • immovable
  #25
  Amiért az nwo, kik vagyunk, biblia értelmezése, Jézus, tudatos test elhagyás, Nostradamus és hasonló igen "komoly" topikok.
 • veszelka
  #24
  ez miért van a tudományoknál?
 • asszongyahogy
  #23
  És minden celeb halálánál bejelez a műszer, vagy csak Lady Dí volt ilyen szerencsés?
 • #22
  nem pontos számot mondtam :D
 • Coral Springs
  #21
  Olvasott a francokat... Ha most épp a molekuláris sejtbiológia lenne a téma, vagy esetleg paleontológia (két egymástól távol álló példa), akkor véletlenségből éppen azokból olvasott volna 80db (amúgy meg miért nem 81 -et ?) könyvet. Imádom amikor valaki úgy akar a véleményének érvényt szerezni, hogy magát mérnöknek, tudósnak, és ki tudja még minek állítja be, mondván hogy a neten bármit lehet.