7
 • cateran
  #7
  Beszaras...."Az eredmények azt mutatták, hogy a projekt szereplőinek munkateljesítménye jelentős mértékben csökkent, amint a robot megváltoztatta a ritmusát és kiszámíthatatlanná vált."
  Ezek az "emberek" penzt kapnak ezert?
 • Macropus Rufus
  #6
  ha jól értem akkor gép random szerűen mozgott már a végén. Egy random mozgó emberrel sem 1xü együtt dolgozni. Ehhez nekik kísérlet kellett, hogy bebizonyítsák:
  - random mozgáshoz nem lehet alkalmazkodni
  - a robot jóval erősebb mint az ember, találkozásukkor a robot nyer.

  hiányzik a Brit tudósok a cikkből :D
 • haxoror
  #5
  Tehát a kiszámíthatatlanság megnehezíti a munkavégzést, ez egy váratlan fejlemény, nem gondoltam volna.
 • Molnibalage
  #4
  http://lemil.blog.hu/2012/03/26/general_protection_fault_1

  Háromrészes. :)
 • MsUser
  #3
  De ha érzékeli a környezetét szenzorokkal és távolság mérőkkel + ez integrálva van a vezérlő programjába, sokkal drágább lesz egy robot! És a varázs szó a drágább!!!
 • ostoros
  #2
  +1
 • kvp
  #1
  Errol eszembe jut egy mutos robot teszteleskori balesete. Az orvos pozicioja benne volt a kizarasi zonaban, de az asszitens helyet elfelejtette felvenni a fejlesztocsapat. A teszteles soran a robotkar vegen levo kisebb huto meretu rontgengep tessekelte (repitette) par meterrel odebb az asszisztens helyen allot.

  A fenti peldabol is latszik, hogy a mai robotokkal csak annyi baj van, hogy sokkal erosebbek es nem nezik merre mennek. Kb. ugyanaz a baj veluk mint pl. egy kezzel etetett presgeppel, ott is a legnagyobb veszely az, hogy az ember hibazik es veletlenul a gep utjaba akad. Ezt a prolemat egyreszt ugy lehet megoldani, hogy csak akkora ereje legyen a gepnek, amekkora a munkavegzeshez szukseges, ami lehetoleg ne legyen tobb mint egy embere, masreszt ha megis erosebb, akkor figyeljen oda, hogy nehogy veletlenul hozzaerjen barmihez amit nem akar megfogni es veletlenul az utjaba kerul. Tovabba kepes legyen kivarni amig az ember odebb mozdul es akkor folytassa a munkajat.