10
  • Ender Wiggin #10
    Ebben a cikkben semmi új nincs. A hypothermia mindig javította az esélyeket, a zokszigén káros hatása is ismert (legalább is már régóta így tanítotják).

    Ez viszont:
    "órákkal a szív leállása után visszahoznak embereket"

    Órákkal a szívmegállás után senkit nem hoznak vissza (most ugye nem a műtőasztalon fekvő, géppel keringetett, mesterségesen szívleállított emberről beszélünk, hanem egy olyanról, akit mondjuk otthon találtak a földön fekve).
  • Macropus Rufus
    #9
    elvolvasa a linkedet, feltételezem ez lehet az ok, amiért már nem nagyon használják:
    " Idovel a rendelet módosult és a jelenleg is érvényes formájában az areflexia nem kritériuma az agyhalálnak. Más kifejezéssel élve: nem szól izolált agyhalál ellen a kiváltható mély, myotaticus reflex vagy a felületes, ún. borreflex. Elofordulhat flexiós elhárító reflex is. A jelenség magyarázata az, hogy ezek a reflexek spinalis szinten csatolódnak át az afferens pályáról az efferens pályára. Ha a gerincvelo vérellátása (oxigenisatioja) megfelelo és strukturális károsodás (roncsolódás) nincs, a reflexív “decapitálás” után is funkcióképes."

    ha jól értem, akkor az illető halott, de még vannak jelek, amik félreértésre adhatnak okot. (pl. még sem halott, pedig de)


  • lammaer
    #8
    Hát.. itt azt írják EEGt kimondottan nem célszerű alkalmazni mert "Régebben kötelezoen végzendo vizsgálat volt, használata azonban elméleti és gyakorlati szempontból hátrányos, mert sok félreértésre adhat okot. "

    Persze lehet, hogy ez is még a régi iskola

  • Macropus Rufus
    #7
    lehet rosszúl tudom de a szívleállás még nem azonos a halálla. Több dolognak kell egybe esnie. Pl. ekg+eeg = nulla az már tekinthető halálnak.


  • Elmin
    #6
    Ennek egy részét eddig is tudtuk már.

    "Az eddigi álláspont szerint ha egy beteg szíve és a légzése is leállt, akkor halottnak lett nyilvánítva" - árulta el Dr. Sam Parnia, a New York Állami Egyetem adjunktusa. "Semmit nem lehetett tenni, hogy változtassanak ezen."

    Nálunk meg a "tudatlanok" megpróbálták újraéleszteni az embereket.
  • lammaer
    #5
    "az agy az oxigénhiány miatt elkezd maradandó károsodásokat szenvedni. Ezt az elméletet azonban ma már a legtöbb tudós, kutató idejétmúltnak nevezi."

    Ne már, most tényleg csak egy ELMÉLET volt ez, nem egy tapasztalati úton megállapított tény? Mert akkor az orvosok elmehetnek a melegebb égtájra, ha egy ELMÉLET miatt hagyták az embereket meghalni...
  • fityisztma
    #4
    Mindenesetre, a gyilkosoknak mostantól lesz félni valójuk, nem kicsit, nagyon!
  • boyscout
    #3
    támogatom. :)
  • Amergin
    #2
    Ez halálos!
  • norbre
    #1