27
  • lcee
    #27
    A 70.000 dollárnak megfelelő forint összeg igazából nekem is megfelelne éves szinten, akkor biztosan kevesebb gondom lenne mint most :)
    Amúgy elég sok okosságot írtak ezek a pszichológusok, amiket eddig nem gondoltunk át.

    Ja és erről a mondatról "túlzott figyelmet szentelünk azokra, akik boldogok"
    egyből az 'Édes élet' című förmedvény műsor jutott eszembe.
    Ez pont ennek a mondatnak a megtestesítője, a tv-s pszichológusok ezeket a gondolatokat már megfogalmazták akkor amik a cikkben elhangzanak, amikor az ilyen és ehhez hasonló műsorokat kitalálták és műsorra tűzték.
  • Vol Jin
    #26
    Szerintem ennek a cikknek az apropója, hogy a Már nincs szükségünk istenekre topicban ez volt az egyik fő vitatéma. Ehhez képest itt kevesebb hozzászólást generált. :-D
  • Elmin
    #25
    Érdekes pedig nekem kísértetiesen bejönnek. Az igaz, hogy a pénz nem boldogít, hiszen akkor az egy forinthoz képest az egymilliárd forint egymilliárdszor boldogabbá tenne. De az igaz, hogy szükséges, vele sok mindent jobbá boldogabbá lehet tenni. A pénz csak egy eszköz te magad tudod csak meghatározni, hogy boldog vagy-e vagy nem.
  • cateran
    #24
    "Nem a nincstelenek a szegények, hanem akik többre vágynak annál, mint amijük van."

    Wait, what? Ugye arra gondoltal, hogy tobbre vagynak, mint amire szukseguk van, mert amugy hihetetlenul ostoba a mondat...
  • TokraFan
    #23
    A pénz nem boldogít, de nagyon sok problémán átsegít!
  • flashpointer
    #22
    A pénz nem boldogít, csak a kamata!
  • BaltásRém
    #21
    Mennyi okosságot olvastam hirtelen...
    Akkor mégiscsak Bartos Cs. Pisti a király !!!!!!! :)
  • johnfly
    #20
    Nem a nincstelenek a szegények, hanem akik többre vágynak annál, mint amijük van.

    Nagyon sokan vannak, akik a szegénységből nem találják a kiutat, és lehangoló harc az egész életük, a mindennapi betevőért.

    Viszont nem láttam még egyetlen jómódúnak mondott embert sem, aki tényleg fel tudta volna becsülni reális értékrend alapján azt amije megvan, és azokat a lehetőségeket, amiket az élet tálcán nyújt elé mind elherdálja, csak azért, hogy megszerezzen valamit amije még nincs, mert valaki elhitette, hogy szüksége van rá. Ennek köszönhetően ugyanúgy gürcöl és taposómalomban éli az életét, mint az, akinek semmije sincs, és azért küzd, hogy innen kilábaljon. Mindeközben igyekszik minél jobban kihasználni azt aki lejjebb van nála a táplálékláncban.

    Viszont a legjobban azokat nézem le, akik tényleg gazdagok, és a javaikat, rendelkezésre álló forrásaikat semmi másra nem képesek fordítani, mint egy luxus életforma fenntartása, és csak és kizárólag a luxus az egyetlen koncepció, amiben gondolkodni tudnak. Éppen ezért kell minél jobban kihasználnia mindenkit, aki nála lejjebb helyezkedik el a táplálékláncban

    Végül a világ folyton úgy működik, hogy 1-es 2-es akar lenni, 2-es a 3-asra vágyik, míg 3-as szétdrogozza az agyát, vagy extrém sport balesetben patkol el...vagy szívrohamban miközben csalja a harmadik feleségét.

    Én egyik sem akarok lenni! Meg kell életem során tanulnom értékelni azt, amim van, különben sosem leszek boldog.
  • Mekong Delta
    #19
    én tudok egy forróbb helyet...
  • Sippie
    #18
    Akit nem boldogít a pénz, az adja nyugodtan nekem :D
  • sanyicks
    #17
    A pénz az EGYIK szükséges eleme a boldogságnak, ugyanis manapság anélkül nem vagy szabad...
  • M0RN1NGST4R
    #16
    de azért valld be, hogy nem a wc a prioritás
  • teccikérteni
    #15
    Ezek sokunk számára fontos dolgok, csak néhányan sajnos összekeverik a használatukat... :D
  • Sir Quno Jedi
    #14
    Nekem angolwc és internet KELL!!! :D
  • lapaleves
    #13
    +1, ennyi.
  • F1End
    #12
    "Az Egyesült Államok függetlenségi nyilatkozata ugyanolyan jogot formált a boldogság keresésére, mint a szabadságra vagy az életre, olyan jogot, amiért akár háborúzni is érdemes. A nyilatkozat természetesen ezzel nem ért véget, ezért vannak a kormányok, hogy megvédjék ezt a törekvést. Az ő dolguk, hogy mi boldogok legyünk, vagy mindannyian felelősök vagyunk ezért?"
    Nem hiszem, hogy lenne olyan ember Amerikában, aki képes lenne olyat állítani, hogy az állam felelős a boldogságáért. Max egy-két nagyon szélsőbalos emberke.
  • Szefmester
    #11
    A pénz nem boldogít... dehogynem. CSak legyen belőle pont elég. A túl kevéstől stresszel az ember hogy miként éljen meg, és már az apróságokra is keményen spórolnia kell. A túl soktól megint csak stresszelsz hogy "csak el ne lopják", ha pedig esetleg ezen nem stresszel akkor elkezdi orbitális baromságra költeni. olyan dolgokra amire szüksége sincs... mintha a boldogság-pénz függvénye négyzetes kapcsolatban állna. vagy köbösben. :D

    havi 100k Forint nem ad túl sok okot a boldogságra... ahogy havi 1milliótól sem ennék már boldog. Egyszerűen nem tudnék vele mit kezdeni értelmesen. Mindenem meg lenne, 2-3 év alatt meglenne a tökéletes lakás, lehetne menni nyaralni minden évben, megtervezés nélkül spontán. Mert a sponatnitás lehetősége teszi boldoggá az embert!

    Nekem valahogy nem megy ez a tervezett boldogság. Nem attól tudok boldog lenni hogy heteken át tervezem a kirándulás minden percét hogy olcsó és hatékony legyen. De az mindennél jobb ha egyszer csak fel tudod kapni a családod és elugrani a hétvégére valahova. Legyen az két várossal arrébb egy kifőzde, vagy két országgal arrébb a tengerparti strand. (és lássuk be.. havi egy millióból egy egy ilyen laza hétvégét simán meg tud engedni magának az ember 3-4 havonta.)
  • dyra
    #10
    Jól mondja a népi bölcsesség a pénz nem boldogít. Nagyon a birtoklás sem. Elégedetté teheti az embert, hiszen azért nagy súly esik le a vállról, hogy ha nem azon kell rágódni mit fog enni a család holnap vagy nem kell hitelt felvenni egy cipő megvásárlásához. Ebben a társadalmi berendezkedésben a pénz szükséges. De a boldogsághoz vajmi köze van, hiszen pénzért se igaz szerelmet nem találni se igaz barátot. Ha pedig az ember magányos akkor aztán a világ összes pénze is nála lehet totál boldogtalan lesz.
  • Real Ebola
    #9
    Amit írtam (bemásoltam) nyilván nem 100%-ban fedi a valóságot... inkább csak kiegészítésnek szántam, ugyanis az élet számos területén ezt tapasztalom, amit a cikk is boncolgat. Ha nem kell a nyomoroddal foglalkoznod (vagy ha nem vagy hajlandó), akkor egyre jobb és jobb dolgok történnek veled, és ha elég ügyes vagy kilábalhatsz a kakából... legyen az lelki kaka vagy anyagi kaka. Nekem mondjuk elég jó útmutatást adott az "anyagi" világgal szemben a "Géppisztolyos Prédikátor" c. film is. Na az egy sikeres ember aki gyerekek életét menti meg nap mint nap. És nem kell hozzá semmi, csak elszántság... ;)
  • Sir Quno Jedi
    #8
    A pénz szabaddá tesz (a jelenlegi pénzközpontú gazdaságban és társadalomban). A Galaxis Útikalauzra hivatkoznék, hogy milyen fázisokon megy keresztül egy civilizáció:

    " A jelek szerint valamennyifontosabb Galaktikus Civilizáció Története
    három különálló és jól megkülönböztethetõ szakaszon megy keresztül: a
    Túlélés, a Kíváncsiság és a Kifinomultság szakaszain, melyeket a Hogyan,
    Miért és a Hol fázisainak is neveznek.Az elsõ szakaszt például a következõ
    kérdés jellemzi:Hogyan szerzünk ételt?
    A másodikat ez:Miért eszünk?
    A harmadikat ez:Hol vacsorázunk ma?"

    Értsd. ha napi megélhetési gondjaid vannak, arra rámegy a családod, a kedved, az életed és úgy minden szar. Ha viszont egy minőségi, elfogadható életszínvonalat tudsz biztosítani magadnak és szeretteidnek a BÜDÖS ANYAGIakból, akkor mindjárt más a leányzó fekvése és koncentrálhatsz másra is a 7/24 órás túlélőtúrán kívül. Persze ENNEK is ára van, csak más jellegű béklyókra cseréled a kötelékeidet, de rohadjak meg, ha szeretnék ősember lenni újra, akit még nem rontott meg a "píz" és a magántulajdon.
  • torreadorz
    #7
    A boldogságot felesleges keresni. Épp olyan felesleges mint az örök világosságot, vagy sötétséget egyszerüen ezeknek a dolgoknak csak egymáshoz képest van értelme.
    Ha valaki egész életében boldog lenne akkor ő lenne a legszomorubb ember a világon mert nem tudná hogy boldog...

    És itt a bibi a mai fejlett világgal is, az emberek nem tudják hogy ők boldogok mivel egész életükben boldogok.
    Aki nem hiszi menjek el afrikába ahol akinek van egy hütőszekrénye meg napi 2 szendvicse már királynak számít, vagy egy lepratelepre, vagy csak itt magyarországon egy rákos betegeket kezelő intézetbe vagy lakjon pár napig együtt pár hajléktalannal, mindjárt rájönne hogy ő tulajdonképpen egy k.rva boldog ember és mennyi mindennek van örülnie.
  • M0RN1NGST4R
    #6
    "a pénz nem boldogít, de szomorú sem leszel tőle"
  • Cat #5
    Én inkább azt mondanám, hogy a pénz egy szintig boldogít. Nem egy haverom van, akik félmilliós havi nettóval boldogtalanok: nincs stabil kapcsolatuk, családjuk, gyerekük. Tehát szükséges az anyagi jólét a boldogsághoz, de nagyon nem elég.
  • slickboy
    #4
    Nem mintha amerikai sorozatokból kéne meríteni a bölcsességet ennek a kérdéskörnek a megértéséhez, de asszem a Született feleségekben hangzott el az, hogy: " A pénz nem boldogít. -Dehogynem, ezt csak azért mondjuk a szegényeknek, hogy ne lázadjanak." Vagy valami ilyesmi. Szóval akik ezt a pénz nem boldogít tézist felfújják és számtalan könyvet eladnak belőle, nos az maga a cáfolat erre. :)
  • C0mputers
    #3
    Real Ebola!
    túl sok Titok könyvet meg hasonló áltudományos maszlagot olvastál/néztél. Ezeket a könyveket/műsorokat nem pszichológusok,tudósok készítették, hanem hétköznapi írok/áltudósok (Rhonda Byrne és társai), akik ezek eladásából keményen meggazdagodtak (simán a toplistán vannak az eladásaik), egyszerűen kihasználják az excentrikus lelki beállítottságú embereket.
  • Real Ebola
    #2
    Semmit sem kell birtokolnod ahhoz, hogy bőségben érezhesd magad, ha viszont folyamatosan így érzel, akkor szinte bizonyos, hogy dolgok érkeznek az életedbe. A bőség csak azokhoz áramlik, akiknek az már megvan. Ez szinte igazságtalanságnak hangzik, pedig természetesen nem az, hanem: egyetemes törvény. A bőség és az ínség is belső állapot, ami aztán a valóságodként jelenik meg.

    Eckhart Tolle

    ( http://idezet.zin.hu/semmit-sem-kell-birtokolnod-ahhoz-hogy-bosegben-erezhesd-magad-viszont )
  • Jozsó
    #1
    Corrie Ten Boom:”A boldogság olyan valami, ami nem függ körülményeinktől, környezetünktől; vagy bennünk van, vagy sehol!”