69
  • Dodo55
    #69
    Fel persze, de a konzolosoknál jellemző, hogy ez elijeszti őket a PC-től (mert túl bonyolult nekik, vagy nem tudom).

    Ha viszont így le tudják majd egyszerűsíteni, akkor az őket is meggyőzheti majd, hogy nincs mitől félni :)
  • cateran
    #68
    De ezt mar feltalaltak, a nevuk: minimum konfig, javasolt konfig....
  • zola2000
    #67
    A samsung tényleg mehet a fenébe az olcsó telefonjaival, amilyen telefonokat 40ezerért árul, olyan telefonokért a Huaweii 20ezret kér kb, a ZTE meg le se süllyed arra a szintre, náluk az okostelefon 800x480as felbontásnál kezdődött már 3 éve szintén 40ezerért (gondolom a galaxy mini 1ednél is a legzavaróbb a 320x240es felbontása volt).

    Persze ilyen 3,5-4 collos telefonokon még mindíg nem az igazi a net, ezért fogynak inkább a tabletek melléjük/helyettük.
  • Dodo55
    #66
    Igen, még jó hogy összeállíthatnak, de amire én ezt válaszoltam, az az, hogy egyesek attól tartanak vesznek egy játékot és az nem fog garantáltan futni.

    Erre mondtam, hogy mivel a gyárilag összeállított configok véges számúak lesznek, így lehet előre tesztelni mindegyiken, és odaírni a játékokhoz, hogy mely darabokon futnak garantáltan. Az, hogy utána majd a user belenyúl, az már nyilván más kategória, de akkor sem az a valószínűbb forgatókönyv, hogy a belenyúlással lerontják majd a teljesítményét...
  • Molnibalage
    #65
    Ez gondolom nekem szólt. Akkor csak sajnálni tudom a sok usert. Azért, amit amit telefonom tud kb. 15k a reális összeg szerintem. Teát fasza, hogy egy picsafüst telefonért annyi pénzt kértek el, amiből középkat VGA kártya vehető...
  • cateran
    #64
    "(nem lesz végtelen számú hw variáció mint az egyedi PC-knél,"
    Istenem..bonyolult ez a cikk, a sok mondattal, meg minden...
    "Képeket egyelőre nem közöltek, de azt elárulták, hogy minden egyes komponens, így maga az alaplap is cserélhető lesz, vagyis a felhasználók maguk is összeállíthatnak majd egy-egy konfigurációt. "
  • cateran
    #63
    2 eve vettel 1 mar akkor is picsafustnek szamito telefont es picsongsz, hogy de szar..hulye-e vagy?
    "Mindezt egy olyan témánál ahol arról van szó hogy hülye agyhalott az aki évente kidob egy új konzolnyi pénzt az ablakon a PC-re ami szerinted halott mert NEKED a mobil életképes alternatíva egy fix egybehardverrel."

    Hat es nem? Lasd a te peldadadt, van 1 olyan alap okostelefonod, hogy hihetetlen (mert 2 eve "draga" volt) aztan sirsz, mint a furdoskurva, hogy milyen szarok az okostelefonok, holott meg kozepest sem lattal, max kirakatban. A konzolok (es kapaszkodj meg.. a mobilok es tabletek is..bezony elegge durva 3d-s jatekok vannak am mar rajuk...nyilvan nem olyan szintu, mint 1 konzol vagy pc, de a meretuk es teljesitmenyuk alapjan mindenkeppen lenyugozo..ja, hogy neked lila fingod nincs errol? Akkor ki a hulye?) alternativa a pc-vel szemben..de nekem ne hidd el, higgyj az eladasi mutatoknak...konzol jatekok vs pc jatekok.
  • Hoz_Hun
    #62
    PS3-on előfordulhat, hogy nem enged multizni más gamertagon, mer ott nem fizetsz a netért és a játékhoz kapott kóddal (ingyen) multizhatsz (legalább is a Last of Us-nál így van). A kód egyszer használatos. Ellenben XBox360-on (ahol viszont fizetős a net, ha multizni akarsz) nincs kód. Vagy minden játékkal multizhatsz (fizetős net), vagy egyikkel sem (sima net).
    Amúgy nem értem mire akar kimenni ez a vita (már megint). Utálod a konzolokat, nem te vagy az egyetlen. Na és. Én már nem játszom PCn (kivéve a StarCraftot), azt munkára használom. Számomra fényévekkel kényelmesebb konzolon játszani. Eleve csak éjszaka jutok hozzá, amikor a gyerekek, feleségem már lefeküdtek aludni és nem fogok a kibumlizni a dolgozószobámba, hogy a székben guzsorogva szórakozzak. Elfekszek az ágyban aztán tolom. Nem kell tökölnöm semmivel. Nem várom el, hogy más megértse. Én nem vagyok a te cipődben, te pedig az én helyzetemet nem ismered. Nekem ez szimplán kényelmesebb és megbízhatóbb.
  • Dodo55
    #61
    "nemrég pl egy haver kevesebb mint 5€ befizetésével megvette a Dead Space 1,3, a MoH egyik részét, a Burnout Paradise Ultimate-t, meg pár másik komoly AAA címet. (ha jól emlékszem 7 játékot zsákmányolt legálisan ennyiért...)"

    10 játék volt az, személy szerint kemény 1200 forintért...

    Dead Space 1,3, BPUB, Crysis 2, MoH, Mirror's Edge, BF3, C&C: RA3 - Uprising, Populous meg Sims 3...

    Ja és poén, hogy 6 játékhoz Steames meg Origines (EA féle gamestore) kódokat is adtak, így azokból valójában 2 példányt adtak :DDD
  • Dodo55
    #60
    "Nem fix a HW. A SteamOS nyílt, így bárki felrakhatja egy PC-re, és árulhatja így a portékáját."
    Ez alatt azt érted, hogy Steam Machine néven eladjon valaki valami random PC-t a Valve jóváhagyása nélkül? Mert a SteamOS nyíltsága egyáltalán nem jelenti azt, hogy te Steam Machine néven forgalomba hozhatsz vele akármit, és gondolom észnél lesz annyira a Valve, hogy ilyen esetben rohadtul harapjon, hiszen hamisításról beszélünk. Már ha cégről van szó, ha meg magánszemélyről aki használtan árulja, akkor érdemes "benézni a motorháztető alá", mint minden ilyen esetben.

    "Emiatt cseppet sem garantált, hogy a megvásárolt játék futni fog rajta."
    De, pont ez az egésznek a lényege. Persze több féle változat lesz, és talán valóban előfordulhat, hogy a leggyengébb kevés lesz, viszont a játékoknál meg lehet majd 100% biztosra adni előre (nem lesz végtelen számú hw variáció mint az egyedi PC-knél, hanem X darab előre ismert amiket végig lehet tesztelni melyiken hogy megy), hogy melyik változatokon futnak. Így ha úgy veszel játékot, hogy oda van írva minimum melyik változat kell neki, és ezt te szem előtt tartod, akkor nem eshetsz pofára.
    Kivéve persze ha hülye vagy, és tuning címszó alatt kicserélsz benne valami konponenst gyengébbre :) De feltételezem aki nem ért hozzá eléggé az nem fog bele ilyesmibe.

    "Ha nem fut, majd streamelik. Feltéve hogy van ehhez megfelelő net, ugyebár..."
    Mert hogy a Valve akkora barom, hogy a fő adatfolyamot majd interneten keresztül akarja két egymáshoz LAN-on is csatlakozó gép között átvinni... Max amit el tudok képzelni, hogy lesz valami keskenyebb segédstream és az már a szervereiken is át fog futni, de hogy a fő input/output adatfolyamokat is teljes egészében internetes szerver közbeiktatásával akarják majd átjátszani az elképzelhetetlen. Meg eleve ez a nem fut dolog is nehezen elképzelhető, egy i3 simán elbánik jelenleg a legtöbb játékkal (mert ugyanolyan brutál singlecore teljesítménye van, mint a 4 magos nagytestvéreinek), plusz a GTX660 is sok mindenre elég még. Egy streaming client only géphez egyébként is elég lenne egy ennél bőven gyengébb config, nekem pl. a régi 7 éves P4-es configom vitte simán az OnLive-ot.

    "- A "régi" Steames játékok se futnak rajta, mivel ugye linux, ott meg 90+% Windows only..."
    A Valve már volt olyan szíves, és portolta a legtöbb játékát linux-ra, meg egyébként sem olyan rettenetesen nehéz dolog ez (a forráskód birtokában természetesen), mint azt sokan elképzelik. Igazából ha sikerülne nekik valahogy egy natív D3D támogatást vagy akár csak egy nagyon hatékonyan működő D3D-OGL wrappert összehozni a SteamOS alá, akkor meg már attól sem lennének nagyon távol, hogy megfelelő futáskörnyezet biztosítsanak portolás nélkül a Windowsos játékoknak.

    "Még a streamelős verzió is jóval drágább lesz mint a konkurens konzolok"
    Lásd kettővel feljebb. Egy ilyen gép bőven elég a legtöbb játék futtatására jelenleg, hülyeségnek tartom tehát, hogy ez csak stream kliensnek legyen elég, nem tudom ki állít ilyet, de ha maga a Valve, akkor ezt ők sem gondolhatták komolyan.
  • Szefmester
    #59
    Javíts ki ha tévedek, de konzolon már beleszaladtam abba a formulába hogy kódot kért az online játékhoz a használt játék, és hiába volt nekem meg a kód a kézikönyvön, profilonként csak egyszer használható, így a játék felét buktam , és egy 5$ (vagy mennyi is pontosan) összeg befizetése után TALÁN megkapom a kódot. Azért talán mert sok fórumhozzászólást olvastam az ügyben hogy a már becsődölt fejlesztők és kiadók által kiadott játékokra a kódok nem minden esetben használhatóak...

    A cexről meg annyit hogy: Szépek azok az árak.. 0,20 Font.. Ami az az összeg amit ők ráraknak arra az összegre amit az eladó kér. Ami pedig széles skálán terjed. Azaz ha nem kezdem el emailben letárgyalni az árakat, sosem fogom megtudni mennyi is az annyi. Micsoda pontos kalkuláció. Így ha te találsz véletlen egy fizetek neked csak vidd el árat akkor neked lesz igazad, de bizonyítani nem fogod tudni mert mi nem láthatjuk az árat... zseniális...

    Esetleg tudsz normális piacot mondani? Tudod amolyan Zavvi, meg hasonlókat ahol a kiszállítás után is olcsóbb mintha itthon besétálnál a boltba ahol használtat is adnak vesznek.
  • Szefmester
    #58
    "Persze FPS és TPS játéknál esélyem sem lenne... EZ TÉNY!"

    És rendre erről is van szó amikor a vezérlésre terelődik a téma.

    Régen már láttam ezt a videót. Mint a legtöbb antifaces videóval egyet értek. :D Azon humanoidok akik másra sem képesek az életben mint a kockulásra, és nem is akarnak mást tenni. Azokat nyugodtan lehetne küldeni kapálni a fő'det!

    cateran #45: Tipikus magadat meg nem hazudtoló módon jelezted hogy mennyire egy divatbuzi félsznob csillámfaszlámapénisz lovas vagy amiért leszólod azt aki nem cseréli félévente a telefonját. Mindezt egy olyan témánál ahol arról van szó hogy hülye agyhalott az aki évente kidob egy új konzolnyi pénzt az ablakon a PC-re ami szerinted halott mert NEKED a mobil életképes alternatíva egy fix egybehardverrel.

    De lássuk a tapasztalatokat. Kinek volt már tönkrement konzolja? pl egy videochip meghibásodásos... Azt lehetett cserélni? Ha igen akkor mennyire jött ki javítással együtt? Ha nem akkor mi lett a géppel? Ment az asztal sarka alá billegéselhárítónak, vagy az ajtóhoz huzatbecsapódásmegelőzőnek?

    Én 2008 év elején vettem egy olyan forma gépet ami akkor már emlékeim szerint egy éves technológia volt kb (max fél év friss volt), egy VGA csere volt, mert garancia utáni elromlás volt az eset.. hmm.. igen.. konzolon itt jön a tégla effekt. Én meg vettem egy új VGA-t és örülök neki. És mit ad Tzeents? A mai napig rendesen megy a masina, és bár nem egy szutykos célhardver amire trükközéses kompromisszumokkal teli programozásban erőszakolják meg az ember ingerküszöbét a harmatos grafikai megjelenéssel, egész szépen muzsikál.

    Lássuk példának a Crysis 2-t. A grafika egyik csúcsa konzolokon, és talán PC-n is (ha van vas alá mondanád te). Az isteni és mennyivel olcsóbb konzolon éppenhogy képes volt produkálni butított grafikai beállítások mellett élsimítás nélkül 720p felbontásban 30FPS-t, addig én itthon a sokkal többe került gépemen (pedig nem is), vidáman elszaladgál 1080p-ben high beállítással. És ha van egy kis kompromisszum készségem akkor még egy kis AA-t is belövök.. úú simi-simi.. ez az béjbí...

    Még nem nagyon találtam PS3-as kereskdelmi helyet ahol ténylegesen óccsóé' adták volna a játákokat, de nemrég pl egy haver kevesebb mint 5€ befizetésével megvette a Dead Space 1,3, a MoH egyik részét, a Burnout Paradise Ultimate-t, meg pár másik komoly AAA címet. (ha jól emlékszem 7 játékot zsákmányolt legálisan ennyiért...) Kéretik utána csinálni konzolon is! Fejet fogok hajtani!

    Jöjjön a matek: PS4 vs PC 5 évig (én ugye már ennyi ideje használom a gépem...) és vegyünk havi két premier játékot. konzolhoz számolj egy jóféle TV-t is mert az ostoba faszlámák általában a PC-hez is beszámolják a monitort. És most lássuk a végösszeget. Valamint azt hogy ki mire tudta használni a gépet. Legyen a téma, játék, munka, hobbi, audio és vizuális szórakozás. (bonyolódik mi?) Jah és majd elfelejtettem mindkét játékos imád multizni szóval kell konzolra az előfizu is a multi miatt. (ha pedig kis naívan felkiáltasz hogy háhááá ott kapunk egy egy új játékot havonta, javasolni fogom hogy mond vissza az előfizetést, vagy ha foggal körömmel ragaszkodsz hozzá, akkor én előállok a f2p játékokkal...) Várni fogom az eredményt. Ha pedig nagyon gonosz (primitív faszparaszt módon) a legdrágább jelenleg kapható alkatrészekből raknád össze a PC-t és egy ősrégi első genes fHD TV-t veszel hozzá kis mérettel, annyit fogok mondani (sok más humanoiddal egyetemben) hogy fordítva is meg lehet ezt csinálni! ;)


  • sanyicks
    #57
    teljesen mindegy, még ott is ott van a kiszállítási idő. Digitálisan jobb, kényelmesebb.
  • cateran
    #56
    Magyarorszagbol indulsz ki...meg kellene mar erteni, hogy az annyira periferia ilyen szempontbol, mint Zimbabwe. Angliaban pl game.co.uk...ingyenes kiszallitas, konzolos/pc-s hasznalt piac, stb. Offlinera meg ott van pl a CeX.
  • sanyicks
    #55
    Ki a franc akar egy játékot eladni? Egyszer eszembe nem jutott soha. Egyébként ugyanúgy el lehet adni a pc-s játékot, ahogy a konzolost... lemezest simán, digitálist meg konzolon sem tudod eladni.
    Mellesleg én JÓ játékokat veszek meg, amiket soha nem akarok eladni.
    Konzolos használt piac? Ne röhögtess már. Otthon a székemből 1 2 euroért vásárolom a kifutott játékokat steamen... De a nem annyira kifutottakat is.

    Konzoloknál éppen ez a probléma, a monopol kiadás (m$ meg sony-n keresztül adnak ki mindent), és ezért nagyon drágák hozzá a játékok, és sok idő kell ahhoz hogy csökkenjen az áruk, na meg a többsége még mindig csak lemezen kapható(eljárkálás érte, vagy postázás, postaköltség, várakozás).
    A másik probléma pedig az említett gyenge stílusválaszték a gamepadhoz való ragaszkodás, és minden más kizárása miatt.
  • dundiego86
    #54
    Szia. Nyomhatunk, de "mivel az én konzolom csirkébb, mint a te géped", én mondom meg a játékot, és mivel nem mondtál kategóriát:
    Need for Speed - Most Wanted 1 :-)
    Lehet fogadni a végeredményre...

    Persze FPS és TPS játéknál esélyem sem lenne... EZ TÉNY!

    1szó mint száz PC a tényleg profi játékosoknak van kitalálva (nagyon alacsony hangon említeném meg +információként: "akik 2évente bővítenek valamit a gépben".
    A konzol a "hobbi", persze vannak kivételek szintű játékosoknak...

    Végezetül egy kis klip :), amire csak akkor mondj véleményt ha végignézted, esetleg többször is (ilyenkor jön a mátrix effektus: egyesek első végignézésre képtelenek megérteni)...

    https://www.youtube.com/watch?v=YQ-3gr80M-s
  • frontway
    #53
    A szavazás helyes kérdése a következő:
    Apám venni fog nekem, a kettes átlagért:
    :)
  • cateran
    #52
    2 eve annyiba fajt? Ugyan szvsz az arak igencsak el vannak szallva (messze nem ernek annyit a mai telepfonok, mint amennyit kernek ertuk, a high-endre ez kiemelten igaz es MINDEN cegre, Apple-tol Samsungon at a HTC-ig) de attol fuggetlenul 1 40k huf (kb £100-120) messze van a £400-700-as top kategoriatol arban es minosegben is. (ez persze meg mindig nem igazolja az 400+-os arakat..)
  • Hoz_Hun
    #51
    Pedig már lehet tesztelni a legjobb kontrolereket. Tessék csak nézni,... hát nem király. :D
  • Molnibalage
    #50
    Igen. PC-re olyan komplex játékok jelennek meg, amik konzolra soha. Ezért van aze, hogy eddig telibeszartam a konzolt. Az első konzol cím, amt kipróbáltam volna a The Last of Us volt...
  • Molnibalage
    #49
    2 éve 40k-ba került. Ha ez az entry level, akkor menjenek a fenébe, mert a 40k-s telefon az minden, csak nem olcsó. Addig soha nem vettem 10k-nál drágább telefont. Hülye is lennék ennél többet kiadni érte. Ma persze sanszosan többek kapok 40k-ért csak ezek után nem látom értelmét az egész okostelefonnak. Az én tömpe ujjaimmal és nagy monitort megszoktott szememben a megjelenített felület és a kezelés egy vicc. Akkor iknább maradok offline...
  • Mettrik
    #48
    A Rome 2 TW tényleg egy bughalmaz volt. De azért mostmár szépen alakul. Azért én elég sok játékot kipróbáltam és végigjátszottam PC-n, ami először konzolra jött ki és egyáltalán nem találtam gáznak a helyzetet. Fogalmam sincs mire alapozod, hogy rosszak lennének a pc-s verziók, főleg 99%. De mindegy is, szerintem az ember saját tapasztalata e téren többet számít, mint az, hogy más hogy látja.
  • cateran
    #47
    Huu a Rome 2 TW nagyon jo pelda...Bugtenger...Itt tart a pc-s jatekipar :D
    " Hirtelen nem tudnék olyan játékot mondani, aminek béna volt a pc verziója a konzoléhoz képest "
    Csak a portok 99%-a ilyen, de oda se neki :D

    " Annyira jól megy a Valve-nak a pc játékeladás, hogy saját konzolt és OS-t is fejlesztettek."
    Istenem...fogok 3 kulonbozo kiszerelesu barebone rendszert, ratolok 1 "sajat" linuxot es adogatom valami kontrollerrel "SuperCateran" neven....marha sok penzembe kerulne...
  • Mettrik
    #46
    Akkor ezt szerintem megbeszéltük. Mivel én a szgépemet nemcsak játékra használom, ezért tök felesleges venni mellé egy konzolt is. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok olyan ember van és lesz, akinek nemcsak egy játékgép kell odahaza, hanem egy szgép, amin tud mást is csinálni. Ezért nem tartom valószínűnek, hogy a PC ki fog halni a közeljövőben. A Steam eladásai is ezt igazolják. Ha meg egyszer mégis lejár a PC ideje, kénytelen leszek én is venni egy konzolt. Nagyon sajnálnám azért, mert a konzolok megjelenése óta butultak el a játékok és készülnek egy kaptafára a COD és hasonló fps-ek.

    Akinek meg elég egy játékgép, az lehet valóban jobban jár egy konzollal. Főleg ha megtudja szokni a kontrolleres irányítást egy fps-nél is. Sajnos nekem ez nem ment eddig.
  • cateran
    #45
    Hat...te sem lattal meg okostelefont kozelrol..menj be vmi boltba es csekkolj mar le 1 kozepkategoriast..meg fogsz lepodni. Samu Galaxy minit hozod fel? Komolyan? Ott ragadtal le a fejlodesben vagy mi? Ha letezik entry levelnel is alacsonyabb szint, akkor ez a telefon jol jelkepezi azt.
  • Komolytalan
    #44
    "A Samsung Galaxy minim olyan tetű lassú, hogy röhögnöm kell rajta."
    Az egy lassan 3 éves telefon, 600Mhz processzorral, meg 2.2-2.3-as Androiddal, ráadásul megjelenésekor is alsó kategóriásnak számított. Ma már az nem telefon.
  • Komolytalan
    #43
    "Annyira jól megy a Valve-nak a pc játékeladás, hogy saját konzolt és OS-t is fejlesztettek."
    Az a konzol egy szimpla PC, amihez csináltak egy speckó kontrollert. Az az oprendszer egy sima testre szabott linux. És mindkettőn röhög a világ.
  • Komolytalan
    #42
    "Én vagy 3-4 évig nem fejlesztettem a korábbi gépem és még mindig elfutnának rajta a legújabb játékok mediumon. Olyan grafikai szinten biztosan, mint amire egy xbox360 képes."
    Ami egy 8 éves konzol.

    "És most van egy olyan gépem, ami a ONE színvonalát is elérheti, de nem költöttem rá annyit, mint a ONE várható ára lesz."
    Marhaság. Mit tudsz te az ONE színvonaláról? Eleve HW-ban sincs hasonló se, mivel A Richland AMD APU-k azok -1 generációt képviselnek (nincs közös CPU-GPU memória címtér). Plusz olyan oprendszered sincs ami azon lesz, meg olyan szinten 1 HW-ra optimalizált játékot se láttál.

    "És persze egy pc sokkal több feladatra alkalmas."
    Ezt senki se vitatja, csak azt hogy PC-t olcsóbban fenn lehetne tartani játékgépként, mint a konzolt.
  • Komolytalan
    #41
    "Nem két évente, 3 évente inkább és csak akkor, ha 3 évig folyamatosan a felső kategória alját célzod meg."
    Attól hogy nagy meggyőződéssel írod, csak hülyeséget beszélsz. A felső kategória alja az videokártyában mondjuk 50eFt. Egy 3 éve 50 eFt-s videokártya szintjét ma már hozza a 20eFt-s kártya, amire ugyebár van gari, kevesebbet fogyaszt, és lehetne még sorolni. Az ég világon senki nem fogja megvenni a tiéded 20 eFt-ért, jó ha 10-et kapsz érte. Máris ráköltöttél 40eFt-t - miből fejleszted a gép többi részét?

    "Csakhogy a konzollal összemérve nem kell fejleszteni, ha a konzolos szitnet akarod."
    De, kell, mivel a konzol az rohadtul nem egy középkategóriás gép teljesítményét hozza a megjelenésekor. Hiába van benne egy középkategóriás PC-nek megfelelő HW - a fix HW, a sokkal egyszerűbb oprendszer, és HW közelibb programozás azt eredményezik hogy teljesítményben egy kategóriával fejlettebb gép szintjét hozza. Ez leginkább az XBox-nál volt egyértelműen látható, amikor a 733Mhz-s P3 eleve gyorsabb volt mint PC-ben a 1.5Ghz-s Athlonok, amiknek azonos órajelen is verniük kellett volna. Kellett 2-3 év, mire a csúcsgépek hozták a konzol szintjét. Nem véletlenül 8 év egy konzol életciklusa.

    "Tehát az összehasonlításod eleve elhasal, mert a plusz ráköltés a PC-re nem azt jeleni, hogy a X éves konzolt üldözöd, hanem azt, hogy már 3 év után olyan fejlesztés csinálsz, ami kis túlzással hülyére veri a konzolt."
    Csak akkor, ha eleve egy csúcskategóriás gépből indulsz ki. Vagyis Valve-nál ez a 2000 USD környéki i7, nvidia titan, 16G memória kombót jelenti. Annak a szinten tartása meg nem fog kijönni 3 évente 30-40ezerből.
  • Sippie
    #40
    "Meg hogy egy béna vakegér vagy analóg karral egy bill-egeres irányításhoz képest. A multit meg azért élvezted, mert a többiek is analóg karral és célzásrásegítéssel bénáztak"

    valóban milyen szar, hogy mindenki egyenlő feltételekkel játszik.
  • Molnibalage
    #39
    A Samsung Galaxy minim olyan tetű lassú, hogy röhögnöm kell rajta. Azt a tevékenységet, amit otthon 1 perc alatt letudok a HÉV-en ülve kb. 10 percet vesz igénybe. A neten lógóni mobilon kényszer az én szememben és nem valódi funkció. Ha tényleg nagyon meg kell valamit nézni, akkor jó, de egyébként vicc az egész. Kicsi képrenyő, lassú töltés, fos mobilos kinézet, a szövegbevitel kész vicc, stb.
  • Molnibalage
    #38
    És mi köze a mobiltelefon eladásnak a PC-hez...? A két cucc használati tartománya nem fedi át egymást. Az fel sem merül benned mi, hogy sok embernek olyan konfigja van, ami nem igényel fejlesztést, mert semmi sem indokolja? A fateroméknak 6 éves gépük van és iszonyat táp ahhoz képest, hogy videót néznek, böngésznek és szövegszerkesztenek. Azért nem adnak el új gépet, mert a kétbites usernek nem kell. Ellenben ma divat mobilon netezbi és egyesek képtelenek intravénás net nélkül élni...
  • Mettrik
    #37
    Hát a Steam-et elnézve én nem mondanám, hogy kihalóban lenne a pc-s játékipar. Ezt honnan veszed? Annyira jól megy a Valve-nak a pc játékeladás, hogy saját konzolt és OS-t is fejlesztettek.

    Hát nem tudom, nekem pl. a Dead Space 3 meg a többi játék is nagyon jól sikerült pc-s port volt. Hirtelen nem tudnék olyan játékot mondani, aminek béna volt a pc verziója a konzoléhoz képest (na jó, egy van a GTA4, de azt később javították :)).

    Pár PC exlusive játékot azért én is tudok mondani hirtelen: Europa Universalis 4, Rome 2 TW.

    Amúgy az is lehet egyszer valóra válik, amit te írsz. Mindenesetre jelenleg még nem tartanám olyan nagy hátránynak azt ha valaki marad PC-n. Nekem a PC mellett felesleges kiadásnak tűnik egy Xbox is. PC-t is lehet kötni tévére, lehet venni hozzá kontrollert, vannak fps-ek meg minden ami kell. Aztán pár év múlva ki tudja, lehet én is Xbox-os leszek. Csak azt a kontrollert tudnák megoldani, hogy jól lehessen használni fps-re.
  • MagyaR
    #36
    Látom te burokban élsz :D. Nézz már utána az eladási adatoknak. A pc egyre süllyed, a mobil készülékeké még mindig nő. Na akkor vajon melyik ágazatban van több pénz? Melyiket fejlesztik jobban? Melyikben látnak a befektetők nagyobb jövőt? Az utóbbi 10 évben melyik fejlődött többet? Hát a mobil piac. És ha ez a következő 10 évben is így lesz bizony ám beelőzik teljesítményben is már a pc-ket.

    Ezt nem azért mondom, mert hogy húúúú milyen mobilmániás lennék, hanem mert ezt a hülye is látja. Már pl. facebookon többet vannak mobil eszközön a felhasználók, mint asztali eszközökön. Az meg, hogy nem tudja megnyitni az oldalakat ehhh.... Ha 5-6 évvel korábbi eszközöd van lehet... De egyre több a responsive oldal, amiknek pont ez a lényege, hogy ha valaki mobilon nézi meg máshogy jelenik meg.

    A pc-s játékok eladására meg biztos van módozat, de nem minden esetben, illetve a legtöbben inkább megveszik újonnan, mert nem tartják megbízhatónak hiába az.

    Akár tetszik, akár nem a pc-k korszaka szépen lassan, de leáldozóban van. Mivel nem vagyunk egy gazdag ország, nyugaton ez biztos jóval gyorsabban lezajlik.
  • Molnibalage
    #35
    Okosteló = számítógép...? Na ne röhögtess. Az okostelók egy rohadt weboldalt nem képesek normálisan megnyitni. 3D képességük kb. 0, stb.

    Ennyi vicces kijelentést egy kommentben...
  • Molnibalage
    #34
    A Steam kód is eladható és deaktíválható tudtommal...
  • Molnibalage
    #33
    A Gothic 3 CE-met adtam el anno. Azóta is bánom. Megvettem újra az alapot, de a hozzá adott fejlesztői könyv nálam azóta is mérce.
  • MagyaR
    #32
    *pc-n nem, csak játszani LEHET már...
    *20-30 ezer forintos használt GÉPPEL.
  • MagyaR
    #31
    Igen, de egy konzolos játékot el lehet adni később egy pc-set nem :). Magyarul ha egy kis energiát fektet valaki az eladásokba, akkor a különbözet ami egy konzol-pc játék között van bőven megtérül. Másrészről, ha valaki tud kicsit várni, s nem egyből akar minden játékot újonnan megvenni, akkor használtan jóval olcsóbban be lehet szerezni. Ez az ami a pc-s játékok esetében már nem működik. Kapsz egy kódot általában, aktiválod valamilyen rendszerben (uplay, steam, kutyafüle...), s onnét kezdve annyi.

    Másfelől ami miatt én már nem költök pc-re az az, hogy egyre inkább kihalóban van. Egyre kisebb piaca van, s egyre jobban leszarják a játékkészítők is épp emiatt. Nagy címek van, hogy megse jelennek rá (red dead, last of us, illetve az új gta is ki tudja mikor), vagy ha megjelennek, akkor nagy késéssel vagy borzalmas port formájában. Az meg, hogy pc-n nem csak játszani már nem előny. Kb. egy okostelóval meg lehet már csinálni minden egyebet vagy egy 20-30 ezer forintos használt gépet.

    Sokáig én is pc-s voltam, de egyszerűen egyre jobban ki fog halni a pc-s társadalom. Elég csak megnézni a pc eladásokat. Egyre csökkennek. A hordozható eszközök fogják kb. 10 év múlva uralni a világot (mobil eszközök), s szerintem egynél több új konzolgeneráció már nem nagyon lesz vagy, ha lesz is teljesen más formában. Egy playstation 5, illetve xbox (two?) még biztos lesz, de utána ki tudja.
  • Mettrik
    #30
    Ezt meg kell cáfolnom. Én vagy 3-4 évig nem fejlesztettem a korábbi gépem és még mindig elfutnának rajta a legújabb játékok mediumon. Olyan grafikai szinten biztosan, mint amire egy xbox360 képes. Csak most költöttem rá pénzt, hogy megjelent egy nagyon várt játék pc-re. A használt alkatrészeket meg eladtam. És most van egy olyan gépem, ami a ONE színvonalát is elérheti, de nem költöttem rá annyit, mint a ONE várható ára lesz. Jó lesz ez a következő 3-4 évre. Egyébként meg kell nézni, hogy a boltban mennyi egy xbox játék ára és mennyi a pc verzióé. 3-5.000 ft különbség szokott lenni. Azért ha ezt nézzük nem annyival drágább a pc az xboxnál, mint azt gondolnánk. És persze egy pc sokkal több feladatra alkalmas.