A PS4 nyeri az új konzolok versenyének első körét
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ez az olyan embereknek szempont, aki olyan játékokat nyom, ami mind2-re kijön. (vagy, aki minél olcsóbban meg akarja úszni a konzolvásárlát... mondjuk ezesetben javaslom, hogy várjon vele még vagy 3-4 évet...és ne premier árból akarjon spórolni) az exclusive címek szerelmeseinek szerintem az a pár ezer Ft nem oszt, nem szoroz. aki egyszer valamelyikbe beleszerelmesedett, az nem áll át a "másik oldalra", bármennyivel is kedvezõbb az ár.
én XBOX-os vagyok... maradok is a Microsoft-nál.
más. Controller. anno PC-s gamer lévén Logitech Rumblepad 2-m volt. /ami ugye a PlayStation-ös kontrollerre hasonlít./ 5 éve van meg a BOX-om. nem tudnék errõl a "billentyûzetkiosztásról" már visszaállni arra a 2 alsó stick-esre...
én XBOX-os vagyok... maradok is a Microsoft-nál.
más. Controller. anno PC-s gamer lévén Logitech Rumblepad 2-m volt. /ami ugye a PlayStation-ös kontrollerre hasonlít./ 5 éve van meg a BOX-om. nem tudnék errõl a "billentyûzetkiosztásról" már visszaállni arra a 2 alsó stick-esre...
MacBook Air M4, iPhone 14+, iPad 9.7, XBOX ONE, XBOX360 Slim
"A Valve-nak közel sincs annyi tõkéje, hogy akkora veszteséget finanszírozni tudjon..."
És értelme sem lenne, mivel egy PC, tehát nincs rajta semmiféle vendor lock, ha olcsóbban lenne kapható mint az egyébként kereskedelmi forgalomban lévõ konfigurációk, akkor mindenki ezt venné kb irodai gépnek is, a valve meg bedõlne.
Sokkal valószínûbb, hogy ha bármiféle ár támogatás lesz ezeken a gépeken, akkor az inkább steamOS-en keresztüli kedvezményes vásárlásban merül ki, nem az alap gép árában.
És értelme sem lenne, mivel egy PC, tehát nincs rajta semmiféle vendor lock, ha olcsóbban lenne kapható mint az egyébként kereskedelmi forgalomban lévõ konfigurációk, akkor mindenki ezt venné kb irodai gépnek is, a valve meg bedõlne.
Sokkal valószínûbb, hogy ha bármiféle ár támogatás lesz ezeken a gépeken, akkor az inkább steamOS-en keresztüli kedvezményes vásárlásban merül ki, nem az alap gép árában.
Soha nem értettem, hogy miért kontrollert kapnak a kozolok. Anno a konzol játékok stílusa ezt determinálta, de könyörgöm, azóta eltelt 20 év... Agyfaszt kapnék, ha szaros kontrollerrel kellene bármit irányítanom.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Szerintem Steam kontrollert fogunk PC-re kötni, és ennyi a fejlõdés a jövõben. Esetleg multiboot, ha a steamOS annyira istenkirály lesz.
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
Nekem egyre jobban tetszik a Steam Machines. Szerintem õk lesznek a nyerõk. Steamen sokkal nagyobb a választék játékokból, mint bármelyik konzol esetében. És persze sokkal olcsóbbak is. Én már régóta úgy használom a PC-met, hogy egy hdmi kábellel összekötöttem a nagy lcd tévémmel. Vettem egy xbox kontrollert és a Steam Big Picture módjával a tévémen játszok például focit és Dirt 3-at. Ugyanolyan, mint egy konzol, csak sokkal szebb a grafika. Szóval nekem nagyon bejönnek a Steam megoldásai.
A Steam konzol szimpla elõremenekülés. A Windows 8 azzal, hogy az alkalmazásboltot az Applehez és a Googlehez hasonlóan beépítette magába az operációs rendszerbe hosszú távon teljesen ellehetetleníti a letöltõoldalakat és a külsõ áruházakat. Mert ha egy szoftver letöltése magából az operációs rendszerbõl a legegyszerûbb, csak egy kattintás, akkor minek egyáltalán megnyitni a Valve honlapját?
Sokkal drágább lesz, mint a konzolok. Bármelyik gyártó csinálhat majd olyan konfigot, amit a Steam ajánl, csak elõtelepít rá egy SteamOS-t, és már ragaszthatja is rá a Steam Machines logót. Még drágább is lesz, mintha magad raknád össze, kb. mint egy Alienware. Az eddigi hírek szerint 500 és 2000 dollár között lesznek a különbözõ konfigok. A Valve-nak közel sincs annyi tõkéje, hogy akkora veszteséget finanszírozni tudjon, hogy ezeknek a gépeknek az árát a konzolok közelébe szorítsa.
"Nekem egyre inkább úgy tûnik, hogy ha már nyertes, akkor az a Steam Machines lesz."
Hülyeség. Az nem is konzol, hanem egy szimpla PC, egy testre szabott, elõre telepített linuxszal. Miért nem konzol:
- Nem fix a HW. A SteamOS nyílt, így bárki felrakhatja egy PC-re, és árulhatja így a portékáját.
- Emiatt cseppet sem garantált, hogy a megvásárolt játék futni fog rajta.
- Ha nem fut, majd streamelik. Feltéve hogy van ehhez megfelelõ net, ugyebár...
- A "régi" Steames játékok se futnak rajta, mivel ugye linux, ott meg 90+% Windows only...
Mindemellett az a Valve-s SteamBox méregdrága HW-kbõl épül fel (a teteje i7, Nvidia titan), vagyis a konzolok árának többszörösébe fog kerülni. Még a streamelõs verzió is jóval drágább lesz mint a konkurens konzolok, mivel ok, hogy "csak" i3 lesz benne (ami drágább mint a konzolokban lévõ AMD APU), de emellett egy GTX 660, 16G 1600Mhz-s DDR3, és 1 terás SSD-HDD hibrid disk, mindenbõl apró kivitelû, és mindehhez valami szuper hûtés, hogy ne fõjjön meg a pici dobozban. Szóval ez is simán lesz 2-250eFt, és ez játékra konkrétan nem alkalmas, csak streamelésre a Valve szerint (õk már csak ismerik a linuxos video driverek minõségét).
Hülyeség. Az nem is konzol, hanem egy szimpla PC, egy testre szabott, elõre telepített linuxszal. Miért nem konzol:
- Nem fix a HW. A SteamOS nyílt, így bárki felrakhatja egy PC-re, és árulhatja így a portékáját.
- Emiatt cseppet sem garantált, hogy a megvásárolt játék futni fog rajta.
- Ha nem fut, majd streamelik. Feltéve hogy van ehhez megfelelõ net, ugyebár...
- A "régi" Steames játékok se futnak rajta, mivel ugye linux, ott meg 90+% Windows only...
Mindemellett az a Valve-s SteamBox méregdrága HW-kbõl épül fel (a teteje i7, Nvidia titan), vagyis a konzolok árának többszörösébe fog kerülni. Még a streamelõs verzió is jóval drágább lesz mint a konkurens konzolok, mivel ok, hogy "csak" i3 lesz benne (ami drágább mint a konzolokban lévõ AMD APU), de emellett egy GTX 660, 16G 1600Mhz-s DDR3, és 1 terás SSD-HDD hibrid disk, mindenbõl apró kivitelû, és mindehhez valami szuper hûtés, hogy ne fõjjön meg a pici dobozban. Szóval ez is simán lesz 2-250eFt, és ez játékra konkrétan nem alkalmas, csak streamelésre a Valve szerint (õk már csak ismerik a linuxos video driverek minõségét).
Nekem egyre inkább úgy tûnik, hogy ha már nyertes, akkor az a Steam Machines lesz.
Megfelel minden kritériumnak ami alapján teljes értékû konzolnak tekinthetõ (gyári controller, gyárilag összerakott gép, gyárilag telepített OS), sokkal erõsebb hardware-el jön már a prototípusok nagy része is, mint a két "igazi" konzol, plusz Steam lesz rajtuk, ami már önmagában ver minden hasonló rendszert, ráadásul online vásárlás esetén a legtöbb játéknak nagyon kedvezõ ára van.
És akkor ha ez nem elég, akkor ráadásul még teljes értékû PC is lesz, annak minden elõnyével. Gyakorlatilag egyszerre elégíti ki a PC-sek és a konzolosok minden igényét.
Az lehet még durva, ha olcsó is lesz esetleg (olcsóbb, mint amennyiért kiskereskedelmi áron összeraksz egy hasonló specifikációjú PC configot), szemben a sok elvakultan profitorientált céggel, a Valve esetén erre egész reális esélyt látok. Tudják õk, hogy a Steam eladásokból dõl a pénz, nagyon is értelmes dolog lenne tehát, ha fillérekért adnák majd a gépeiket a platform kiszélesítésének érdekében. Ha ezt meglépik, nagyon durván eltaposhatják a Sony-t meg a Microsoftot a piacon, mert úgy már semmi, de semmi értelmes érv nem maradna PS-t vagy Xbox-ot venni.
Megfelel minden kritériumnak ami alapján teljes értékû konzolnak tekinthetõ (gyári controller, gyárilag összerakott gép, gyárilag telepített OS), sokkal erõsebb hardware-el jön már a prototípusok nagy része is, mint a két "igazi" konzol, plusz Steam lesz rajtuk, ami már önmagában ver minden hasonló rendszert, ráadásul online vásárlás esetén a legtöbb játéknak nagyon kedvezõ ára van.
És akkor ha ez nem elég, akkor ráadásul még teljes értékû PC is lesz, annak minden elõnyével. Gyakorlatilag egyszerre elégíti ki a PC-sek és a konzolosok minden igényét.
Az lehet még durva, ha olcsó is lesz esetleg (olcsóbb, mint amennyiért kiskereskedelmi áron összeraksz egy hasonló specifikációjú PC configot), szemben a sok elvakultan profitorientált céggel, a Valve esetén erre egész reális esélyt látok. Tudják õk, hogy a Steam eladásokból dõl a pénz, nagyon is értelmes dolog lenne tehát, ha fillérekért adnák majd a gépeiket a platform kiszélesítésének érdekében. Ha ezt meglépik, nagyon durván eltaposhatják a Sony-t meg a Microsoftot a piacon, mert úgy már semmi, de semmi értelmes érv nem maradna PS-t vagy Xbox-ot venni.
Miért, PC-n mennyivel élethûbb játszani? Hisz mindketten egy székben ültök. Ez elég élethû. 😄
Amúgy konzolon is lehet lövöldözni, de természetesen a játékok gamepadra vannak megírva, azaz más a célzás, sérülés modell stb. Amúgy szerintem konzolokra sokkal jobb játékok vannak és sokkal nehezebbek is. (Nincs konzolom, PC-s vagyok, havernak van, ott néha játszom.)
A cikk meg csak egy jóslat. Az nyer, amelyik olcsóbb lesz. Még tudtommal egyik sem kapható szerte a világon.
Amúgy konzolon is lehet lövöldözni, de természetesen a játékok gamepadra vannak megírva, azaz más a célzás, sérülés modell stb. Amúgy szerintem konzolokra sokkal jobb játékok vannak és sokkal nehezebbek is. (Nincs konzolom, PC-s vagyok, havernak van, ott néha játszom.)
A cikk meg csak egy jóslat. Az nyer, amelyik olcsóbb lesz. Még tudtommal egyik sem kapható szerte a világon.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Valóban jónak bizonyul 😊
konyhabútor - http://alombutor.eu/
A számból vetted ki a szót. Nincs is annál rosszabb amikor a vérkonzolos megpróbálja megmagyarázni hogy jobb (sõt volt aki azt merte mondani hogy ÉLETHÛBB gamepaddal játszani). De fura mert amikor egy 100.000 Forintos fogadást mertem ajánlani neki egy 1v1 küzdelemre úgy hogy én bill+egér õ meg gamepaddal játsza a játékot PC-n. Vagy egy multiplatform keresztmultis címmel (shadowrun).
Valamiért nem vállalta... Pedig annyira hangoztatta a dolgot. Amikor meg benyögtük neki hogy bekapcsolhatja az aim assistet meg az auto aimet, de akkor én is megtehetem... még inkább tiltakozott.
Persze ezt a blõdségét azóta is felhozza a PC vs Konzol témában. (mármint hogy élethûbb a gamepad)
Valamiért nem vállalta... Pedig annyira hangoztatta a dolgot. Amikor meg benyögtük neki hogy bekapcsolhatja az aim assistet meg az auto aimet, de akkor én is megtehetem... még inkább tiltakozott.
Persze ezt a blõdségét azóta is felhozza a PC vs Konzol témában. (mármint hogy élethûbb a gamepad)
De igazából el sem tudom képzelni hogy most ebben a pillanatban bármilyen konzollal, vagy az összessel együtt ki lehetne váltani a pc multit. A gépemet csak a multira tartom(vagyis nem adom el).
igen a mindenki analogkarral nyomulós részt direkt nem írtam bele, mert nem lehet összehasonlítani még akkor sem ha ugyan azzal a játékkal játszol. Nekem élvezetesebb a konzolos multi mert nincs annyi hc, mint gépen, ettõl szerintem sokkal kellemesebb a játékmenet(de sokan kedvelik a pörgõs játékmenetet ahol spawnolsz és kapod a hs-ot 😄). Egy van amitõl hülyét kapok konzolon, az meg annyi hogy pl a RDRnél egy szobában játszottam a 12 éves gyerekekkel a full aim beállításával én meg aim offal mert senki se játszott hard módban.
"AZ analogkaros shooterekkel meg egyedül csak annyi gond van hogy hirtelen nem tudsz 180 fokot fordulni."
Meg hogy egy béna vakegér vagy analóg karral egy bill-egeres irányításhoz képest. A multit meg azért élvezted, mert a többiek is analóg karral és célzásrásegítéssel bénáztak. Ha egy bill-egeressel kerülnél össze, analóg karokkal, akkor nem élveznéd, szétcsapnád a kontrollert 😄
A kontroller célzásra/mutatásra olyan mint mint mokkáskanállal ásni. Mûködik, de egy rendes ásó jobb 😉
Egyéként nálam is ezen dõl el hogy lesz-e konzol vagy nem, de én mindenhol szeretnék választani(kontroller, bill+egér, joystick között), nem csak lövöldözõs és stratégiánál. És bizonyára sok játékfejlesztõ is ennek kiderülésére vár, akiknek a korlátolt kontroller miatt eddig esélyük sem volt portolni a játékukat konzolra...
Meg hogy egy béna vakegér vagy analóg karral egy bill-egeres irányításhoz képest. A multit meg azért élvezted, mert a többiek is analóg karral és célzásrásegítéssel bénáztak. Ha egy bill-egeressel kerülnél össze, analóg karokkal, akkor nem élveznéd, szétcsapnád a kontrollert 😄
A kontroller célzásra/mutatásra olyan mint mint mokkáskanállal ásni. Mûködik, de egy rendes ásó jobb 😉
Egyéként nálam is ezen dõl el hogy lesz-e konzol vagy nem, de én mindenhol szeretnék választani(kontroller, bill+egér, joystick között), nem csak lövöldözõs és stratégiánál. És bizonyára sok játékfejlesztõ is ennek kiderülésére vár, akiknek a korlátolt kontroller miatt eddig esélyük sem volt portolni a játékukat konzolra...
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Egyedül talán a stratégiához meg a wowhoz hasonló sokgombos játékokhoz lenne indokolt valami kiegészítõ mini billzet. De ezek a kategóriák nagyon nincsenek is konzolon. AZ analogkaros shooterekkel meg egyedül csak annyi gond van hogy hirtelen nem tudsz 180 fokot fordulni. Ez tényleg gáz nem értem miért nem csinálnak ezzel semmit, eddig kb. csak shooterral multiztam és totál élvezhetõ konzolon.
"új fejlesztések elsõsorban az online piacra támaszkodnak majd, mi több, ezen a téren le is hagyják a hagyományos számítógépeket." - Mármint az online piacon lehagyják a PC-ket... cseles megfogalmazás.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Csak akkor érdekel bármelyik is, ha billentyûzet+egér használható lesz azoknál a játékoknál, ahol ez indokolt (shooter, stratégia).
← ElőzőOldal 2 / 2