7
  • Ferrer
    #7
    Arra nem is gondoltok, hogy mi van akkor, ha a nyitott hálózaton elkezd valaki gyerekpornót tölteni / hackerkedni / hasonló dolgokat végezni?
  • Shid
    #6
    Ha nyitott WiFi mellett van tűzfalad (hardveres vagy szoftveres) nem igen férnek hozzá a gépeden tárolt adatokhoz. A net felé kimenő kritikus fontosságú adatok pedig - ahogy zola2000 is írta - titkosítva vannak. Ha ezek mellett valaki más is használja a korlátozott sávszélességű WiFi -det, az egyetlen negatív hatás az lehet hogy csökken a sávszélességed. (lassul a net)
  • zola2000
    #5
    a neten alapból httpsben tehát titkosítva mennek a jelszavak, a bank meg alapból sms jelszót is kér a műveletekhez, tehát nem kell lekódolni a wifit ha korlátlan.
  • a_n_d_r_e_w
    #4
    Remelem akkor nem facebookozol vagy barminemu hasonlo tevekenyseget sem uzol azon a wifin, ne adj isten penzugyeket. Nyitott wifin adatot lopni meg sajnos elokepzettseg nelkul is pofonegyszeru, szerintem kodold le.
  • matatom
    #3
    Hát én valahogy nem bízok abban, hogy a német törvényhozás gyorsan követné a változásokat. Jelenleg is simán rádhúzzák a vizes lepedöt ha a WiFi hálózatodat más pl. torrentezésre használja akár feltörte azt akár te hagytad nyitva. Ez vahahogy úgy müködik, mint az objekív felelösség az autóknál. Senkit sem érdekel, hogy ki csinálta a balhét, ha te vagy a tulajdonos tiéd a felelösség. Eléggé merev a német törvényhozás, ha a szerzöi jogokról van szó.
  • kvp
    #2
    Raadasul ez keresztbe verne a szerzoi jogi torvenyt is, mivel onnantol senki nem felelne a halozatan letoltott adatokert, mivel azt ingyen megosztotta. A szolgaltatok is sokkal rosszabbul jarnanak, mivel beveteluk sem keletnezne a tovabbosztasbol, bar az ingyen wifi is eleg nagy ervagas lenne nekik. Innentol az a kerdes, hogy melyik oldal az erosebb, a vallalatok vagy az allam.
  • Cefet
    #1
    A mobilos és internet szolgáltató cégeknek ez nagy forgalom csökkenést okozna, nem csoda, ha vonakodnak...
    Pedig ez a legjobb lehetőség, hogy letörjük az áraikat. Ha itthon indulna ilyen kezdeményezés, én benne lennék. A WiFi-m most is nyitott, bárki használhatja.