Régiókóddal jön a Galaxy Note 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2457964
Wagner Úr
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Kár flegmáskodni, értek angolul.
Én hoztam olyat, ami szerint nekem van igazam és a Samsung ilyen ígéretet tett.
Te hozol olyanok véleményét, amit én annyira vagyok köteles elfogadni, amennyire te a Samsung állásfoglalását.
Az igazságot meg nem tudjuk továbbra sem, de velem nyugodtan harcolhatsz, ha akarsz... ;o)
Az általam idézett cikk pedig akkor is arról ír, hogy a helyes SIM-mel aktivált készülék utána elfogadta az idegen régiójú SIM-et!
Nyilván, ahogyan te, meg én, meg sokan nem gyári ROM-mal használjuk a Note II-t, messze nem a mi véleményünk érdekes, hanem a gyári állapotban használóké.
Így ez a húzás nekem sem tetszik, de még várjunk azzal, hogy bármelyikünk kihirdesse magát gyõztesnek, ha tudod még türtõztetni magad, ok?
Ha meg még bootloader-t zárnak, akkor rám már nem is kell számítaniuk, jósokadmagammal.
Ha mindent elhiszel, amit olvasol, inkább felejtsd el a bet?ket! Japán közmondás
ps: Nekem is mas regiobol szarmazik a jelenlegi telefonom, csak eppen a sony csak ketfajta valtozatot gyart, japan belso piaci es nemzetkozi. Tehat ugyanaz a 4 normas keszulek megy amerikaba mint europaba es minden keszuleken rajta van minden orszag nyelvi tamogatasa. (pl. az enyemen is van teljes kinai, japan, heber es arab billentyuzetkosztas is, ebbol altalaban az amerikai angolt hasznalom)
Wagner Úr
I bought my Note 3 in UK and activate it normally with one of UK operators. I then travelled to Cairo, Egypt and when try to use a local sim card it didn't work and keep say the you need to enter unlocked key.
What Samsung say about first activate with local EU sim and then lock will gone is not true and it is rubbish to force me to keep using the very expensive roaming service."... De hogy bizonyitsam, nincs igazad, gyorsan kikerestem egyet. Nem volt nehez, tele van veluk az XDA. 😊 Ha nem ertened: az uriember az Egyesult Kiralysagban vasarolta a keszuleket, aktivalta egy helyi SIM-mel, aztan Kairoba utazott, es mikor betette az egyiptomi kartyat, a telefon kerte a kodot... Ennyi. Szamtalan hasonlo tapasztalattal rendelkezo felhasznalo fejezte ki frusztraltsagat emiatt. En a Note1, valamint a Note2 utan a 3-ast is megveszem, de pusztan azert, mert egyebkent is custom ROM-mal hasznalom oket, amibol ki lesz szedve a regiokod. De ha eredeti allapotaban kene hasznalnom, valoszinuleg maradnek a Note2-nel.
Wagner Úr
Wagner Úr
Ha mindent elhiszel, amit olvasol, inkább felejtsd el a bet?ket! Japán közmondás
Here's what's going on with the Galaxy Note 3's region-locking
Az apróság, amiben nem jót mondtam az, hogy a telefon régiója szerinti Samsung képviselet az, amelyik biztosan le tudja venni a zárolást.
Tehát, a lényeg: a zárolás akkor aktiválódik, ha nem a telefon régiója szerinti SIM kerül bele elsõként! Ha 'helyes" SIM segítségével inicializálódik, akkor utána bármely régiójú SIM-et elfogad és ezt tanúsítja a cikk végén lévõ Samsung nyilatkozat is.
Evvel együtt én is azt mondom, anyjukkal szórakozzanak!
Kezdõdött azzal, hogy az S4 bootloader-ét zárni akarták és hasonló híresztelések azóta is szárnyra kapnak, de szerencsére egyelõre ezt nem vetették be.
Most meg ez. Bár ez is könnyedén kivédhetõ, ha tud róla elõre az ember és nem a saját SIM-jét teszi bele egy másik régiójú készülékbe, de akkor is egy aljas dolog, hogy nem írják rá, hogy ez a megoldás és evvel minden megoldódik, bár a matrica szövegébõl ez szinte következik.
Másik fontos dolog: ez nem Note 3 történet, hanem minden július vége után készült Android-os Samu telefonra.
Wagner Úr
Wagner Úr
Wagner Úr
Az Android baja épp az, ami az egyik elõnye is: mivel rengeteg hardver van, a szoftverfejlesztõknek ez már nagy falat lenne, így a Linux kernelen egy JAVA virtuális gép fut, így nem kell a fejlesztõknek külön fejlesztenie többféle hardverre. Viszont, mint minden virtuális gép, ez is igényel erõforrást. Az utóbbi idõben viszont sokat fejlõdtek a hardverek, így az Android kezd használható lenni már az olcsóbb árszegmensben is. 1-2 év, és itt is eljön az, ami a WP8-nál, hogy alapvetõen nem kell már az akadozó menüvel törõdni, hanem a szolgáltatások döntenek majd a telefon/tablet áráról és kategóriájáról, mint most a WP8-as Lumiák esetében, ahol már az 520 is közel ugyanolyan gyorsan futtatja magát a rendszert és a mindennapi alkalmazásokat, mint egy 620, 720, 820...
Az én olvasatom szerint ez azt jelenti, hogy egy adott ország régiókódja van "összekapcsolva" a simkártya eredetével.
Tehát ha Magyarországon vásárolt Nore 3-ba berakom a T. kártyámat az mûködik itthon, sõt ha kimegyek külföldre ott is mûködik roaminggal.
Na már most ezer emberbõl száz vesz ilyen készüléket, ebbõl a százból tíz utazik globálisan és ebbõl a tíz emberbõl egy cserélgeti a sim kártyát a telefonban. Ez az egy ember ne vegyen ilyen készüléket, a többi észre sem fogja venni a korlátozást.
Ha Androidot kéne választanom, kizárólag a Nexus készülékek jöhetnének szóba a 'pure' rendszer miatt és a frissítések azonnal elérhetõk.
ETS 2 + Logitech Driving Force GT
Tény, hogy érthetetlen, mi a tosznak csinálják.
Az Apple-nél viszont van egy saját UNIX alapú rendszer, azzal megint csak azt csinál az Apple, amit akar, az övé. Tegye fel az összes kezét, akinek az élete kisiklik az iOS vagy a Windows Phone valós/vélt zártsága miatt? Macerásabb lecserélni a kezelõfelületet? Kevesebb testreszabhatási lehetõség van a kezelõfelületben? Kb. ennyi, gyakorlatilag minden mást ugyanúgy meg lehet csinálni mindhárom rendszeren. Egyedüli elõnye az Androidnak a külsõ forrásból telepíthetõ app, nem feltétlenül a zenkóros cuccokra gondolok, inkább pl. hobbiból barkácsolt saját cuccokra, ez viszont elég kevés embert érint. A hobbiprogramozóknak a másik két platformon nehezebb dolga van, de ott sem lehetetlen. Viszont iOS és WP8 alatt nem kell négy mag a csúcskategóriához.
Samsung meg biztos kevesebb készüléket akar értékesíteni, jó úton haladnak, a vevõk szopatása be szokott válni...
Csak ezt a lehetõséget zárják ki. Ez viszont a nem szolgáltatófüggetlen készülékekre most is igaz. Tehát, ha szolgáltatónál veszi az ember, minden marad a régiben, ha kártyafüggetlenül, akkor meglepõdhet.
Leírtam normálisan, minden benne van, de te nem megérteni, felfogni, hanem belekötni igyekszel.
Igazad van, egy baromság az egész, ezt is leírtam.
Nem fogják vele megakadályozni a szürke importot és csak olyanoknak tesznek, bár minimálisan keresztbe, akik azt nem érdemlik, így igaz.
Kétszer leírtam, hogy nem tetszik ez nekem sem, de nem is akkora gond, mint elsõre látszik, ezért írtam, amiket írtam, böngészd végig újra.
Azt is leírtam, a Samsung egy gyártó és nem az Android maga.
Nincs tehát kettõs mérce, csak tisztán látás, ami nem jellemzõ néhány figurára.
Én leszarom a Samsung-ot, ahogyan az összes gyártót, ha akarok nekem tetszõ Android-os készüléket, akkor hála az égnek lassan nem csak a Samu jöhet képbe, de egy iOS rajongó nehezen vált gyártót, ugye érthetõ a különbség?
Több mondat is ment normális hangnemben.
Miert kellett valtoztatni ezen? Normalisan keptelen vagy kifejezni magad? Ha meg csak alpari modon tudsz kommunikalni, akkor inkabb tartsd magadban!
Jó is analógia, meg nem is.
De ezt állítják, vedd észre. Keress a neten errõl szóló cikket.
Pl.:
http://www.gsmarena.com/samsung_simlocking_droids_built_after_072013_to_continent-news-6866.php
- "a gyakorlatban meg sem érzed"
- "az emberek 90%-át nem érinti"
- "ne keverd az OS-t a hardverrel"
De ha ugyanezen érveket hallod egy apple hír kapcsán, akkor:
"a sok agymosott applefan védi a védhetetlent"
Ha meg az ember felhívja a figyelmet a kettõs mércére, akkor:
"Méghogy nem jön vér-apllefan Samsung hírekhez fikázni, trollkodni, lol..."
Kenyeres Tamás. Product Manager, Samsung. A Samsung telekom divíziójának termékmenedzsere. Keresd meg és kérdezd meg! Már, ha képes vagy egy ellenséges birodalom képviselõjével érintkezni bármi módon...
<#mf1>#mf1>
Véleményem szerint nem. Ha kiütteted akkor mi értelme van a kódnak? Sztem ez lesz a telókkal is. Különben minek? Természetesen ki lehet üttetni. De, hogy ezt egyetlen mobil szolgátató sem fgoja megcsinálni abban biztos lehetsz és abban is, hogy a Samsung sem fogja ezt megtenni.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
És igen, ahogyan írtam (többször is), itthon a Samsung leveszi a rontást róla.
Az a rémisztõ, hogy még neked áll feljebb, te értetlen tökfej!
Minek kerjek kolcson? Mi van ha ajandeknak szanom? Akkor is ki kell bontanom? De hagyjuk is ezt...
Viszont te azt allitod, hogy a Hong-Kongban vett telefonomrol a mo-i Samsung uzlet le fogja venni a region-lockot?
ps: Valahol remiszto, hogy 2 mondatnal tobbet nem tudsz szemelyeskedes nelkul osszehozni...
Fájdalmas, hogy milyen életképtelen egy szektatag...
De ha nincs, vagy mert ott is gyökérként viselkedsz, mint itt és nem adnak, akkor majd itthon használod, mert ott elhajtottak. Bár ott is bemehetsz egy Samsung boltba, hogy levetesd róla, ugye, ez eszedbe sem jutott, csakis a kötözködés?
Minek vegyek SIM kartyat ha egyszer egy kartyafuggetlen telefonert fizetek?
Elvakultságában a Samsung-ot összetéveszti az Android-dal, bár ez érthetõ, hiszen a kis agyában a Fõgonosz e két értéket veszi fel...
<#gun>#gun>
1.: Megveszed Hong Kongban.
2.: Esetleg még a boltban kérsz bele egy SIM-et, amivel aktiválod és egyúttal a korlátozást leveszed róla.
Azt hittem, ennyire nem bonyolult, vagy nem látsz az elvakultságtól, mint mindig?
Ha meg net-en rendeled, akkor is két lehetõséged van:
1.: Megkéred, hogy ott tegyenek bele egy SIM-et, ami elvégzi a mûveletet.
2.: Itthon bekocogsz egy Samu szervizbe és megkéred, deaktiválják a korlátozást, hogy 'unlocked' legyen.
3.: Kifizeted a semmit, mert ez ingyenes és ott is elmondod, akár egyébként az én nevemben is, hogy kapják be, nem tetszik ez.
4.: Ha túlélted, vidáman használod a Samsung készülékedet és két perc alatt hamuvá égsz a történettõl, lelkes Applebuziként, hasonlóan az eredeti vámpírokhoz napsütésben...
Bár a húzás elsõre nekem is bicskanyitogató volt, de kicsit utána nézve kiderült, mirõl van szó és mi a megoldás:
1.: Az érintett régió szerinti SIM kártya kell, hogy elsõ esetben belekerüljön és ekkor a korlátozás megszûnik.
2.: A korlátozás bárhol a világon Samsung szervizben ingyen feloldásra kerül a vásárló kérésére.
Tehát, bár így is unszimpatikus húzás, de ha értjük a motivációt (szürke import visszaszorítása, vagy arról pontosabb adatok szerzése), akkor más fényben látszik a dolog.
Az a lényeg, hogy pl. Magyarországról is sok készülék kerül Ázsiába, bár ezt én is kerek szemmel hallottam a Samsung Magyarország képviselõjétõl, de virágzik a készülékek szürke gazdasága.
Roppant fontos: Android NEM EGYENLÕ Samsung!
Ezt persze csak a magukat legokosabbnak képzelõknek nem világos...
Nem kell kontinensek között utazgatni. Amennyiben az EU-t egy zónának veszik, akkor konkrétan az Ukránoknál már nem telefonálsz, de pl. Svájcban sem. LEhet Ukránokhoz nem sok ember akar menni, de Svájcba? Mivel nem EU tag, ezért õ könnyen lehet külön kódot fog kapni. Norvágiában is gondok lehetnek.
ami nem zöld, ott gondok lehetnek a telefon használatával, amennyiben az EU egy zóna, és nem az európai kontinens a határ (ez amúgy is marhaság ui. Ázsia és Európa közt csak egy jelképes határ van, az Ural.)
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
往前看同志
A szoftverek arra valók, mint a "kertikapa", a felhasználó munkavégzését esetleg szórakozását támogatni. De nem uralkodni rajta és korlátozni. A felhasználó, aki kemény munkával megszerzett jövedelmét költi a modern kor eszközeire, a gyártóktól-fejlesztõktõl több tisztelet érdemelne. Mert végül Õ lesz az ügy ura, ha teszik ha nem, akkor is ha a tudatlansága miatt ma még "súlyosan" meg lehet vezetni.
Amugy lenyugoz a Samsung hozzaallasa...30 evet leptek vissza az idoben es olyasmit akarnak bevezetni, amirol mar bebizonyosodott, hogy marhara nem mukodik...
Nem lehet, hogy ezt is "Globális Üzleti-Hatalmi-Tenorista Érdekekre" hivatkozással követelik meg a Samutól? Mert minden felhasználót érintõ "szabadságjog" korlátozása szerintem hosszabbtávon árt az üzletnek, ezt a Samunak is tudnia kell(-ene). (Mire mentek a DVD-régiókód alkalmazásával, még meg sem született, már voltak szoftverek a váltásra.)
Nem lenne nagyon jó a világ nyugati felén, ha a globálisan szabvány-teremtõ és trend alakító mamutcégek, az ázsiai népek mentalitására építve kezdik rákényszeríteni az elképzeléseiket a polgári demokrácia értékrendjét legalább 200 éve élvezõ felhasználókra.
Samu! Hatalmas cégek tüntek el a "sülyesztõben" már a világ nyugati felén is, mert nem érezték a globálisan számukra elérhetõnek tûnõ piac sajátosságait.
Az EU-ban vasarolt valtozatot mar Ukrajnaban sem tudod hasznalni...
Az Android nyíltságának semmi köze ahhoz, hogy a telefongyártó mit engedélyez a telefonjain.
Ilyen alapon az iOS is nyilt 😊
---------------------------- :-/
1. Az emberek többsége nem utazik kontinensek között, és ezeknek csak egy kis hányada Note tulajdonos.
2. Az Android nyíltsága a felhasználók igen kicsiny részét foglalkoztatja, kevesen nyúlnak bele a rendszerbe. Nekik valószínûleg lesz is megoldás erre, ha szoftveresen, az Androidon keresztül lesz megvalósítva a régiókód.
3. Az Android nyíltságának semmi köze ahhoz, hogy a telefongyártó mit engedélyez a telefonjain.
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...