148
  • Papichulo
    De miért is kezded a terelést?

Egy Note3-rol szolo cikknel egy masik - vadonatuj - informaciot emlitek ugyanerrol a keszulekrol? Ez mitol tereles? Nem vagy egy kicsit paranoias? Vagy megint megcsipett az Apple mano? :)
  • levente68
    Az elképzelésedhez, sőt egész lényedhez képest mindenképp...

De ez inkább téged minősít, baromarcú.

TiBi-vel firmware frissítés megy még, hülyegyerek?

• levente68
    nem tetszik, de felhívnám a figyelmedet, hogy ez lassan ősi metódus Samsung-tól, kicsit lemaradtál, ez már S4 esetén így volt és igen, kicsit becsapás, sőt, legyen neked, nagyon az.

Nem tudom, írtam-e már, én nem védem Samut, amiben aljas...

Írtam, nem egyszer, fütyike, figyelj jobban!

Olvass lassan, ha agyad rendőr módon müxik, las-saaaaaan!

De miért is kezded a terelést? Ja, mert ennyi vagy...
  • Papichulo
    De amint láthatod, nem sokáig tartott rájönnöm, hogy a motor nem a clipboard tartalmát teszi be

Te egy zseni vagy :)
  • levente68
    Látod, mekkora szar troll vagy?

Nem szoktam ide (se) video-t linkelni.
    De amint láthatod, nem sokáig tartott rájönnöm, hogy a motor nem a clipboard tartalmát teszi be, ahogyan azt egy intelligensebb motortól elvárnám...
    A Ctrl+C meg inkább Apple-nek nehezen felismerhető funkció volt, koma...
  • Papichulo
    Elég sokat szidtam Samut azért, amit nem tetszően csinál

Ha mar ilyen szellemben vagyunk, mit szolsz a Samsung masik Note3-as mutatvanyahoz, hogy csaltak a benchmark programokkal?

Normally, while the Note 3 is idling, three of the four cores shut off to conserve power; the remaining core drops down to a low-power 300MHz mode. However, if you load up just about any popular CPU benchmarking app, the Note 3 CPU locks into 2.3GHz mode, the fastest speed possible, and none of the cores ever shut off. Stopping the CPU from idling shouldn't in and of itself affect the benchmark scores a whole lot, so this was our first sign that something was wrong. Benchmarks exist to measure the performance of a phone during normal usage, and a device should never treat a benchmark app differently than a normal app. - http://arstechnica.com/gadgets/2013/10/galaxy-note-3s-benchmarking-adjustments-inflate-scores-by-up-to-20/
  • Papichulo
    Vicces a motor, azt a klipet nem tudom, honnan szedte...

Ez a default link... ez jelzi ha valaki keptelen meg a paste (cmd/ctrl+v) funkcio hasznalatat is elsajatitani :)
  • Papichulo
    Szerinted az Apple nem egy innovativ ceg... ezzel szemben a valosag: 1500 senior execs name Apple most innovative company in the world 9th year running :)
  • levente68
    Vicces a motor, azt a klipet nem tudom, honnan szedte...
  • levente68
  • levente68
    Nekem nincs kedvencem, ezt megint benézted, ebben különbözünk.

Az eredetiket meg szerinted hol kéne nézni? Apple-nél? Kár lenne...

• M2 #57
    A kedvenc Samsungod meg csak egy széljegyzet,
    másolatokat lásd itt: Samsung
    :-)
  • levente68
    Ami meg vicces, hogy Apple egy kis fecni az IT nagykönyvében, csak úgy betűzve, pont a seggeknek készül, könnyű abban képben lenni, de néha az se megy nektek...
  • Papichulo
    Mar a masodik hozzaszolasodban elkezdted az "applebuzizast", holott elotte senki meg csak meg sem emlitette ezt a markat...
  • levente68
    Ő eddig minden témában bukott, de te csak imádjad, nagyon helyes, csak a kis szád szélét töröld meg, ha emberek közé merészkedsz!

Mint sokszor írtam, szarok Samsung-ra. Én nem vagyok agymosott.
    De ezt úgyis hiába írom...
  • M2 #53
    Hát... Papichulo legalább százszor tájékozottabb Apple témában, mint te Samsung témában, úgyhogy ezt a meccset is buktad! :-)

Várjad csak lihegve a Samsung bejelentést!
  • M2 #52
    Már megint az agyon-istenített, kedvenc Samsungodat véded?

Mer' amiről a Samsung nem nyilatkozott hivatalosan az nincs is!?
    LOL! :-)))
  • levente68
    Mert, ki vagy te?

Először leírtam mindent értelmesen és értelmesnek érthetően.
    Aztán jöttök kötözködni, én meg hajbókoljak?

Ezt benézted, amire nincs szükség, az a böfögésetek!
  • Papichulo
    Te tobbet foglalkazol szemelyeskedessel, mint barmi massal. Mint mondtam, ha nem tudod megallni, akkor inkabb ne szolj hozza!
  • levente68
    Hát, ha annyira képben lennél, akkor azt erősen láthatnád, ekéztem pár dologért a Samsung-ot, aki az Apple-t a trónról letaszítva az új evil-ként jelenik meg az írásaimban, drága, szelektív figyelmű barátom...

Olvass lassabban, ezt mindegyik Applebuzitól újra és újra kérnem kell?

Kicsit nagyobb rálátással a dologra elég sok ellenérzésemet fogalmaztam meg Samsung-ról, mivel én semmilyen szekta tagjává nem váltam...

Ez hiányzik némelyekből, pl. belőled...
    Az egyik féregsége nem takarható a másikéval. Ez a tárgyilagos szemlélet egyik alappillére, egyben a ti egyik legnagyobb hiányosságotok.

Mit vársz tőlem? Elég sokat szidtam Samut azért, amit nem tetszően csinál, e topikban írtam le azt is (újra), hogy nem lehet biztos benne, hogy továbbra a felhasználói közt tekinthet rám, mert olyan sok feltörekvő kitűnőség válik csábítóvá a közeljövőben, hogy esélyes a váltás.

No, nem ma, sajnos, de mire úgy döntök, készüléket cserélek, lesz Non-Samsung alternatíva, ha így folytatják.

Melyikőtök írt le ilyet Apple-ről eddig valaha? Csak az elvtelen védelem, az ömlik belőletek.

Amiket meg itt írtam, azt nem kellene a Samu védelmére felhozott elvtelen szerecsenmosdatásnak venned, mert egyszerűen az igazság keresése, és amíg a végére nem érünk, addig hadd gondoljam azt, hogy ha ígérik, akkor ez úgy lesz.

Nyugodj meg, engem kevésbé lehet szívatnia egy cégnek, mint a hozzád hasonló agymosottakat!
  • zlatzky #48
    Akkor meg egy hozzafuzes. Igen, volt olyan, aki azt hitte, a helyes regioju SIM feloldotta a zarat... Aztan tobben rakerdeztek, es kiderult, hogy az o keszuleke Azsiabol szarmazott, vagyis -amirol o nem is tudott- nem is volt lezarva. :D Sot, alaposabban utananezve a temanak, az is kiderult, hogy nehanyan a szerencsesek kozul az Egyesult Kiralysagban is kaptak lezaratlan telefont, es kozuluk bizony volt aki azt hitte, hogy neki azert mukodik mondjuk mexikoi SIM-mel, mert belerakta az O2 kartyajat elotte... :D Hogy mi a rendszer, illetve van-e benne, azt egyenlore senki sem tudja, mert mint emlitettem, hivatalos Samsung bejelentes meg nem jelent meg, a sved, es az angol helyi kirendeltseg nyilatkozott, ami egyik sem hivatalos. De, ha lesz idod, bongeszd vegig ezt a topikot, meg fogsz lepodni.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2457964
  • narumon
    Elvakultság? Egy ilyen lépésért már ízekre szedted volna az apple-t!
  • levente68
    Értelek.

Kár flegmáskodni, értek angolul.

Én hoztam olyat, ami szerint nekem van igazam és a Samsung ilyen ígéretet tett.

Te hozol olyanok véleményét, amit én annyira vagyok köteles elfogadni, amennyire te a Samsung állásfoglalását.

Az igazságot meg nem tudjuk továbbra sem, de velem nyugodtan harcolhatsz, ha akarsz... ;o)

Az általam idézett cikk pedig akkor is arról ír, hogy a helyes SIM-mel aktivált készülék utána elfogadta az idegen régiójú SIM-et!

Nyilván, ahogyan te, meg én, meg sokan nem gyári ROM-mal használjuk a Note II-t, messze nem a mi véleményünk érdekes, hanem a gyári állapotban használóké.

Így ez a húzás nekem sem tetszik, de még várjunk azzal, hogy bármelyikünk kihirdesse magát győztesnek, ha tudod még türtőztetni magad, ok?

Ha meg még bootloader-t zárnak, akkor rám már nem is kell számítaniuk, jósokadmagammal.
  • kvp
    Nem igazan ertem miert jo hogy a samsung csak zarolt telefonokat arul, ez egy ugyanolyan zar mint amikor csak egy adott szolgaltatoval mukodik egy telefon. Viszont jo hir, hogy sok orszagban ezeknek a zaraknak az utolagos es hazilagos eltavolitasa teljesen legalis. Viszont sok ember igy max. szolgaltatofuggoen veszi majd meg, persze kedvezmennyel, mert teljes arat nem eri meg adni egy korlatozott keszulekert.

ps: Nekem is mas regiobol szarmazik a jelenlegi telefonom, csak eppen a sony csak ketfajta valtozatot gyart, japan belso piaci es nemzetkozi. Tehat ugyanaz a 4 normas keszulek megy amerikaba mint europaba es minden keszuleken rajta van minden orszag nyelvi tamogatasa. (pl. az enyemen is van teljes kinai, japan, heber es arab billentyuzetkosztas is, ebbol altalaban az amerikai angolt hasznalom)
  • zlatzky #44
    "And as we learned from a lot of users here, pre-activation with a valid region SIM is a fake."... Valaki, szinten az XDA-rol, egy mondatban osszefoglalta.
  • zlatzky #43
    "Hi,
    I bought my Note 3 in UK and activate it normally with one of UK operators. I then travelled to Cairo, Egypt and when try to use a local sim card it didn't work and keep say the you need to enter unlocked key.
    What Samsung say about first activate with local EU sim and then lock will gone is not true and it is rubbish to force me to keep using the very expensive roaming service."... De hogy bizonyitsam, nincs igazad, gyorsan kikerestem egyet. Nem volt nehez, tele van veluk az XDA. :) Ha nem ertened: az uriember az Egyesult Kiralysagban vasarolta a keszuleket, aktivalta egy helyi SIM-mel, aztan Kairoba utazott, es mikor betette az egyiptomi kartyat, a telefon kerte a kodot... Ennyi. Szamtalan hasonlo tapasztalattal rendelkezo felhasznalo fejezte ki frusztraltsagat emiatt. En a Note1, valamint a Note2 utan a 3-ast is megveszem, de pusztan azert, mert egyebkent is custom ROM-mal hasznalom oket, amibol ki lesz szedve a regiokod. De ha eredeti allapotaban kene hasznalnom, valoszinuleg maradnek a Note2-nel.
  • zlatzky #42
    "Tehát, a lényeg: a zárolás akkor aktiválódik, ha nem a telefon régiója szerinti SIM kerül bele elsőként! Ha 'helyes" SIM segítségével inicializálódik, akkor utána bármely régiójú SIM-et elfogad és ezt tanúsítja a cikk végén lévő Samsung nyilatkozat is."... Ami nem hivatalos, teruleti kepviselettol szarmazik. De, ha mar ennyire korulneztel, olvasd el azokat a posztokat is az XDA-n, amelyek olyan tulajdnonosoktol szarmaznak, akik HELYES regioju SIM-et raktak a telefonjukba, a zarolas megis aktivalodott, es jelen van. Szamos ilyet talalhatsz, regiotol, orszagtol fuggetlenul. Itt a teoriad gyakorlatilag megdolt.
  • levente68
    Egy poszt XDA-ról
  • levente68
    Nos, egyetlen apróság (nem apróság, ha beszívja valaki persze) kivételével minden úgy van, ahogyan mondtam.

Here's what's going on with the Galaxy Note 3's region-locking

Az apróság, amiben nem jót mondtam az, hogy a telefon régiója szerinti Samsung képviselet az, amelyik biztosan le tudja venni a zárolást.

Tehát, a lényeg: a zárolás akkor aktiválódik, ha nem a telefon régiója szerinti SIM kerül bele elsőként! Ha 'helyes" SIM segítségével inicializálódik, akkor utána bármely régiójú SIM-et elfogad és ezt tanúsítja a cikk végén lévő Samsung nyilatkozat is.

Evvel együtt én is azt mondom, anyjukkal szórakozzanak!

Kezdődött azzal, hogy az S4 bootloader-ét zárni akarták és hasonló híresztelések azóta is szárnyra kapnak, de szerencsére egyelőre ezt nem vetették be.
    Most meg ez. Bár ez is könnyedén kivédhető, ha tud róla előre az ember és nem a saját SIM-jét teszi bele egy másik régiójú készülékbe, de akkor is egy aljas dolog, hogy nem írják rá, hogy ez a megoldás és evvel minden megoldódik, bár a matrica szövegéből ez szinte következik.

Másik fontos dolog: ez nem Note 3 történet, hanem minden július vége után készült Android-os Samu telefonra.
  • zlatzky #39
    "Na már most ezer emberből száz vesz ilyen készüléket, ebből a százból tíz utazik globálisan és ebből a tíz emberből egy cserélgeti a sim kártyát a telefonban. Ez az egy ember ne vegyen ilyen készüléket, a többi észre sem fogja venni a korlátozást.". Ez teljesen teves. Ne Magyarorszagban gondolkodj. A nyugati tarsadalmakban a tengerentuli, interkontinentalis utazas sokkal gyakoribb, mint ahogy te felvazolod. Mikent az is, hogy nem roamingolnak az emberek, hanem helyi SIM-et hasznalnak. Nekem is van a francian kivul 4 masik SIM-em. Nyugaton a gyakorlat a kovetkezo: az utazas elott a neten rendelik a celorszag valamely szolgaltatojanak pre-paid kartyajat. Azonkivul minden nyugat-europai orszagban rengeteg a kulfoldi (magam is, peldaul), koztuk sok a tengerentuli, akik rendszeresen utaznak. Mar megrendeltem a Note3-at, de nem kotelezo atvennem, ugyanis a regiokod miatt rengeteg volt a relkamacio, es a kereskedok emiatt nem kotelezik a tulajdonost a telefon atvetelere, visszafizetik az arat. Van ismerosom, aki negyet rendelt, mindet visszakuldette.
  • zlatzky #38
    "hiszen a helyes régiójú SIM által 'unlocked' státuszú lesz a készülék és tehető bele más régiójú SIM is utána."... Ezt egyebkent a Samsung UK is megszelloztette, de nem igaz. A temaban hivatalos, a Samsung "fohadiszallasarol" szarmazo informacio meg nem jelent meg.
  • zlatzky #37
    "hiszen a helyes régiójú SIM által 'unlocked' státuszú lesz a készülék és tehető bele más régiójú SIM is utána."... Teljesen teves informacio. Az XDA-developers oldalan vegigolvastam korulbelul 300+ hozzaszolast a temaban, olyan tagoktol (szerte a vilagbol), akik mar rendelkeznek a keszulekkel. Az eredmeny: hiaba rakod a helyes regioju kartyat a keszulekbe, semmifele "unlocked" statusz nem jalantkezik. (Csak erdekesseg, az Azsiaban, Hong-Kongban, Thaifoldon vasarolt keszulekekben nincs regiokod.). A megoldas, mert az is meglett pillanatokon belul: letezik egy orosz weboldal, ahonnan 25 dollarert megvehetsz egy, az IMEI alapjan generalt kodot, amely megszunteti a kodot. Tobb tulajdonos tesztelte, Uj-Zelandtol Svedorszagon at az USA-ig, mukodik. A masik megoldas: a telefon mar rootolhato, es elkeszult hozza az elso "stock" ROM, amelybol mar hianyzik a regiokod. Persze ez a felhasznalok pusztan kis hanyadat erinti, sokan nem fognak uj ROM-ot rakni a keszulekukre. Egyebkent a Samsung kiszivarogtatott egy igen erdekes infot, miszerint a Galaxy S3, S4, Note2 tulajdonosok is "megkapjak" a regiokodokat utolag, ha installaljak a legutolso frissitest...
  • Zombee
    Nem ez a baj. WP8 is van többféle készülékre, igaz a Nokián kívül elég elenyésző a számuk. Célirányosan a hardverre optimalizálni már a készülék gyártójának kell az Androidot, drivert sem a Google-nek kell írnia minden egyes SoC-hoz, készülékhez, max egy általános drivert, vagy egyszerűen integrálni a mások által megírtat, mint a Windows, Linux, OSX vagy az iOS (igen, még az Apple-nek is kell nem saját gyártású cucchoz drivert írnia) esetében.
    Az Android baja épp az, ami az egyik előnye is: mivel rengeteg hardver van, a szoftverfejlesztőknek ez már nagy falat lenne, így a Linux kernelen egy JAVA virtuális gép fut, így nem kell a fejlesztőknek külön fejlesztenie többféle hardverre. Viszont, mint minden virtuális gép, ez is igényel erőforrást. Az utóbbi időben viszont sokat fejlődtek a hardverek, így az Android kezd használható lenni már az olcsóbb árszegmensben is. 1-2 év, és itt is eljön az, ami a WP8-nál, hogy alapvetően nem kell már az akadozó menüvel törődni, hanem a szolgáltatások döntenek majd a telefon/tablet áráról és kategóriájáról, mint most a WP8-as Lumiák esetében, ahol már az 520 is közel ugyanolyan gyorsan futtatja magát a rendszert és a mindennapi alkalmazásokat, mint egy 620, 720, 820...
  • Zombee
    Tulajdonképpen erről van szó :) Bár az ezer emberre jutó száza Hote3-ban erősen kételkedem :)
  • mitrop
    No csakhogy én is megértsem.
    Az én olvasatom szerint ez azt jelenti, hogy egy adott ország régiókódja van "összekapcsolva" a simkártya eredetével.
    Tehát ha Magyarországon vásárolt Nore 3-ba berakom a T. kártyámat az működik itthon, sőt ha kimegyek külföldre ott is működik roaminggal.
    Na már most ezer emberből száz vesz ilyen készüléket, ebből a százból tíz utazik globálisan és ebből a tíz emberből egy cserélgeti a sim kártyát a telefonban. Ez az egy ember ne vegyen ilyen készüléket, a többi észre sem fogja venni a korlátozást.
  • cateran
    Van a felhasznalok szamara elony a dontesbol? Nincs....Lehet-e barmifele hatrany? Igen....Innentol a samu szarjon sunt a hulyesegeivel....
  • scarabeus86
    Egyetértek, főleg az utolsó mondattal. Az Android hátránya pont az, hogy mivel számos készülékre elérhető, lehetetlen optimalizálni, ezért egy erőmű kell neki, hogy ne szaggasson. A gyártók ráadásul teleszemetelik saját UI-val meg egyéb dolgokkal, ami miatt még erőforráséhesebbek. A frissítésekről meg ne is beszéljünk.
    Ha Androidot kéne választanom, kizárólag a Nexus készülékek jöhetnének szóba a 'pure' rendszer miatt és a frissítések azonnal elérhetők.
  • levente68
    Az eddigiek alapján még csak ez sem áll fenn, hiszen a helyes régiójú SIM által 'unlocked' státuszú lesz a készülék és tehető bele más régiójú SIM is utána.

Tény, hogy érthetetlen, mi a tosznak csinálják.
  • Zombee
    Mint androidos Samsung tulajdonos mondom: ez faszság, amit leírtál. Az Android esetében tényleg ne kösd össze ilyen szorosan az OS-t a készülékkel. A Google megalkotta és fejleszti, de a Linux fanok által üdvözölt nagy nyíltság miatt minden gyártó azt tesz vele, amit akar. Ez a szép az open source-ban.

Az Apple-nél viszont van egy saját UNIX alapú rendszer, azzal megint csak azt csinál az Apple, amit akar, az övé. Tegye fel az összes kezét, akinek az élete kisiklik az iOS vagy a Windows Phone valós/vélt zártsága miatt? Macerásabb lecserélni a kezelőfelületet? Kevesebb testreszabhatási lehetőség van a kezelőfelületben? Kb. ennyi, gyakorlatilag minden mást ugyanúgy meg lehet csinálni mindhárom rendszeren. Egyedüli előnye az Androidnak a külső forrásból telepíthető app, nem feltétlenül a zenkóros cuccokra gondolok, inkább pl. hobbiból barkácsolt saját cuccokra, ez viszont elég kevés embert érint. A hobbiprogramozóknak a másik két platformon nehezebb dolga van, de ott sem lehetetlen. Viszont iOS és WP8 alatt nem kell négy mag a csúcskategóriához.
  • M2 #29
    Nincs ezzel baj, amíg a többi gyártó nem megy a hülyeség után.

Samsung meg biztos kevesebb készüléket akar értékesíteni, jó úton haladnak, a vevők szopatása be szokott válni...