392
Beyond - Two Souls (Quantic Dream)
-
Hoz_Hun #352 A beyondot már kétszer végigtoltam, csak még vissza-vissza nézek egy-egy chapter erejéig. :)
A Beyondban nem rémlik, hogy a válaszolgatás gondot okozott volna bárhol is, HR-ban nagyon mozog. Arról nem is beszélve, hogy meg is szivat. Pl a jelenetnél mikor a feje tetején van a kocsi és megfordul az irányítás, grrrr, mire rájöttem... azt hittem a kontrolerrel van baj, mert az első jel egy nyil lefele (közbe meg felfele kelletett a fordított irányítás miatt). Meg volt egyszer olyan, hogy tartsam nyomvan először R1-et aztán a háromszöget, aztán a kört aztán a NÉGYZETET... át kellet nyulnom a másik kezemmel, hogy nyomva tudjam tartani a négyzetet is.... -
Ulthane #351 Csak egy tanács: ne játssz egyszerre mind a kettővel. Ugyanis kioltja a másik hangulatát. Told végig az egyiket, majd a másikat. Nagyon kizökkent a hangulatából a váltogatás. Két teljesen más világ.
Igen, jól érzed, a kisfiú meg is halhat akár. De ne aggódj akkor sem, mert újra betöltöd a korábbi chaptert, és másképp döntesz. Józan paraszti ésszel, az érzéseidre hallgatva általában sikerül a jó utat választani. Ha viszont adott helyen QTE-t rontasz, akkor bizony később esélyed sincs helyrehozni..
Viselned kell a következményét. :)
-
Ulthane #350 Ez a Beyondban is megmaradt...most is takarásban van, és most is lebeg, mozog időnként. -
Ulthane #349 Illetve a HR előtt nem volt olyan hájp, mint most a Beyondnál. -
#348 Ugyanígy éreztem én a legelején. -
Hoz_Hun #347 Ja, még annyi, hogy aki kitalálta az a remegő, össze-vissza lebegő válaszolásosdit, az szopogasson forró kavicsot. Volt, hogy el se tudtam olvasni a választ, mert takarásba volt, aztán meg lejár az idő 5 másodperc után és kiválaszt egyet random. De rohadt idegesítő! Hála az égnek, hogy a Beyondban ezt kivették belőle. Amúgy tartok tőle, hogy játék végére szétesik a kontrolerem, annyit kell ráznom, forgatnom. -
#346 A HR-nek pont ez a lényege :) Ez adja a szépségét ez a nyomasztó hangulat, plusz kicsit megfűszerezi, hogy a főszereplők meghalhatnak. MIND. -
Hoz_Hun #345 OFF
Tegnap haladtam kicsit a HR-rel. Hát az a játék olyan nyomasztó, hogy hozzá képest a Beyond Two Souls vígjáték. Ráadásul most pénteken lesz a fiam 10 éves így a sztori valahogy jobban orrba vág. Ehhez hozzá jön, hogy itt stresszeltettek, ha elcseszek valamit elq*rom az egész sztorit. Nem akarok rossz befejezést (pl a kisfiú meghal, a többi szereplő kevésbé izgat), már-már hajlok rá, hogy elolvassak egy végigjátszást, hogy elkerüljem, pedig nagyon nem szeretném szétspoilerezni magamnak a történetet. Eddig a magánnyomozó meg az FBI-os marha szimpatikus, az apa is rendben van szurkolok neki, ám az a csaj legjobb esetben is semleges, meg eddig feleslegesnek tartom bele.
(Amúgy ott tartok, hogy a csaj segített az apának az autópályás jelenet után).
ON
Utánna betettem egy órára a Beyondot, hogy kicsit oldjam a hangulatomat. Lol. :) -
#344 Igen, mert mindenki szenzációt várt, és csak egy szimplán jó játékot kapott :) -
#343 Mégis, a HRhez itt az SGn volt 29 komment, itt meg tartunk 343nál. :) -
Ulthane #342 Jó a lista így összeszedve, köszi.
Bár továbbra is azt gondolom, hogy ezek szinte mindegyike csak marginális dolog. Az, hogy lesz szex valakivel vagy sem, itt nincs jelentősége. Meg az, hogy bosszút állsz a tiniken vagy sem, semmi jelentősége, attól a sztori nem alakul majd másképp.
A Fekete Nap-os dolgot nem tudtam. A megmenthető szereplőknek sincs nagy jelentősége. A HR-ben, ha mondjuk Madisont kinyírja a vén fasz doki, akkor máris elérhetetlenné válik az egyik hepi endes befejezés.
A Beyond-ban egyetlen igazán nehéz, morális döntés sincs. Az, hogy egy QTE-t elrontasz, nem döntés kérdése, hanem ügyességé. De az például, hogy hajlandó vagy-e levágni a saját ujjad annak érdekében, hogy megtalálhasd az eltűnt fiad, az már valóban gyomorszorongató.
Ezért érzem óriási hiányosságnak a Beyonddal kapcsolatban az igazi döntéseket.
A 23 féle befejezés, amit a Quantic beharangozott, egyszerűen meg kamu. -
#341 En a szexig se jutottam el ryan elmenekult vacsi kozben:D -
Hoz_Hun #340 Érdekesség képen ezeken a helyeken abszolút máshogy alakul a sztori ha elrontod, vagy máskép döntesz. Legalább is amit eddig megtudtam, észrevettem. Extra Spoiler szóval csak azoknak, akik végigvitték
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Hajsza: Ezt gondolom már mindenki tudja, ha elkapnak a zsaruk, akkor az egész város rombolásos rész kimarad.
A Parti: Ez egyszerű és csak döntés kérdése. Ha azt választjuk, hogy nem állunk bosszút, akkor a tinik terrorizálása és a ház felgyújtása is totál kimarad.
A Sűrítő: Ha a fagyasztóba (vagy hol) elrontjuk a QTE-t akkor Jodie kirohan összeverve az épületből. Így az egész Sűrítő lezárása rész kimarad. A katonaság pedig felrobbantja az épületet.
Nem olyan lány: Ez viszonylag fontos a későbbiekre nézve. Ha kifele elcsesszük a kiszökést akkor az egész bárban történtek kimaradnak. Továbbá ha a bárban vagyunk és megpróbálják megerőszakolni Jodiet (le lehet lépni előtte), akkor nincs szex Rayennel a randinál.
A Randi: Az egész "szex" rész kimarad, ha randalírozunk Aidennel. Egyébként eljutnak az ágyig, de Jodie kihátrál, ha az előzőpontban említett traumatikus élménye volt.
A Fekete Nap: A legvégén (kb ahol a generális feltűnik a ködben) elrontjuk a QTE-t akkor vége a játéknak anélkül, hogy bármelyik befejezésig eljutottunk volna. A sűrítő is nyitvamarad szóval mindenkinek lőtek.
Megmenthető szereplők: Mindkét hajléktalan az égő házban, Paul gyógyítható a Navajo fejezetben. Norath nem kötelező megölni (ha még is megtesszük nincs Save All Trophy). A Fekete Napnál Cole menthető, ha visszamegyünk érte és Aidennel meggyógyítjuk. Ryan is megmarad, ha nem csesszük el a párbeszédet Nathan-nal.
Nekem eddig ennyi tűnt fel. Ha valaki tud még valamit írja be. -
Hoz_Hun #339 Meghalni nem halhatsz meg benne csak máshogy alakul a történet. Kivéve a legeslegvégén, ott ha többször elrontod a QTE-t akkor egy rövid videó után beadja a stáblistát és vége anélkül, hogy lezárnád a történetet. -
Ulthane #338 Meg lehet halni benne, de akkor sincs vége a játéknak. -
Prof William #337 A Beyondban van Game Over? Meg lehet halni ha valamit nagyon elszúrunk? -
#336 én is... de nagyon -
Ulthane #335 Bezony, és attól igazán jó a HR. Ezt nagyon hiányoltam a Beyondban. -
#334 Igen, és ha elcseszel egy QTE-t nem biztos hogy túléled v nem látsz, esetleg látsz egy olyan fejezetet amit amúgy nem :D -
Ulthane #333 A HR pont az a játék, ahol a grafika másodlagos. A játék nehézkesen indul be, eleinte nem is érted, hogy mi a pálya, viszont utána nagyon zsír lesz. Tényleg olyan döntések, melyek érdemben befolyásolják a játék alakulását, izgalmas, meglepő, fordulatos, csodálatos zene, és az atmoszférája nagyon üt! -
#332 Ja, hát nem egy vidám játék, de van egy nagyon erős, sötét atmoszférája, ami nekem nagyon tetszik. -
#331 Csak depis lesz az ember egy időre, főleg az elejétől. -
#330 Ó, az még nagyon az eleje! Nagyon lassan indul be, de amint beindult nincs megállás, nem fogod birni letenni :)
Az a szemüveg hát.. érdekes. :) De mivel drogos a csávó valahogy érthető, hogy odahaluzik dolgokat... bár nem hinném, hogy a 2 között sok összefüggés van :D Mindegy, ezt leszámítva amúgy tényleg realisztikus, főleg a Beyond-hoz képest. Semmi ilyen elvont, "lelkes" dolog nincs benne. -
Hoz_Hun #329 Én tegnap álltam neki az HR-nek, de csak kb másfél órát toltam mert előtte Beyond Two Souls-t játszottam még mindig. Ma is azzal kezdek, mert késztetést érzek rá, hogy játszak vele, de aztán HR.
Nos egy kicst fura volt a HR-nek nekiállni. Szép, de azért messze van grafikailag a Beyond-tól. Meg ebben az egy órában terveztem a szereplővel egy házat, fogat mostam, zuhanyoztam, megterítettem, játszottam a gyerekekkel, stb... szóval nem mondanám, hogy a kezdés annyival pörgősebb lenne, mint a Beyondba. De végre volt egy bunyom egy magánnyomozó karakter irányítva és az elég jól megcsinálták. Ott hagytam abba, hogy valami FBI-os fickó, kiment egy büntény színhelyére és feltett valami ufó szemüveget (pedig mintha azt olvastam volna, hogy a HR realisztikus játék, na mindegy). Majd ma folytatom. Biztos jó lesz elvégre ez is QD játék és a Farenheitet is imádtam (HRt meg sokan istenítik). :) -
#328 Igen, ezen én is bánkódtam, főleg a Heavy Rain fényében, de a Beyond kedvet adott újra a HR-hez, úgyhogy valamikor nekiállok annak újra :) Most más befejezést akarok elérni a sok közül :D Abban még normális QTE-k voltak, nem csak ez a "kövesd a mozgását" hülyeség. Azért volt zavaró mert elsötétedett a kép, és néha rosszul vettem ki, hogy merre mozdul, HR-ben ez egyértelműbb a nyilak miatt. -
#327 Jó neked. A gyerek lebetegedett, úgyhogy napok óta esélyem sincs a gép elé ülni. :) -
#326 Nem lesz folytatás. QD sose csinál ezt mondták. Én is most értem végére. Elgondolkodtató volt az egész. Nagyon tetszett. -
Ulthane #325 LOL. Én még akkor sem. :)
Az az igazság, hogy ma végiggondoltam, hogy van-e értelme végigtolni a játékot megint. És arra jöttem rá, hogy sajnos nincs. :( Egyedül az utolsó, Black Sun küldetés végén van olyan döntési helyzet, ami mássá teszi a játék végét, akkor is csak kicsit.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az, hogy az életet vagy a halált választja, ez a leglényegesebb, utána az, hogy Jay, Ryan, egyedül vagy Zoe, az már tökmindegy, az csak négy másik videó, amit YouTube-on is meg lehet nézni.
S azért ez kicsit szomorú, mert semmi olyat nem lehet a sztori közben művelni, amitől a játék letérne a jól megírt útról... -
#324 Csak megvédelmezted önmagától, ez a helyes döntés. :D -
Hoz_Hun #323 A partizós fejezetnél valakinek sikerült kinyírni a többi tinit? Én már vagy 5x végigjátszottam azt a fejezetet, de megölni nem sikerült őket. Kiütöm, megszúrom, bántom őket, már három féleképpen rájukgyújtottam a házat, de mindig kisliccolnak a végén. Csak akkor maradnak a házban, ha nem gyújtom fel, de kétlem akármelyik is megpurcant volna.
Kezdem azt hinni nem lehet eltenni őket láb alól. -
Hoz_Hun #322 Nekem is ellenszenves volt és Aidennel jól szétcsesztem az egész randiját Jodie-nak. Kicsit azér sz*r érzés volt, amikor ott pityerget az asztalnál a chapter végén. -
#321 Én se bírtam Ryan-t egészen addig míg a CIA főnököt jól pofán nem vágta :D Na akkor megszerettem. -
Ulthane #320 Nem hülyeség, ott szellemként bukkannak fel mind a ketten. -
Ulthane #319 Nekem rendkívül ellenszenves volt Ryan, így örülök neki, hogy semmi ilyesmi nem történt. :) -
Hoz_Hun #318 Azt hiszem azt olvastam valahol, hogy nyilatkozták, hogy nem lesz folytatás. Ez így kerek egész. Persze ettől még talán DLC az lehet. Bár valószínűleg az is inkább valami közbenső plusz fejezet lenne mint pl a Navajó-s. Egy olyan hosszút DLC-t el is fogadnék, vagy egy újabb CIAs küldetést. -
Hoz_Hun #317 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amúgy azt tudtátok, ha a bárban majdnem megerőszakolják Jodiet, akkor nincs szex Ryannal a vacsinál. Szóval le kell buktatni szegénykét mikor ki akar szökni, hogy később legyen etye-petye. Hahaha. -
Hoz_Hun #316 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Értem én a magyarázatot, csak erőltetettnek találtam.
Azt sajnálom, hogy nincs rá opció a végén, hogy időrendben sorba is végig lehessen menni rajta. Mármint a mentés nélküli változatban, mert ha a mentéseset választjuk értelemszerű, hogy kihat a sztorira, de a mentés nélküli változatban lehetne egy opció, hogy időrendben tolom. Most mindig ki kell lépkednem a menübe, amint elkezdődik a következő fejezet aztán kiválasztani a sorban következőt. Kicsit macerás így, de most így játszom. -
Hoz_Hun #315 Pedig szerintem is szellemek. Elsőre nekem is így volt, de...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!...mikor újrajátszottam és megmentettem az öreget, akkor más ruhában van ott a végén. Így szerintem nem lehet egy bug, mert akkor ráadásul dulpla bug lenne a ruha miatt.
Ám szegény öreghölgy, mikor a végén átnézek a tulvilágra, még ott is tolószékben ül. :) -
#314 Szerintem nem. Sajnos. -
#313 Azok nem voltak ott igazából, csak szellemek voltak, szerintem ! :D