Föld az élet után
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk
"már megint egy újabb világvége szektahívõknek szóló cikk..."
tehát te is magadra vetted jó mert általában az ilyen fröcsögõ szájú világvégeszektások szoktak ilyen stílusban és végletekben beszélni.
Még mindig nem fogtad fel agyilag, hogy ez egy komplex eszmefuttatás, és a részei önállóan részekként is hasznosak függetlenül attól, hogy önmagában az egész nem reális forgatókönyv. Alacsony szellemi képességeiddel eljutottál az elsõ sorig, pontosabban azt nem fogtad fel, hanem az azt követõeket modellezve kinyögted, hogy olyan nincs, és le is ragadtál ott.
Az, hogy ki érdemel meg mit, elég csak felsorolnom az eseményeket:
Benyögöd, hogy:
már megint egy újabb világvége szektahívõknek szóló cikk...
Erre jön egy szûkszavú válasz tõlem, hogy:
Nem az.
És akkor jössz azzal, hogy:
de az... vagy várjunk csak lehet te is tibi bá blogjáról kiszökött gedeonhívõ vagy?
Felvázoltam már korábban, hogy miért vagy ostoba. Mert nincs szövegértésed, bekorlátoz az alacsony szellemi színvonalad, stb. Ezt megfejeled azzal, hogy egy fasz is vagy, nem csak szimplán ostoba. És ahogyan az ostoba nézeteidhez is ragaszkodsz, a tahó kijelentésedhez is, hogy értelmi kinyilatkoztatások helyett ismételgesd, hogy a másik világvégehívõ. Ha esetleg az illetõ mondja, hogy ezt benézted, toporzékolva csapod az asztalt, hogy de igen. Ez az a fajta ostoba parasztokra jellemzõ, akik teljes mértékben meggyõzõdtek, hogy nem is azok és úgy érvelnek, hogy elkezdenek ordibálni, mert ha hangosabban kommunikálnak, akkor azt hiszik, még jobban igazuk van.
Valaki, vagy valakik leültek, és eljátszottak a gondolattal, hogy "mi lenne ha . . ."
csak hogy ennek továbbra sincsen semmi értelme, mert ami megtörtént azon már nem lehet változtatni, aminek a valószínûsége hogy megtörténjen közel nulla azon is szintén fölösleges agyalni mert nincsen semmi haszna de még értékelhetõ tapasztalatot sem lehet szerezni belõle.
a parasztos példámat pedig csak példaképpen hoztam fel, ha nincs esõ nincs termés és akkor pénz sincsen és mindenki éhen döglik, ugyan ez igaz nagy vonalakban is ha nincs élet a földön akkor az kihat másra is, csak a fotelhuszárok ráharaptak és kiforgatták az egyszerû példát.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
tehát tisztában vannak a pillango effektussal. Királyság. Túl nagy szavak ezek. Aföldtúró egyáltalán nincs tisztában az élet alaptörvényeivel sem a komolyabb összefüggésekkel. Szûkebb környezetében természetesen igen. De nem globálisan.
A paraszt annyira nem volt képben a dolgokkal, hogy elhitte, hogy ha permetezni fog azzal jót fog tenni. Ennyire volt racionális a gondokodásuk. Mert a trágya az már nem jó... felejtsük el a földhöz ragat embereket, mert azok már nincsenek.
"sok hûje fotelhuszár(köztük te is) meg önjelölt sg tudós inkább azon agyalhatna hogy hogyan fogunk ebbõl a kurva mesterségesen generált válságból kilábalni, vagy azon törhetnétek a fejeteket hogy ki fog titeket eltartani ötven meg hetven éves korotokra."
mert te nem az vagy ugyi? 😄 bocsi ezt azért veszem magamra, mert én is itt fórumozok, és nekem is vannak meglátásaim, mint bármelyik fotelhuszárnak, többek közt neked is. De kérlek, én benne vagyok: kifejtenéd a meglátásodat és a nézeteid + a megoldást az utolsó mondatoddal kapcsolatosan:
- mi a globális válság alapja
- hogyan lehetne megoldani ezt
- esetleg egy példán át ha bemutatnád.
Különben te is csak egy foteltudús lesz az sg-n ráadásúl a legrosszabb fajtából, abból aki csak dobálózik lózungokkal, de õ sem tudja a megoldás.
Ami meg a topikot illeti: ez az egész egy fikció. Mi lenne ha, és annak következményei. Beszélgetésre, kis vitára tökéletesen alkalmas. De te sértegeted a fórumozókat (pl. engem is foteltudósnak neveztél), és ezzel magadat fölén helyzed, mondván: még ahhoz is hülyék vagyunk, hogy.... Bezzeg te.
Szóval várom a fenti 3 pontos kifejtõs válaszodat a globálsi válaság megoldására.
Kérlek ne tippelj (ui. pont az a problémád a mostani topikal, hogy ez csak fikció), konrét megoldási javaslatot várok tõled. Ellenkezõ esetben semmivel nem leszel jobb nálunk. 😉
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
Hú, tényleg mekkora bûn és hülyeség ilyen marhaságon gondolkozni, még a végén valakinek baja esik 😊 Senki nem szektahívõ, akinek tetszik a cikk, és mindenki tisztában van azzal, hogy valószínûleg nem tud úgy kipusztulni az élet, hogy közben minden más környezeti feltétel változatlan marad.
Ha az egybites közvetlen értelmezésen túl is tud valaki kapcsolatokat felfedezni, akkor könnyen belátja, hogy ez a cikk azt is összefoglalja, hogy milyen jelentõs hatása van az életnek a geológiai folyamatokra. Azzal, hogy azt mondja el, hogy mi változna, ha az élet megszûnne, nagyjából azt is elmondja, hogy mi az amit fenntart. Ha valakinek esetleg ez az olvasat nem ment át, akkor remélem segítettem, és így talán az is megleli a cikkben az értelmet, akinek soha nem sikerült még a sorok között olvasni. A megközelítése ugyan nem a hagyományos, de már eleve úgy kezdik, hogy "Csupán a móka kedvéért, tételezzük fel . . ."
mert én erre nem olvastam cáfolatot, akkor meg ez pont az az esemény, amirõl szó van.
szóval nem hülyeség, legfeljebb fél-useless fakt. arra jó, hogy ötleteket adjon más bolygók ilyen szempontú vizsgálatára.
sok hûje fotelhuszár(köztük te is) meg önjelölt sg tudós inkább azon agyalhatna hogy hogyan fogunk ebbõl a kurva mesterségesen generált válságból kilábalni, vagy azon törhetnétek a fejeteket hogy ki fog titeket eltartani ötven meg hetven éves korotokra.
Sajnállak, mert tényleg ostoba vagy. Ez egy hipotetikus gondolatkísérlet, ami teljesen meglepõ fordulatokat tartalmaz. Az egésznek az értelme pusztán annyi, hogy megoldva legyen a hipotetikus feltevés kérdése, és a válasz nem egy igen vagy nem, hanem összetett.
Eleve az, hogy ezt az egészet értelmetlennek tartok, illetve semmi érdekeset nem találsz benne, és értelmezni nem tudván besorolod valami világvége hipotézisnek, és aki nem így vélekedik, azt világvége hívõnek, arra bizonyosság, hogy mérhetetlenül ostoba fasz vagy. Ostoba azért, mert nem látod az értelmét, és fasz vagy azért, mert csípõbõl levilágvégehívõzõl.
Ezen felül pont az a globális felmelegedés szkeptikusok vörös posztója, hogy csak a CO2 koncentrációt kötik össze hõmérsékelttel jelenleg. Namármost a CO2 koncentrációjában meg nincsenek ugrásfüggvény jelenségek kimérve, pont az, hogy szépen láthatóa változás az idõskálán.
A Natego is már ilyen szar...? OMG...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A mindig alatt mit értesz? Tudtommal a Nap sugárzási teljesítményének változása 0,1% táján van még évmilliós viszonylatban is a hosszútávú változásra mindössze ez szuperponálódik rá. Hosszútávon meg így alakult a fényesség, átmérõ.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Leolvad az összes -kb. 500 ?- atomerõmû, azt joccakát.
csak a vita miatt: mi a helyzet az evolúcióval? Az 1.5milliárd év alatt semmit nem tesz annak érdekében, hogy a megváltozott környezethez igazítsa az "életet"?
Az evolutció nem más mint alkalmazkodás az adott krülményhez. Egészen biztos vagyok benne, hogy lesz olyan élõlény (akár csak mikróba szinten) amit egyáltalán nem fog zavarni a nap megváltozása. De véleményem szerint amenyniben a Nap változása nem pik-pak megy végbe, hanem 1.5millárd év alatt folyamatosan, az élet képes lesz hozzászokni, mint ahhogy tette ezt a múltban is már rengetegszer. A Föld kb. 4 milliárdos életpályája alatt egészen biztos, hogy nem mi vagyunk az egyetlen létforma ami kialakúlt és kipuszútlt. A Föld klímája csak az utóbbi 10ezer évben tekinthetõ kiegyensúlyozotnak. Mint ahhogy a Nap sem mindíg volt stabil és kiszámítható. Még is itt van az élet.
Természetesen ha a Nap változása pár év alatt megy végbe akkr esélytelen minden életforma, csak az igazán szívósak fognak életben maradni. Vagy még õk sem.
往前看同志
Amúgy meg a faszom se tudja ki az a tibibá, meg a gedeonblog, és tudom, hogy google a barátunk, de kurvára nem érdekel. Van elég képzelõerõm, meg össze tudom kombinálni az egy sorodból. De látatlanba megmondom, hogy neked se lehet több eszed. Pontosítva, neked nem megy a szövegértelmezés.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
de azért érdekes feltevés. én nem tudnék semmi olyat elképzelni ami minden élõlényt egyszerre pusztítana el pillantok alatt. csak istent, hisz o teremtett tud egy nap alatt torolni is tud 1 nap alatt.
Amúgy ha már elméleteket gyártanak ( ;p ) akkor jó lett volna legalább meghatározni az élet eltûnésének mikéntjét. Mert így nem sok értelme van, ha úgyis tudjuk, hogy ebben a formában kizárt hogy megvalósuljon ez az elmélet ;p
... szóval akkor akik eseleg eljutnak majd a Marsra, ott nem fognak tudni semmit csinálni, hiszen nem fogják "érezni magukat". Nem szabad tehát embert küldeni oda, mer' minmeghalnak!!!<#idiota>#idiota>
Szemantiakilag is meg kéne vizsgálni a cikket közzététel elõtt, csókolom!
iSS!
.Vajon mi volt előbb? Az ember vagy a hülyeség?
Ha teszem azt a Vénuszt, akkor amikor a dinók kipusztulásáért okolt meteor a Földbe csapódott, egy annál is súlyosabb csapás érte, akkor a fentiek szerint most pont úgy nézne, ki mint most. Magas hõmérséklet, magas nyomás, csökkent geológiai/tektonikai aktivitás. Mintha soha nem is létezett volna élet rajta.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Azonban ésszerû számítások szerint a Földet érõ napsugárzás olyan 1-1,5 mrd év múlva eléri azt a szintet, amit az élet már nem lesz képes kompenzálni. Eközben ennek még többszöröse lesz az az idõ, amíg a Nap vörös-óriásként felfúvódva eléri a Földet.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Még szerintem a növények teljes kipusztulásához is valami gigantikusan drasztikus világvége kell, nem hogy a baktériumok és hasonló szinten lévõ egyéb élet végleges halálához<#rolleyes>#rolleyes> Ez pedig csak úgy következne be ha becsapódna egy kisbolygó, vagy a Nap elnyelne, vagy ilyesmi.
Még ennek is több realitása van:
http://haerdekel.hu/mi-tortenne-ha-megszunne-forogni-a-fold/
persze nem 5 év amíg megáll, de néhány évmilliárd alatt bekövetkezik. Csak az a kérdés, hogy a nap unja-e meg elõbb, vagy a föld a forgást.