58
  • kissssss
    #58
    te is csak beböfögésre vagy képes látom, már többször le írtam a lényeget miért vadbaromság ez a világvégeszektahívös agyborzalom de nektek egyik fületeken be a másikon ki.
  • ostoros
    #57
    Itt basztatod az embereket, aztán a végén az utolsó hozzádzólás után még odaírsz, hogy tied legyen az utolsó szó. A vitát bezzeg nem vállalod. Ez bizony gyáva egy hozzáállás.Gyáva.
  • kissssss
    #56
    marha.
  • Vol Jin
    #55
    Ez jó. Dől a fos a szájából, de nem megy le kutyába. :-D
  • kissssss
    #54
    bocs erre az alpári alja szinte már nem követlek.

    "már megint egy újabb világvége szektahívőknek szóló cikk..."

    tehát te is magadra vetted jó mert általában az ilyen fröcsögő szájú világvégeszektások szoktak ilyen stílusban és végletekben beszélni.
  • Vol Jin
    #53
    "csak hogy ennek továbbra sincsen semmi értelme, mert ami megtörtént azon már nem lehet változtatni, aminek a valószínűsége hogy megtörténjen közel nulla azon is szintén fölösleges agyalni mert nincsen semmi haszna de még értékelhető tapasztalatot sem lehet szerezni belőle."

    Még mindig nem fogtad fel agyilag, hogy ez egy komplex eszmefuttatás, és a részei önállóan részekként is hasznosak függetlenül attól, hogy önmagában az egész nem reális forgatókönyv. Alacsony szellemi képességeiddel eljutottál az első sorig, pontosabban azt nem fogtad fel, hanem az azt követőeket modellezve kinyögted, hogy olyan nincs, és le is ragadtál ott.

    Az, hogy ki érdemel meg mit, elég csak felsorolnom az eseményeket:

    Benyögöd, hogy:

    *********
    már megint egy újabb világvége szektahívőknek szóló cikk...
    **************


    Erre jön egy szűkszavú válasz tőlem, hogy:

    ************************
    Nem az.
    **************

    És akkor jössz azzal, hogy:


    *******************
    de az... vagy várjunk csak lehet te is tibi bá blogjáról kiszökött gedeonhívő vagy?
    **************************

    Felvázoltam már korábban, hogy miért vagy ostoba. Mert nincs szövegértésed, bekorlátoz az alacsony szellemi színvonalad, stb. Ezt megfejeled azzal, hogy egy fasz is vagy, nem csak szimplán ostoba. És ahogyan az ostoba nézeteidhez is ragaszkodsz, a tahó kijelentésedhez is, hogy értelmi kinyilatkoztatások helyett ismételgesd, hogy a másik világvégehívő. Ha esetleg az illető mondja, hogy ezt benézted, toporzékolva csapod az asztalt, hogy de igen. Ez az a fajta ostoba parasztokra jellemző, akik teljes mértékben meggyőződtek, hogy nem is azok és úgy érvelnek, hogy elkezdenek ordibálni, mert ha hangosabban kommunikálnak, akkor azt hiszik, még jobban igazuk van.
  • Nos
    #52
    rendben
  • kissssss
    #51
    miért vegyek vissza? csak azt kapja amit megérdemel.

    Valaki, vagy valakik leültek, és eljátszottak a gondolattal, hogy "mi lenne ha . . ."

    csak hogy ennek továbbra sincsen semmi értelme, mert ami megtörtént azon már nem lehet változtatni, aminek a valószínűsége hogy megtörténjen közel nulla azon is szintén fölösleges agyalni mert nincsen semmi haszna de még értékelhető tapasztalatot sem lehet szerezni belőle.

    a parasztos példámat pedig csak példaképpen hoztam fel, ha nincs eső nincs termés és akkor pénz sincsen és mindenki éhen döglik, ugyan ez igaz nagy vonalakban is ha nincs élet a földön akkor az kihat másra is, csak a fotelhuszárok ráharaptak és kiforgatták az egyszerű példát.
  • Nos
    #50
    Jó, hát az tény, hogy nem egy doktori disszertáció :)
  • Tetsuo
    #49
    Ezzel egyet is értenék, ha nem lenne teljesen dilettáns.
  • Vol Jin
    #48
    +1
  • Vol Jin
    #47
    A 43-ban nagyon jól összefoglalták neked azt, hogy én mit értékelek ebben a cikkben. Én meg summázom is, hogy ostoba vagy, pontosabban nem vagy képes szöveget értelmezni. Mivel nem tudod feldolgozni, mást látsz benne, mint ami. Mivel a szellemi képességeid bekorlátoznak, azt sem tudod átlátni, hogy nekem mi tetszik ebben a cikkben, ezért gyártasz magadnak elméleteket arról, hogy biztos csak valami világvége hívő lehetek. Fogadd el, hogy vannak dolgok, amiket te szellemileg nem érhetsz el, hogy ostoba vagy hozzájuk, és fogadd el, hogy vannak emberek, akik a te szellemi szinted felett állnak, és neked felesleges elméleteket gyártani a gondolataikról, mert minden ilyen megosztott gondolatod,, véleményed az ostobaságodra bizonyosság. Tényleg nem sértésnek szánom, hanem csak segíteni szeretnék neked, hogy a későbbiekben kisebb gyakorisággal adj tanúbizonyságot másoknak az ostobaságodról.
  • Macropus Rufus
    #46
    "még a földtúró paraszt is jól tudja az élet alaptörvényeit és az összefüggéseit."
    tehát tisztában vannak a pillango effektussal. Királyság. Túl nagy szavak ezek. Aföldtúró egyáltalán nincs tisztában az élet alaptörvényeivel sem a komolyabb összefüggésekkel. Szűkebb környezetében természetesen igen. De nem globálisan.
    A paraszt annyira nem volt képben a dolgokkal, hogy elhitte, hogy ha permetezni fog azzal jót fog tenni. Ennyire volt racionális a gondokodásuk. Mert a trágya az már nem jó... felejtsük el a földhöz ragat embereket, mert azok már nincsenek.

    "sok hűje fotelhuszár(köztük te is) meg önjelölt sg tudós inkább azon agyalhatna hogy hogyan fogunk ebből a kurva mesterségesen generált válságból kilábalni, vagy azon törhetnétek a fejeteket hogy ki fog titeket eltartani ötven meg hetven éves korotokra."
    mert te nem az vagy ugyi? :D bocsi ezt azért veszem magamra, mert én is itt fórumozok, és nekem is vannak meglátásaim, mint bármelyik fotelhuszárnak, többek közt neked is. De kérlek, én benne vagyok: kifejtenéd a meglátásodat és a nézeteid + a megoldást az utolsó mondatoddal kapcsolatosan:
    - mi a globális válság alapja
    - hogyan lehetne megoldani ezt
    - esetleg egy példán át ha bemutatnád.

    Különben te is csak egy foteltudús lesz az sg-n ráadásúl a legrosszabb fajtából, abból aki csak dobálózik lózungokkal, de ő sem tudja a megoldás.

    Ami meg a topikot illeti: ez az egész egy fikció. Mi lenne ha, és annak következményei. Beszélgetésre, kis vitára tökéletesen alkalmas. De te sértegeted a fórumozókat (pl. engem is foteltudósnak neveztél), és ezzel magadat fölén helyzed, mondván: még ahhoz is hülyék vagyunk, hogy.... Bezzeg te.
    Szóval várom a fenti 3 pontos kifejtős válaszodat a globálsi válaság megoldására.
    Kérlek ne tippelj (ui. pont az a problémád a mostani topikal, hogy ez csak fikció), konrét megoldási javaslatot várok tőled. Ellenkező esetben semmivel nem leszel jobb nálunk. ;)

  • Nos
    #45
    Persze hogy lehetne vitatkozni, valószínűleg vannak benne olyan dolgok, amiket valamelyik proff akár az ELTE TTK-án is másképp gondol. De nem az utcáról kérdeztek meg valakit, tehát annyit megér, hogy az ember öt percet elgondolkodjon rajta. Már csak azért is, hogy kicsit lenyugodjon a lelke, ha amúgy egész nap a válságból való kilábalás marcangolja az idegeit.
  • Irasidus
    #44
    Tehát ez egy valóságtól teljesen elrugaszkodott írás, aminek a célja mégis az, hogy elmagyarázza az Föld és az élet kölcsönhatásait? Sajnos elég keveset és felszínesen magyaráz meg ebből, és ráadásul azzal is lehetne vitatkozni, hogy valóban ez történet-e. :(
  • Nos
    #43
    Azért te is visszavehetsz. Ez csak egy egyszerű gondolatkísérlet, eszmefuttatás, ha úgy tetszik. Nem hiszem, hogy túl sok forrást fecséreltek rá. Valaki, vagy valakik leültek, és eljátszottak a gondolattal, hogy "mi lenne ha . . ."
    Hú, tényleg mekkora bűn és hülyeség ilyen marhaságon gondolkozni, még a végén valakinek baja esik :) Senki nem szektahívő, akinek tetszik a cikk, és mindenki tisztában van azzal, hogy valószínűleg nem tud úgy kipusztulni az élet, hogy közben minden más környezeti feltétel változatlan marad.
    Ha az egybites közvetlen értelmezésen túl is tud valaki kapcsolatokat felfedezni, akkor könnyen belátja, hogy ez a cikk azt is összefoglalja, hogy milyen jelentős hatása van az életnek a geológiai folyamatokra. Azzal, hogy azt mondja el, hogy mi változna, ha az élet megszűnne, nagyjából azt is elmondja, hogy mi az amit fenntart. Ha valakinek esetleg ez az olvasat nem ment át, akkor remélem segítettem, és így talán az is megleli a cikkben az értelmet, akinek soha nem sikerült még a sorok között olvasni. A megközelítése ugyan nem a hagyományos, de már eleve úgy kezdik, hogy "Csupán a móka kedvéért, tételezzük fel . . ."
  • Irasidus
    #42
    A gamma sugárzás nem tud átmenni a bolygón, és ami olyan erős, hogy több kilométer mélyre is lehatol, az egyrészt a légkört is elfúja (inkább lerobbantja), másrészt az ilyen nagy energia sem vész el, csak átalakul - és végül szépen megolvasztja a kőzetet.
  • lapaleves
    #41
    nem az van, hogy elvileg lehetséges egy gammasugárzás, ami átmegy a bolygón és közben sterilizálja?

    mert én erre nem olvastam cáfolatot, akkor meg ez pont az az esemény, amiről szó van.

    szóval nem hülyeség, legfeljebb fél-useless fakt. arra jó, hogy ötleteket adjon más bolygók ilyen szempontú vizsgálatára.
  • kissssss
    #40
    azért szektahívőzlek le csípőből mert(egyrészt megérdemled) foggal körömmel ki állsz egy olyan elképzelhetetlen és tarthatatlan marhaság mellet ami fentebb is le van írva a cikkben, még a földtúró paraszt is jól tudja az élet alaptörvényeit és az összefüggéseit.

    sok hűje fotelhuszár(köztük te is) meg önjelölt sg tudós inkább azon agyalhatna hogy hogyan fogunk ebből a kurva mesterségesen generált válságból kilábalni, vagy azon törhetnétek a fejeteket hogy ki fog titeket eltartani ötven meg hetven éves korotokra.
  • Irasidus
    #39
    Szerintem nem érted. Az a katasztrófa ami ki tudná pusztítaná a Földi élővilágot végleg - az hatna az "élet utáni Földre" is. Ha ezzel egyáltalán nem foglakozik a cikk, akkor az egész úgy rossz ahogy van. Ugyanis ahány katasztrófa annyi forgatókönyv, de olyan nincs, hogy varázsütésre eltűnik az élet. Ez cikk nem hipotézis, ez hülyeség, és értelmetlen.
  • Vol Jin
    #38
    "a cikknek semmi értelme mivel ilyen esemény sohasem fog bekövetkezni egyik pillanatról a másikra tehát agyalni is fölösleges rajta, nincs értelme a "mi lett volna ha" meg a "mi lenne ha" kérdéseken vitázni/elmélkedni, ezen csak az olyan segg hülye világvége szektahívők rugóznak állandóan mint te is."

    Sajnállak, mert tényleg ostoba vagy. Ez egy hipotetikus gondolatkísérlet, ami teljesen meglepő fordulatokat tartalmaz. Az egésznek az értelme pusztán annyi, hogy megoldva legyen a hipotetikus feltevés kérdése, és a válasz nem egy igen vagy nem, hanem összetett.

    Eleve az, hogy ezt az egészet értelmetlennek tartok, illetve semmi érdekeset nem találsz benne, és értelmezni nem tudván besorolod valami világvége hipotézisnek, és aki nem így vélekedik, azt világvége hívőnek, arra bizonyosság, hogy mérhetetlenül ostoba fasz vagy. Ostoba azért, mert nem látod az értelmét, és fasz vagy azért, mert csípőből levilágvégehívőzől.
  • Molnibalage
    #37
    Totális kételkedek ebben. A Föld klímájának egyszerűen nagyobb a tehetetlensége. Egyszerűen a termodniamika nem teszi lehetőé, hogy egy éven belül hol jégkorszak legyen, hol meg nem.

    Ezen felül pont az a globális felmelegedés szkeptikusok vörös posztója, hogy csak a CO2 koncentrációt kötik össze hőmérsékelttel jelenleg. Namármost a CO2 koncentrációjában meg nincsenek ugrásfüggvény jelenségek kimérve, pont az, hogy szépen láthatóa változás az időskálán.

    A Natego is már ilyen szar...? OMG...
  • Macropus Rufus
    #36
    a Natgeon volt egy ipse akinek valami másfél kilóméter hosszú jégrúd van a csapata birtokában, ezzel több 10ezer évre visszamenőleg tudja csekkolni a Föld klímaváltozását. Abban a másorban volt, hogy kb. 10ezer éve van olyan klímája a Földnek mint kb. most van. Elötte akár 1 éven belűl is jöhetet egy globális lehülés majd felmelegedés. Kissé kaotikusabb volt az egész klíma válktozása.
  • Molnibalage
    #35
    Így.Mint ahhogy a Nap sem mindíg volt stabil és kiszámítható

    A mindig alatt mit értesz? Tudtommal a Nap sugárzási teljesítményének változása 0,1% táján van még évmilliós viszonylatban is a hosszútávú változásra mindössze ez szuperponálódik rá. Hosszútávon meg így alakult a fényesség, átmérő.

  • Bren X
    #34
    Föld az élet után:

    Leolvad az összes -kb. 500 ?- atomerőmű, azt joccakát.
  • Macropus Rufus
    #33
    "Azonban ésszerű számítások szerint a Földet érő napsugárzás olyan 1-1,5 mrd év múlva eléri azt a szintet, amit az élet már nem lesz képes kompenzálni"

    csak a vita miatt: mi a helyzet az evolúcióval? Az 1.5milliárd év alatt semmit nem tesz annak érdekében, hogy a megváltozott környezethez igazítsa az "életet"?
    Az evolutció nem más mint alkalmazkodás az adott krülményhez. Egészen biztos vagyok benne, hogy lesz olyan élőlény (akár csak mikróba szinten) amit egyáltalán nem fog zavarni a nap megváltozása. De véleményem szerint amenyniben a Nap változása nem pik-pak megy végbe, hanem 1.5millárd év alatt folyamatosan, az élet képes lesz hozzászokni, mint ahhogy tette ezt a múltban is már rengetegszer. A Föld kb. 4 milliárdos életpályája alatt egészen biztos, hogy nem mi vagyunk az egyetlen létforma ami kialakúlt és kipuszútlt. A Föld klímája csak az utóbbi 10ezer évben tekinthető kiegyensúlyozotnak. Mint ahhogy a Nap sem mindíg volt stabil és kiszámítható. Még is itt van az élet.
    Természetesen ha a Nap változása pár év alatt megy végbe akkr esélytelen minden életforma, csak az igazán szívósak fognak életben maradni. Vagy még ők sem.
  • Macropus Rufus
    #32
    örömmel látom, hogy bő 10millió év múlva a kontinensek pontosan ott fognak elhelyezkedni ahhol most :)
  • kissssss
    #31
    elmélkedik olyan eseményekről érdemes amiknek a bekövetkezésére reális esély van pl:természeti katasztrófák háborúk stb, csak az időt pénzt és erőforrást pocsékolják az ilyen egyik pillanatról a másikra mindenki megdöglik fantsy világvége marhaságokra.
  • kissssss
    #30
    a cikknek semmi értelme mivel ilyen esemény sohasem fog bekövetkezni egyik pillanatról a másikra tehát agyalni is fölösleges rajta, nincs értelme a "mi lett volna ha" meg a "mi lenne ha" kérdéseken vitázni/elmélkedni, ezen csak az olyan segg hülye világvége szektahívők rugóznak állandóan mint te is.
  • caius marius
    #29
    Namost őszintén... Mégis mire számítottál egy nyelvész-mérnök olvasó tábornál? ;)
  • Vol Jin
    #28
    Mindenki csak a maga szellemi képességeihez válasszon megbirkózni való kérdéseket. Stilszerűen, neked ez kozmikus. :-D
  • Vol Jin
    #27
    Sajnos hülye vagy. Ez nem egy minmeghalunk világvége cikk, hanem igen szerteágazó ismeretek alkalmazása egy teljesen hipotetikus témára. Ez egy igen összetett gondolatkísérlet. Azért nagyon összetett, mert biológiai, geológiai, kémiai és asztrofizikai területek ismereteit egyesíti.

    Amúgy meg a faszom se tudja ki az a tibibá, meg a gedeonblog, és tudom, hogy google a barátunk, de kurvára nem érdekel. Van elég képzelőerőm, meg össze tudom kombinálni az egy sorodból. De látatlanba megmondom, hogy neked se lehet több eszed. Pontosítva, neked nem megy a szövegértelmezés.
  • Tetsuo
    #26
    Ennél nagyobb baromságot az SG-n csak a filmrovatban lehet olvasni! :D
  • Irasidus
    #25
    Hétköznap életben igaz, viszont a tudományban az elmélet az nem elképzelés, vagy felvetés, hanem a bizonyított/tesztelt/megfigyelt hipotézisek összegzése és magyarázata. Ezek még nem törvények, de már nem is hipotézisek amire egyébként inkább illik az elképzelés szó.
  • sonajdoba
    #24
    valóban. teljes mertekben egyetértek veled.csak egy kicsit fura, hogy valaki azon agyal, hogy mi lenne ha "semmi sem nem" lenne. akkor valószínűleg "semmi sem nem" lenne. de az lehet, hogy kitudja.

    de azért érdekes feltevés. én nem tudnék semmi olyat elképzelni ami minden élőlényt egyszerre pusztítana el pillantok alatt. csak istent, hisz o teremtett tud egy nap alatt torolni is tud 1 nap alatt.
  • Apollyon2
    #23
    Mintha nem lenne ugyanaz... Te se hallottál még szinonima szótárról, mi? A felvetés=elképzelés=elmélet.. LOL

    Amúgy ha már elméleteket gyártanak ( ;p ) akkor jó lett volna legalább meghatározni az élet eltűnésének mikéntjét. Mert így nem sok értelme van, ha úgyis tudjuk, hogy ebben a formában kizárt hogy megvalósuljon ez az elmélet ;p
  • Nos
    #22
    Ez csak egy játék, nem hiszem, hogy extrém energiákat beleöltek, és elég sok embert érdekel. Ha mindenki így állna hozzá, akkor a mai értelemben vett tudomány nem is jött volna létre. Talán a xix-ik századot is meg kellett érni ahhoz, hogy a kutatások egy jelentős részét annak hasznossága vezérelje. Sokáig csak a puszta kíváncsiság vitte előre azt, amiből kibontakozott a mai értelemben vett tudomán, és számos területen ma is így van.
  • kissssss
    #21
    de az... vagy várjunk csak lehet te is tibi bá blogjáról kiszökött gedeonhívő vagy?
  • sonajdoba
    #20
    ha hirtelen minden kipusztulna nem mindegy, hogy mi van utána? talán valaki visszajönne? (gondoljunk az utódokra!!!) jaa, de minden hirtelen elpusztult. szerintem mar azt is kutathatnánk, hogy mi lenne ha egy nagy hatalmú mágus mondjuk a Télapó mindenkit egyszerre ajándékozna meg a jósággal és szeretettel na akkor mi lenne.
  • Moha Mahnian
    #19
    Huh, nem nevezném kukacoskodásnak. Én úgy értelmeztem a javítás előtt, hogy "nem éreznénk magunkat otthon egy idegen bolygón", dacára annak, hogy a táj igencsak hasonlít egy földi tájra. Vagyis, pont az ellenkezőjét, mint ami a javítás után lett!