20
  • kvp
    #20
    "Ha már hajlított kijelző. 2007-et írunk. Ennek se hiszem hogy lenne értelme, japánok nem véletlen nem csináltak vele azóta se semmit."

    A japanok harom okbol nem csinaltak semmit:
    -a videon latszik, hogy a demo kozben kapasbol lett par hibas oszlop, tehat meg nem volt kesz a technologia
    -nagy befekteteseket vegeztek a hagyomanyos lcd gyarakba, allami segitseggel, nemzetkozi hitelbol, amikkel kezdeni kell valamit
    -vegul a samsungnak sikerult tomeggyartania a technologiat a rendszer 25%-os lebutitasaval (minden pixel 1 komponenst kap csak, tehat a feherhez 4 egyforma pixel kell /rgbg/, e miatt 'szorosek' nagy kontrasztu elek menten a samsung oled-ek kepei, mert az eles kephez negyed akkora felbontasban kellene hajtani oket)

    Egyekbent az osszes samsung oled kijelzo flexibilis, csak felragasztjak oket egy merev uvegre, mert egyebkent 2-3 hajlitas utan pixelhibasak lennenek, mint a japan demo peldany. A cikkben szereplo telefonnak is fixre hajlitott kijelzoje van, tehat 1 hajlitas utan ragasztjak. Ez inkabb csak egy demo, hogy ok kepesek ra, de gyakorlati haszna sem sok van, csak legfeljebb ha valaki mindig kijelzovel lefele teszi a telefonjat az asztalra.
  • Zoliz
    #19
    Ez nagyon gáz. Ilyen értelmetlen telefont még nem láttam. 10 év múlva röhögni fogunk ezen a próbálkozáson. Bár ha ez prototipus tesztelésre akkor még érdemes várni egy ujabb hajlított kijelzős "megoldás"-ra.
  • Vol Jin
    #18
    Creativ labs
  • Vol Jin
    #17
    Ceariv Labs.
  • cloud.strife
    #16
    Ha már hajlított kijelző. 2007-et írunk. Ennek se hiszem hogy lenne értelme, japánok nem véletlen nem csináltak vele azóta se semmit. :)

  • csimmasz
    #15
    Ja mégegy, a megoldás szerintem üzemidőben is jelentene egy kicsi pluszt, én rengetegszer nézem meg az időt vagy az zenelejátszót basztatom he ez menne azon a kics csíkon biztos tovább bírná a ketyere.
  • csimmasz
    #14
    Szerintem van benne lehetőség,

    Az oldala valami értesítési csík akar lenni hogy ne kelljen az egész jkijelzőt aktiválni egy sms-hez,pl vagy egy híváshoz.
    Lehetne külön ki/be kapcsolható érintős rész amivel élég érdekes megoldásokat lehetne összehozni, mint egy csúszka.

    Pl este nem égetné ki az ember szemit a kijelző fénye ha épp befut egy üzenet, csak végigfutna azon a részen mint a videoban.

    Sajna tényleg úgy érzem, hogy sokan most átmentek Samsung ellenesbe holott megpróbál innovatív lenni, régen meg köpködtek rá mert az Applet nyulja, jólenne eldönteni, hogy lopjon vagy fejlesszen.
  • Probatbicol
    #13
    Ilyen az, amikor nem az igény fejleszti a technológiát, hanem a meglevő technológiához akarnak igényt kreálni. Semmi értelme ennek a telefonnak, ronda is, és ha kézbe veszed, már nyomtál is rajta valamit? lol.
  • pixx
    #12
    Megnövelik a kijelzőt:D
  • pixx
    #11
    "Lefogadom, hogy ha sikeres lesz, akkor kiderul, hogy az apple mar 20 eve is keszitett hajlitott oled kijelzot es amint kijonnek vele mindenki ugy fog emlekezni, hogy ok talaltak fel. Mint az mp3 lejatszok eseten. Ott sem emlekszik senki, hogy mi volt az elso ceg neve ami ilyet piacra dobott, de a akik igen, azok jellemzoen az apple-t mondjak."

    2 éve már, hogy el kezdtek vele kísérletezni, vettek 1000 olyan gépet, illetve prototípusokat. Csak úgy mondom. És már tavaly is elmondták, hogy idén még nem lesz hajlított kijelzős Iphone.
    Reméljük jövőre megnövelik egy komoly jövevény.
  • esemve
    #10
    Csak én nem értem, hogy ez így ebben a formában mire jó? Jó-jó technológiai szempontból biztos érdekes, node ennyi?
  • COOLancs
    #9
    Ez tök jó, magyarul szemből nem látom teljesen a képernyőt, állandóan izometrikusanm kell néznem xD Impraktikus drága szar, de tuti hogy a birka nép mázsa számra fogja venni.
  • narumon
    #8
    A cikkhez; ennek a minimális hajlításnak meg mi értelme van? Egyelőre én ezt nagyon nem látom át. Akkor hajlították volna rá full az egész oldalra úgy talán igen. Ez így elég szar duma, hogy ha valami a telefonon van akkor is látszik az oldalán mi van. De miért raknék bármit is a telefonra. 10 évig nem raktam rá semmit nem most fogom elkezdeni :o
  • narumon
    #7
    Diamond Rio-m és Samsung YP-m is volt, mindkettőtől mentsen meg isten. Pont ezért tud az apple sikeres lenni, mert az elődszarok idegesítő hibáit kijavítják.
  • csimmasz
    #6
    Minden rosszindulat nelkül, de nekem is ez jutott eszembe a multkori Apple szemüveges cikk kapcsán.
    A telefon erdeke videoban jól néz ki.
  • cloud.strife
    #5
    Űrtechnika bazzeg.......
  • fergusonpapa
    #4
    Nem értem én se miért ez az alma szapulás. és Nem ők találták ki az mp3 lejátszót egyátalán senki nem állította ezt. Hanem ők vitték olyan szintre olyan megoldásokkal amit még mindig nem csinált meg a konkurencia. Ez a megoldás az itunes - zenebolt volt ami forradalmasította a zeneipart. Nem lehetett az előtt 1 dollárét zenét venni és sokan ellenzték hogy nem fogja megérni aztán kiderült hogy jobb üzletpolitika.Ez volt új és nagy dolog nem a lejátszó.
  • Linkout
    #3
    Annyira éreztem, csak emiatt néztem fel ide.

    tudtam, hogy egy teljesen semleges hírhez is lesz olyan, aki elkezdi mocskolni az applet :) ilyen a magyar ez van, mint az a tuti hír amit Fábry is mondott a Népszabadságban. "Az oké, hogy most voltak aranérmeseink és jól szerepeltünk az olimpián, na de mi lesz rióban?..."

    Nem annak örülünk ami van, hanem előre aggódunk, mocskolódunk, szapuljuk a másikat ha kell, ha nem.

    ne értsetek félre, ha a hír fordítva van és ezt írják a samsungra, ugyanígy reagálok.
  • Glutamin
    #2
    A Samsung YEPP vagy Diamond RIO bőven az ÉNpod előtt jelentek meg, de közel sem volt olyan marketingjük.
  • kvp
    #1
    A hajlekony kijelzoknek akkor lesz igazan ertelme, ha mar birjak a napi ki es behajtogatast tehat osszecsukhatoak lesznek. A fixen hajlitott (majd merevitett) kijelzok viszont foleg a viselt (pl. alkaron hordott) gepek eseten lehetnek hasznosak, ahol igy az ember formajahoz tud igazodni a kijelzo.

    ps: Lefogadom, hogy ha sikeres lesz, akkor kiderul, hogy az apple mar 20 eve is keszitett hajlitott oled kijelzot es amint kijonnek vele mindenki ugy fog emlekezni, hogy ok talaltak fel. Mint az mp3 lejatszok eseten. Ott sem emlekszik senki, hogy mi volt az elso ceg neve ami ilyet piacra dobott, de a akik igen, azok jellemzoen az apple-t mondjak.