12
  • Inquisitor
    #12
    Anno a nagy Applse vs Samsung pereskedés középső harmadában volt egy kiváló tabella arról, hogy az Apple "egyedülálló és forradalmi" megoldásai az iPhone szériában hány évvel előbb volt sok más telefonban. Volt olyan rész ami több mint 5 évvel előtte már létezett. A Multitouch-ot meg valamikor 87-88 körül szabadalmaztatta már valaki ...

    A StarTrek-et meg felhozni a Apple témában azért nem ildomos, mert az NG szériában lévő tablet szerű izéket az Apple első szériás PDA kütyüi ihlették. Más kérdés, hogy már az 1968-as 2001: Űrodüsszeia filmben is votlt tablet. (Ezt meg a Samsung ásta elő a perhez ...)
  • Vol Jin
    #11
    És?

    Nem minden ember utálja a volt munkahelyeit, és vannak olyanok is, akik tartják a kapcsolatot. Meg ugye van olyan is, hogy szívességet szívességért.
  • Jakuza1
    #10
    Ez az a szemuveg, amin keresztul az Apple felhasznalok roszaszinben latjak a vilagot ? Vagy ez csak egy szemellenzo ?
  • asgh
    #9
    Látom még mindig nem jött le, hogy egy _volt_ apple alkalmazott mesélt a régi szép időkről, nem pedig az apple vagy valamelyik vezetője adott ki nyilatkozatot. Ergo senki nem indokol semmit.
  • Papichulo
    #8
    Vagy egy ilyet :)

  • Vol Jin
    #7
    Konklúzió: Az Apple most akarna piacra dobni egy szemüveget, de meg kell indokolnia, hogy miért nem ő koppint.
  • Vol Jin
    #6
    Az a különleges szemüveg, amivel a nagypapi egyszerre tud közlekedni az utcán, meg olvasni is.
  • kvp
    #5
    Azert az eredeti cikket olvasva nem eppen google glass-t keszitettek, hanem 'arcra szerelheto kijelzot'.

    "I built a bunch of those prototypes," said Fadell, who told me that the initial thinking was a face-mounted visor with a built-in screen that would create an immersive entertainment experience--"like you’re sitting in a theater."

    Azaz az apple megoldasa ilyen volt:


    Nem csoda, hogy inkabb az iphone-t valasztottak...
  • asgh
    #4
    A nyilatkozó úriember Tony Fadell már nem dolgozik az apple-nél, így valószínűtlen, hogy a sztorizása az apple leállított fejlesztéseiről az apple "beképzeltségtől fröcsögő kommunikációja" lenne.
    Amúgy Fadell tényeket állít, amiket vagy elhiszel, vagy nem, bár nem tudom, hogy mi érdeke lenne hazudni.
    Ami a többit illeti: nyilván, ha egy cég dönt egy adott termék adott paraméterei mellett, akkor annak megvan a jó oka és ha kérdezik őket a döntés hátteréről, akkor nyilván elmondják az érveiket.
    És most kapaszkodj meg: az _összes_ cég így csinálja és az _összes_ cég azt kommunikálja, hogy az ő megoldásai a legjobbak. Ami érthetetlen, hogy miért okoz egyeseknek mentális élvezetet, ha az apple-t más mérce szerint ítéli meg, mint az összes többi piaci szereplőt.
  • Grandpenge
    #3
    "Ez az Apple olyan mint a Chuck Norris..."
    :)
    Nagyon találó!
  • joghurt3
    #2
    Eléggé LOL szöveg. Ha az Apple jön ki vele, akkor kb. háromszor ennyibe kerülne, csak fehér színben lehetne rendelhető, és a marketinggépezet meggyőzné a hipsztereket, hogy az a limitált tudás az elérhető vágyak netovábbja.
  • culas25hc
    #1
    Hát persze, ha a Google reggel 7-kor kel fel, akkor az Apple 6:59-kor... Ha az apple az első 3G-s telefon után évekkel csinál 3G-s telefont, akkor ő az úttörő. Ha az ő telefonja 3,5"-os kijelzővel bír, akkor az pont ideális... addig amíg át nem térnek a 4"-ra, mert akkor az lesz az ideális. Ez az Apple olyan mint a Chuck Norris...

    Egyébként semmi bajom a telefonjukkal, azok totál jók, csak a beképzeltségtől fröcsögő kommunikációjukat nem kedvelem.