39
  • Jakuza1
    #39
    Nem erted te ezt. :P

    ATI Radeon HD 5870 Graphics Upgrade Kit for Mac Pro (Mid 2010 or Early 2009) $449.00 :PPPPP
  • Papichulo
    #38
    A 64bit? Na arra aztán "sok" szükség van mobilon, nem véletlenül az apple volt az első

    Szerinted az ARMv8-nak nem volt semmi ertelme?
  • sanyicks
    #37
    Ugyan, én nem te(ti) vagyok, egyrészt nem igazán van kedvencem, és a véleményem sem változik a nem létező kedvenctől függően ;). Amúgy jól látszik a fanboyok(és mások) általános "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség" mentalitása, ami az apple fanboyoknál történetesen a samsung. Samsungnál sem lesz értelme, amilyen telefonom egyébként nem is volt, és nem is lesz ;)

    32bitről 64-re állni nagyon egyszerű szoftverben, csak a wintel birodalomban megy nehezen a sok zárt "szarok bele" fejlesztővel. Ezért az opensource szoftverekből már évek óta fullos 64bit támogatás van pc-n, míg zártnál még mindig sok csak 32-es. Elhatározás és egy fordítás kérdése. Egyébként jó lenne, ha átállnának ARM-ra, egy újabb pofon lenne a zsintelnek, remélhetőleg az utolsó.
  • narumon
    #36
    Én is azt gondolom ebbe az irányba fognak elmenni. Egy Macbook Pro esetén pl símán megtehetik, hogy egyszerűen beleraknak 8-12 akármennyi ilyen ARM CPU-t istentudja hány maggal. És mivel az oprendszert is ők írják (már lehet, hogy hegesztik is) így rögtön megjelenéskor az alapoknál ki lesz használva a rendszer. Arról már volt egy cikk, hogy megfelelően használva egy rakat ilyen ARM processzor bármiben elpicsázza az X86-okat, és az apple képes eldobni a visszafele kompatibilitást ezt tudjuk!
  • narumon
    #35
    "A 64bit? Na arra aztán "sok" szükség van mobilon, nem véletlenül az apple volt az első :D"

    No majd ez lesz a következő Samsung telefonban és akkor hírtelen ez lesz a legfontosabb feature - jövő ilyenkor meg már tele lesz a forum azzal, hogy az apple lopta a Samsungtól még az ötletet is!
  • mousee
    #34
    Ahogy már felvetették páran, lehet hogy előbb vagy utóbb a sima macekbe is bekerül az arm proci az intel helyett. Nyilván nem holnap, de pár év múlva könnyen meglehet. Az intelnek eléggé fáj hogy zsugorodik a pc piac, az epül pedig szeretne függetlenedni mindenkitől a max profit miatt. A procitervezés (haterül összeollózás) pedig nem újdonság nekik, lásd jelenlegi mobilkütyük professzorai.

    Szerintem az átállás úgy fog kinézni első körben összeolvad az iOs (ami ugye alapból 10.4 alapokon nyugszik) és az Osx. Aztán jön egy ARM alapú macbook air, aminek a killer fícsöre egy arcleszakadóan nagy üzemidő (intel alapon elprüntyög 10-12 órát, arm alapon mennyit mehet?). Nyilván ehhez évek és komolyabb teljesítményű 64 bites arm procik kellenek, de hosszútávon talán kifizetődő lehet. Persze ehhez az összes fontos szoftvert át kell írni hogy fusson arm-en. Aztán idővel bepróbálkoznának az macbook pro-ba (akár vegyes környezetben intel+arm procival), utána jöhet az imac, majd x év múlva akár a mac pro-ba is.

    Persze ez csak spekuláció, de ki tudja mit hoz a jövő.
  • sanyicks
    #33
    Az atomot minden elverte eddig is, csak a sponsored by intel tesztekben nem. Milyen dolog jelenik meg az apple-nél első körben? A 64bit? Na arra aztán "sok" szükség van mobilon, nem véletlenül az apple volt az első :D
    Egyébként hogy is volt? Az apple nem a geekeknek készül, jól optimalizált az ios nem kell a legerősebbnek lennie a hardvernek. Valami ilyesmi volt a mondás a galaxy s3 kiadásakor :) Persze nem ez az első eset hogy az apple vásárlók véleménye hirtelen 180 fokos fordulatot vesz attól függően hogy mi a prioritása a kedvenc cégüknek :)
  • sanyicks
    #32
    nem macet vesznek, hanem osx-et. Egyszerűen mert nem winfos fut rajta, aminél minden os jobb.
  • Papichulo
    #31
    már a Samsung javában rajzolja körbe az A7-et

    Mivel ok gyartjak, ezert nem lesz nehez :)

    hamarosan úgy kibasszák a hulladék x86-ot végre

    Ezt kizarolag akkor tamogatnam, ha MINDENBEN sikerulne felulmulni az akkori Intel x86 CPU-k teljesitmenyet. Ugy tudom ettol meg messze van az ARM. Amugy milyen elonye lenne 10-11 ev utan egy ujabb architektura-valtasnak?

    Azonkivul - ugyan nem tragedianak elnem meg - de a Windows virtualizacio hianya is sokaknak fajna.
  • coolbboy83
    #30
    "Kérdésedre" a válasz... az OSX azért kedvelt pro környezetben, mert nem akarnak a Windows problémáival szarakodni, Linuxra pedig nincsen semmilyen komoly software, ami felveszi egy Adobe CS, vagy Apple Logic X, AVID termékek szintjének akár az 5 évvel ezelőtti verzióival is a versenyt... sem AutoDesk cuccok... bár már vannak ígéretes dolgok, és lesznek is.
  • coolbboy83
    #29
    Egyébként azt kellene felfogni, hogy ezek felhasználói termékek - és mindenki azt vesz amit akar, vagy ami a céljainak megfelelő!! Aki ezt nem fogja fel.... az a sorry kategória...
  • coolbboy83
    #28
    Tim Cook azért annyira nem hülye - az Apple-nél az A7 elveri az új Intel Atomot is, hamarosan úgy kibasszák a hulladék x86-ot végre, mint az állat... úgy 2016-ig :-)

    Elhiszem, hogy az Apple-nél nincs újítás - de valahogy mégis náluk jelennek meg dolgok a legtöbb alkalommal első körben :-) már a Samsung javában rajzolja körbe az A7-et :-D
  • sanyicks
    #27
    Ezt nem reklámoznám(sőt rejtegetném). Egy politikus, az emberiség söpredéke nem éppen jó példa :) (nem, az amcsi politikusok sem különbek mint az itthoniak, sőt sehol sem).

    Tim kúk hülye. Ha az ő stratégiájukat másolná mindenki, akkor nem tudnának kitől lenyúlni találmányokat, és a magukéként szabadalmaztatni, meg verni magukat hogy mekkora újítás :DD Egy ördögi kör lenne, aminek a vége csőd.
  • igazamvanvagyig
    #26
    Nincs itt semmilyen divat.Nyugaton nem tudsz villogni (nem is akar senki) ,mert mindenkinek van (kivéve ferrari hatalmas ház stb... de akkor se az alapján ítélnek meg hanem,hogy milyen vagy,na jó Amerika kicsit más meg úgye kelet Európa)
    Bemész a boltba )90%-a és 12,18,24 hónapra (kapsz több száz percet,meg mobilnetet) és 0 befizetéssel megkapod a telefont.Az igaz,hogy mikor megjenik az iphone vagy más csúcskészülék akkor eleinte kell egy jelképes összeget fizetni a samsungra is de idővel azt sem kell.Na most hogy lenne "menőbb" valaki ha ugyan annyiba kerül mindegyik? Azt veszik amelyikre szükségük van amelyik szinpatikús.
    Városba kisautót,farmra terepjárót,aki sokat autópályázik vagy nagy darab az nagy autót.Tudom,hogy ez érthetetlen számunkra olyat venni amire igényünk van de igy van.
  • asgh
    #25
    Akkor már csak az a kérdés, hogy miért veszik a Mac-eket? Mert az iPhone-ra még rá lehet erőltetni, hogy divat termék (erről is erősen megoszlanak a vélemények), de az alapvetően videó utómunkára, dtp-re, stb. használt munkagépekre már nehezen, márpedig az OSX igen komoly szeletet szakít ki ebből a szegmensből. Ráadásul az olyan fejlesztők, mint pl. az Adobe, AVID vagy The Foundry is referencia hardvernek használja a Mac-et, pedig sok területen (pl. videó szerkesztés) még konkurenciái is az apple-nek.
  • CairoJack
    #24
    Hát ha azt nézzük, hogy a MBA-t másoló Asus ultrabookok kb. pont annyiba is kerülnek (tényleg pár ezres a difkó), akkor nem drága az Apple. Az igaz, hogy van erősebb gép, 150k-ért, csak az nem olyan anyagokból van, nem olyan vékony, meg nem olyan trendi. De ha valamelyik gyártó közel 100%-ban le tud másolni egy Apple terméket, az el is kér érte annyit. Vagy többet...
  • Papichulo
    #23
    ráadásul 2x-es áron.

    Tevhit. A hasonlo felszereltsegu brand gepek hasonlo arban vannak, mint az Apple termekei.

    "As it turns out, there isn't much of a price difference between comparable Macs and PCs. If you built a PC to match what a baseline Mac offers -- with similar hardware, equivalent software, and all of the bells and whistles that come standard on a Mac -- you'd actually be looking at two similarly priced computers. One company -- Tom's Hardware -- wanted to see if there was really a price difference. It built a PC to match the specs of a base model Mac Pro and found the price difference to be less than $6" - http://computer.howstuffworks.com/macs/macs-more-expensive.htm
  • G_ArchAngel #22
    Szerintem jol latod. Teljesen ugyanaz a ketto, csak az egyik szurke muanyag, masik fekete.
  • Ender Wiggin #21
    Nem mindenki árul Intel alapú PC-ket, azzal, hogy ez különleges blablabla, ráadásul 2x-es áron. Ezt tipikus Alma-vircsaft.
  • narumon
    #20
    Respect! Mindenki járjon azzal és használjon azt ami neki megfelel. Ha valaki meg valamiért beszól azt ignorálni kell - ilyen egyszerű. Ez ilyen beszólós ország ugyanis. (A kommunizmusban nem lehetett beszólni így most mindenki kiéli magát :D)
  • G_ArchAngel #19
    Tevedsz, mar 1 eve a Galaxy-fanok a menok. USA-ban a diakok is azt kernek a szuleiktol, mert a kicsi Apple telefonok cikik.
    Szoval nalad jelenleg csak azok nagyobb sznobok, akik Ducatival jarnak.
  • Papichulo
    #18
    Ujabb adag fanboi :)


  • MuchACHO79
    #17
    Tök mindegy mid van, a "másik tábor" úgyis fikázni fog. Kimaradtam az apple termékekből. Nem vettem iphone-t. Fogtam már a kezemben, nyomkodtam is, de azt mondtam köszönöm nem, ennyiért nem. Vettem egy Note2-t. Egy ideig hallgattam, hogy mekkora "tévével" járkálok. A helyzet az, hogy "csak" egy hondával járok és csak egy szar samsungom van. Én viszont elégedett vagyok. Csak nem vagyok menő
  • M2 #16
    "jelenleg még a mobilos alkalmazások jórésze előbb jelenik meg iOS-re mint Androidra"

    Ez nem is csoda, mert sokkal egyszerűbb (és olcsóbb) a fejlesztés, míg a várható profit is nagyobb. Szvsz ezek nincsenek is veszélyben, mert a készülékek jól fogynak, a fragmentáció meg inkább csökkenőben.
  • G_ArchAngel #15
    Igen es S3-rol S4-re valtanak, de elotte van egy kviz, ahol meg kell talalni a 3 kulonbseget :D
  • shaba23 #14
    bazz...ha felvennék egy fekete garbót, lehet az apple beperelne, hogy tőlük loptam az ötletet...
  • M2 #13
    Ha én most tizenéves lennék, tuti én is valami Androidos cuccért rajonganék és elküldenék a búsba minden epülöst! De jó is lenne! :-)
  • M2 #12
    Akkor jó, ha pumpálva van egy részvény árfolyama, lehet rajta oda-vissza keresni. Az elemzők sem teljesen hülyék.
  • M2 #11
    Ott az iPhone 5C esete, amiből biztos vagyok benne, hogy az Apple számításai szerint többet kellett volna eladni, mint 5S-ből. De látták az emberek, hogy ez parasztlehúzás és tényleg csak az vette, akinek bejön a színes műanyag cucc.
  • M2 #10
    Inkább arról van itt szó, hogy nem tudod feldolgozni, hogy más embereknek más a véleménye, ezért generálsz magadnak csaló hipotéziseket.

    Nincs sok száz millió "fanboyok és fangörlök".
  • narumon
    #9
    A fanboyok és fangirlök telefon fronton már egy éve átmentek Samsungra - most az a fanboyság a király. Valami ilyesmi beszélgetést hallottam minap két srác között (olyan középiskolás féle).
    - Neked még mindig az a szár iphonod van?
    - igen
    - Hát az tiszta égő, az már csak a sznoboknak van. Amúgy is ez mindent tud!
    - Ó mi mindent?
    - Hát mindent öcsém, ráadásul jó nagy, sokkal jobban látják, hogy mi van nálam...

    Azt hiszem ez utóbbi mondat kimeríti minden sznobság fogalmát...
  • Zoliz
    #8
    Az IPhone termékcsalád azért sikeres mert drága, így presztizsértékű, mert csak a tehetősek vagy devizahitelesek vásárolhatják meg. Arról nem szól a fáma, hogy ezek a készülékek, már nincsenek monopolhelyzetben, hiszen 2 jobb smartphone-t vehetsz egy iPhone áráért. Akkor lenne rossz helyzetben az Apple, ha csökkentené az árait, mert az tovább értéktelenítené az amúgy is gagyi telefonjait. Igy az emberek be vannak csapva, mert azt gondolják ami drága annak nincsen párja, így megveszik és verik a mellüket az átlagos terméken.
  • mousee
    #7
    Na igen, és a piac pedig arról szól, hogy magad köré építs egy rajongói tábort, és ezzel tartsd el a saját kis brand-edet. Ugyanezt csinálja az adidas, az epül, a mercedes, etc. Aztán idővel a sok fanboy meg fangörl rájön hogy ez tényleg minőség, és onnantól már nem csak fan, hanem tudatos felhasználó. Nyilván aki fanságból használt epült, az most ugyanúgy fanságból tolja a samsungot, és pár év múlva fogja az éppen aktuális divatos cuccot.

    Amire én rá akartam mutatni az igazából az, hogy jönnek a spekulációk, cikkek arról hogy a pokolba lovagol az epül, meg beleáll a földbe, meg kidurran a lufi meg zuhan a tőzsdeértéke, meg izéhozé, aztán kijön egy új termék, kilométeres sorokban állnak a vevők hogy megvegyék, amit megvettek, azzal elégedettek, a tőzsde pedig "korrigál".

    Ez rég nem arról szól hogy te add el a specifikációban legerősebb szemetet, hanem arról, hogy a felhasználói élmény legyen "prémium". Lásd pl az elcsépelt autós példát: 1,6-os 120 pacis BMV vs 2 literes 230 pacis mondjuk legyen Honda. És mégis sokan a bömbit fogják választani, mert az béemvé, a másik meg csak egy...nem bmw.

    Sum up: Az egészben az nem tetszik, hogy megy a fikázás, annak ellenére, hogy a valóság a tök ellentétét mutatja a dolgoknak.
  • Szefmester
    #6
    Te szavaid kicsit másképp:
    Az epölt a fanboyok és fangörlök tartják el, mert ők azok akik egymást legázolva hajlandóak kifizetni a pénzt minimális újdonságokért is. Ők azok akik a konkurencia újdonságait feleslegesnek tartják, majd mikor azok megjelennek az epölben egyből reformnak és világmegváltónak.

    Ha ezek a fanboyok egyszer elkezdik megunni a rajongásuk tárgyát mert találnak valami új divatos cuccot és istenítik azt. A tudatos vásárlók meg nem a marketing maszlag alapján fognak dönteni. Az epölnek érdeke ezért hogy a vásárlóit hülyének tudja nézni, és hülyén is tartsa őket.
  • Cat #5
    "nem pedig úszni a divathullámmal, és hol ezt, hol azt fikázni?"

    Nem teljesen értem a problémát. Nyilván az Apple azt mondja, hogy ő a király, a többi konkurens meg azt hogy nem. Azt várod, hogy más szádba adja a véleményed? Üdvözöllek a felnőttek között, döntsd el te magad, hogy kinek hiszel.
  • god25
    #4
    Nem igaz, mert mindenki Orbán Viktort másolja. :P Ő a mindent tudó! Éljen PR propaganda.
  • Bagoly81
    #3
    sajna ez ilyen lett az utóbbi időben vannak hírek , ellen hírek nehogy véletlenül is állást tudjál foglalni egy szakmai vélemény mellett.
  • mousee
    #2
    Azért az kicsit ciki, hogy nemrég volt egy cikk, hogy már nem menő az epül, de azért repülőrajttal eladtak iszonyat mennyiségű ájfónt, és a felhasználók az almás termékekkel a legelégedettebbek. Sanda gyanúm szerint megint jön majd 1-2 cikk, amiben kijelenti az összes elemző, és nagyonokos ember, hogy az epülnek vége, majd köv hónapban jön az új iPad+iPad mini kombó, amiből első nap eladnak annyit, mint az összes többi random tabletből együttvéve.

    Mi lenne, ha tényleg érdekes cikkeket lehetne olvasni, nem pedig úszni a divathullámmal, és hol ezt, hol azt fikázni?
  • Bagoly81
    #1
    az apple előbb volt mint a tyúk vagy a tojás , de chuk norris után.