7903
-
Yusukee01 #5796 Attól az állomástól már messze vagyok nagyon. Amúgy semmilyen medic stationt nem láttam, még az első sok csillagkapusat sem. (csak azt az egy raktár bázisomét ahol keltem, 1000 km-re mindentől)
A hajóm neve, ami az állomás mellett van amúgy Main Ship, ha az elég
Utoljára szerkesztette: Yusukee01, 2017.07.18. 17:36:50 -
#5795 És a régi állomás kapuja? -
Yusukee01 #5794 Még nem raktam kaput, épp befejeztem a külsejét. Ha minden igaz Static Grid 4119 a neve. Van egy nagy állomás üresen és egy működő hajó. Ha nem ez a neve, koodrinátát tudok mondani, mert az megvan. (még 500km-re vagyok :))
Szerk: ja nem.. Static Grid a hajóm neve, amin most vagyok. Megkeresem a nevét, ha végre nem űldöz a kis drón.
Utoljára szerkesztette: Yusukee01, 2017.07.18. 17:30:46 -
#5793 Viszont csillagkapuval áram nélkül is vissza tudsz menni az állomásra. -
#5792 nem tudom fnt áll e még sz s lehetőség hoy ha valaki modokkal építkezik és a modkészitő modosít valamit a blokokon az hatással lesz e másnak a munkáján?Nem ez történt véletlen? -
#5791 Ha jött valami bug, akkor előfordulhat, hogy közel jönnek.
Single-ben volt olyanom, hogy közel jött egy Argentavis, majd a kirakott drónja pont betalált az állomásomon.
Bár elvileg csak player-ek közelében spawn-olnak, bár nekem is voltak már sérült blokkjaim és hajószemét is a környéken, bár maga a hajó eltűnt.
De majd utánanézek.
Mi az állomásod neve? -
Yusukee01 #5790 Hát ja, tegnap 4 órán át pakolgattam a blokkokat, hogy szépen nézzen ki az állomás. Remélem csak elment az áram. Bár van napelem, szóval... -
laci4321 #5789 Kész is vagyok :D
3 LCD-n 11 profilt tudok váltogatni 1-1 kantintással :) Gyakorlatilag kész vagyok a bázishajómmal, nem tudom mit lehetne még ráraknom :D
Kicsit tovább tartott a tervezése mint vártam, de most már ideje lesz megépítenem a szerveren is :)
Az NPC hajók nem nagyon jönnek 3-5 km-nél közelebbre, úgyhogy nem hiszem. Ez azért elég durva :/
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2017.07.18. 15:48:47 -
Yusukee01 #5788 Az lehetséges, hogy egy npc hajó szétlőtte a bázisomat, míg offline voltam? Eltűnt a medical stationom és meg is haltam. :(
Nem tudná esetleg megnézni valaki, mi történt ott? 1000km-re van és nincs jump driveom :(
Utoljára szerkesztette: Yusukee01, 2017.07.18. 15:48:36 -
#5787 És tényleg. Ha projectorral és NCF-fel építek, akkor azt nem számítja a blokkjaim közé. De, ha én rakom le a blokkot, amit beépít az NCF, akkor számolja.
És érdekes mód van jópár olyan blokkom is, ami már nem az enyém, de mégis látom a listában. Zsolexteer-től, laci4321-től is és jópár kallódó is, pedig én nem törtem össze egyik hajómat sem. Legalábbis nem emlékszem rá.
Ez az UPS indó nagyon hasznos volt. Ha 30 alá csökken, akkor gondjaim vannak. Amíg fölötte van, addig játszható. -
laci4321 #5786 Értek mindent, nagy vagy, köszönöm -
Yusukee01 #5785 Igen. De ha 2 LCD-re akarod ugyanazt, akkor elég, ha a tag ugyanaz. 1 profil akárhány LCD-t tud kezelni. Nyilván ha mindegyik neve [Yusukee_LCD Status1] akkor egyszerre fog mind változni. De ilyenkor elég 1 profil az összesre.
Amúgy a prefix-et át lehet írni, csak azért lett ez, hogy feltűnő legyen
Sőt az argumentet is át lehet nevezni, csak az a lényeg, hogy az argument amit megadsz megegyezzen switch case "----ezzel-----": (mert ami ez után és a break; előtt van az fog lefutni)
Utoljára szerkesztette: Yusukee01, 2017.07.15. 18:45:57 -
laci4321 #5784 Az zavart össze amúgy, hogy a public void után is Profile_2 volt, meg a ProfileName is ugyan ez, szóval azt hittem csak úgy működik a dolog, ha a kettő megegyezik.
Jó tudom utólag már rájöttem hogy nem, de nincs benne gyakorlatom :D Csak nagyon alap szinten értek hozzá. -
laci4321 #5783 A betűtípust valószínű tényleg nem lehet átállítani, a FloorPlan szkript is meg a 3D ship projection szkript sem állítja át monospace-re a betűtípust, azt nekünk kell megcsinálni mindig. Mindegy, annyi baj legyen :)
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2017.07.15. 18:28:50 -
laci4321 #5782 Hmm, már értem te hogy gondoltad!! :D
Tehát ha van 3 LCD-m, és mindegyikre 3 profilt akarok tenni, akkor:
Első LCD neve: LCD 1 [Yusukee_LCD Status1]
Második LCD neve: LCD 2 [Yusukee_LCD Status2]
Harmadik LCD neve: LCD 3 [Yusukee_LCD Status 3]
És akkor 9 ilyenem lesz:
public void Profile_1()
public void Profile_2()
public void Profile_3()
.
.
public void Profile_9()
És az első 3 ilyenben ez fog szereplni:
string profileName = "Status1"
És a 4. 5. 6.-ban ez fog szerepelni:
string profileName = "Status2"
Míg a 7. 8. 9.-ben ez fog:
string profileName = "Status3"
Így az első 3 profil az első LCD-t fogja változtatgatni, míg a 4., 5., 6. a második LCD-t, a 7., 8., 9. pedig a harmadik LCD-met.
Tökéletes :D
És persze nem felejtgetem el így is majd beírogatni az új argumenteket sem:
switch (args)
{
case "Profile_4":
Profile_4();
break;
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2017.07.15. 18:25:40 -
Yusukee01 #5781 Na kezdjük a könnyűekkel:
2.: A parancsokat ; - vel kell elválasztani és minden parancs után kell egy Echo. (ez csak Automated LCDs 2-nél megy pl.: Power;Echo;PowerSummary;Echo.....) Nem tudom az én oldalamon meg lehet e oldani, de még ránézek.
3.: Ahogy én néztem, nem lehet programom belül megváltoztatni a betűtípust. TIM sem változtatja meg, csak ügyes a szóközökkel. A játék mappájában tudod kicserélni a lcd-k fontját, bár azt nem tudom mennyire életképes.
1.: Ezt nem teljesen értem (vagyis igen, de mégsem :)). Lehet nem teljesen világosan írtam le a dolgokat.
public void Main(string args)
{
switch (args)
{
case "Profile_1": //<--------------------------------------- Argument-ben megadott érték
Profile_1(); //<---------------------------------------- Lefut a Profile_1()
break;
case "Profile_2":
Profile_2();
break;
default:
break;
}
}
public void Profile_1() //<---------------------------------------- Profile_1()
{
// Profil neve
string profileName = "Profile_1"; //<---------------------------------------- profile neve, bár
lényegében teljesen mindegy mi ez, csak azért kell, hogy lehessen hogy azonosítani a
blokkokat. Lehet akár "asdadsa" is, nem számít amíg ez van a blokk tagjában is.
// LCD nevében lévő teljes tag (itt pl: [Yusukee_LCD Profile_1] )
string tag = prefix + " " + profileName + postfix;
// új custom data
string customData = "";
// betűméret 0 - 1-ig a végén F fontos!
float fontSize = 0.7F;
// betű színe (Red,Green,Blue) mind a 3 érték 0-255
Color fontColor = new Color(0,0,255);
// háttér színe
Color backgroundColor = new Color(255,255,255);
//=======================================================================
}
Lehet több profilnak is ugyanaz a profileName értéke.
PL.: LCD 1 [Yusukee_LCD Status]
LCD 2 [Yusukee_LCD Status]
Profile_1 -ben a profileName = "Status"
Profile_2 -ben is a profileName = "Status"
ha meghívod a Profile_1 argumentel a scriptet akkor lefut a 2 LCD-re a Profile_1
ha meghívod a Profile_2 argumentel a scriptet akkor lefut a 2 LCD-re a Profile_2
Valamilyen egyedi prefix pedig szerintem mindenképpen kell, mert amúgy lassú lenne a script sok LCD esetén.
Utoljára szerkesztette: Yusukee01, 2017.07.15. 18:12:25 -
laci4321 #5780 Az első hiba első megoldása gondolom csak annyi lenne, hogy törlök egy kicsi részt ebből a sorból:
átírás erre:
string tag = prefix + postfix;
A második megoldási javaslat meg úgy sejtem annyi lenne, hogy:
sor helyett csak odaírnám, hogy:
string tag = [Yusukee_LCD]
És akkor az adott profil minden LCD-t átírna miben a [Yusukee_LCD] tag szerepel.
Ezután: 3 LCD-m lenne, bennük 3 tag: [Yusukee_LCD_1], [Yusukee_LCD_2], [Yusukee_LCD_3]
És akkor a profilokban egyesével adnám meg, hogy az adott profil melyik LCD-t írja át éppen. Beírnám azt az argumentet, hogy Profile_1, és az átírná azt az LCD-t, amiben a [Yusukee_LCD_3] tag szerepel. (már ha azt állítom be a profilban)
De ez csak egy logikusnak tűnő gondolkodás, nem értek hozzá hogy biztos lehessek benne.
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2017.07.15. 18:06:00 -
laci4321 #5779 Óriási vagy!! :D Be tudtam üzemelni, sikerült váltani a 2 profil között, még egy harmadikat is be tudtam illeszteni.
Viszont nem tökéletes még :)
1.: ahhoz hogy egy LCD-t átváltsak egyik profilról a másikra, az LCD nevében is szerepelnie kell a profil nevének. Tehát mindig amikor váltani akarok, az LCD nevét is át kell írnom. Éppen megoldható a névátírás egy másik szkripttel (Easy Automation v2.0 például), de ez csak egy felesleges plusz lépés.
Első megoldási javaslat: a profil nevét ne kelljen az LCD tag-ba is beírni.
Eredmény: minden LCD-nek külön programozható blokk kell majd, hiszen a szkript az elején levő prefix+postfix alapján csak 1 LCD-t tud majd azonosítani, tehát nekem pl. 3 LCD-nél 3 db, de a dolog működni fog.
Második megoldási javaslat: A profilokban legyen benne a teljes LCD tag, a szkript elején ne legyen semmi ilyesmi. És úgy, hogy a profil neve se kelljen szerepeljen az LCD-ben.
Eredmény: Minden profil azt az LCD-t fogja átírni, amit épp kell, amit én megadok neki, s így minden egyes LCD váltásához mindösszesen 1 db programozható blokk elegendő lesz.
2.: Hogy lehet azt megoldani, hogy több soros Custom Data legyen beillesztve? :D Csak 1 sorosat sikerült :/ Ha entert nyomok, és új sorba írom, akkor hibát jelez a szkriptben.
3.: Kimaradt egy opció, a betűtípus váltása. Már ha lehetséges. Azért kellene, hogy tudjak monospace betűtípusra váltani, ha pl. egy olyan szkript képét akarom tükrözni, ami azt használja (FloorPlan, 3D ship projection szkripteket pl.)
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2017.07.15. 17:35:43 -
Yusukee01 #5778 Próbáld ki, hogy erre gondoltál-e. https://pastebin.com/p1ZvnbUA (nem tudok linket csinálni, nem rég regisztáltam) -
Yusukee01 #5777 Megvan. Egy holdon vagyok. Az a kis ellenséges hajó, azt hiszem assaulter a neve ide jött keménykedni, de lezuhant és bebugolódott a felszínbe. Rázkódott össze-vissza. Szétszedtem, most jónak tűnik. -
Yusukee01 #5776 Ha a másik medicalnál éledek, jó messze akkor nekem is jó. -
laci4321 #5775 Nem lehet hogy akkor valami hálózati probléma van? 3-as UPS-nél mintha alig menne át a jel.
Most felléptem gyorsan a szeróra, nálam 60 körüli az UPS, szóval a szerverrel nincs gond. -
Yusukee01 #5774 Na szóval most ilyen:
FPS: 60
UPS: 3(!)
Sim speed: 0.13
server sim: 1
Találkozott valaki ilyennel? -
Yusukee01 #5773 Valami baj lett nálam, amint belépek 1 fps-em van :S. Valami nagyon szétrobbanhatott, vagy nem tudom. Single-ban megy rendesen.
szerk: pedig minden egyben van. Érdekes. Sim speed is 0.1-0.2
Utoljára szerkesztette: Yusukee01, 2017.07.15. 15:05:38 -
laci4321 #5772 Uhh, félreolvastam, azt hogy "valami a hajódnál nem stimmel akkor" :D
(Mintha Yusukee-nak írtad volna.) -
#5771 De az én hajóm nem az aszteroidába épült ;) -
laci4321 #5770 Igen igen, már tudjuk hogy az aszteroida engedi ki a levegőt ;) -
#5769 A mod-olt hangárajtók légzáróak. Valami a hajómnál nem stimmel akkor.
Az erőteres hangár ajtót nem értem. Átállítottam kalózra és mégis át tudtam rajta menni. Igaz kreatívban, de akkor is. A fizikain biztos, hogy nem megy át senki, míg le nem építi vagy ki nem lövi.
De a légzárás itt is működik. -
laci4321 #5768 Remek, köszönöm :) -
Yusukee01 #5767 Next nem tudom fog e menni, de megnézem. -
laci4321 #5766 Ja és a profil nevei lennének az argumentek, amikkel csak futtathatnám a szkriptet :)
Vagy egy egyszerű "next" argumenttel mindig a következőt futtatnám.
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2017.07.15. 12:30:05 -
laci4321 #5765 Valahogy úgy képzeltem el, hogy a profilok számát egyszerű másolás beillesztéssel tudnám növelni.
És valahogy úgy nézne ki a dolog a szkriptben, hogy:
profil neve: XYZ
LCD kijelző azonosítója a nevében: "ABC123" (és akkor lenne itt valami tag ami alapján azonosítja egyértelműen az lcd-t a neve alapján, mint mondjuk a TIM szkriptnél is, vagy az Automatic LCDs 2-nél is.)
Custom Data: ....
Betűméret: ...
Betűtípus: ...
(betűszín: ... )
(háttérszín: ...)
És akkor kitölteném a megfelelő profilokat majd én magam, úgy ahogy azt kell, azon már nem múlik a dolog, annak utánanézek hogyan kell a színeket beállítani, meg ilyenek. A profilok számát meg majd másolással és átírással bővíteném.
De ha ez nem járható út, akkor mondjuk 3 LCD-re 10 profil kellene :) -
Yusukee01 #5764 2000 km-re az medical centertől volt az ütközés és utána meghaltam egy bug miatt így nem tudom hol vannak a roncsok.
Biztos nem számolja, mert van egy 5000 blokkos hajóm, de az Info panelon azt írja, hogy 773/100000 blokkom van.
Utoljára szerkesztette: Yusukee01, 2017.07.15. 12:15:27 -
#5763 Jó ötlet. Úgysincs másra most nagyon lehetőségem.
Kerestem én ezt a mod-ot, de nem találtam. Valamiért nem iratkoztatott fel a steam rá. Pedig a Husi szerverén is volt.
Legközelebbi újraindításkor beteszem. -
Yusukee01 #5762 Még nagyon nem ástam bele magam a programozásba, de nem tűnik bonyolultnak. Kezdésnek annyit kellene tudnom, hogy hány lcd-nek akarod változtatni a custom datáját és hogy hány LCD profilt szeretnél. -
#5761 Nekem mintha számolná, de majd utánanézek.
Ha nincs áram alatt, akkor elvileg ki kellene törlődnie, de sajnos ez sem működik megfelelően.
Viszont egy Area Beacon és NCF-fel felszerelt hajóval a közeli darabokat össze tudtad volna szedni. -
laci4321 #5760 Amúgy most így utólag is belegondolva még nem is lehetne az sem fontos, hogy ilyen LCD profilok legyenek.
Szimplán csak ha lefuttatom a szkriptet, akkor írja át egy megadott LCD Custom Data-ját, betűméretét és betűtípusát. (Esetleg betűszínt, háttérszínt).
És akkor csak futtatom mindig a megfelelő programozható blokkot és kész. Elhelyezek a hajó gyomrában pl. 10 programozható blokkot, amivel 10 LCD képet tudok kitenni a hídon levő 3 kijelzőre.
Ez a profilozás csak arra lenne jó, hogy 1 db programozható blokk kelljen csak.
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2017.07.15. 12:03:47 -
laci4321 #5759 Na igen... Már régóta kampányolnak azért hogy az aszteroida is légzáró legyen.. :D
Yasukee jól emlékszem hogy te tudsz programozni igaz?
Kellene nekem egy olyan szkript, amivel az LCD-k Custom Data szövegét tudom átírni. (Így egy kijelzőn váltogathatnám az Automatic LCD-s által kiírt képet.) Eddig nem lenne bonyolult szerintem :)
És akkor beírogathatnám a szkriptbe megfelelő helyre hogy épp mit írogasson be az adott LCD Custom Data-jába. Egy-egy ilyen Custom Data lehetne egy "LCD profil". És az egyes ilyen profilok között egy argumenttel ugrálhatnék. (Option 1, Option 2, vagy csak next, next, next.. tudom is én :D )
Fontos lenne hogy ne csak 1 soros szövegeket lehessen beírni a Custom Data-ba, bár ha nincs más mód akkor jó lesz az is. (legfeljebb akkor tükrözgetek más LCD-ket, mert arra is képes az Automatic LCDs 2)
Esetleg ha még tovább akarnám bonyolítani, akkor azt is meg lehetne adni minden egyes "LCD profilnál", hogy a Custom Data mellett átírja a betűméretet is, vagy a betűtípust, de ez már nem annyira fontos, csak jól jövő kiegészítés lenne :)
Remélem jól érthetően írtam le, már csak ez hiányzik egy amolyan fedélzeti számítógép szerűséghez.
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2017.07.15. 11:52:38 -
Yusukee01 #5758 Ááá megvan... Aszteroida átengedi az oxigént... Hát akkor nem lesz oxigén a bázisomon :( -
Yusukee01 #5757 Már az is elég lenne, hogy ha be lehetne kapcsolni, hogy a vent akkor is nyomja az oxigént, ha szivárgás van. Effectből lehetne látni, hogy hol a szivárgás. Mint az ajtónál.