A Seagate szerint van helyük a táblákban merevlemezeknek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem. Itt az a kérdés, te mi a szarról beszélsz?!
Ingyen fejtágítás, csak neked:
- Sata (I) -> 150 MB/s elméleti maximum. Ez a gyakorlatban jó ha 120-130 MB/s szokott lenni.
- Sata II -> 300 MB/s elméleti maximum. Ez a gyakorlatban pl. Intel nem gagyi vezérlõvel, minõségi SSD-vel 280 MB/s volt a legtöbb amit láttam.
- Sata III -> Ez az amit te nem értesz, hogy minek van? Hát azért mert tele van a piac 500-550 MB/s-os adatátviteli sebességre képes SSD meghajtókkal!
A Sata III elméleti maximuma 600 MB/s. Jelenleg a minõségi SSD-k 550 MB/s-ot tudnak.
Nem, hogy a SATA III kevés manapság, hiszen a határait feszegetik, de már 1-2 éve létezik -és most kapaszkodj meg- 1900 (ezerkilencszáz) MB/s adatátviteli sebességre képes SSD (szekvenciális írás!). Igen, ez nyilván nem a SATA 3-on lóg, hanem PCI-E kártya.
Remélem többet nem kérdõjelezed meg a SATA III értelmét.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
往前看同志
往前看同志
往前看同志
nincs, nem is lesz...
És azt sem hogy milyen zajszinttel dolgozik a ketyere...
Szerintem van létjogosultsága ennek a merevlemeznek, de tabletbe építeni nem hiszem hogy okos döntés lenne, külsõ eszköznek-táblához vagy mobilhoz viszont nagyon is hasznos lenne.
Persze megértem, hogy egy HDD gyár ezt mondja, és elismerésre méltó a kis HDD, de akkor sem való tabletbe, SÕT, én megkockáztatom, hogy ma már egy korrektebb laptopba se. Jelen pillanatban nem tudok elképzelni olyan hordozható eszközt, amiben el tudnám már fogadni a HDD-t. Mióta SSD-van a notiman, ég és föld. Gyorsabb, kevésbé melegszik, nem rezonál, nem kerreg, és nem áll le/pörög föl a lemez, stb... összehasonlíthatatlanul jobb az SSD, viszont kicsi. De erre meg van 128 gigás memória kártya, és ha még az is kevés, akkor külsõ HDD.
Szóval én már notebook esetén sem térnék vissza semmi pénzért a HDD-hez (sõt, asztali gépemben is SSD-van, meg egy 2 terás 5400-es HDD adattárolásra).
Ami meg a tableteket illeti, el nem tudom képzelni, hogy mozgó alkatrész legyen a tabletban. Nálam ezért bukott meg a Surface Pro is. A szememben egy ventilátor a tabletben legalább ugyan ekkora "bûn" ha nem nagyobb. Nem, nem, én nem viselném el a mozgó, vibráló, kerregõ HDD-t egy tabletben, legyen az akár mennyire diszkrét.
Úgyhogy köszi, de én sem kérnék ilyet <#schmoll2>#schmoll2>
A sör olyan cigi nélkül mint a cigi sör nélkül.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
Mivel a tábla pécék is egyre több tárhelyet igényelnek lehet választani: vagy elfelejtjük a 4K tartalmakat a filmek terén (40-50Gb/film) vagy betesszük ezt a lemezt a gépbe. Ennek 500Gb a kapacítása. Ha jól tudom akkor jelenleg nincs 500Gb-os flashalapú tároló elérhetõ áron.
Nagy 5let ez a pici vinyó. 500Gb-os háttértár egy táblába jelenleg bõven elég.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ?
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams