American Truck Simulator
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
RJoco írta (#1627):
A hírek szerint 13-án adták ki.
14-én meg Illinois-t.
Mondjuk pár napja volt kisebb frissítés hozzá.
És nem is akármilyen Volvo-t kaptunk, van elektromos változat.
Ezt amúgy is hiányolom az ETS2-ből.
Felettébb érdekes. A hír szerint van VNR Electric. De nekem nem elérhető.
Mondjuk azt észrevettem ETS2-ben, hogy kivesznek kamionokat. Vagy lehet, hogy nem mindenhol elérhető mind?
Ott most FH5 és FH6 van. A játék meg kedvencemként az FH4-et jegyzi, illetve van/volt FH3 a flottában is. De újonan nem látom egyiket sem. Az FH4-et biztos újonan vettem, mert magamnak nem veszek használtat.
Szóval az ATS-ben jelenleg csak VNL-es változatot érek el, évszám nélkülit és 2018-ast.
Nekem is csak az van.
2018 a régebbi modell az évszám nélküli az ultra modern.
14-én meg Illinois-t.
Mondjuk pár napja volt kisebb frissítés hozzá.
És nem is akármilyen Volvo-t kaptunk, van elektromos változat.
Ezt amúgy is hiányolom az ETS2-ből.
Felettébb érdekes. A hír szerint van VNR Electric. De nekem nem elérhető.
Mondjuk azt észrevettem ETS2-ben, hogy kivesznek kamionokat. Vagy lehet, hogy nem mindenhol elérhető mind?
Ott most FH5 és FH6 van. A játék meg kedvencemként az FH4-et jegyzi, illetve van/volt FH3 a flottában is. De újonan nem látom egyiket sem. Az FH4-et biztos újonan vettem, mert magamnak nem veszek használtat.
Szóval az ATS-ben jelenleg csak VNL-es változatot érek el, évszám nélkülit és 2018-ast.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
RJoco írta (#1625):
Akkor nem siették el azt a hírlevelet. Vagy lehet, hogy ATS-be később került bele. Egy jó pár napja biztos nyúzom már az új Volvo-t. Szerintem az 1.59-el jött. Annak meg úgy 10 napja.
Pontosabban 1 hete van meg. A képernyőmentések alapján.
Szerintem ATS-be később.Legalább is nekem csak most jött az ATS-es hír hogy a Volvo-k elérhetők.
ETS2-vel ritkán játszom.Arról valami buszos jött.
Pontosabban 1 hete van meg. A képernyőmentések alapján.
RJoco írta (#1623):
Pont nemrég cseréltem ETS2-ben erre.
Azt észrevettem, hogy folyamat újítgatnak. Vagy valami DLC-t szereztem be, a fene tudja.
Korábban a Scania kapott új belsőt egy hatalmas navi kijelzővel.
Bár itt még mindig zavar, hogy, ha már navi, akkor mikért nem tudja kiírni az hátralévő időt és km-et?
És, ha már LKW navi, akkor miért nem lehet "beadagolni" neki a fuvart? Vagyis inkább automatikusan bekerülhetne a fuvar is. De ez csak a HUD-on van jelen.
Tegnapelőtt a hírlevélben jött hogy itt vannak az új volvo-k te vadparaszt.😎
Úgyis a Volvo a kedvencem.Eddig egy 2014-es volt asszem.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2026. 05. 16. 11:49
Azt észrevettem, hogy folyamat újítgatnak. Vagy valami DLC-t szereztem be, a fene tudja.
Korábban a Scania kapott új belsőt egy hatalmas navi kijelzővel.
Bár itt még mindig zavar, hogy, ha már navi, akkor mikért nem tudja kiírni az hátralévő időt és km-et?
És, ha már LKW navi, akkor miért nem lehet "beadagolni" neki a fuvart? Vagyis inkább automatikusan bekerülhetne a fuvar is. De ez csak a HUD-on van jelen.

Nagyon modernek.
"Nulla tenaci invia est via"
Ha megjön a Dodge dlc akkor majd.
Jó mondjuk szoktam figyelni hogy merre megyek,de most épp kajáltam és nem figyeltem.
Elbambultam és rossz felé fordultam le és egy feltérképezetlen útra tévedtem.
Sacramento mellett,kiírta hogy gratutálok felfedeztél egy új kerülő utat. 😄
Térképen rajta sem volt.
Még raid közben is nézem valamelyik sorozatot,vagy Star Trek-et vagy egyebet.
Fene tudja milyen gátat néztem meg,megálltam a parkolóban ahol a videót lehet megnézni,leállítottam kamiont és elindítottam a videót,majd a videó végén kiírta a játék hogy a kamionom sérült 1%-ot.
Na de most komolyan mi a lepra okozott benne kárt?
Megtámadta egy hód vagy mi a fene?
Az áru sértetlen volt,csak a kamion sérült.
Vagy már a kamion akkor is sérül random ha áll mert kopik?
Én nem használok szépítő modot,nem is ismerek,de nézz szét a steam műhelyben.
A régi profilomnak lőttek,steamen nincs újat kellett kezdeni.
Pedig megvannak a régi achik.
Azért kicsit elavultabb az ATS,bár úgy látom a régi pályákat felújítják nemsokára.
Köv akciónál beújítok pár spéci fuvart is.
Nekem csak 19 DLC-m van ETS 2-höz, ATS-hez pedig 34. Persze ezek nem mind országok, városok, van festés, special transport stb..
Utoljára szerkesztette: regelek5, 2026.02.22. 19:31:30
De most totál átvariáltak mindent,a teljes kezelőfelület totálisan más lett.
Lár hogy ATS-ben olyan kevés kamion van,emlékeim szerint ETS-ben több volt.
ATS-hez van 33 DLC-m. 😄
ETS2-höz 12,csak going east van meg.
Azt hiszem akkor hagytam abba amikor a térkép mod amit használtam nem volt jó többé,azt szerettem még afrikába is lehetett menni. Szerintem jobb volt mint például a Going East dlc.
Plusz jött az ATS és azt toltam azóta.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2026.02.22. 19:25:10
Én még a színes ikonok eltüntetése előtt kezdtem neki komolyabban, azóta lépten-nyomon tolom valamelyiket.
És azóta semmi olyan nem jött, ami miatt újra kellett volna kezdenem.
Közben rájöttem arra is, hogy mi történt a kamion kormányzással. Az irányítás részen, hiába nincs kontroller vagy épp kormány, az alatta lévő érzékenységi beállítás viszont él és vonatkozik a billentyűzetre is. Mivel a kontroller miatt vissza kellett vennem, ezért tűnt olyan rossznak később billentyűzettel. Nem lett visszaállítva.
ETS2 és ATS ugyanaz, csak a táj más és a kamionok. Tartalom ugyanúgy van bőven. Mostanában inkább ETS2-vel tolom. Világítási gondjaim szerencsére nincsenek benne. Sőt, az oktatás után jöttem rá, hogy az éppen vezetett kamionom kapott egy új, modernizált beltérfejlesztést. Amikor vettem, akkor még nem létezett. Nagyon megörültem neki, most van egy nagy navim 😊
Az oktatás viszont elég tré lett. Elmondja a feladatot, mindent mutat kívülről, de amúgy már az elején tolja, hogy belülről kellene csinálni. Szóval jól nem tanít meg a dolgokra, hogy pontosan mit is kellene abban a tükörben figyelni, hol érem el a pontot, stb, stb, stb.
Már várom, hogy jöjjenek a személyautók, hogy járhassak városról városra felfedezni.
Kis kamiot lehet még csak venni kis szinten és az biztos hogy semmi világítása nincs a fényszóróknak.
Legfeljebb kint a nagy büdös semmiben töksötétben látszik valami.
Viszont azt hallottam hogy az ETS2-be jönnek a buszok,lehet majd buszt vezetni busz társaságot alapítani satubbi,egyesek szerint az ATS-be is jönnek majd.
ETS2-vel vagy tíz éve nem játszottam már.
Egy két DLC ahhoz is van,bár szerintem nem érnek annyit mint az ATS dlc-k,amihez már elég sok van.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2026.02.22. 15:44:36
Szerencsére ritkák az ilyenek, de szerintem most nem véletlen, hogy mind a kettőben kapásból találkoztam 1-1 buggal.
Pedig már máskor is játszottam frissítés után és nem volt gond. Nagyobb frissítés után sem, mikor elvették a színes ikonjainkat.
Vagy amikor megváltoztatták a melósok panelját.
De az is lehet, hogy így akarják a párjukhoz tolni a játékosokat. Csak akinek a játék a párja.... 😊))
Be töltöttem két percel korábbi mentést és a kamionom ugyanott volt csak pót nélkül.
Még kétszer próbáltam mentést betölteni de azért sem így felhúztam magam. Xd
Szerintem túl sokat nem változott.
Kicsit más kiosztást kapott az F sor.
Lett egy km-óra bal lent és a jobb oldali infópanel lett leegyszerűsítve.
Az tetszik, hogy most az útközbeni infókat, mint a kereskedőt, vagy közvetítőt találtam, középen írja ki, így a térkép mindig látható.
Meg még pár dolgot ide tesz ki, ami jó, hogy eltűnt az infópanelről.
Sajnos a munkásaim infóját még mindig az infótáblára teszi futószalagként, csak most nem lent kékkel, hanem a tetején narancssal.
Ez azóta zavar, hogy vannak melósaim. Gyakran, mint most is, csak a szöveg végét csípem el, így fogalmam nincs, hogy mennyit keresett nekem.
A visszalévő út, idő és a fennmaradó teljesítési idő meg alulra került.
A 32:9 képarányt nem sikerült megcsinálniuk, az óra és az infó is a szélekre került. Ezért is maradok le rendszeresen a melósokról.
Pedig az óra is nagyon hasznos, alatta ott a tank, a világítás, fékezésnél is megjelenik egy-két ikon.
Jó lenne, ha ezt behúznák már 16:9 vagy 21:9 képarány szerinti szélekre.
Az F1 és Pause gomb ugyan az lett. Jól áttekinthető a fuvar, sérülés sebességkorlátozás és ráadásul a vezetéstől sem vonja el a figyelmet, mert közben megáll a játék.
Azt nem tudom, hogy én állítottam el valami, az amcsi vontatóktól szoktam el vagy belenyúltak oda is, ahova nem kellett volna, de billentyűzettel rettenetesen fordul a kamion. Eddig azért jobban tekerte azt a kormányt. Szerintem.
ETS2-ben nincs vele gondom. Ott most is jó, de nem is szórakoztam vele kontrollerrel, mint ATS-ben korábban.
Bugok vannak. Csúnyák. Volt egy nagyon durva WTH pillanatom. Nem kerültem el az elterelést, kíváncsi voltam mi történt. Mikor közeledtem a balesethez, ami elzárta mind a 3 sávot, egyszer csak megjelent mögöttem a forgalom. Én lassítottam, hogy szépen kikerüljem őket a füvön, az elsuhanó kamion, meg kocsi egyszerűen átment a baleset helyszínén a tűzoltókon, meg baleseteseken, mintha ott sem lennének.
Aztán mikor kikerültem, akkor a tükörben meg azt látom, hogy az egyik autó a levegőberöpül, ahogy beléjük megy.
ETS2-ben épp egy kamion mellett akartam elhaladni mikor a sajátom bicsaklott egyet és hirtelen lelassult. Semmi nem volt ott.
Szerencsére semmi nem sérült.
Erről jut eszembe. Az miért van, hogy a kamion (ATS-ben) önkényesen bekapcsolja a vészvillogót? Most pl. a lámpánál a kanyart vágtam kicsit le, még utol sem értem a lámpánál álló autót, csak haladtam srégen, hogy majd jól elférek a kocsi és oszlop között, erre bekapcsolta. Nem az első eset volt és tuti nem értem hozzá semmihez. Még csak ki sem centiztem, mert azt nem lehet a grafikai hiba miatt.
Inkább kezdtem egy új profilt,hátha van oktató mód. 😄
Ha jól emlékszem (ma már nem tudom megnézni) van olyan beállítás, ami fülkemozgást vagy épp fejmozgást szimulál a kamion mozgása alapján. Esetleg azt kellene megnézni, kikapcsolni. Én alapból az ilyen rángásokat, elmosódásokat kikapcsolom, mert utálom és rosszul is leszek tőlük.
A másik, hogy esetleg nem az egered mozgatod véletlenül? Az el tudja vinni a kamerát szép lassan.
A harmadik, hogy van egy beállítás, ami választható időn belül visszaállítja a kamerát. Asszem lehet azonnali és másodpercenként állítható. Amíg mozog a kamera, addig nem állítja vissza. Ha megállt a kameramozgás, akkor a beállított idő után visszaáll.
Amikor egérrel nézelődöm, hasznos, hogy magától pont középre ugrik, mert amúgy nem találom el pont a megfelelő szöget.
De, ha billentyűre van állítva a jobbra-balra nézés, akkor sem rossz, hogy magától visszaugrik. Egyedül külső nézetes tolatásnál utálom, pl. mikor egy félpót alá akarnék beállni és néznék hátra a megfelelő szögben, de visszaugrik. Mondjuk gyakran tolatok tükörből, de van, amikor nem vagyok elég fitt hozzá.
Szóval van pár lehetőség.
Az enyém is steames,mind a kettő.
Utoljára szerkesztette: sanyi622, 2026.02.01. 20:58:57
Nem lehet hogy a játék nem eredeti?
Most jutott eszembe hogy volt régen valami hogy a virágbolti verziót így tették játszhatatlanná.
De most nem tudok utánanézni,mert épp fénykardal szaporítom a rosszarcokat flashpointon.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2026.02.01. 20:43:35
De, hogy a fülke előrebukjon? Olyan nem volt.
Eleve az amcsi kamionoknak nem is bukik a fülkéje, mert felnyitható motorháztetejük van.
De az ETS-ben sem bukott soha a fülke. Szerintem ilyet nem tud a játék. És ott is volt már minden, borultam is, sőt olyat ugrattam a levegőbe egy bug miatt, hogy csak néztem. De a fülke a helyén maradt.
Nem lenne rossz levideózni és feltenni yt-re, hogy megnézhessük mire is gondolsz pontosan.