18
  • asgh
    #18
    Az általad leírtak csak akkor követelhetők egy alkalmazottól, ha világosan értésére adtad, hogy mit akarsz.
    Az esetek 99%-ban a nagyvállalatoknál nem az önálló munkavégzéssel van a probléma, hanem pont az ellenkezőjével: nem adnak kellő önállóságot az alkalmazottnak, sem rendes feladat leírást, ellenben minden felelősséget megpróbálnak rá tolni.
    "Legyen meg, leszarom hogy hogyan, de aztán olyan legyen, amilyet szeretnék, de nem mondom meg milyen az, csak ha már kész döntöm el, hogy arra gondoltam-e" ez a jellemző vezetői hozzáállás egy átlagos nagyvállalatnál.
    Ráadásul ez nem emberi jellem kérdése, hanem strukturális probléma, vagy a kiforrott vállalati kultúra hiánya. Egy rosszul szervezett cégnél tök mindegy, hogy kit raksz egy adott pozícióba, az kb. ugyanúgy fog viselkedni, ha nincs rendes kommunikáció, nincsenek tisztázva a prioritások és a kompetenciák.
  • Ferrer
    #17
    Végül is ez igaz..
  • Macropus Rufus
    #16
    ime egy laikus hozzászólása. Eleve update-ből is többfajta van.
    Amit te látsz az egy dolog. Ebből lehet évente van 1-2.
    És van az amit te nem látsz, de ennek köszönhetően lesz pl. biztonságosabb az FB.
    És ezek nem évente jönnek ki, lehet hetente, de akár naponta is, ha olyan a helyzet. "Mert ha helyzet van akkor mindíg lépni kell, ha olyan a helyzet" - Big Chris (Ravasz, az agy....)
  • Ferrer
    #15
    Elmegyek a fészbúkhoz checkboxot implementálni! :))
  • Zoliz
    #14
    "továbbra is hiányzik a világos szervezeti ábra, a megbízhatóság és a feladatok felosztása"

    Talan mert csak most osztjak el a rengeteg penzt ami az emberi maflasagotokbol befolyt zukinak. Helyezkednek a birkakbol hirtelen meggazdagodott dolgozok.
  • torreadorz
    #13
    Azért programozó létedre tudnod kellene hogy sok esetben ahhoz hogy az ügyfél számára megjelenjen egy checkbox, hónapok fejlesztési munkája kell mert pl. teljesen át kell mögötte szervezni a kódot hogy tudja az adott új funkciót.
  • Ferrer
    #12
    Na mondjad, mit kell rajtuk karban tartogatni minden nap? :D Ha jól van beállítva minden, akkor a rendszer megfelelően skálázza magát a nagyobb kiszolgáláshoz. Egyébként pedig csak hibánál van szükség beavatkozáshoz, de mivel már nem a relék korában élünk...
  • Ferrer
    #11
    Én is programozó vagyok. És tényleg nincsenek nagyobb változtatások mint egy 50-60 fős open source projekt esetén. Azért nem egy Apache szinű alkalmazásról van szó itt, ez csak egy tetves portál.
  • torreadorz
    #10
    Meg a másik ilyen hogy a programozók egész nap csak a lábukat logatják jó fizetésért :)
    De amikor visszakérdezek hogy akkor miért nem mentél programozónak akkor csak mentegetőzés van hogy az nekem túl bonyolult meg nem értek hozzá...
  • Linkout
    #9
    Magától működik az egész? :D Azigen öregem, megalapoztad a napomat ezzel...

    szerinted egy milliárd user amiből párszázmillió napi szinten belogol, posztol, feltölt, likeol etc... milyen szervereken keresztül teszi ezt? tudom megy magától, csak éppen azt a néhány ezer szervert kell karbantartani, meg adatbázisokat, tárhelyet, teljesítményelosztást... Nem szeretnék ott üzemeltetési vezető lenni :)
  • VRSDM
    #8
    ezzel a véleménnyel csak a nem hozzáértésed fejezed ki.
    nincs ezzel baj, nem lehet mindenki programozó/fejlesztő.
    :)

    életem első meghatározó informatikus alakja az assembly tanárom volt.
    "a kód olyan mint egy festmény, sosincs kész, mindig van hely egy ecsetvonásra"

  • Ferrer
    #7
    Én azért sokszor elgondolkozok, hogy tulajdonképp mi munka van ott a fészbúknál. Fél évente van valami update (legutóbb: b*zeráns emotikonok integrációja), valakinek fogadnia kell a reklámokat, esetleg törölni pár dolgot, de egyébként meg magától működik az egész.
  • TVelvet
    #6
    Mint itthon, csak a fizetés más. :) Azért meg ...
  • pasi29uk
    #5
    Lusták.
    Ha kiadok egy munkát akkor az ember akit megbízok vele tudom, hogy képes e megoldani a feladatot vagy sem. Elképzelhető, hogy döntéseket kell hoznia a feladat során. Valószínűleg jó döntést fog hozni azért nem mást bíztam meg a feladattal.

    Ha rossz döntést hoz azt is elfogadom és tudom, hogy én vagyok a hibás...
    Ha az én szutyok bajom oldják meg hárman és nem halad ez miatt egy másik munka azért pedig én vagyok a felelős. Ergó rajtam csattan az ostor. A öntési folyamatok véleményezése pedig nem a "melós" dolga. Arra vannak az elemzők és a managerek.

    Aki meg ridegen vagy arrogánsan beszél a másikkal az nem csapatjátékos szóval húzzon a picsába. Ennyi nem több.
  • Bren X
    #4
    Igen. :-)
  • Loverman
    #3
    amit írni akarsz az az "oldd meg"
  • who am I 7
    #2
    hiányzik belőlük egy kis boogie
  • Bren X
    #1
    Mennyi a fizetésük? A fizetésük hogyan viszonyul más cégek fizetéseihez?
    Ezek a problémák gyakorlatilag minden cégnél megtalálhatóak.
    Mások álmait váltják valóra...ez most komoly? Nem erre szerződtek?
    Nem kapnak segítséget. Szinte sehol nem kapnak segítséget a dolgozók. A kérdéseikre az univerzális "Old meg!" a szabvány válasz.