8
 • KopaszIsten
  #8
  Van egy tippem, hogy te egyszerűbb vagy nálam, de ezt most hagyjuk. ;) Én nem basztatásnak írtam amit írtam. Nem is annyira neked írtam, csak a te írásod hozta fel bennem ezeket a gondolatokat.
  Még hogy nincs véleményem. Láthattad, hogy van, hisz leírtam. Aztán abba is belekötsz, hogy hasonló témájú cikknél írok hasonló gondolatokat. Nem kellene neked düh-terápiára járnod? :D
  És végül, tudom hogy nem fényképezésről írtál, én viszont egyaránt írtam a fényképezésre és kamerázásra.
  Jó napot!

  Elterelted a szót a lényegről. A lényeg, hogy sokan (nyilván nem te:)) csak azt értik, hogy "MP" (na jó, néhányan még azt sem), és nem értik, hogy ha nincs mögötte normális technika, akkor az csak annyit tesz, hogy kis paca helyett immár nagy pacákat tud készíteni... (bocs a sarkításért) (és nem azt mondom ezzel, hogy minden telefon kamerája szar, vagy hogy egyáltalán rosszak lennének...)
 • Tetsuo
  #7
  UHD videózásról volt szó (legalábbis nálam), nem fényképezésrol. Ha megfelel a mobil minosége, akkor természetesen ne vegyél plusz gépet.
 • scagnetti
  #6
  De minek vegyek és/vagy hordjak egy fényképezőt , amikor a telóm minden zsebembem elfér?
 • scagnetti
  #5
  Ezt a hsz-t már máshova is bebiggyesztetted. Ha már nincs saját véleményed, akkor inkább ne is szólj hozzá, ha meg csak ez van, akkor meg nagyon egyszerű vagy!
  Ja és ki beszélt itt fotózásról???
  Ember videókat készítek többnyire, legalább olvasd el mit írtam mielött reagálsz rá.
 • Tetsuo
  #4
  Itt az objektív már jóval fontosabb, mint a febontás.
  Nem véletlenul vannak olyan brutál lencsék a canon C500 elott vagy egy RED kamerán, amik hasonló felbontasú érzekelot tartalmaznak.
 • KopaszIsten
  #3
  Egy dolog a pixelszám. Attól még lehet elmosódott, szemcsés, stb. a kép. Aki komolyan veszi a fényképezést, kamerázást jobb ha fényképezőgépet, kamerát vesz, és nem ilyen játékszerekkel játszadozik. Ezek arra jók, hogy ha nincs nálad a fényképezőgéped, mert nem terveztél fényképezkedni, de valamit gyorsan le akarsz kapni, akkor van nálad valami. Aki foglalkozik fényképezéssel, kamerázással jobban el tudja magyarázni nálam, hogy nem minden a pixelszám. Márpedig egy körömnyi helyre bezsúfolt háttértechnika nem veszi fel a versenyt egy normális fényképezőgéppel képminőségben.
  Ez most nem kötözködés, csak általában mindenki csak a pixelméretről beszél, mert ezt érti a nagyközönség, de arról már nem esik szó, hogy milyen/hány ccd van a gépben, és egyéb technikai paraméterekről sem esik szó, ami nagyban befolyásolja a kép minőségét. (Bocs a pongyola megfogalmazásért, de nem tudom sajnos szakszerűbben megírni.)
  Fentiekből kifolyólag és mert nem nagyon érdekel a fényképezgetés engem nem túlzottan érdekel hány megapixeles a telóm kamerája, mert nem sűrűn használom.
 • scagnetti
  #2
  Miért pf.. ?
  S3-at használok, és imádom hogy gyönyörű hd videót csinálhatok a kislányomról (vagy bármiről).
  Az uhd-s teló meg csak hab lesz a tortán, ha majd tényleg az uhd tv-n nézhetem meg a vele készített videókat.
 • Tetsuo
  #1
  UHD kamera egy mobilban.. pf.