Mítoszok az egészségről: mennyi vizet igyunk naponta?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
De mondjuk nem kell leszólni sem azért valakit, mert megissza ezt a mennyiséget.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
nátriumháztartása felborul a hirtelen történõ nagy mennyiségû víz fogyasztásának hatására.
elso mondat basszus, ne legyunk enynire hulyek mar kerlek
Annyi ilyen cikk született már, látszódik is az átlagemberen mennyire jól néz ki és mennyire egészséges, hazánkban meg fõleg.
Nyugodtan igyatok napi 1-2 litert, legalább a nyugdíjatokkal nem kell számolni. 😊
20 kilóra 1 liter
10 kilóra 0.5 liter
nem pedig 5 liter,... ált. iskola... tévedtem, nagycsoportos óvoda elsõ félév ^^
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Vicces is lenne, hogy a 100 kilós apám 5 liter vizet inna meg egy nap, a 125 kilós ismerõsöm meg 6 litert. LOL, ekkora fasságot, már rég olvastam!
"Vagyis, ha nem végzünk viszonylag nagy melegben kemény fizikai munkát, vagy intenzív sportot, azaz nem izzadunk ki több vödörnyi vizet, akkor elegendõ napi 1 liter,"
A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk
Swedish people are albino monkeys
Nálam a vízivás elég változó. Van amikor napokig elüzemelek 1L vízzel, van amikor 3ig meg sem állok... és ez még az idõjárástól független szint. Volt idén pl olyan hogy rokonok veszekedni kezdtek velem hogy nehogy kimenjek a napra mert meleg van, én meg fél liter vízzel letekertem 20km-t haverig, ott dumálgattunk kicsit, utántöltöttem a vizet, majd haza... és itthon se pótoltam be. Annyit ittam mint szokásos. Máskor meg ha unatkozom megiszok 3l folyadékot.
Ez az egész mennyit igyunk dolog meg alkatfüggõ, egy zsíros 100kilós más mennyiséget fogyaszt mint egy 100kilós izomtibi.
A vizelet színe pedig alkatfüggõ is. Mert vannak olyan emberek aki ha bizonyos ételeket eszik/iszik akkor az illatanyaga és a színe belekerül a vizeletbe. Ez kb az emberek 25-30%ára igaz. Van akinek a vizeletébõl illatra megmondod mit ivott, valakiérõl meg nem.
"Water, just like any other substance, can be considered a poison when over-consumed in a specific period of time." - http://en.wikipedia.org/wiki/Water_intoxication
Ebben tévedsz.
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
max ha nem vesz közben levegõt és megfullad.
Ricsárdnak szeretettel: a "test folyadék" a Mátrix vagy a Felhõatlasz c. sztorikban játszott szerepet, esetleg a proszektúrán, vagy gyilkossági helyszínelõk munkakörében találkozhatunk eme szubsztanciával. Amire utalni próbált, azt egybeírják.
nem legyünkegészségesek alapon, hanem ha nem teszem, másnap sokkal levertebben kelek, cserepes a szám stb...
felnõtt ember kb tudja, neki mennyi a szükséglete. ez nagyon változhat, van ismerõsöm (apró lányka), aki nyáron sem visz be max 1 litert (ezt mondjuk keveslem), én meg mint kimelegedõs, télen is minimum 3 litert.
a gyerekekre kell vigyázni és az idõsekre.
elõbbiekre mert hamarabb kiszáradnak és hajlamosak is elfeledkezni a dologról, utóbbaikra mert egyrészt a szomjérzetük csökkent, másrészt kényelmi okokból (pisilés macerás már) hajlamosak elsumákolni a kellõ folyadékbevitelt.
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Azt, hogy mi miatt készült a tanulmány, már nem sikerült értelmezni igaz?