Mítoszok az egészségről: mennyi vizet igyunk naponta?

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tinman
Ha ilyen stílusban tolod, én ütlek el ;-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Beütheted 26x, akkor is hülyeséget mondtál, tehát IGEN tiszta vízbõl is túladagolhatod magad. Leírjuk héberül is, hogy felfogd?

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Roger6
Az 1 l /20 kg a sportolókra vonatkozik. NEKED nem kell ennyit innod. Már írtam a Testépítõ topicba is, hogy Berecki Krisztián pl. 8 litert iszik, az egyik interjújában is elmondja. Nyilván "átlag" sportolóknak ennél kevesebbre van szüksége, nem beszélve az irodai munkát végzõ nem sportoló emberrõl.

De mondjuk nem kell leszólni sem azért valakit, mert megissza ezt a mennyiséget.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

immovable
Konteós! 😄
immovable
Elütöttem te gecibuta. 😄
es en nem nagyon neveznem a hyponatremiat vizmergezesnek, foleg akkor nem, ha valamilyen asvanyvizet iszol ami tele van natriummal

fogtad beirtad a google es elsot belinkelted anelkul h elolvastad volna?

nátriumháztartása felborul a hirtelen történõ nagy mennyiségû víz fogyasztásának hatására.

elso mondat basszus, ne legyunk enynire hulyek mar kerlek

Narxis
<#levele>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Tinman
"tiszta vizbol nem tudod tuladagolni magad,"

De tudod.

Pl

Running
Az ilyen cikkek igazolják számomra azt a tényt, hogy direkt betegítik meg az embereket és tartják õket hülyeségben. Jó biznisz a betegség, azt már tudjuk.
Annyi ilyen cikk született már, látszódik is az átlagemberen mennyire jól néz ki és mennyire egészséges, hazánkban meg fõleg.
Nyugodtan igyatok napi 1-2 litert, legalább a nyugdíjatokkal nem kell számolni. 😊

Tinman
Argh.

20 kilóra 1 liter
10 kilóra 0.5 liter

nem pedig 5 liter,... ált. iskola... tévedtem, nagycsoportos óvoda elsõ félév ^^

immovable
😄 igaz lemaradt egy nulla. 😄D
meg lehet, csak mar regen rossz ha sotetet vizelsz, nem mellekes mondani, hogy vizet nem csak azert fontos inni, hogy hidratalt legyel, hanem azert is, hogy vizelj, a vizeles az elsoszamu megelozese a hugyuti fertozeseknek es a hugykovek kialakulasa ellen, tiszta vizbol nem tudod tuladagolni magad, szoval igyal annyit amennyit lehet, sot, meg fogyokuranak is nagyon jo

Ezaz. Egy liter víz naponta, meg az 50mg-os aktivál cévitamin elég, reggelire meg párizsis szendvics jó lesz. <#awink>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Hany honapos vagy? 😊

immovable
10 kilómra igyak napi 5 liter vizet mi? Hülye gyerek!
a tudomány marhára standardizálni akarja az embereket, és ebben nagy segítségére van az hogy az emberek egyre kevésbé önállóak, még azt se tudják eldönteni mennyi víz kell nekik...

Tinman
Ha egész nap nem izzadsz, nem sportolsz, nem végzel fizikai munkát, akkor baromira nem kell neked 20 kilóra 1 liter.

Vicces is lenne, hogy a 100 kilós apám 5 liter vizet inna meg egy nap, a 125 kilós ismerõsöm meg 6 litert. LOL, ekkora fasságot, már rég olvastam!

Tinman
Azt a k. cikket olvasnátok el!

"Vagyis, ha nem végzünk viszonylag nagy melegben kemény fizikai munkát, vagy intenzív sportot, azaz nem izzadunk ki több vödörnyi vizet, akkor elegendõ napi 1 liter,"

Nekem is így van. Ha nem iszok lefekvés elõtt vagy negyed litert, könnyen elõfordul, hogy el sem tudok aludni, pedig nem érzem magam szomjasnak. Errõl volt is egy tanulmány, hogy sokaknál annyira gyenge a szomjúságérzet, hogy azt összekeverik az éhség érzettel, és akkor is zabálnak, ha megszomjaztak.

A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk

DarkHorSe
20 kilora kell 1 liter, a matekot mindenki oldja meg, testunk 60-70% viz, az ilyen igyal napi 6-7 pohar vizet cikkek mehetnenek inkabb a kiskegyedre meg a velvetre, azt a szinvonalat kepviselik

Swedish people are albino monkeys&#65279;

Simán bele halhatsz ha túl sokat iszol. Mintha régen lett volna egy ilyen elmés kínzási módszer is...

Nálam a vízivás elég változó. Van amikor napokig elüzemelek 1L vízzel, van amikor 3ig meg sem állok... és ez még az idõjárástól független szint. Volt idén pl olyan hogy rokonok veszekedni kezdtek velem hogy nehogy kimenjek a napra mert meleg van, én meg fél liter vízzel letekertem 20km-t haverig, ott dumálgattunk kicsit, utántöltöttem a vizet, majd haza... és itthon se pótoltam be. Annyit ittam mint szokásos. Máskor meg ha unatkozom megiszok 3l folyadékot.

Ez az egész mennyit igyunk dolog meg alkatfüggõ, egy zsíros 100kilós más mennyiséget fogyaszt mint egy 100kilós izomtibi.

A vizelet színe pedig alkatfüggõ is. Mert vannak olyan emberek aki ha bizonyos ételeket eszik/iszik akkor az illatanyaga és a színe belekerül a vizeletbe. Ez kb az emberek 25-30%ára igaz. Van akinek a vizeletébõl illatra megmondod mit ivott, valakiérõl meg nem.
max ha nem vesz közben levegõt és megfullad.

"Water, just like any other substance, can be considered a poison when over-consumed in a specific period of time." - http://en.wikipedia.org/wiki/Water_intoxication

"max ha nem vesz közben levegõt és megfullad."
Ebben tévedsz.

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

Beton Fej
A szervezet elektrolit háztartását felboríthatja a túlzott folyadék bevitel, extrém esetekben. Ez nem tévhit és akár bele is lehet halni.

cikk végén azért csak bedobtak egy legendát: "Ne hajszoljunk bele magunkat a literszámra való vízivásba, ha az nem esik jól - ennek ugyanis veszélyei is lehetnek"
max ha nem vesz közben levegõt és megfullad.
A dehidratáció fõleg a különféle szeszek vedelésével töltött éjszakák közben és után jelent problémát, erre kellene odafigyelni, az ivászat okozta károk jelentõs része ehhez köthetõ. Persze tajtrészegen senki nem gondol ilyesmire, szóval a legjobb amit tehetünk, hogy lehetõség szerint ritkábban baszunk be, és vizet iszunk, ha megszomjaztunk / esetleg maradunk a sörnél és a fröccsnél, ezek már majdnem ártalmatlanok e tekintetben 😊

Ricsárdnak szeretettel: a "test folyadék" a Mátrix vagy a Felhõatlasz c. sztorikban játszott szerepet, esetleg a proszektúrán, vagy gyilkossági helyszínelõk munkakörében találkozhatunk eme szubsztanciával. Amire utalni próbált, azt egybeírják.
Beton Fej
Számomra a cikk arról szól, hogy a tudomány kreált egy tévhitet, amit hat évtized után megcáfolnak. Így megfelel?

én még lefekvés elõtt is bevágok egy korsó szörpöt.
nem legyünkegészségesek alapon, hanem ha nem teszem, másnap sokkal levertebben kelek, cserepes a szám stb...
felnõtt ember kb tudja, neki mennyi a szükséglete. ez nagyon változhat, van ismerõsöm (apró lányka), aki nyáron sem visz be max 1 litert (ezt mondjuk keveslem), én meg mint kimelegedõs, télen is minimum 3 litert.
a gyerekekre kell vigyázni és az idõsekre.
elõbbiekre mert hamarabb kiszáradnak és hajlamosak is elfeledkezni a dologról, utóbbaikra mert egyrészt a szomjérzetük csökkent, másrészt kényelmi okokból (pisilés macerás már) hajlamosak elsumákolni a kellõ folyadékbevitelt.

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

shaba23
"Napi nyolc pohár víz. Ez az a mítosz, amirõl nehéz meggyõzni az embereket, hogy nincs létjogosultsága. Szinte mindenki úgy gondolja, hogy nem iszik elég vizet, a napi nyolc pohárnak azonban semmilyen tudományos alapja nincs, állítja a New Scientist. "

Azt, hogy mi miatt készült a tanulmány, már nem sikerült értelmezni igaz?
Beton Fej
Milyen nagyszerû dolog a tudomány. Most már tudom, hogy akkor kell innom, amikor megszomjaztam. Pár évtized még és talán bebizonyítják, hogy akkor ajánlatos ennem, ha megéhezem.

Magam a víz témát úgy látom, hogy annyit igyon mindenki, mint amennyit szükségesnek érez. Nekem mondjuk az is rájátszik, hogy 2 naponta sportolok, és ezért nálam is van, hogy 3-4 liter víz elfogy. Tökmindegy, hogy nyári nap, vagy nem nyári, és az égnek adta világon semmi bajom sincs.

Ezt szerintem ird meg nekik, hatha hozzad igazitjak a statisztikai adatokat!

shaba23
Vizelet színérõl simán lehet tudni, hogy iszol-e elég vizet. Ha sötét akkor nem (vagy vesén rúgtak), ha világos akkor igen (vagy felfáztál), de nagyjából meg lehet állapítani😊
BaliBoy
Azért én ezzel az 1 literrel komolyan vitába szállnék. Egy-egy forróbb nyári napon, anélkül, hogy komolyabb fizikai munkát végeznék, simán megiszok 3 liter folyadékot napközben!

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

← ElőzőOldal 2 / 2