7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Offtopikba érdemes benézni,mindig vannak jó ajánlatok!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Azért nem tudod, mert nem implementálták le, Más oka nincs 😄
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.03.14. 11:02:24

Gilmoor
Amióta behozták ezt a túlterheltség dolgot a játékba, azóta foglalkoztat a kérdés, miért nem tudom ledobni a hátizsákot, ha menekülni szeretnék? Semmiben sem kellene eltérjen a megvalósítása attól, mint mikor meghal a karakter. Zsák földön később visszatér felvesz...

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

Azért mégis csak bekerült a zárnyitás lehetősége az alfa18-ba (a széfeknél lesz lehetséges kipróbálni azt! Hogy hogyan lett megoldva,még nem tudni):

Stealth System
+Safes can be lockpicked

A tutorialba bekerült egy küldetés is!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Ha megjavítjuk a kocsit, tudjuk magunk után húzni? Mobilház ként.
Már csak 1 ló kellene..
Akkor tényleg lehetne folyamatosan vándorolni a világban..
Minden zombi éjszakán meg keresni kell egy jól fedezhető helyet.

Random_
Ó hát bárki belekezdhet, nem egyszerű történet. Most hogy nem megy a játék a gépemen még kicsit nehezített a helyzetem.
Van két fájl, megnyitod és elkezded fordítani. Hajrá!
Utoljára szerkesztette: Random_, 2019.03.13. 08:51:27

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Kétfele vonult ugye a fejlesztő csapat,az egyik fele még az a17 bugjavításokon dolgozik,a másik fele meg már készíti az alfa18-at.Egy friss kép az alfa18-ból:

Angerfist szerója is bekerült a bannerba.Sütit azt szeressük!

Befejezted?

Annyira fontos lenne ehhez a játékhoz a magyar nyelv? Nem kötekedésből kérdezem.

https://www.twitch.tv/sp1gu

Valaki készití a forditást vagy szarik rá mindenki?
Sziasztok! Nem rég nyílt egy pvp szerver. Szívesen várunk mindenkit szerettel a szerver jelenleg 12 slottal rendelkezik. Minden alap beállitás kivéve a zombik azok Warrior nehézségen vannak 😊 A Szerver IP:94.250.222.37:26905 (Van Sütink) 😄 Jelszó igénylése Steam:Manna,Angerfist
Random készül a forditás?
Vagy kezgye el inkább valaki más?
Gilmoor
Csak nekem tűnik úgy, hogy a mod csomag miatt, mintha könnyebb lenne a játék?
első napom a szerveren:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

Normen76
Elég simán a fő könyvtárba bemásolni, úgy néz ki így elindult a játék. Már tölti a térképet 😊
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2019.03.12. 07:18:21

- Honnan jöttél fiam ? - Normann vagyok uram. - Oké Normen, tehát honnan jöttél ?

Normen76
Azt lehet tudni, hogy a letöltött Mods mappát hova kell másolni ? Fő könyvtár ? Data könyvtár stb ? Új vagyok a játékkal nem ismerem még ezt részt.

- Honnan jöttél fiam ? - Normann vagyok uram. - Oké Normen, tehát honnan jöttél ?

Forditásal mi a helyzet?
Köszi,
A land claimmal kapcsolatban voltak fenntartásaim, poénból leraktam egyet de nem oda ahol a rejtekhelyem van... ez a neten keresztüli nézelődés dolog hogy működik? Valami csalás vagy exploit?

Üdv! Egy felmerült kérdésedre adok egy tanácsot én is. PVP szerveren építs (de egyszerűen nem is kell egyébként) egy kamu bázist, házat, bunkert stb. védd a lan clam blokkal, de a cuccaid onnan távolabb több helyen ásd el - ezt már tudod 😊 - de semmi képen ne védd le blokkal (amúgy is felesleges). Neten keresztül látható minden játékos által letett lan clam blokk, s viszik is a cuccod! Valamint a neten van lehetőség látni a játékosok helyzetét, mozgását is, van aki ezt ki is használja. Tehát nem a játékban keresnek meg, hanem a neten keresztül, majd távcsővessel leszednek...észre sem veszed. Tapasztalatból mondom, mert az A16-ban nyomtam egy ideig PVP-t, az oroszok ellen... 😊
Utoljára szerkesztette: Akela0107, 2019.03.11. 21:20:55
Random_
Szerver elindult, jelszó a régi, lehet bemenni emberek!

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Rémlik hogy van olyan grafikai opció hogy forduláskor "mossa" el a képet (nem ugrik be hirtelen angolul a neve).

Az effekt ugyan nem pont ez, de hátha az rosszalkodik nálad. Én egyből kikapcsoltam mert engeme eleve zavar az az effekt, hátha segít...

Gilmoor
Sziasztok,
Én leszedtem ma reggel és kipróbáltam navezgane térképen single player opcióban. Annak ellenére, hogy 45 FPS-el futott a játék, kameramozgatáskor zavaróan szaggat a képernyő.

a csatolt videón viszonylag jól érzékelhető a probléma. Találkozott már valaki ilyen problémával korábban? Van erre megoldás?
A vas ami most a játék alatt van:
i5 4690S 3.2
16 GB Ram
R9 380 Nitro 4GB

Random_
Este indul a szerver addig szedjétek le a modot, és próbálgassátok, hogy ne akkor legyenek kérdések és problémák.
Szeretném, ha minél többen első nappal kezdhetnétek!

A mod a honlapomról tölthető le.

1. Dekorációs elemek, kád, székek, kanapé, asztalok, wc, mosdó, konyhai elemek
2. Lift
3. Biztonsági kamerarendszer
4. Működő sütő és mosogató
5. Auger és láncfűrészhez kiegészítőelemek
6. Farm bővítés, növények, állattartás, receptek, eszközök (kasza, villa…), munkaasztalok
7. Farm bővítés bővítése , még több növény, még több recept, még több munkaasztal
8. Rebar elemek bővítése
9. Új lőfegyverek és lőszerek
10. Lángszóró, de én inkább tűzköpőnek mondanám
11. Egy kicsit több zombi a szabadban, 2x-es szorzó, sok XP 
12. Zombik nagyobb eséllyel dobnak lootot
13. Sok lom ami csak a helyet foglalja, Hagan miatt van, lomot nem kérte csak a nagyobb hátizsákot, cserébe hozzá lett csapva ez a sok szemét is
14. Járművek, gyárthatóak, minden katagóriában
15. Közelharci fegyverek
16. Gyártható napelem, FIGYELEM!!! az arany/ezüst/gyémánt kell hozzá, nem eladni mind
17. A hálózsák, vagy az ágyak hatással vannak, nem csak lábat lehet törölni benne
18. Nem az alap HUD
19. Lockpick, páncélszekrények nyitásához
20. Banditák, támadnak mindent, több féle van, rakétavetős is, érdemes kerülni őket haláliak, de nem halhatatlanok
21. Vándorkereskedő, küldit nem ad de adni/venni lehet, a mi oldalunkon harcol is ha kell
22. Eszközök minőségbónusza, minél magasabb szintű a fegyver vagy bármilyen eszköz jobb a sebzése, nem csak a durability növekszik szintenként

Utoljára szerkesztette: Random_, 2019.03.11. 11:23:19

Random_
hát egy hordaéjjelen vagy 3-5 szintet is léphetsz eléggé adják az xp-t.

Van amúgy értelme a hordát "várni"? Vesztek valamit ha kihagyom a hordázást (a funon kívül)?
Mert ugye a Zk lootot már nem nagyon dobnak...

Random_
A te szinted alapján dobja be a zombikat, de 35-ös szinten még nem kéne zöldeket betennie. Kivéve, ha valami odabaszós loot hely.
Amúgy lehet valaki arra járt magasabb szintű, de nem ölte meg a zombikat viszont a játék bennhagyta. Én is jártam így, hogy zöldeket dobott, mert más közel ment a házhoz és bespawnoltak viszont nem ébresztette fel őket.

Könnyű páncélzat, mint a military nem bírja az ütéseket, ahhoz vaspáncél meg scrap szerintem hasznosabb.

Horda mindenkit támad és mindig a legrövidebb úton próbálnak eljutni feléd. Ha kell ásnak. Elég okosak lettek a zombik, de ez kihasználható, ha tervezel nekik útvonalat amerre becsalod őket. Horda éjjelre kell egy hordaváró amiben átvészeled a dolgokat a főbázistól kicsit távolabb.
Utoljára szerkesztette: Random_, 2019.03.11. 09:50:28

Üdv,

No én is belekezdtem a 7daysbe, adtam még egy esélyt neki ha már a multkór úgy kapacitáltatok - és igazatok van, jó ez a cucc csak rá kell álljonaz ember szeme - hangulata.

35összint körül vagyok momentán, és felmerült pár kérdés:

1. Egyik pillanatról a másikra a zombik sokkal erősebbek lettek bármerre járok (egy PVp szerveren nyomom, sajnos csak ilyet sikerült találni amin nagyobb playerszám van), Eddig csak sima lassú zombik voltak, esetleg néha egy-egy futó, szóval tök jól elvoltam egy szöges buzogánnyal (a lassúak ellen) meg egy shotgunnal (ha sokan jöttek vagy épp egy gyors doktorő akart megcsócsálni).

Most meg jönnek ilyen zöld szinű hulkok, köpködős dagadtak, ugrálós zombik... és NÉHA jön a sima lassú fajta.
Jól sejtem hogy ez azért van mert magasabb szintű lettem és mostmár ilyeneket spawnol nekem a szerver? Amúgy ez hogy működik az open worldben, mi dönti el hogy egy adott házban milyen zombik jönnek majd? A környéken lévő playerek szintje?

2. Most hogy igy erősebbek a zombik, jól érzékelem hogy a közelharci stílusnak nem nagyon van létjogosultsága? Hiába van military armorom némi moddal, 4-5 ütést ha bekapok bármelyik zombitól akkor kampó - lassúaknál ez még nem gond mert tudok gyógyítani, de most hogy gyorsabbak a zombik pikk pakk levernek. És hát ugye mivel nem tudum oneshotolni a zombikat, a gyors mindenképpen megütne közelharcban....

Szóval az az érzésem át kell szoknom a távolsági fegyverekre. Van esetleg javaslat hogy mit érdemes használni (puskák vagy nyilpuska?) és ahhoz milyen skillekre feküdjek rá...

3. Mivel PVP a szerver, az ott lakók tanácsára nem házat építettem hanem befúrtam magam egy hegy mélyére, a bejáratot mindig betemetem, hamis bázist is épitettem ha mégis megtalálná vki (némi kacatal. Ez amúgy tetszik, hogy össze vissza furkálhatok és alakíthatom a tájat, bár az Ark is ilyen lenne 😄 ).

A kérdés hogy a 7 naponta érkező zombihorda mi alapján választja ki hogy esetleg engem támadna meg illetve ilyenkor amikor nem tudok mindenféle "hordavárót" építeni (azt is csak sejtem mire jó ez, gondolom vmi bázis direkt arra hogy AZT ostromolják a zombik, ne az értékes bázist), hogy kéne védekezni ellenük. Egyáltalán, meg tudnak találni ha egy hegy gyomrában vagyok?
(jelenleg ha jön a 7. éjjel, mindig kilépek és megvárom areggelt, mert nem világos számomra a ennek a hordának a mechanikája)

4. Ha van vkinek PVPben tapasztalata és tudna megosztani jó tippeket ötleteket, ne tartsa vissza magát. Leginkább az érdekel a rejtőzködésn kívü hogy lehet jól védett bázist építeni. Jelenleg úgy tűnik raidelni nemtúl nehéz, mert a játékban nincsenek aktív védelmi eszközök egy jó darabig (ha jól láttam turretek elég high end technika), tehát kb egy csákánnyal be lehet menni bárhova, csak türelem kérdés (és őszintén, 5000 HPs betonon is elég hamar átmegy egy jobb csákány). Persze lehet rosszul látom.... de úgy tűnik a lényeg hogy ne találjanak meg, ha megtaláltak akkor meg már mindegy, lehet betonházam vagy csak egy sima barlang, kb ugyananyit ér raid esetén.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.03.11. 09:32:54

Normen76
Ok kösz. Várjuk 😊

Random_
A szerver modoltan fog újraindulni, ma már biztos nem, de dolgozom rajta. Lesz egy pack amit le kell tölteni annak aki be akar lépni rá.
Azt hogy mit tartalmaz a mod majd meglátjátok (én se tudom)

Random_
Sajnos csütörtök este elszállt a szerver és azután nem tudtam még helyreállítani a backupból. A support válaszára még várok. Ha nem tudjuk helyreállítani, akkor modolt játék fog futni rajta.

Random szerójáról csak Random tud nyilatkozni,nekem van saját bérelt szerverem,amin elvagyunk páran.

Normen76
Király képek. A vízfelületre ráfért a változás 😊 Ez már egész elfogadható lesz 😊. Tudja valaki, pontosan mi lesz a helyzet Random szerverével ? Reggel mulláról kezdtünk, ami nem probléma 😊 DE marad-e ami most van térkép, vagy csere lesz ? Csak hogy tudjuk mennyire vessük bele magunkat az építésbe.
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2019.03.09. 17:12:19

Egy új zombi jön az alfa18-ban,ami különleges viselkedésű lesz! Kiváncsian várom milyen lesz az! Addig pár új kép ami mostanában kijött az alfa18 RWG-ről:

szerk:még annyi infó hogy hajózhatóvá akarják tenni a vizeket az alfa18-ra!

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2019.03.09. 11:41:48

Random_
Hát nem tudom én is ki vagyok tiltva youtube-ról, de twitch-en nagyon kedvesen szokott fogadni. Meg lettem szelídítve és inkább az ajkamba harapok, minthogy véleményezzem a játékmenetet vagy beírjak bármit ami ötlet lenne.

A sóderra építés az komoly gondot okozhat illetve amit itt is írtak, hogy a legfelső kocka az fából van és végül is a fa viselte a terhet nem a flagstone.

Roninnak is leomlott liveban a fele a bázisnak. Lehet az volt hogy sóder volt a föld alatta. Talán random tudja, ő is ott volt. Csak én nem irogathatok örökös bann miatt. Nem bírja nemetj meg roninka a kritikát

I5 7500, 1060 6GB, 32 DDR4, 2 db. ssd, 2 db. hdd, 2 monitor.

franky79
Akkor nem az lehetett, hogy az oszlopok tetején maradtak a fa kockák, amik x fakockányi súlyt tudnak megtartani, te meg a közepén vaskocka súlyú kockákkal kezdted el terhelni, ami tuti sokkal nehezebb, így nem bírta? (Lehet hülyeséget írtam, nem vagyok annyira otthon a játék fizikájában) Először a tartó kockákat kellett volna felfejlesztened szerintem.
Ez jut rólad eszembe....

link

Fabódé volt rajta,elkezdtem kiverni vassal az oldalát,egy oldalt elbirt,a másiknál kezdtem,és összedőlt.
Azért nézzük a jó oldalát is! Maradt egy irodaszékem,és egy növényem.D
Egyszer ugyanígy újrakezdtem,és egy fasza bázis lett az összedőlt helyett.Most is igy lesz,csak a sok cuccot sajnálom.Megint órák fognak eltelni a gyüjtögetéssel.Jobb lenne inkább egy földalatti raktárhelység.

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2019.03.06. 20:21:09

franky79
A lábak? teljesen mindegy, milyen lábak vannak szerintem, csak a felső kocka számít, amihez hozzáépítesz. Láttad az enyémet. A 2. emeletet vasrácsok tartják, a 3. és 4. emeletet meg 4 közökkel flagstone-ok.
hotelekben gyakoribb
Talán a flagstone lábak nem birnak ki sokat?

Bontásból származó fa eladó!!!<#eplus2>

Most basz szét az ideg teljesen!!!! Nem is tudjam hogy sírjak-e vagy nevessek? Mindenem odalett!!

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2019.03.06. 17:40:15

Random_
gyártani tudsz keress rá sav kell hozzá ami ritka

Már a bicajt elértem,de kéne kettő kerék,gondolom a kereskedőnél kapható az! Máshonnan nem nyerhető ki?

Meg is volt az egész! Ennyi edényt,meg üres üveget sehol nem találni.D Nem beszélve a konzervekről.Azért voltak értékesebb cuccok,pár schematics (4x scope),piros,és rózsaszin festék mod,3 wrench,és a tetején rengeteg lőszer a legfelső szinten.Ott azért brutálisabb volt,mert négyen jöttek ki a szobákból.

Ráment egy fél délutánom mire szétvertem 2 páncélszekrényt a 3-as stone axe-val,de megérte.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2019.03.06. 16:57:25

Random_
Nekem volt olyan, hogy hotelben felrongyoltam a legfelső szintre és bezúzta a zombikat akik jöttek, mintha csapból engednék. Örültem, hogy kijutottam élve. Egyébként én is korán mentem hotelbe, mert a szintemnek megfelelő zombikat dob be. Kivéve, ha valaki magasabb szintű ott járt és nem ölte meg a sleepereket.

franky79
Random: Szerintem azért jönnek jobban össze az emberek ebben a verzióban, mert szükség van a kereskedőre (betonkeverőre, asztalra, kajára, ami nála van) és mindenki a közelébe költözik, így nagy az esély, hogy nem több km-re lakik mindenki a másiktól.
Iron: bátor ember vagy, hogy a szinteden már hoteleket fosztogatsz! 😊 Én még a vidéki házikókba is óvatosan megyek be, mert félek a pincébe leeséstől ;-) (bár az igaz, hogy csak Intelect-re pakoltam a pontjaim, így nem vagyon egy terminátor 😊 )
Egy kicsit durva hogy egyes épületeket hogy megpakolnak sleeperekkel.Nem elég hogy némelyik rádront váratlanul,akkor avval kell szembesülnöm hogy a hotelszobában farkas jön velem szemben a második emeleten.

Random_
Jó ennyi erővel megállhattak volna Alpha13-nál és azt kalapálhatták volna tökéletesre. Én kifejezetten örülök a fejlesztéseknek, alapvetően Alpha16 esetében is a modok jobban bejöttek, mert több mélységet adtak a játéknak. Lehet sokakban még az a nosztalgia él a játék iránt, hogy ők egy egyszerű zombis minecraftot akarnak, de nekem mindig is úgy tűnt, hogy Madmole inkább a szerepjátékos vonal felé akarja elvinni és a multira gyúrnak.

Szomorú dolog ez, én szerveren játszom, de egyedül. Mégis tudok boldogulni. Van motorom, de nem fejlesztettem ki. Ha kell valami megveszem, nem kell mindent magamank előállítani, de nem is kell még ettől másokkal együtt kooperálni.

Kifejezetten örülök, hogy a szerverünkön pl. beindult a kereskedés és egymással üzletelnek hordáznak az ott élők és nem az megy, mint korábbi alphákban, hogy mindenki a saját kis pecsenyéjét sütögeti és nem kerül érintkezésbe másokkal. Attól függetlenül erre is van mód.