7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem is 5 halálom rögtön a belépés miatt van.Idegesítő hogy megyek megyek,és mindenhol zombikat spawnol körém,1 perc nyugtom sincs semmire se,kezdéskor nagyon szar igy játszani

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

hááát a jó hír hogy a grafikai beállítások lehetősége javult, az idegesítő köd vagy mi eltűnt és már nem laggol. Viszont böszme hard az egész kezdőként egyedül, főleg úgy hogy éjjel kezdek a szerveren és 100 kutyát rak körém, a kép még be sem töltődött már megfertőzödtem és halál. mondjuk kb ezen a ponton meg is untam, Kezd egy kicsit Rage Game lenni az egész. Nem az a jó kis védelem építkezős gyüjtögetős túlélő játék ami régen.
Még 2 tipp a favágáshoz:
- ne menj közel a vágott fához (konkrétan a legmesszebbről kell kivágni ahol még eléred)
- ha úgy vágod ki hogy 1 zombira essen, vigyázz mert ha zombi közel áll visszapattan a fa, és téged is agyon üt (saját tapasztalat lol)
Ezt én is megfigyeltem. Talán van összefüggés, ha ócska szerszámmal vágod, akkor nem ad... fene tudja, majd figyelem.

onopapa

Ezt akartam kérdezni én is hogy sötét majdnem minden kép ennek semmi értelme így.Fa sokszor nem ad kuglit mikor eldől.
Eddig egy barlangot találtam, de az elég jól nézett ki. Nálam már az első napon jött a zombi boss... A kutyafalkák meg állandóan utánam spawnoltak, ha meghaltam. Jöttek minden irányból, mindegy hol éledtem újra...

onopapa

Van is mit javitaniuk, mert a fórum is tele van hiba bejelentésekkel! Majdnem 'végtelen' a lista és több idegörlő is akad...

A PREFAB csomag v6 is készül, Mag elég jól halad vele. Sőt már tesztelik a csomagot többen is!
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2015.07.07. 14:56:10

AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse

Miért mindig sötétben nyomják a screenshotot nem értem?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Kijavítottak egy rakat hibát,meg az időjárást is rendbe rakták,ma jön egy patch ha minden igaz,és megjött az első alfa13-as kép a HD zombiról (4.kép):

We’re fixing bugs like crazy and some of them were sky/weather bugs. Here is a look at the pine forest after it was fixed, which looks freaking awesome. Expect a patch later today barring any showstopping bugs. The last image is a t-posed HD zombie Joey just finished which will appear in A13.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2015.07.07. 12:59:52

<#eljen>

Úgy látszik, hogy visszavették az előfordulási mennyiséget, valamit az eloszlási, elrendeződési és grafikai kinézetén is.
Most a bányában alig észrevehetően, találtam összekeverve pár szén, vas, ólom és nitrát ércet az oldalfalon egy helyen.
Olyan nagy kiterjedésű telepeket mint régen, még nem láttam. A felszínen viszont találtam kis szenet.
Egyenlőre úgy látom, hogy marad az újrahasznosítás, vas, réz és ólom lebontása.

Az új fiókom: DevLupius

Hogy-hogy csak szén van bányákban? 5/5 Csak Coal Ore volt bent... vagy ez csak sivatagi biomeban?

https://www.twitch.tv/sp1gu

És még tovább fokozom...
Ha találsz egy ép WC-t, ami nem koszos, a teteje le van csukva, akkor abból végtelen tiszta vizet tudsz kivenni fémdobozzal vagy üveggel.

Mióta játszom,azt nem is tudtam hogy a fémdobozban lehet vizet forralni.Kösz!

<#eljen>
Egy dologgal kiegészíteném: hogyan csinálj tiszta vizet.
A szemetesekben találsz üres fém konzervdobozt, vagy ha megeszel egy konzerv ételt, annak az üres doboza is hozzád kerül.
Ezeket a fémdobozokat töltsd meg vízzel egy vízparton, tónál, tócsánál vagy éppen egy WC -ből.
Készíts egy tábortüzet, rakj az edény helyére egy fapálcát, a koszos vizes dobozokat a tűzhelybe és máris ki tudod főzni a vizet.
Minden doboz víz külön helyre kerül, nem lehet halmozni, így sok helyet foglal a táskádban.
Ha megittad az üres fémdobozt megint felhasználhatod.
Van róla egy régi videóm is amint látni.

Gilmoor
Na akkor én is írok pár jó tanácsot "kezdőknek". Azért raktam idézőjelbe, mert a régi játékosok is minősülhetnek kezdőnek az új rendszerek miatt. Az ugye elég nyilvánvaló, hogy a régi verzió nehézségi fokhoz képest a mostani nehezebb. Ezért a 4-es nehézségi fok jelenleg épp elegendőnek tűnik populáris igényeket figyelembe véve. Tény, hogy 5-10 fejbelőtt nyílvessző kell egy zozó kiiktatásához, és a totális tisztogatás nem a legoptimálisabb stratégia kezdetben. Ami eddig tapasztaltam a zombikkal kapcsoaltban, hogy tompábbak az érzékszerveik, mint a korábbi verzióban, így könnyebben el lehet lopakodni közöttük, vagy mellettük. Kicsit talán gyorsabbak mint eddig, és messzebbre is ütnek, de ez utóbbi nem ilyen egyszerű. Függ a szerver válaszidejétől, hogyan érzékeled a zozók jelenlétét, az-az nem biztos, hogy ott van a zombi ahol látod. A medve azért üt meg távolról, mert valójában közelebb van. A kezdeti nehézségek viszonylag hamar eltűnnek, egy great minőségű szöges buzogánnyal 4-es nehézség mellett egy ütés volt egy zozó. Most is. Crossbow-al 1 fejlövés volt korábban, most is. Crossbow elég unique fegyver, nincs is minősége valójában. Sárga, mint korábban. Attól a pillanattól kezdve, hogy rendelkezel crossbow-al, teljesen megváltozik az addigi játékmenet.

Hogyan szerezzünk crossbow-t: egy kardinális pontja van a feladatnak, mégpedig a bőr feldolgozásához szükséges tudomány (leather skill book). A crossbowhoz kell 12 pálcika (stick), 2 darab bőr csík (leather strips) és 1 darab kovácsolt vas (forged iron). Bőrcsíkot nem lehet természetben találni (vagy csak nekem nem sikerült eddig) ezért addig amíg valaki nem ad vagy magunk el nem tudjuk készíteni, addig sajnos jegelni kell a crossbow projektet. Kohó (Forge) ha valaki talál könyvet, probléma megoldva. Ha nincs tudományod, hogyan készíts kohót se baj, keress olyan vidéki (többnyire a szabad prérin előforduló egyedül álló) házat, aminek az alaksorában áll egy kész kohó. Azt használva már tudsz vasat olvasztani. Ha nincs agyagod, de találsz kukoricát, akkor a kukoricadara és víz segítségével képes vagy vas öntőformát készíteni (iron ingot mold). Azt, hogy hogyan szerzel vasnak való scrap iront vagy egyéb dolgot, mindenki oldja meg magának 😊

Szinte minden épület megközelítésekor számítanunk kell a zombik megjelenésére. Sajnos a spawn rendszer hibája miatt gyakran előfordul, hogy már javában fosztogatod a házat mikor hirtelen megjelenik egy sereg zombi kint és bent egyaránt. A zozók hamar szagot veszítenek, így ha magadra húztad a zombikat távolodj el a háztól, magad után csalva a sereget és mikor már elég messzire kerültetek, visszarohansz a házhoz és folytatod a kutatást.

Kavicsokat érdemesebb felvenni a földről, mint nekiállni szétkalapálni a nagy köveket a mezőn. Régebben több kavicsot adott, most már nem éri meg.
Mindig legyen nálad kavics és fa (deszka).
Nyílvessző vérzést okoz, tehát ha nem tudsz egy állatot egy lövéssel leteríteni, csak kövesd amíg ki nem fekszik.
1 tepsit mindig tarts magadnál, hogy bármikor tudj vizet forralni.
Kerüld a közel harcot amíg nem tudsz valamirevaló páncélzatot csinálni és nem rendelkezel antibiotikummal.
Fa vágásnál használd a terepviszonyokat. Lefelé dől a fa, értelem szerűen a hegy oldalán feljebb állj és nem rád dől. Ebből következik az a védekezési módszer is, hogy ha teleültetsz egy vonalban egy hegyoldalt olyan sűrűn, hogy a zombik csak akkor férnek át rajta, ha kiütik a fákat, akkor lehetőleg te legyél magasabban és a zozók lejjebb.
Zombi hullák után maradó véres tócsák lassítanak. Nem csak a játékost, de a zombikat is. Tehát ha úgy csalogatod a zombit, hogy nemrég elhunyt tesójának vérében gázoljon térdig, könnyebben fejbe tudod lőni.
Kutyák és kúszók 1 kocka magas helyen is képesek átbújni, erre nem árt ügyelni.
Minden szemeteszsákba nézzünk bele, ha lehetőségünk adódik. A legkülönfélébb dolgokat lehet bennük időnként találni.
Ha a hátizsákunk tele van, és bár a tárgy amit épp nézünk nem kell, de bezúznánk vasnak vagy szövetnek, nem kell kivenni a helyéről, hogy ezt megtehessük. Elég ha jobb gombbal előhívjuk a tárgyra vonatkozó lehetőségeket és ott kiválasztjuk a scrap funkciót.
Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2015.07.06. 11:49:08

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

Tree Quality Highra állítása orvosolta a problémát! Erre nem is gondoltam.. 😄

Hmm, nekem megoldotta, ITT EGY KÉP a videó beállításaimról, hátha segít.

Az éjszaka viszont nekem most nagyon tetszik, készítettem egy rövid videót róla.

Nekem nem oldotta meg a fa textúrát az unity-8. 😞

Mi 999 napra raktuk a loot respawnt, igaz csak öten vagyunk a szerveren, de már most az elején vándorlunk városról városra.
Feléljük a készleteket és továbbállunk, bányát nem találtunk még, így mindent szétütünk és felhasználunk, mondhatni kipucoljuk a házakat.
10. szint körül vagyunk, gyenge minőségű tárgyakkal és ruhákkal, álmodozunk, hogy majd egyszer jobb is lesz.
A tárgyak tervrajzait még mindig túl könnyű megtalálni, szekrényben vagy zombi loot-ban. A szintlépés is elég gyors.
Az air droppot 7 naponta is soknak tűnik, talán egy 30 jobb lenne.
Az időjárásról:
Az eső elcseszi a képi világot, szürke túl kontrasztos minden, így én az esőt kikapcsoltam minden biomban, csak a havat hagytam.
Több biomban átírtam a felhőzetet is, mert az, hogy napokig nappal is tök sötét van az nekünk nem jött be.

A távolban látható fák textúra hibája az Anti aliasing: Unity-8 megoldja.

Ha parancssorból állítod le a szervert akkor mindent megjegyez.

Már kezd elég nehéz lenni, de kihívást a HC karakterek bevezetése jelentené. //szerintem
Akinek meg így is nehéz --> Helyi játék --> beállítások --> és mehet.
Ha még ez is nehéz akkor indítsa el a ---> Saját gép --->SuperMario játékot <#nevetes1>
A magyarítás állapota: blog

Itt a szervereken lévő 30 napos loot respawn a legnagyobb gond ami való igaz. Egy kezdő játékos majd 7 kmre lévő városban se tud semmit lootolni, mert minden ki van fosztva? Azokról nem is beszélve akik már vígan motoroznak és szedik fel a cuccokat... A többivel egyetérek. Kicsit óvatosabb és odafigyelőbb játék és simán túl lehet élni és fejlődni.

Néhány tipp kezdőknek, nehéz fokozaton:

- rögtön csinálok egy stoneaxe-t
- kivágok 3-4 fát vele (most simán megy mert lassabban kopik)
- a kivágott fából mindből csinálokwood framet- úgy is kell majd és mire kész már lvl 4 vagyok.
- addig nem kell messze sétálni a kezdő pozíciótól így mielőtt egyetlen zombi is spawnolna már majdnem lvl 5vagyok csinálhatok egy fabunkót, vész esetére
- az első stoneaxe-t hagyom teljesen elkopni most már (lvl4) jó eséllyel csinálok sokkal jobbat
- kivágok még pár fát és gyűjök ruhafoszlányt (sátorból, vagy függönyből vagy pamutból), meg sok követ mindent.
- csinálok 8 db trunk spikeot, és lerakom őket négyzet alakban (3x3) egy POI közelében és rá csalom a zombikat, így kitakarítom a POI-t fegyver használat nélkül, és lootolhatom már az első nap akár
- eleinte én nem harcolok csak ha nagyon kell. Ha kell akkor a lehető legmesszebbről ütök és hátra lépek, így a zombi nem ér el én meg megütöm. Nyilat még nem is csinálok csak nyíl vesszőt egyenlőre
- ha már van ruhám és béna páncélzatom akkor kezdek városba menni egy két házat lopakodva kipakolok minimális harccal. a bejáratot mindig 2 woodframmel zárom be és ha végeztem azt felveszem távozáskor.
- innen attól függ mit találtam eddig, de a kaja még most is gondot okozhat
- a 6. napra készülni kell, mert jönnek a kutyák és tuti megtalálnak. egy kis emelvényt csinálok, körülötte trunk spike-kal, másik emelvényről lépek ide úgy hogy woodframet teszek és átsétálok, soha nem ugrok (mert béna vagyok és elvétem😊 )
- nyíllal lövöm őket meg legugolva ütöm és egy idő után elfogynak ha szerencsém van, ezen a napon nem megyek sehova mert majdnem tuti halál ha útközben kapnak el
-a 7. napra mindig egy kőépület tetejére megyek a felvezető lépcsőt szétcsapom, de előtte pár széna bálát teszek az épület sarkaira. 6 órakor csak leugrok egy bálára és futás. (eddig nem kellett mert egy horda se jött a 7. nap)
- ha az elején túl vagyok akkor már egyre könnyebb. például sárga tüskés bunkóval 1 zombi 1 ütés de max 2. mi lesz ha lila lesz? és még könnyíteni akarnak...
Azt én ki is kapcsoltam

Azért ez nem egészen így van,közelits meg egy falut,és nem látsz egyetlen egy zombit se,de mikor beérsz,hirtelen eléd terem vagy 100 db is

A spawn rendszer az tényleg rossz ahogy van, de ha jól tudom azon akarnak még egy komolyat dolgozni, alvó zombik is lesznek bent a házakban stb.

Az időjáráson is finomítani kell, nekem túl sok a "vizes effekt" a köveken meg a földön, ráadásul néha csak pár másodpercig esik aztán újra, de ezeket ha finom hangolják akkor jó lesz.
Utoljára szerkesztette: hapi, 2015.07.05. 13:42:32
Nem értem ezt a sok sírást a forumokon. Komolyan az a fő probléma hogy sok a medve? Ki nem szarja le, elmész mellette és kész, engem még soha egy sem támadott meg. Egy számot kell átírni xml file-ban és "probléma megoldva". Túl nehéz az eleje? miért nem teszi easy-re? Azt is beállíthatja hogy alig legyenek zombik. De nem, el kell baszni másnak az örömét, hogy végre nem lehet bemenni első nap a városba egy szál nyíllal és halomra lőni mindent, aztán kifosztani egy egész várost 2 nap alatt, hogy harmadnapra már készüljön hatezer db vas ingot.
Ami abszolút kiveri nálam a biztosítékot az hogy nem érti az egyszeri szerencsétlen, hogy ő maga állította be hogy egy nap csak 6 órát legyen sötét, éjféltől reggel 6ig pont 6 óra. Nem fogja fel, hanem felmegy a forumra és sír hogy este miért nincs sötét. mindezt alfa állapotban lévő játékkal...

Fa vágást nem értem, talán multiba laggol vagy nem tudom, de én még soha egyetlen egyszer sem álltam a fa alá meghalni, soha nem dőlt felém, mindig lett volna időm félre ugrani. Talán ha lejtőn alulról kezdeném vágni? De ki csinál olyat?

Talán csak nincs türelmem az egyszeri buta emberhez, de nem érdekelne az egész, ha miattuk nem könnyítenék vissza az egész játékot megint.

Favágás meg förtelmes,nem is tudom hogy gondolták ezt.Az alfa 1-7-ig volt egy fasza favágás,amikor rönkökre hullott a fa,azt is elcseszték.

Nem értem miért nem tudják egyszerűen visszarakni a régi spawn rendszert,mikor bementünk egy faluba,és messziről már láttuk a zombikat,előre le voltak már generálva

Az állatok jönnek mennek és csak rajtad múlik elkapsz e egyet és nyársa tűzöd e. 😊
A spawn rendszer régóta nem tetszik nekem se már, megvizsgálsz egy várost, mondjuk üres és mikor bemész lespawnol köréd x db. zombi. Köszönöm szépen, főleg ha párat mögéd és eléd rak, akkor lesz ágyban kelés is!

Egyenlőre bennem is az van, sok jó dolgot adtak az Alpha 12-höz, de a sok kicsi és nagyobb bug el fogja megint űzni az embereket. Nincs semmi optimalizálva, majdnem teljes a káosz. Mire pedig mindent "kijavítanak", addig meg megunja a játékos. Ördögi kör.
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2015.07.05. 08:58:04

AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse

Gilmoor
valahogy nem érzem a tegnap este után, hogy jó irányba ment volna el az egész.

loot respawn-al kapcsolatban. Eddig sem az volt a baj a loot respawn-al, hogy túl gyakori lett volna, hanem a loot minősége volt túl jó. A gyakoriság maradhat, mert ha teszem azt 30 napig tart a respawn, akkor nem éred meg a hét végét sem kezdőként. Éhen halsz.
Egyébiránt (nem tudom, csak feltételezem) más kellene legyen egy szemetes zsák respawn ideje és más egy szerszámos ládáé. Nem?
A nehézség, nos azzal csak az a baj, hogy a játék alapvetően rossz logikával van ellátva a zozók spawnolása tekintetében. Túl sok spawnol a faluban egy időben és csak akkor amikor a közelükbe érsz, Sőt, már-már rád spawnolnak. Ha ehhez hozzáadom a távolságot is, legalább 1,5x olyan messziről tud megütni a zozó, mint amilyen távolra a játékos elér. Közelharc így szinte tuti bukta, nyílvesszőből meg nincs annyi, hogy naplemente előtt kitakarítsd a falu akár csak egy részét is. A zozók gyorsabbak lettek, a kutyák még inkább. Ehhez még pár bugot hozzáadunk, mint a null reference error, és végül az emberek lelépnek "majd ha kijön pár pecccs talán visszajövök" elköszönéssel. Persze majd egyszer biztos jobb lesz, és azoknak akik most fedezik fel ezt a játékot tuti nagyszerű élmény lesz 😊 de nekem már kicsit savanyú így ez az egész. Azért még erőltetem kicsit 😊 Ha másért nem, hát a jó társaság miatt 😊

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

Ezt az időjárást nagyon elbaszták,bemegyek a faluba,gyönyörű havas az egész,megyek tovább,erre száraz lett minden talaj ugyanott (a fehér csikos fáról már nem is beszélve a háttérben):

Alakul ez,csak nagyon korai fázis még az időjárás rendszer.Majd talán a weather system 3.0-ban.Pl akkor essen az eső,mikor majd beborul,a hónál is szintén,azt meg külön megnézném ha egy zöld övezetet beborít hóval.
Amúgy a fények miatt sokszor még az utat se látom,nemhogy a zombikat.

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2015.07.05. 02:45:06

Szándékosan nehezítették meg,mert különböző nyilak is vannak már.Vasnyillal próbáltad? Vagy tüzes nyillal,azt irják avval biztosabb a haláluk

Ez nagyon nehéz lett 2 ütésből meghalsz rá adásul a zombik messziről ütnek.Egész nap szinte korom sötét van.
Na ezt majd az új géppel! 😊 Sajnos a 4+ éves gépemen pár óra játék után kell egy restart, mert vagy 30 fpst veszítek...

A viz nekem nagyon tetszik,amúgy most szebb képek fognak jönni,mert feljebb lehet húzni a grafikát,csak el ne b.sszák megint az egészet:

Az első sivatag ahol szakad a hó!!!!

<#taps>

felpeccseltem a szerverem. have fun.

Steam id: a_don ; név: ? DON ? Asus Rampage V Extreme ; Intel Core i7 5930K; ASUS GeForce GTX 980 Ti Poseidon ASUS monitor gamer egér és billenty?zet.

Blood Moon is volt már. Még jó, hogy a 600 millió emeletes házban voltam.

egy crash sem volt nekem, már vagy 1 éve...

Utoljára szerkesztette: hapi, 2015.07.04. 16:50:41
Hordák vannak, repülő is.

se 7. napi horda se 7. napi repülő nem volt nekem...
Más is tapasztalt ilyet?
nekem 10 percenként van egy crash...

onopapa

A szerveren érdemes időnként menteni, megvolt az első random crash nálunk. <#falbav>

A játék nehézsége alapból megnőtt, így könnyítenünk kellett a játékon még az éjszaka.

gondolom brutál gépeken fejlesztenek... ott meg nem látszik...

onopapa

Biztos millió bug jön még elő grafikai szinten,nem is értem az ilyen hibákat miért nem vették észre a nagy tesztelés alatt

Itt meg a fák 2 dimenziós papirra vannak rajzolva.D

Ez a lebegő sziget,érdekesen néz ki.

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2015.07.04. 02:32:33