7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alpha 13 news!
Some forum guys were asking why we are working on graphics and not game play, so I here is the low down of what we’re all doing:

Graphics aren’t slowing anything down, we hired a graphics guy. This freed up our normal programmers so they can do more game play oriented coding. So basically we are getting more content now. The minibike was a HUGE system with a lot of features.

The new zombies not only look better and have mocap, when you hit their head they might move in a way you can’t even predict, making the next shot harder to do. They actually are root motion driven, meaning their feet are planted to the ground and the animation is what moves them instead of a static moving object at a set speed with its feet moving. Now when you hit something and they fly back with force, it’s real force driven movement, not the other way around. It’s a bigger impact than I thought it would be.

Joe is back on AI. He had to do UFPS (the first person player controller with awesome physics, ineria, etc) and then he did minibike physics… a couple of really hard tasks, now he’s back onto AI, we are redoing horde code so if things work out, every player on the server will get his own horde now, instead of only one player. The hordes will even scale, so a level one guy who joins a server on day 798 who gets the horde isn’t completely hosed, and the guys who have been there since day one and have a group of level 50 players aren’t yawning at the underwhelming horde coming to get them, or a horde that didn’t come at all who went after someone else.

If he has time his optional tasks are cold weather survival and the bread crumb system.

Chris is doing the new harvest system which will be awesome. Less vacuuming stuff up and notification when your inventory changes, when crafting items are finished, etc. Chris does a lot of nasty stuff like all the chunk bugs and core engine stuff too, he’s chasing a memory leak right now as well, and doing part of the new GUI.

Robert is integrating UMA 2. Our art is amazing, but in game characters do not look so good. UMA2 solves this, it uses Unity5’s standard shader and is much easier for us to add new art. Expect new clothing, hairs and some nice presets, and no more ugly troll characters with 8" legs and 60" stomachs. After that he’s going to be working more on random world gen and doing part of the new GUI.

Ryan our new graphics guy, is doing water. So even though this is a graphics thing, its going to pave the way for some new game play, allowing streams, waterfalls, boats, underwater treasure hunting, etc.

Alloc: Not sure what he’s doing. He does weird stuff I’m not interested in like networking and weird optimizations I’m unaware of, but its always something hard and nasty. The guy loves the real tough jobs that have no visual reward, totally the opposite of me 😊

I’m integrating a lot of the new mocap animations our 2 animators have been working hard on, doing the new harvest system balancing and item reduction, (its less than you think you guys raged over nothing really) and working on improving all of our traps we have (you saw some of it on the spikes already).

Rick is working on the new GUI art and functionality and some big business stuff. Don’t even ask.

Joey and Asia are finishing up the hazmat suit, working on more HD zombies and Ryan is doing the steel door which is going to be badass, and a lot of other models.

Andrew is making the rocket launcher and will do the assault rifle next.I’m probably missing some stuff, but this is what we’re up to. Screens and videos will come when stuff is presentable.

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2015.07.27. 14:06:28

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Ez szép volt!!!!<#idiota>

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Kicsit robbantgattam 😊

Az új fiókom: DevLupius

Aki Minecraftozik az le tudja tölteni a 7 days to die textúra csomagot:

http://minecraft-forum.net/minecraft-textures-downloads/1-7-64x-7-days-to-die-texture-pack-download/#.VbS_9Pntmko

Mintha az Alfa 1-et látnám,de jó is volt!

Köszönjük!

Frissítettem a telepítőt, telepítés előtt most telepítési hibákat is vizsgál.
Frissítettem a magyarítási csomagot, belekerültek receptek és könyvek is.
Infó: a receptek,könyvek és buffok csak helyi játékban jelennek meg magyarul, ha szerveren játszol akkor a szöveg az angol nyelvű szerver fájlokból töltődik.
Amennyiben azt szeretnénk, hogy a szerverünk teljesen Magyar nyelvű legyen, akkor a szerveren le kell cserélni a (items.xml, buffs.xml) fájlokat. //Remélem ezeket is mihamarabb átrakják a nyelvi táblába.
Kérésre a két fájlt is felrakom, vagy simán a magyarított játék alól is átmásolható.
Fontos: Ha már telepítettél egy magyarítás csomagot, akkor ismételt telepítés (ugyanazon verzió) előtt állítsd angol nyelvre a játékot.
Részletek a blogon.

A következő frissítésnél még apróbb javítások lesznek a telepítőn, így majd újra le kel tölteni, valamit belekerül a frissítésbe a tervrajzok és könyvek fordításai is. Az ő,ű betű még tárgynevekben nem látszik, a tulajdonság ablakban a kiírásban és menüben már igen.

Gratulálok és köszönöm a kemény munkát.
Király, meg is lesem! 😊 Nagyon op a kezelő felület! 😄
Utoljára szerkesztette: Dragscorp, 2015.07.25. 23:03:52
<#worship><#eljen>

A magyarítás blogon elérhetővé tettem a játék magyarítását.
A sűrű verzióváltás miatt egy telepítő keretprogramot írtam, amiből az éppen aktuális verzió honosítását lehet majd letölteni és telepíteni.
A verziókövetést itt és a blogban mindig jelezni fogom, ezután a magyarítás programból már tölthető és telepíthető a honosítás csomag.
Beépítettem egy aktív nyelvválasztó modult is, így a programból egy kattintással váltható a Magyar / Angol nyelv. (EAC nélkül / EAC védett)
A telepítő program és honosítás STEAM kompatibilis, a virágverziót nem támogatja.
A játékot alapjaiban változtató módokkal nem működik.
További leírás a blogon és a telepítő programban.
Jó játékot.

Nem tudom hogy most hogyan van,de régebben az üvegházaimat mindig be tudtam fedni üvegtetővel,nem volt szabadon hagyva semmi se

Ok.tehát teljesen még üveggel sem fedhetem be ezek szerint
1 Blokk szabad kell, hogy érje napfény, utána már simán.

https://www.twitch.tv/sp1gu

Azzal lehet,csak érje napfény.

És ha üvegablak tetővel készítmény el? 😊
Nem lehet,már régóta,csak az alfa 1-2-ben működött a földalatti termesztés

Ha ráesik egy blokk,akkor végleg eltűnik a hátizsák,sajna nekem is volt már ilyenben részem

Hollo
Földalatti kertet lehet létrehozni? Én próbálkozom vele de nem sok sikerrel mindig eltünnek a növények...
Ha eltűnik a hátizsák, érdemes vertikálisan is körülnézni. Nekem volt hogy a ház pincéjében a fejemre esett valami és a hátizsák eltűnt. Véletlen jóval később felmentem ugyan annak a háznak a tetejére és ott volt. 😊
Főleg, hogy egy pvp szerveren alap, hogy mindent elveszíts. Továbbá szerintem sincs értelme annak, hogy minden tárgy megmarad. Nincs veszély faktor > nem félted semmidet, nincs kihívás, stb.

A hátizsák 12.1 vagy 12.2 óta bugos, rengetegen panaszkodtak már korábban, hogy nem spawnol le halál után. Jó magam is belefutottam, majd vesztettem el szinte az összes értékes cuccomat.

Halál esetén ha nincs öv és/vagy táska eldobás, akkor soha nem lesz vesztenivalója a játékosnak, a játék jelentősen könnyebb lesz, ergo nincs mit kockáztatni/veszteni akár zombik ellen, akár játékos ellen veszi fel a harcot a játékos.
Én emiatt soha nem támogattam ezek megtartását halálkor. Mióta jászom a játékkal és futtatom a saját dedikált szerveremet (Alpha 10.4 óta), azóta nálam így működik.

A szerver reggelre ki volt fagyva, ezután dolgozgattam rajta és tesztelgettem ezt azt. Most már újra online.

AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse

Bocsika hogy megint csak ennyit tudok írni de nem tudok megint belépni. Ha van másik fórum ahol tudok jelezni kérlek írjátok meg nekem.
Köszönöm.
Nekem is többször eltűnt már a hátizsák amikor: megevett a medve, rám szakadt a barlang, rám omlott a ház, vagy nem az ágyam mellett éledtem. Ha a valósághűen nézzük a dolgot, már amennyire a halál utáni éledést nem firtatjuk, akkor mindennek ott kéne maradnia ahol meghaltál.
A magyarítás telepítőjén már dolgozok, csak át kell gondolnom a menetét az egyszerű verziókövetés miatt.

Szerintem csak az övet kéne eldobni halál után.Azon van mindenkinek a fontos fegyverek amiket most nehéz pótolni.Azért meg úgyis vissza szalad mindenki ha meg eltűnik a táska akkor legalább a hátitáska tartalma meg maradna.
Nekem eddig még nem tűnt el táskám... igaz medve sem öl meg mostanában. De kutya annál többször... Ha megmarad a cucc halál után, akkor nem óvatoskodik az ember, igen bátor lesz... ha pedig elvész, akkor jobban figyel mindenre. Szerintem talán ha az öv megmarad, az pont elég jó. De nem is sok játéknehézség szempontjából.

onopapa

Köszi a válaszokat!
Akkor bedobok még egy kérdést,kiváncsi vagyok ki hogy van vele.Nagyon bosszantó hogy halálkor nem marad meg semmi cucc,az ember bolyong kilómétereket,összeszed egy csomó jó cuccot,erre egy mezei vadállat lerágja csontjait,és minden odavész.
Szerintetek jó ötlet meghagyni a hátitáska,vagy legalább az öv tartalmát elhalálozáskor? Az én véleményem az hogy random gen esetében igen,de ha kis területre van korlátozva a pálya,mint pl Navezgane,akkor nem.Várom a válaszokat.

Hollo
Ez a magyarítás dolog nagyon jó lenne ha letőlthetővé tennéd.és ráadásul egy magyar szerveren is működne király
És persze számtalanszor megszopattak már így a magas pingűek is... eélyed sincs megütni.

onopapa

Ezt tanúsítom. Én is játszottam magas pinggel külföldi szerón. Csodálkoztam is, hogy milyen könnyű leölni mindenkit..

onopapa

Simán lehet. Voltam a szeretett ferdeszeműek szerverén és olyan easy volt a kill, hogy a zombik csak egyhelyben álltak és 3-4 másodpercenként egy picit megmozdultak. Na így történik az a nagy ping. Ja és ők még előnyben is vannak, mert a te képernyődön akkorát lagolnak, hogy hirtelen 20 méterrel arébb vannak (és persze killelnek). 😄

Ja én is a nehezebb módon tanultam meg, hogy bányászni menni nem kell teljes felszerelésben, úgysem találnak meg a zombik.
Akkor már csak a hő követős sódert kell javítani meg a lábtörés bugot.
Egyáltalán hogy lehet zombit ölni 487-es pinggel? Valaki magyarázza már meg nekem!

Kedves Rocco! Most nagyon udvarias leszek tényleg!! Valami jelszavat találj ki sürgősen,mert nem állapot hogy mindennap délután lefagy a szervered emiatt a barmok miatt.D Ha valaki mégegyszer azt mondja hogy játszani jönnek be 300-400-as pingekkel a ferde szemű barátaink,akkor kivágom a fórumról! kb 2 percet tudtam benntlenni.

Szeró bannolás közben kifagyott, újraindítva.
Úgy látom végre fejlődött a szerver oldali rész, már sokkal kevesebb processzort esznek a játékosok. 10 játékos volt fent és volt még bőven kapacitás. A szerver FPS 30 volt.
Végre már valami előrelépés 4 frissítés után ezen a téren is...
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2015.07.24. 19:52:43

AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse

Bányászás közben rám eset a grave és eltűnt a táskám.Lila pisztoly,sörétes meg csomó érc oda lett.Köszönöm Pimp én így szeretlek.
Az jó, mert akkor ezek szerint aki akar az magyar nyelven játszik aki meg nem az angolon 😊
Igen független, a magyarítás csak a kliens oldalt érinti, abból is csak 1 fájlt, a legnagyobbat 😊 pedig kértem már őket, hogy rakják át egy másikba vagy egy külön XML fájlba, de eddig sikertelenül.

Mivel le lesz jelszavazva nem ragaszkodom hozzá, amennyiben visszaéléseket tapasztalunk a késöbbiekben akkor pedig jelentkezéses rendszerre térünk át.
Gondolom a magyarítás független a szerver operációs rendszerétől (linux)!?
Köszi a válaszokat.

Hagy nyaggassalak még picit 😊

EAC védett lesz vagy nem ?

Ez fontos, mert ha nem kapcsolod be, akkor a szervereden használható lesz a magyarítás, és ebben az esetben kell írnom egy programot amivel majd lehet a nyelvet váltogatni attól függően, hogy milyen szerverhez kapcsolódik a kliens.

Beírtam a válaszokat //

Kopi lenne pár kérdésem:
- Dragscorp írta, hogy a barátja indít egy szervert azaz te (Kopi), mégis az Ő nevén van jegyezve a szerver, ezt nem értem.
//Részletkérdés 😊 Drag-nak van egy youtube csatornája, ez az ő játszótere, mondjuk úgy, hogy ajándék tőlem, csak én felügyelem.

- A szerver a szobádban fut vagy valami parkban ?
//Munkahelyen, de sima 200/50-es digi szünetmentessel

- Az EAC direkt van kikapcsolva ?
//Nem foglalkoztam még vele, örültem, hogy megy a szerver 😊

- Az EAC kikapcsolása jelszavas védelem nélkül nem veszélyes ?
//Valósz0nű a napokban lesz jelszó rajta, ezt Drag egy videóban fogja közzé tenni, a tesztelés idejére lett nyitva hagyva.

- A szerveren az alap NEVEZGENE pálya fut, ami nagyon picinykekicsike 12 embernek, viszont a Seed -nek a Random van beállítva, itt arra gondoltam, hogy "Random Gen" -t akartál indítani csak rossz helyre lett beírva. Ez lehetséges ?
//Sok jó ember kis helyen is elfér 😊 Majd, ha alpha13-nál lesz randomgen. A random azért lett beírva mert nem jutott jobb eszembe 😄
Utoljára szerkesztette: kopi120, 2015.07.24. 11:13:30
Magyarítás frissítve.
Dragscorp szerverén nincs EAC védelem, így ott használható a magyarítás. //Ha ez marad közzéteszem, csak pár dolgot tisztázok.

Kopi lenne pár kérdésem:
- Dragscorp írta, hogy a barátja indít egy szervert azaz te (Kopi), mégis az Ő nevén van jegyezve a szerver, ezt nem értem.
- A szerver a szobádban fut vagy valami parkban ?
- Az EAC direkt van kikapcsolva ?
- Az EAC kikapcsolása jelszavas védelem nélkül nem veszélyes ?
- A szerveren az alap NEVEZGENE pálya fut, ami nagyon picinykekicsike 12 embernek, viszont a Seed -nek a Random van beállítva, itt arra gondoltam, hogy "Random Gen" -t akartál indítani csak rossz helyre lett beírva. Ez lehetséges ?
Tudod keresem mindenben az összefüggéseket és sokat agyalok 😊

Frissítve, és köszönjük!
Szerver frissítve Alpha v12.4-re.

Ahogy látom a változások listájában megint semmi hír a dedikált szerver tulajdonosoknak. Az Alpha v12.0 óta folyamatosan romlott a helyzet minden egyes folt után. Kíváncsi vagyok változott e bármit, főleg pozitív irányba.
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2015.07.24. 09:18:44

Harmadik magyar szerver elérhetősége a bannerban,igaz még alfa12.3-n van,de gondolom hamarosan updatelve lesz az is!
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2015.07.24. 02:45:00

Az aksival meg a kosárral kellene valamit csinálniuk és fasza lenne a motor.Kéne valami töltő az aksihoz.Ez a bellow nem tudom milyen gyakran lehet majd találni de remélem nem egy évben egyszer.
Akkor a beigért forge változtatás már él is!

Kijött az alfa 12.4!

Hey Survivalists,
Alpha 12.4 is out with many bug fixes, improvements and new additions here’s what you can expect:

Official Alpha 12.4 Release Notes

Added

Added block shapes for modular chain link fence
Added check on minibike part loading to ensure partless bikes are destroyed over the net
Added bellows item and recipe.
Changed

Changed weight of cloth back to 1, and changed recipe of bandages to require 2 cloth, that way all cloth items can be right click scrapped yet there is no xp exploit
Changed weather forests have less chance to rain. All biomes have a chance to be overcast but not rain. Deserts have a rare chance of rain. Snow biomes have a chance to be clear.
Changed logs now burn for 3 minutes and planks burn for 10 seconds and wood debris burns for 30 seconds for easy math
Changed crossbow bolts have the same damage
Changed can now see exact damage on ammo if matching weapon is the currently selected belt slot
Changed forge ahead book no longer needed to make a forge
Changed removed forge ahead book from loot.xml The book still exists until A13 so we don’t break save games, but it is useless
Changed recipe of forge to use bellows, a short metal pipe, small stones and clay
Changed reduced amounts of hide you get from animals
Changed arrowheads to use sack model instead of ingot model
Fixed

Fixed spike traps upgraded to themselves
Fixed Crosshair animation when player moves
Fixed certain blocks(wood window & opened steel door) are too big and prevent placement of blocks
Fixed trap a zombie with a wood frame
Fixed spawn near my bedroll was broken
Fixed handheld item lost if you equip an item from a container (full backpack and toolbelt)
Fixed free instant XP without wasting material
Fixed crafting grid output bugged after inventory was full
Fixed all arrows are labeled as broken
Fixed flashlight swallowed when using attaching via crafting grid
Fixed enforcer magazine not stating it teaches the 44 magnum
Fixed drop on death delete all not working properly
Fixed rocket launcher mesh showing when it should only be showing the rocket mesh
Fixed crafting menu not updating real time
Fixed key mapping problematic in non-default cases
Fixed sawed off shotgun grip had no burn time
Fixed the minibike disappearing like a scared turtle
Fixed the minibike disappeared after taking tires off
Fixed save game does not save your minibike
Fixed Null Ref NGUI
Fixed trailer Park in Navezgane covered by sandrocks
Fixed trick key use to reuse eat/drink/use infinitely
Fixed fat zombie cop collision
Fixed Stealth A9.3 vs A12.1
Fixed steel and Iron arrow head now use sack model instead of ingot model
Fixed zombies show texts as loot containers (untouched, nothing and empty)
Fixed feral horde did not arrive
Fixed crafting uses too many resources at once
Fixed auger continues to idle without gas
Fixed zombies dying on fire (excluding torch fire) causing argument exception
New DayLight Length times – always sunset at 10:00PM so players always know when they will run
Fixed windows punching through fog in the distance
Fixed cutout wall lamp transparency against sky
Fixed screen blood left/right direction
Fixed a few env audio fade bugs and load hitch when crossing biomes
Fixed sniper rifle bugged super zoom on multiple right clicking
Fixed a rare error when shutting down a game server right after a player left who was connected through Steam Networking
Fixed the triple lindy flying hatch from the forums
Fixed mini bike headlight/horn react to their keybinds when they shouldn’t
Fixed confusing campfire – not sure about this one
Fixed console errors on rented dedi servers
Fixed exc array index is out of range
Fixed crafting delay on closing backpack at the wrong time
Fixed right click drop simultaneously press mouse buttons to dupe
Fixed stone crossbow bolts now get quality range from weapon

OFF:
Ajánlok mindenki figyelmébe egy újabb gyöngyszemet!

Jó borzongást!

Ide katt!

ON