7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na ez mondjuk hülyeség. Ez nem az a játék.
Mekkora population?

https://www.twitch.tv/sp1gu

Nu, én jelenleg a 108.61.107.44:25454-es , standard survival pvp szerveren tengetem az életem.

Nagyon feldobná a játékot ha lennének megszerezhető speciális képességek,gondolok itt az erőre,ami levegőbe emelné a zombikat,vagy kutyákat,lehetne telekinézis,vagy villámcsapás,vagy földrengést előidézni,sok lehetőség lenne.Tudom nem fantasy játék,de valamilyen formában be lehetne tenni ilyeneket.Pl az ARK-ban meg kell főzni a speciális képességeket,össze kell gyüjteni a belevalókat hozzá,vannak jó kis receptek,ők igy oldották meg.Ide is jó lenne,nem közvetlen varázslatokra gondolok hanem különleges képességekre.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Én emiatt sehova nem megyek 250+ spike, 800+ sima fa, kő, vas, és 350+ fakeret nélkül... ez a default cucc a hátimban, ha valamiből kevesebb van, kezdem magam rosszul érezni. Csak mostanában vizet és kaját is kell mellé rakni szigorúan...

Végül is csak én tolom majdnem egyedül drag szerverén,akkor megszavaztatom magammal hogy akarok-e zombifutást? NEM! Akkor nem lesz zombifutás alfa15-ig!<#banplz>

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

franky79
Meg "buli" is! 😊
Egyszer 2 haver késett el a haza indulással és egy házba kerestek menedéket, viszont jött egy horda is éjszaka. Fel menekültek a tetőre, majd mikor a horda már alaposan megbontotta a falakat, hidat kellett csinálniuk a szomszéd tetőre, hogy ne dőljön velük együtt össze a ház. 😊
Én sajnos csak hallgattam őket TS-en, de jó "móka" volt! 😊
Utoljára szerkesztette: franky79, 2016.08.11. 15:26:26
Ja igen,te nem szavaztál anno hogy fussanak,akkor neked mindegy is volt.D

https://sg.hu/forum/uzenet/1375970559/10396

Random_
Szerintem is azért jó, ha éjjel futnak, mert van mitől tartani én nem csak simán fel kell kapcsolni a fejlámpát.

Sokkal rémisztőbb, ha igyekezned kell este 22-re védett helyre érned és ott fosol egy sarokban.

Jobban meg kell a nappali mozgást szervezni és hát éjszaka nincs is esélyed kinn a szabadban amíg nincs lőfegyvered.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Jaaa, azt hittem valami más oka van, hogy ott sok lesz a hús a környéken, vagy ilyesmi...
Én egyszer egy nagyobb pocsolyába ronygyoltam bele a mocival, le is fulladt a vízt alatt... búvárkodva kellett szétszednem, és a szárazon összerakni újra. Örültem, mert a kosara is éppen tele volt 😊

Infrath
a felszínen lévő bánya lyukakra gondoltam
ahol a gombákat lehet szerezni

egyszer belepottyantam egybe azóta óvatosabban közlekedek

https://www.twitch.tv/infrath

Most marad igy alfa15-ig,aztán megyünk a gyári beállítással ahogy van.De ha kevés lesz zombi,és állat megint,akkor megemeljük később őket,majd meglátjuk,javított spawn horda lesz az alfa15-ben állítólag.

Csatornapatkány szervere:
- Random gen
- A zombik nem futnak
- Zombi Spawn very high /150%/
- Nincs FriendlyFire
- Halál esetén minden megy a levesbe
- feral zombik
- BlockDurability 100%
- loot respawn 30 nap
- az lcb tulajdonságai, (remélem) mint DON szerverén volt, próbáltam olyanra állítani
A szerver, ahogy Ferenc mondta, nem modolt.
Jelenleg PVE, de ez akár változhat.
Nagyjából ennyi 😊
franky79
Az éjjeli futás annyiból érdekesebb csak szerintem, hogy mikor sötét van akkor tényleg félni kell, elbújni, mert esélyed nincs ellenük. Így viszont olyan az éjszaka, mint a nappal, csak valaki lehúzta a fényerőt. 😉
Utoljára szerkesztette: franky79, 2016.08.11. 13:50:26
Ez a bányákat kerülgesd rész mit jelent? Részleteznéd pls?

Nekem mondjuk azért nem jó ha futnak éjjel,mert nem tudom őket kivédeni,akárhogy is próbálom,biztos halál ha kimegyek,de ha futnak akkor viszont le lesz véve a feral mod,hogy tudjunk lopakodni,és ne miránk spawnoljanak.Másik meg az hogy kevés az időm játékra,és nem akarom guggolással,meg rejtőzködéssel eltölteni azt a kevés időt ami van,mert általában mindig éjjel lépek be (mármint a játékban éjjel)

Infrath
tőlem aztán futhatnak jöhet a full standard beállítás
csak ne öljük egymást vagy raboljunk na ahoz nem ragoszkodom kifejezetten

viszont nem értelek titeket srácok kevés a kaja???
ki a fene mondta hogy csak levadászott állat húst lehet enni?

nehogy vki azt mondja hogy wellness...
az elején nem tudsz annyi wellnest növelni, mert amit növelsz az kb max 20-30 amit addigra Health nut skill el is megtehetsz
a zombiktól alapból kapsz húst, csak akkor ed meg mikor biztonságos helyen vagy mert ha megkapod a negatív effect et addig nem tudsz futni és harcolni bányászni stb.

a supply box-ért pedig igen is érdemes elfutni általában medic kit, antibiotik, campfire-ös cucc meg receptek vannak benne ami non jó mert mindig sniper, ak47,rakéta lövő, fegyverek, benzin, páncél meg bike receptek vannak bennük általában

és ha egy olyan szerveren vagy amelyiken standard(kevés) az állat respawn lásd csp server csinálj bike-ot és csak menj egy irányba foyamatosan gázolj el minden állatot belezés majd tovább, csak figyeld az időt meg a benzint
bányákat kerülgesd. 3-4 nap alatt össze jött 300db a hús ról nem is beszélve

Alfa15-nél meg dugig lesz mindegyik szeró megint.Ez egy ilyen játék,hamar beleunnak mert hiába a sok craft,és lehetőség,még valami nagyon hiányzik belőle ami megfogja az embereket.Ez is olyan mint az ARK,ha már mindened megvan akkor már csak babázhatsz a dinókkal,nincs kihívás.Küldetések kellenek még.Kincskeresések,jutalmak,elrejtett tárgyak...stb.

Én nem megyek másik szerverre,maradok Dragscorp-nál,csak szórakozni akarok néha meló után jólesik.Megszavaztuk hogy ne fussanak a zombik,marad így az alfa15-ig.

Nekem kifejezetten az volt a gondom, hogy mindig a nyakamra spawnolt dögöket, illetve hogy éjjel nem futottak. A közösség jó volt a saját magyar szerverünkön is. De szerintem inkább fussanak éjjel, de ne kelljen azon rágódni, hogy fél pillanattal később ütnek onnan fényes nappal sík terepen, ahol korábban semmi nem volt... Mondjuk ez azzal jár, hogy a szerveren mindig vannak vagy 10-en, és alap beállításokkal elég kevés a kaja, de végül is túlélhető...
Bár lehet egyszer majd rájövök, hogy a semmiből tuja szórni a dögöket közvetlenül a nyakamba ez a szerver is, de jelenleg nem tartom elképzelhetőnek...
Utoljára szerkesztette: vaakuum, 2016.08.11. 12:20:51

Infrath
nem véletlen mondtam, hogy idegen szerverre kéne menni az egész sg-ne és kész
ingyen van
sg-n megtudjuk beszélni hova menjen minden magyar
és lehet találni jó szervereket
(értem én saját az non jó már amíg nem én fizetem, amiért hálás is vok non /DON, DRAG, CSP ARIGATO!)
és mivel a külföldieknek több lóvéja van minőségileg is ezer* jobb lehet nek

csp szerverén vok, sztem egész jó , attól eltekintve hogy fecó és random beépítik a várost 😄 fákkal meg mindennel és veszt az ember nem kevés fps-t 😄DD (de nincs gond) 😄DD

szerver beállítások változása a standard-től csak annyi hogy nem futnak a zozok és 18 óra a nappal meg 30 nap a loot respawn (ha jól emlékszem)
és mivel pve a szerver és nincs rablás gondolom az lcb-k is állítva vannak talán
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.08.11. 11:48:53

Estére megnézem...

FerencHuN
Nem hangzik rossznak . a szerver adataid majd megüzennéd lehet felnézek csak kiváncsiságból.köszi

Az élet egy szar játék. De a grafikája nagyon ott van! Graffiti

Én mostanában egy idegen szerveren játszok, ahol a zombik éjjel rendesen futnak, és a karakter mindent eldobál, amikor kilép. Teljesen más játékstílust igényel, vittek is el olyan cuccaimat, amikről azt gondoltam, hogy biztonságban vannak. Szerencsére mindig 3 lépcsőben rejtem el a dolgaimat, (rezet és papírt, nyers és sült húst, bőrt -a hús nagyon ritka, kevés az állat, könnyű éhenhalni- meg a jó cuccokat a legjobban) így nem jártam végletesen rosszul, viszont tanultam az esetből. Egyébként az eldobott hátizsákot is volt, hogy falba rakta, soha többet nem is lett meg. Ezért nagyon szűk helyen nem is szabad kilépni még mindig.

Ja, és amíg nem hal meg a karakter, időnként kap zcoint, amikből lehet ezt-azt venni, ha nagyon megszorul az ember. Mondjuk még soha nem sikerült vásárolnom, mire rászántam volna magam, mindig megevett valami, és nullázódott a lóvém...

Ráadásul úgy tűnik, ezen a szerveren be tudok költözni a fővárosba anélkül, hogy durva laggot okozna... legalább is most olyan helyen vagyok, ahonnan rálátok a házakra (közel is vannak) és elkezdtem az új hentelős pont építését közvetlenül a fűút mellett, amiből az egyik romházba tervezem a rejtett kijárati ajtót. És a videókártya driver sem omlik össze rendszeresen, mint régen Don szerverén. Nem tudom, az mitől volt, de rendszeresen elment a kép néhány másodpercre. Ezen a szerveren ilyet még nem tapasztaltam<#vigyor4>

FerencHuN
Szia hasonló beállitásokkal müködik mint anno Don szervere. külömbségek: 30 a loot respawn, nincs állat és zombi spawn mod. Semmyilen mod nincs rajta.Kb 170. napnál tartunk. Éjjel nem futnak a zozok
Utoljára szerkesztette: FerencHuN, 2016.08.11. 05:20:42

Húú bakker! 3 kutya üldöz.Mit csináljak? Majdnem le vagyok amortizálva.Ott egy szikla,fel a tetejére!! De jó!! Nem jönnek fel,egyenként levadászom őket!! Siker!

Lehet tudni valamit a szeróról István? Moddolt,vagy nem? Vagy simán alap Random gen?

Újabb szerver! Csatornapatkány szervere.Jelszót FIstvan93 -tól kérjetek!

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.08.11. 00:30:29

Random_
Olyan szakaszában van a játék, hogy az Alpha14-et már kijátszották sokan és várják az új verziót.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Nem kihalt,csak stagnál.DD Én szoktam lenni rajta,nemsokára be is lépek Drag szerverére.Alfa15-től csak azok lesznek Drag szerverén akik adakoztak,én most fizettem ki éppen 1 évre a részemet.

franky79
Sziasztok
Egy ideje már ismerkedek a játékkal, de haver kezd ritkábban jönni, egyedül meg unalmas játszani, így keresnék aktív társakat/szervert. Fenti 2 kihaltnak tűnik.
Inkább PvE érdekel és 8tól éjfélig szoktam játszani.
Beton oszlopok és fáklya.
Konzolra megint jött egy patch.Jöhetne már pc-re is

Idáig csak mobil spotlightal lehet játék közben.Kreatív módban meg lehet lerakni lámpákat is.

A közvilágítást hogy oldjátok meg? Gondolom csak fáklyával lehet...vagy valahogy lehet működő villanylámpát is csinálni a mobil sptlighton kívül?

FerencHuN
Köszönöm a képeket. szemrevaló igy is minden. a közvilágitás hamarosan elkészül. majd arról is lesz pár kép 😊

Random_
Csatornapatkány szerverén folyamatosan alakítgatjuk a kis településünk. A héten összeomlott a házam, mert kiütöttem egy ablakot. 😄 Most építem újjá. Ferenc házában csövelek addig ami egész szépen berendezett. A házak között és a közös használatú zombi zúzda között van egy alagútrendszer útbaigazító táblákkal. Raktárhelyiség is ahol a közös lootot gyűjtjük. Most készült el a kert sufnival.

A településen van gyógyszertár, könyvesbolt, barkácsbolt és élelmiszerbolt, temető valamint bank. A boltokat elkezdtük felújítani és fasorokat telepítünk az utcára valamint közvilágítást. A kis kolóniánkat Csatornapatkány videó formában is megörökítette amit csütörtökön láthattok a youtube csatornáján.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Rustban én is utálom a több hálózsák = több spawnpont mechanikát, mert szó szerint teleportnak használják 2 pont között, a random spawnt pedig folyamatos felfedezéshez a nagyvilágban.
Bár a spawn korlátozva lett 4-5 percre frissen lerakott zsákra vagy újra spawnoláskor ugyanannál a zsáknál.

Nekem a Hurtworld megoldása a legszimpatikusabb építkezési és törlési jog kezelése és a spawn mechanika szerint. Az előre felparcellázott pálya viszont nem.
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.08.09. 11:39:01

AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse

Random_
Persze a hirtelen kilépéssel nem lehet semmit se csinálni ahogy Rocco írja, egyébként én is örülök, hogy a táska és a test marad. Azért tényleg elég sci-fi, hogy csak kilépsz és eltűnsz. Régen próbáltuk így megúszni a hordákat, ha már nagyon fölénk kerekedtek vagy nagyvárosban ránk ömlött a szar, hogy gyorsan kiléptünk és megúsztuk a balhét. Ez egy szar beidegződést vált ki ami a játékstílusra is hatással van. Mondjuk nekem a Rust se tetszik, hogy teleportnak lehet használni a hálózsákot és konzolparanccsal megölve magad átmehetsz a sziget túlsó végére.

A hirtelen kilépésre csapatjátéknál ott a csapattárs aki esetleg vigyáz a cuccra, magához veszi.

Miután részleteket nem ismerünk, így kár azon rágódni, hogy mi lesz ha a testeddel, ha bent marad, csak találgatni tudunk.

Ami viszont feltételezhető, hogy valószínűleg ez is beállítás kérdése lesz, mint a táska és öv dobása és ezek variációja. Gondolom a testet is max. biztonságos helyre kell tenni, pl egy házba ahol van ajtó. Ezeket a zozok nem zavarják, mivel a csendven alvó játékosok nem kelltik fel a figyelmüket...<#crazya>

A hirtelen kilépés bármilyen játékban előfordulhat, akár túlélősben is. Meg kell oldani.
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.08.08. 17:10:58

AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse

Infrath
a táska meg találásához jó szem kell vagy szerencse, ha kilogoláskor fűben vagy, de hogy test is marad omg.

de a testre a zozok is rákaphatnak bármikor, ha szerver állandóan online. ?!
mert akkor nem logolhatsz ki a házban vagy ha leásol 3 -5 blockot. az sem biztos.
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.08.08. 16:46:16

Én nem támogatom a sleeper megoldást,mert mint irtam,mi van akkor ha hirtelen ki kell lépned a játékból teljesen tőled független okból,utána visszamész,és sehol semmi,megint az ágyad mellett vagy. (ARK-ban megszivtam már emiatt sokszor) Akkor most kire leszel mérges? Magadra,vagy arra aki miatt ki kellett lépned a játékból? Jobb ha nem találja meg senki a testemet.

Tökmindegy, hogy Rust vagy nem Rust, ha végre nem tűnik el a tested kilépéskor, mint valami sci-fi-ben, akkor a testet el lehet érni bármikor.
Ez nem csak PvP-ben lesz nagyszerű, hanem PvE-nél is! Persze azoknál akik nem antiszociálisak és lakótársaik vannak. Nem lesz több veszekedés, hogy kinél mi maradt a táskában, miért nem pakolt ki a játék befejeztével, hogy a másik is használhassa azokat a cuccokat...

A másik, hogy ez a PvP-t nagyszerűen előreviszi, aminek van helye itt is. Akinek ez nem tetszik arréb tolja a biciklit PvE-re és nincs vita.

Ja az elég gáz ez a beállítás hogy kilépéskor ott marad a táska.Elbújni lehet vele a föld alá,és akkor senki nem találja meg a táskádat,viszont mi van akkor ha hirtelen kell kilépnem valamilyen okból,visszamész,és már hűlt helye a cuccaidnak amiket összegyűjtögettél.Egyébként jön az alvó rendszer ide is az alfa15-ben.Kilépéskor ottmarad a testünk,és valószinü a hátizsák is,remélem a kapcsolót bennehagyják,vagy valamilyen állítással ki lehet azt iktatni.Ez nem a RUST.

A föld az nem omlik le, ha alulról pakoljuk fölfelé? Valamiért meg sem próbáltam, úgy volta, vele, hogy biztosan a homok fizikájával műxik.
De ezek szerint akkor el lehet bújni a föld alá úgy, hogy a felszínen ne legyen nyoma.

Egyébként rápróbáltam egy publik szerverre, ahol az állatok beálltása is alap, és éjjel biza futnak a zozók... Első próba alkalmával vagy háromszor haltam éhen, aztán rájöttem, hogy az első 10-20 pontot arra kell költeni, hogy lassabban éhezzen a kari. Meg van valami zcoin rendszer a szerveren, lassan gyűjti a lóvét, és lehet belőle cuccokat venni, bár még nem próbáltam...asszem még így is nyers húsra kell költenem. Mondjuk jó, hogy elvileg robogó alkatrészeket is lehet majd venni (ha sok összejön), mert mire a 160+ napnál becsatlakoztam, gyakorlatilag a fővárosban is lebontották az autókat.
Viszont lehet nagyritkán találni kilépett kezdő játékosok hátizsákját, mert kilépéskor mindent dob a kari, ami nála volt. Érdekes konstrukció!
Én meg teljesen elkényelmesedtem, hogy annyi volt az állat, meg nem kellett a cuccaink miatt annyira aggódni...

Igen,a követ is simán le lehetett tenni,mint bármelyik blokkot,és építkezni belőle,ez már az alfa1 óta megvolt

Random_
Alpha12-ben még két féle kő volt. Small stone és rendes stone. Akkor pl a forge recepthez kellett kicsi kő és nagy kő. Nehéz is volt bányászni mert nagy kő nem volt mindenhol a felszínen.

Alpha13-ban ez megszűnt és csak kicsi kő van. A nagy kő nincs és ezt hiányolja Ironman. Vagyis van ilyen nagy kő, csak a betonkeverőben tudod előállítani. Cement, homok és kicsi kő kell hozzá. Olyan szikladarabokat craftolsz így, amiből tudsz építkezni, mintha földet pakolnál.

Ez a játék folyamatosan fejlődik és mindig alkalmazkodni kell az új verziók hozta újdonságokhoz. Én eddig mindig élveztem az újításokat, ezért nem sajnálok semmit amit kivettek. A régi beidegződéseket minden új Alphánál át kell értékelni és el kell őket felejteni. Az újdonságokat meg ki kell próbálni és használni kell.

Ilyen most nekem pl az 50-es pillér. Korábban vas rácsot használtam helyette, de az új beton elemek annyi új lehetőséget adnak amit vétek kihagyni.

FerencHuN
sima kő. nem kelett kraftolni. kutdtad javitani a bányában ha rossz helyen csaptad ki a követ pl.

Sima követ le tudsz tenni most?

Infrath
azért nem értem mit vettek ki.?!

fa->vas->kő->beton->acél
block update sorrend

ha az egyiket kiveszik az baromság sztem
és a azért volt jó mert nem kellet hozzá recept és a játék elején már tudtál szerezni követ fűvet és agyagot
tehát ha nincs semmid akkor is tudtál erős menedéket építeni már az elején

vagy nem értem, mit vettek ki?
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.08.08. 01:03:21