7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Úgy sima mint, hogy csak feather/stone/wood kell hozzá.... Vagy csak nagyon le vagyok maradva?

https://www.twitch.tv/sp1gu

Random_
Nincs sima, csak vas és acél hegyű.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Infrath
csak fegyver bolt van
kitudja még talán ott is fellelhető..

és ajánlom mindenki figyelmébe a városban és a körülötte lévő fekete fehér szemét zsákokat
a 15 ös verzió óta egy halom receptet találok bennük

a hunting knife meg a crossbow receptek elég sűrűn fordulnak meg
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.01.13. 11:15:06

https://www.twitch.tv/infrath

Infrath
már nem is köt le nagyon
többiek is tudják
belogolok kb egy napig vok majd mek is
és ez már csak napi 2 alkalom max
máskor heteket ültem bent..

csak amikor rám jön, csak egy picit.

20. napról visszaugrott a játékbeli idő az első nap napra. Láttatok már ilyet?
Random_
Minek játszol? Ezért kár... ha nem köt le, akkor kár az időt beleölni.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

iron és steel van. stone nincs.😊
mit értesz sima alatt?
Csak én vagyok vaksi, de nincs crossbow sima bolt vagy csak ki kell tanulni?

Infrath
max azt az 5 kincset kikéne ásnom vmikor már -.-
de minek..

muhahaha.. rejtett reklám 😄 /new map new skins
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.01.12. 21:05:08

Infrath
jó ha 6 házat átnéztem..
és nem is játszottam olyan sokat csp szerón
mint úgy általában
és kb csak a város körüli részeket
meg traiderig való térképet fedeztem fel
kb max 50 métert mentem a város sarkáig amig megtaláltam és az első szimpi házban lehorgonyoztam
de én nem érzem ezt a "felfedezni megyek kényszert"
a benzin recepten, sör magon és esetleg a tool and die set-en kívül már mindenem meg van ami kell..
és ezekből is 2 megvehető tradernél
és mivel nem igazán mek el sehova, benzin sem kell..
biztos én játszok rosszul.
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.01.12. 21:00:43

Infrath
2 quest 1 kincses térkép egy beaker
2 recept
tüzes nyíl és spiked club(ennek örülök..)
úgy lényegében ennyi a mai horda 😊
meg egy halom katonai és hamat eladható cucc..

és igen ellenálhatatlan érzést érzek arra hogy ezt mindig megosszam veletek 😊
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.01.12. 20:42:10

Még nem tudni,de valamilyen rpg lesz.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Másik játékuk az mi is lesz pontosan?

Dead Island-ben vannak a sétáló,és feléd rohanó zombik az infectedek.Nagyon jó mikor hallom hogy elkezdenek ordibálni messziről,és nem tudod melyik irányból kapod a rohanó hordát.Itt is úgy lenne éjjel-nappal az zseniális megoldás lenne.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Infrath
hát igen elég sok mindent sztem is változtathatnának, vehetnének ki /be
számomra egyenlőre egy 3d-és minecraft, tartalmak nélküli, bug-okkal teli ez játék
egyenlőre még
egyébként néztem még pár kiadot, sztem az a gond hogy szándékosan nem akarnak sok támogatot szerezni
lehet hogy akkor vmi szembe menne a nézeteikkel?
sok játékot néztem még, és elképesztő néha hogy 2-3 nagy cég támogatja
és már szinte bétának van kint a játék

miért van ez?

ott vannak amiket küldtem videók is, még vagy fél év ha nem több mire bejön az összes
de mmár van egy fasza trailerük..
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.01.12. 13:31:39

Mint írtam kihívás szempontjából csorbul a játékélmény kikapcsolt futással, viszont realitás szempontjából (ha a walking deadet vesszük alapul) ott sem futnak a zombik mint Forest Gump... Azt meg lehetne csinálni hogy gyorsabban mozogjanak mint nappal így ugyanúgy lehetne futkosni előlük de nehezebb lenne, de a futás szerintem alapból a játékrealitás ellen megy. Még a Feral Zombiknál oké hogy futnak mert azok nagyobbak amúgy is meg mutánsszerűnek néznek ki, de egy mezei marinéni zombi ne fusson már utánam féktelenül 😄
Nem gondolkodok óriás bázisban. Talán egy 10x10 elég is lesz mindenhez szerintem. Szerintem azt hamar át lehet majd javítani. Lehet, hogy így lesz, de inkább a zombájok/építgetés/felfedezés. Bányászat csak a nagyon szükséges építési elemekhez elég lesz remélem.

Random_
Ha a futást kikapcsolnák a játék rettentően könnyű lenne. Éjszaka is sétálgathatnál alap felszereléssel és a hordát is simán lefutnád. Volt olyan, hogy szerveren nem futottak és egyszerűen nem volt különbség éjjel és nappal között csak annyi, hogy lámpát kellett kapcsolni. Én nagyon egyszerűnek tartottam. Nincs motiváció, hogy megtervezd a napod, mert ha belecsúszol az éjszakába akkor se dől össze a világ.

Random_
Én minden egyes zombiért kimegyek és legyilkolom őket, mert egyszerűen irritál ha hallom a hangját. Zavar és meg kell szüntetnem a zajt. 😄
A szerveren messze nekem van a legtöbb zombi ölésem, pedig tapasztalatban van aki fölöttem áll.

Minden nappali hordát szétütök így már elég jó a zúzó fegyver képességem. A sikolyokat azonnal leütöm, ha meghallom őket, mert különben riasztanak hordát és az csak több gondot okozott. Volt egy eset hogy nem mentem fel és már két sikoly volt fenn és egyre több zombi. Be is törtek sőt az első hordám is betört és a feral szétverte a vegyes ládámat akkor nullázva amit oda gyűjtöttem. A fegyveres ládám szerencsére nem ütötték szét. Viszont buktam a tábortüzet benne a bíkörrel és mindent ami nem fegyveralkatrész volt. Szóval azért ütik is a tornyot a zombik, Volt olyan hordám, hogy kiverték alólam a torony felét és fával tömtem be a lejáratot is.

Volt olyan hordám mikor tízkor léptem a szerverre és fél órám volt hordáig. Volt ötven nyílvesszőm és pár pisztolygolyóm. Eléggé meggondoltam minden lövést, mert tétlenül nem lehet a hordát kivárni a platformon.

A horda napot én nem tudom átaludni, mert szétbontanak fenn mindent. Azért a bejáratom és a tornyom a forge alatt és közelében vannak. Szóval ha hagyom őket, akkor bejönnek lazán. Nincs több száz méter hosszú járatrendszerem a föld alatt.

Random_
Nem a te technikádat, én csak addig ások le ameddig sziklát nem találok, mert eleinte kell a kő és vas és ezt így éjszakai bányászatrtal is elérem. ha megnézed én nem a bedrockig ások le. Sőt szerintem talán egy kivétellel sose ástam le a bedrockig.

Te azzal kezded és teljesen ignorálod a fenti történéseket lehet horda vagy bármi. Én minden hordát leküzdök ami jön a bázisom nem is engedné meg, hogy ignoráljam, mert érzékelnek és szétbontanák a felszíni részt és betörnének. Sőt volt is olyan, hogy betörtek és a feral ott sétálgatott a forge mellett.

Mindig van egy felszíni normál épületem, ha POIt foglalok be, akkor az elején. Itt azonban nem POIra építettem ezért nincs felszíni épületem. Az első időszakokban annyira sűrűn kaptam a hordákat, hogy mindig 1-2 napom volt csak és az arra volt elég, hogy éjszaka ássak a föld alatt és nappal lootoljak gyorsan a hordáig. Mostanra jutottam el arra a szintre, hogy van megnyugtató mennyiségű betonom és acél szóval tudok építeni olyan bázist ami megvéd.

Infrath
én még robbantós nyílvesszőt lövök rá általában egy elég de,
gondolkoztam rajta hogy 1-3 ilyen lassító bared wire vagy mi amit földre teszel le abba belefut majd űtőfegyverrel leütöd
bár még sose teszteltem le, vhogy nem jött meg a kedv a halálhoz 😄

nem a kihívás lesz kisebb, hanem inkább el lehet tolni más irányba. eleinte én is beköltöztem egy házba és kipofoztam, azután építettem sajátot is. most már ott tartok, hogy meguntam az állandó javítgatást, és inkább a kreativitásra és a csavargásra helyezem a hangsúlyt.
ha hentelni támad kedvem, akkor meg sikolyozok egy jót. abban még az is nagyon jó, hogy addig csinálod amíg neked tetszik. ha már nem akarod tovább, kinyírod a sikolyokat meg akik még talpon vannak és vége. továbbá ilyenkor állandóan fegyvert is kell váltani. a rendőrt muszáj sniperrel már messziről fejbe lőni, a kutyákat, ferálokat shotival vagy beretvás ütővel. a medvét piszok gyorsan le kell sniperezni (tényleg medveölésre mi a leggyorsabb módszer (a sniper 2-3 lövés szemből)?). a többi szabadon választott, nálam a shotin és ütőn kívül még a magnum a favorit. ja és a sikoly lábát meg el kell lőni (erre nagyon jó a magnum) azért, hogy kússzon és ne a bolyban kóvályogjon. így akkor ölöd meg amikor akarod, nem lövöd le véletlenül a tumultusban.
egyébként a zombik mozgására mint etalont a walking dead sorozatokat tekintem. ehhez tényleg az kellene, hogy a futást kikapcsoljuk. ettől még a feral ugyanúgy fut tovább, de a többi nagyon lelassul. a kettő között lenne jó, és hát a mozgás sebessége csakúgy mint a filmekben különböző kellene hogy legyen. pl. van alapmozgás, izgatott, stb. a holdkóros csajszinál látszik is, hogy foglalkoztak vele.
Föld alatti bázissal tényleg nincs túl sok kihívás amúgy a játékban, de hát mindenki úgy játszik ahogy akar 😊 Én élveztem mindig irtani a nappali/éjjeli/7. napi hordákat is egyaránt, bár utóbbi se túl nagy kunszt ha ki van kapcsolva a futás. Első kettőnél ha a házam körül morgást hallottam már szaladtam mindig kifele mint a golyó, kerestem hogy hol mennek és csaptam szét őket 😄 Valmoddal még mindig nem játszottam csak teszt erejéig, ott biztos bitang nagy horda jön hetedik napon főleg Horde Edition-ben.
aztán majd idővel megunod az állandó javítgatást és ásol egy pincét. és akkor rájössz arra is, hogy a bányászattal a fejlődésed is könnyebb lesz és nyersanyaggal is jobban állsz majd. és sokkal több időd marad effektíve játszani.<#wink>
Pont ezt akartam írni, hogy semmi értelme úgy az egésznek... Sima softcore az egész föld alatt. Max PVP-ben látom értelmét, hogy ne raideljenek ki és kész. Tuti majd fentre fogok építkezni.

Infrath
én karaktert kimaxolni, beszerezni mindent, építgetni /esetleg felfedezni (de itt nincs víz alatti templom meg ilyenek 😄 nincs benne az a misztikum nagyon még)
szeretek

1210 órán van benne
és achivementek közt eddig 29 halálom van
de hát ezeknek is a negyede max igazi
nem pedig tszt éppen vagy mittom én
nem is tudom hányszor haltam meg vérszívástól vagy csak mert leestem -.-
de nem is értem ezt az achivmentet egy túlélő játékban HALJ MEG 500X or
a magamfajta emberkének aki maxolgat ez csuda jóóó
az achivmentel nin is gondom, de hogy 500x or
sztem meg lesz amikor kijön a játék (ami nem béta se alpha)
én még az esőt is levettem
ráadásul füllhalgatón nyomom elég hangosan azért amennyire kell 😊
én nem hallom őket eléggé előre
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.01.11. 22:28:56

nemtom, nekem sohasem okozott gondot, hogy észrevegyem őket. még a kutyától is hallom a morgást előre kb. 2-3 mp-el. még arra is van időm, hogy fegyvert váltsak. valamelyik nap nézegettem a steamen a teljesítményeket, és úgy néz ki a halálozást elég nehezen fogom teljesíteni, mert az még nullán áll, közel 500 órás játékidővel.😊 eddig egyedül a medve volt ami megijesztett. éjszaka tök csendben hirtelen felmordult mellettem. amikor rávilágítottam ott volt pár méterre, szerencsére háttal. gyorsan elhúztam onnan.😊
mostanában már törekszem olyan építményeket csinálni, amiben a zombik nem igazán tudnak/akarnak kárt tenni, mert már meguntam a javítgatást. most már inkább csavargással töltöm azt az időt.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.01.11. 22:01:04
Infrath
én egyik éjszaka kimentem kertészkedni (mert megint vol vki olyan kedves 21-23 kor kilépni -.-)
és csak azért tudtam fedezékbe vonulni mert pont a ház másik oldalától jöttek, és verték a házat

mikor bementem hogy felmenjek az emeletre már éppen betörték az ajtót a túl oldalt
szerencse nem arra kellet futnom..

ha futnak a zombik a hangok nem elegek
rád-sprintel 3 és stun-olnak majd ott is maradsz
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.01.11. 21:49:10

csinálhatsz fémlapokat, az olyan mint a konzervdoboz. bár a zombi hangokat már jó messziről lehet hallani, úgyhogy részemről egyelőre felejtős.
Infrath
én egyébként is már az elején baaromságnak tartottam azt hogy van hord nap és írányítottan jön feléd egy halom
sztem elég lenne, ha s sima horda jönne ami eddig is,
és abban lennének keményebb zombik szinthez kötve
jah és futnának, de nem úgy ahogy most
kicsit lasabban
hogy azért felvehesd a harcot velük
meg legyen időd fedezékbe vonulni
bár ha lehetne konzerv dobozokbol riasztot csinálni tölem maradhat a jelenlegi gyorsaság is

Infrath
eh?! random most az én technikámat csinálod?

egyértelműen a föld alatt a legjobb
nem kell semmit építeni fönt vagy javítani
horda napot is átalszod nyugiban

DE EZ srácok így minecraft..
ott mindent úgy csináltak meg a készítők, hogy semmire ne legyen gondod csak élvezed a játékot..

megjegyzem hard módban
azért a zombik betörik a FA ajtókat/kerítéseket
amíg nem szerezel vas ajtót 😊
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.01.11. 20:31:39

hát ha ütnék abban mi a logika? elvégre nem ott vagyok, hanem felettük, tehát elvileg még a falnak sem kellene menniük. egy normális zombinak nyújtózkodnia kellene felfelé.
de mostanában már nem gyártok ilyesmiket, leköltöztem a föld alá ott vannak a cuccaim. annak több előnye is van. mint ahogy random is írta nem kell semmi védelmi vackot megcsinálni, a bővítéssel (bányászattal) ömlik be a nyersanyag, amiből nem is kell annyi a föld alatt, mint felette. minden 7. napon szépen lekullogok és egész éjjel nyugodtan bányászgatok. reggel 4-kor feljövök, szétcsapom a maradékot és csinálom tovább a dolgomat. ha zombizni szeretnék arra ott vannak a sikolyok. beröffentek 4-5 forge-ot arra jönnek mint a legyek, ellövöm a lábukat, és kúszva ott sikoltoznak amire jön az összes többi. az elég durva mészárlás szokott lenni. van, hogy utána egy teljes napig csak feldolgozom a testeket.
De ez inkább amolyan bug kihasználós, hogy nem ütik, nem? :/

Random_
Tényleg nincs jelentősége hol vetsz, nekem van ilyen mániám mostanság, hogy szeretem eldugni a bázisom nagy részét a föld alá. Nem kell hosszú és költséges falakat építeni tüskesorokkal. A veteményt meg nem dézsmálják meg ismeretlen kalandozók. 😄 Nem mintha nagyon hiányom lenne, de eleinte egy szem krumpliból indultam.

Random_
Van egy korábbi videóm ami horda napon készült és látható, hogy annyira nem ütik. Bár mintha valami változott volna az utolsó patchben vagy a játék beállítása más.

A hordás videóm Drag szerverén készült és ott lehet a zombi létszám kevesebb volt. CsP szerverén több a zombi és ezért lehet, hogy ütik az oszlopot. Alapvetően csak futnak az oszlopnak ész nélkül én meg szépen osztom a fejlövéseket. A gond az szokott lenni, hogy a kúszó zombik bebugolnak az oszlopon belülre és a létrát kiütik olykor. Ezt pótolni kell horda alatt. Szóval nem tökéletes és ezért akarok egy másik hordaváró helyet is építeni.

köszi.
régebben csináltam föld alá veteményest, de én kivágtam felette a talajt teljesen. és ha a kivágás nagyobb volt, pl. 13x10-es, akkor már alulra bespawnolt a zombi. de a játékban nem igazán van jelentősége, hogy hol van, nem okoz gondot a szüretelés a felszínen sem. mondjuk lehetnének olyan zombik, akik lerombolják, hogy ne legyen ilyen könnyű. így most csak arra kell vigyázni, hogy ne esőben vess.
Mályki86
Nem ütik a torony "szárát", csak szaladnak neki a falának.Keresnék a legrövidebb utat feléd, de mivel nincs ilyen, csak mennek neki, de ütni nem ütik.

Növényeknek az kell, hogy legyen felettük szabad ég.Ha már 1 blokk átmérőjű lyukat ásol a felszínre az elegendő egy 7-es, vagy 8-as sugarú körben elrendezett farmnak.A felszínen a lyukat vasráccsal le lehet fedni, hogy ne essen bele semmi.Azon még átjut a fény.

A medencét vödörrel lehet feltölteni.
Utoljára szerkesztette: Mályki86, 2017.01.11. 18:27:01
említi is a videóban, hogy nem nagyon ütik. és ja, időnként egy kicsit kell csak javítgatni. a rendőr zombik okoznak csak némi gondot, de azok sem magára az oszlopra.
Látom sok helyen használjátok / használják ezt az oszlopos bázis dizájnt. Ez miért jó? Nem félő, hogy hamarabb szétütik? Feltudnátok tölteni képeket a bázisotokról?
Utoljára szerkesztette: undY1ng, 2017.01.11. 18:14:29

lenne két kérdésem:
1. hogy lehet a növényeket a föld alatt termeszteni?
2. hogy lehet a medencét vízzel feltölteni:?

ezek ilyen szerverspecifikus dolgok?

am egész jó videó.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.01.11. 18:05:41
<#taps><#eljen>

RL csak raidekhez a legjobb. Tehát pvp.

Infrath
ez teljesen igaz!

am egyébként én egy halom dolgot még hiányolok 😊
jobb lenne ha egy 2x3 as csirke farmon dolgoznának
vagy hogy pl. eső esetén bejöjjön a víz az alagútba 😄
(jól van na, a víz nagy munka lenne, ráadásul crash-elne a játék, csak most jutott eszembe 😊 )

Random_

Ismét feltöltöttem egy videót az aktuális szerveres játékomból ami CsP szerverén megy. Ezúttal kommentálom is a tevékenységem. Ha gondoljátok kommenteljétek és lájkoljátok. Lehet folytatom a videók feltöltését, ha kellő biztatást kapom. 😄 Vannak nagy tervek és ha van akit érdekel, akkor motivációt is érzek a folytatáshoz. Már felvettem egy következő részre való adagot, csak vágni kell.

Random_
Én ilyen behemót esetén azt tudnám elképzelni, hogy lenne több torony és ezek között ugrálnál a föld alatt közelkedve. A behemót lassú lenne és így a fürgeségeddel mindig más irányba tudnád csalni.

Továbbá egy fontos felhasználási célközönsége lenne a rakétavetőnek. Mert nem tudom ti hogy vagytok vele, de én 1100 óra fölött vertem a játékba, de még nem sütöttem el rakétavetőt. 😄 Pedig most is van három a ládámban. De egyszerűen nincs olyan nagy vagy erős célpont ami ellen használni kellene.

hát majd kiderül mit tud. bár amit eddig tudok/hallottam róla én is aggályoskodom csöppet, hogy kissé betesz a balansznak.
személy szerint jobban örülnék a megszerzett szintekhez illesztett vadállatoknak. egyébként sem szeretem a misztikumot olyan játékokban ami nem arról szól. hogy keletkezik ez a marha nagy zombi? születnek? mert az röhej. meg kellene maradni a realitások talaján, már ha elfogadjuk, hogy a halottak tudnak ezt-azt csinálni.
Lehet nappal is előjön,nemcsak éjjel,arról nem szól a hir mikor spawnol majd.Beállítani azért lehet gondolom.Egy pár ilyen nagy dög jön,akkor annyi a bázisomnakFelülre inkább lőtornyokat,meg mindenféle harci állást,bunkert kell épiteni.Ennél már lesz értelme az automata lövegtoronynak!

Infrath
annyira nem mert sztem
szinthez lesz kötve és jó ha csak egy jelenik meg éjszaka

de igen lényegében igazad van, ezek nekem is eszembe jutottak

franky79
Nekem is ez jutott eszembe, hogy oda a felszíni biztonságos bázis terveknek, max. kirakatbázis lehet fent, de a termelés és a raktározás lent lesz.
Nem hiszem, hogy ezt bevezetni olyan jó ötlet, mert a méretéhez mérten kell erősebbnek is lennie, viszont akkor ehhez mérten is kell lennie védelmi lehetőségeket adniuk nekünk, amik viszont nagyon túlzottak lesznek a többi zombival szemben. Kiegyensúlyozatlanságot fog okozni ez 😞