7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jelen pillanatban szerintem Te vagy itt az utolsó, akinek alapja van kiselőadást tartani a "szabályok betartásáról". Lassan befejezhetnéd a vagdalkozást, mert egyre inkább kezd hasonlítani a szitu egy óvodás hisztijére a játékboltban. Ilyenért én annó két nagy büdös pofont kaptam, az elsőt anyámtól, a másikat a fal adta, aztán volt lehetőségem ülni a sarokban egy-két órát, hogy elgondolkodjak magamon. Úgy látszik a Te életedből kimaradt ez a mérföldkő.
A renitens elemeket a társadalom kilöki önmagából, ahogy az élő szervezet is teszi ezt egy idegen testtel. Annó nekünk nem volt szükségünk szabályzatra. Miért nem? Mert mindannyian ugyanazt az értékrendet képviseltük, ugyanaz volt az evidencia mindenki számára.

Volt egy játékos közösség saját szerverekkel, aminek annak idején oszlopos tagja voltam, hosszú ideig admin jogokkal a kezemben. A tulajdonos többek között teamspeak segítségével minden taggal elfogadtatta a ház szabályzatát, ami kb egy 25-30 A4-es oldalú pdf dokumentum volt, ezt keményen be is tartatta minden taggal és nem taggal egyaránt. Admin státuszom ellenére ezt a dokumentumot soha a büdös életben nem olvastam végig. Miért? Mert nem volt rá szükségem, ahogyan a játékosok zömének sem. Szájbarágó jelleggel voltak benne leírva a dolgok, hogy mit csinálhatsz és mit nem csinálhatsz, evidenciák, amik a döntő többségnek teljesen természetes volt.

Az a nagy büdös helyzet, hogy azok a játékosok, akiknek a szabályzatban leírtak nem értetődnek maguktól, tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy le van-e írva vagy nincs, velük hosszú távon előbb, vagy utóbb, de probléma lesz. Felhasználói szinten és admin szinten egyaránt. Mi ebből a következtetés? A szabályzat nem a többség védelme érdekében kell, nem tudod őket megvédeni, kirívó esetek mindig lesznek. Csúnya szóval élve, szabályzat a renitens elemek "ellen" kell. Szabályzat azért kell, hogy adminként, tulajdonosként szívbaj és lelkiismeretfurdalás nélkül eltávolíthasd a játékoskörnyezetből azokat az illetőket, akik más játékosok kárára vannak.
Iron az sg fórum egy felület és nem a te/ti magán oldalatok így vannak szabályok amiket be kell tartanod mint admin.Ez régen sem ment neked,olvas még egyszer utána miként megy hivatalosan valakinek a kitiltása.Azt hittem ez egy év alatt sikerült...De ha nem megy akkor segítek és írok egy levelet az sg-nek hogy ők miként gondolkodnak a "demokráciádól."
Utoljára szerkesztette: AngerH, 2017.05.28. 00:35:13

GA-AX370-Gaming K7,Ryzen 7 1700,HyperX 3200 16gb, Radeon R9 290 Corsair AX1200i,

Nem akarok beleszólni,ez csak az én véleményem,de szerintem alfa16-ra mindenképpen kell egy szabályrendszer,elég ha összesítjük a szavazás eredményét,és máris megvannak a szabályok.A szerver infóba meg simán be lehet írni,vagy linkelni azt! Így el lehet kerülni a további vitákat! A fizetősökre is vonatkozik a szabály,nem lehetnek kivételek.Bár azok szerintem úgyis meggondolják hogy érdemes-e törni-zúzni,csalni.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Na igen,pvp aréna abszolút a főváros legyen,ezt én is támogatom!! Szerintem maradni fog a főváros,mert az a játék egyik hogyismondjam fő eleme.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Nekem ehhez a bannoláshoz most semmi közöm,mert nem játszottam,(meg nincs is semmi hozzáférésem a szerverhez),viszont ha már felhoztad,akkor már voltál egyszer tiltva a topikban itt,az igaz.De nem foglak tiltani még egyszer,csak akkor ha a többiek is úgy látják,és megszavazzuk (demokrácia van!).Úgyhogy tessék szépen jól viselkedni! Egyébként ott van a szavazásban amiről szó van! Felül a link,csak rá kellett volna kattintani.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.05.27. 23:42:28

A nyilatkozataid alapján, miszerint nem volt semmid és gondoltad elveszed másoktól; egyrészt élősködő vagy. Másrészt meg gondolom nem is nagyon szoktál munkát fektetni semmibe, azért is nem nézed semmibe mások munkáját. Ha kizárólag a rombolás a stílusod, tényleg nincs helyed olyan szerveren, ahol barátságosan elvannak az emberek. A PVE lehet unalmas egy idő után, ezért lett téma a PVP zóna. De az A16 ban talán már PVE is jó lesz az újdonságai miatt, ki tudja. Aztán ha megunták az népek fel lehet dobni majd valami újítással.
Sajnálom, hogyha nem látod a párhuzamot, de elfogadom, a Te véleményed is egy vélemény. A többire viszont - most őszintén - mi szükség van? Tudod, a provokátorok nem túl hosszú életűek.
Rittihilatti valoságot minek kevered a játékba?Kinek nincs élete 😄
Random te meg paranoiás vagy és túl sokra tartod magad ki nem sz**ja le hogy videózol ma már mindenki önjelélölt youtubeceleb akar lenni 😄 A PvP-t meg szed le minek kiáltasz farkast ha birka vagy? Jah és ezt a "kamuzok" dumát hanyagold egy éve is elmondtam hogy nem szoktam kamuzni...Pont az őszinteségem fájt akkor annyira nektek 😄
Utoljára szerkesztette: AngerH, 2017.05.27. 22:56:15

GA-AX370-Gaming K7,Ryzen 7 1700,HyperX 3200 16gb, Radeon R9 290 Corsair AX1200i,

Random_
Figyi, engem nem vág földhöz a havi pár ezer forint, ha kell fizetem havonta egyedül. Most alpha16 alatt PvP van, mert feldobta Ironman és gondoltam mért ne, ez csak átmeneti időszak az indulásig ami Alpha16-al jön. Az a szerver PvE lesz helyenként PvP részekkel. De lehet teljesen PvE lesz, mert lehet másnak is viszketni fog a tenyere és a PvP területen kívül is elkezd emberkedni más playerekkel. Én meg nem akarok vitás kérdéseket eldönteni és logokat bújni, hogy ki mikor és mit tett. Majd kiderül...

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Random_
Korrekt nem korrekt amíg Én fizetem a szervert addig az a szabály amit Én találok ki. Eddig elment 400 nap úgy, hogy nem volt probléma a szerveren, pedig voltak rablások. Te beléptél és azonnal nem csak berúgtad az ajtót, hanem oda is szartál a nappali közepére.

Ha az elveim miatt most azt gondoljátok igazságtalan vagyok, akkor ez van. Az akció reakciót vált ki, kamu, hogy pont útba esett a bázisom, ezt azért nehezen hiszem el. Még azt meg se említettem, hogy a háromból két bázis olyané aki videózik róla youtube-on. Nocsak nocsak...

De legyen bármi is az ok, ez van, az Én szerveremen Te többet nem fogsz játszani, ha rajtam múlik. Mint páran emlékeznek nem ez az első eset, volt már hasonló összefutásunk Centurio szerverén a stílusod és az eszközeid nem változtak azóta se. Ha nem lehet valami a tied, akkor lerombolod... miattad nem fogok szabályokat kialakítani és nem hagyom, hogy a te szabad stílusod elcsessze azok játékát akik a szerveren vannak. Mert valahogy a többi ember együtt tudott élni, de te nem. Persze, lehet arra hivatkozni, hogy nincs szabály és PvP amiben igazad is van. De attól, hogy valami nem tiltott még nem jelenti azt, hogy meg is kell lépni.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Tudod, van az a szint, amikor valaki annyira hülye, hogy kénytelen vagy azt feltételezni, hogy az illető nem azért csinálja amit csinál, mert fogyatékos, hanem mert természeténél fogva rosszindulatú, a társadalomra ártalmas, negatív személyiséggel rendelkező személy. Ezt nem személyeskedésből mondom; az én hibám, hogy gyakran dacolok az elemekkel és akkor is megpróbálom megértetni a másikkal, hogy mi a dolgok problematikája, ha ennek az sikerességére nem látok reális esélyt.

Leegyszerűsítem.

Az eset, amiről éppen beszélünk, nem szabályzat, vagy megbeszélés kérdése. Ez erkölcs, etika, általános viselkedési normák, aminek a fogalmát úgy látszik, Te nem ismered. Belépsz a szerverre, látsz egy házat, betörsz, elviszed a cuccokat, jó, legyen Neked gyereknap, fogd rá, hogy raideltél. De Te látsz egy építményt, aminek szemlátomást semmi védelmi funkciója nincsen, egy épület, amit valaki kedvből, idő és nyersanyag felhasználásával épített. Ha Neked az esett jól, hogy nézed, ahogy a másik munkája a Te kezed által esik szét, akkor súlyos problémáid vannak.

A valóságban nyilván nem törsz be kirakatokat, szúrod ki a kocsik kerekét, mert Neked ott és akkor épp ez okoz örömet. Nyilván nem teszed, mert ha megtennéd, szilánkosra törnék az összes csontodat, de minimum járhatnál a bíróságra bocsánatért esedezni. Tudod a normális ember nem azért nem csinál ilyeneket, mert fél a cselekedete következményeitől, hanem azért, mert normális ember ilyet nem tesz.

Fogadd el, hogy f*sz voltál, amiért megkaptad a büntetésedet. Az, hogy még Neked áll feljebb és a többieket próbálod mocskolni, szintén csak Téged minősít. Semmit nem fogsz ezzel elérni, max azt, hogy innen is kipenderítik a szűrödet és abszolút jogosan fogják tenni.

Nekem annó többek között azt tanították a szüleim, hogy ne menjek oda, ahol nem látnak szívesen. Neked is ezt javaslom.
Nezd Anger, en rugtalak ki. Gondolkoztam rajta, hogy megvarom, amig Random teszi ki a szurodet, de igazabol paraszt modon viselkedtel, szerintem nincs helyed ezen a szerveren.
- Egyfelol Joe epitett egy tornyot, ami tok cool volt. Kulon buszke vagyok arra, hogy en voltam, aki eloszor taknyolt le rola. Persze ervelhetsz azzal, hogy PvP a szerver, de ennek vegkepp nem volt ertelme. Ha a te mentalitasod szerint jatszanank, akkor ez nem epulhetett volna fel, de szerintem jo, ha van olyan szerver, ahol ilyenek felepulhetnekl.
- Persze lehetseges, hogy mindenki orankent benez a szerverre, hogy vigyazzon a cuccaira, de olyanok is szeretnenek jatszani, akiknek van eletuk a szamitogepen kivul es nem akarnak mindent a kokorszakbol ujrakezdeni, mert egy 5-6 napig ra sem neztek a szerverre. Ha neked ez a mentalitas nem jon be, akkor csak segitettem rajtad, hogy nem vesztegettel el tul sok idot egy olyan kozossegben, ahova nem vagy valo. Biztosan vannak mas helyek, ahova te kellesz.
- Te ezzel a szerverrel kapcsolatban semmilyen ertelmes dolgot nem csinaltal. Nem fizeted, nem szervezed a kozosseget, nem segitesz a kezdoknek. Raadasul kioktatoan fellepni azzal szemben, aki ezt lehetove teszi masoknak jofejsegbol (hovatovabb szamon kerni a szabalyzatot... Mik vagyunk mi? Jogaszok?) ... No ez meg mar konkretan vicces, de inkabb rajtad nevetunk, nem veled.
- Csak hogy erezd a helyzetedet: hetek ota megy a szerver, ma reggelig szerintem meg szolni sem kellett senkinek.

All-in-all: haladj tovabb szepen csendben, nincs ezen a szerveren semmi keresnivalod.
FerencHuN
Parancsolj itt van a "megbeszéltük" De a topikban is megtalálod..
Utoljára szerkesztette: FerencHuN, 2017.05.27. 20:48:43

Az élet egy szar játék. De a grafikája nagyon ott van! Graffiti

És ez a "megbeszéltük" hova lett leírva?Honnan kellet volna tudni? Tipikus ismérvetek tiltani,bannolni ok nélkül nem az első eset.

Az az alfa 16-ra vonatkozik! Ott úgy döntöttünk hogy a városokban lesz pvp zónák.Ez amúgy jó kérdés hogy valaki fizet majd,és rosszalkodik,mi lesz akkor.Ez mondjuk eszünkbe se jutott volna.Lesznek szabályok szerintem.Majd Random megalkotja.

Hú mennyi olvasnivalót adtatok igy hirtelen.Örülök hogy pörög a topik.Rittinek igaza van,itt van kb 30-40 ember aki idáig nélkülözni tudta a pvp-t ha együtt vagyunk.Természetesen amikor mentünk külföldi szeróra,akkor jó móka volt,de itt tulajdonképpen arról van szó hogy az Sg topik közössége egy jól összeszokott csapat,kicsit olyan morbid ha egymást legyilkolásszuk,vagy raideljük.Persze nem lehetetlen,de Random szerverén már megbeszéltük hogy csak a városok lesznek pvp zónák.Igaz Navezganeben még azt se tartottuk be,mindenki elment egymás mellett békésen,és kereskedtünk is!

"Aki szeretne beszállni pénzzel,az jelezze itt Sg-n a topikban,nekik külön slot lesz majd kialakitva,hogy biztosan bejussanak a játékba. Természetesen a nem fizetősök is játszhatnak a maradék sloton osztozva,de jelszó az biztos hogy lesz a külföldiek miatt."

A fenti támogatásos modellt is a jelenlegi random bannolunk mentalitással szeretnétek véghezvinni?Vagy ha fizetsz akkor elvan nézve a dolog hiszen foglaltad magadnak a slotot 😊 Mindenesetre sokan tanulni fognak ebből ha viszaolvasnak pvp szerver ahol kidobják a pvp játékosokat mindenféle szabályrendszer és elfogadható indok nélkül 😄

A videónak nem volt köze az eseményekhez.3 bázis volt a közelemben az egyik ezek közül a tietek volt.Nem akartam gyűjtögetni így könnyebb volt.
Egész épületeket elszoktam tüntetni az a torony meg jó magas volt.Tetszett ahogy szétesik ennyi....
Ma meg azért mentem visza mert a steel-t nem tudtam kiszedni a forge-ból nem volt hozzá meg a skill ma meg meglet.Joe fel is jött öt le is lőttem azonnal.De ha van egy irott szabály nem lenne ez vagy ha szol valaki hogy pvp de mégse.Nem tartom koreknek a bannolásomat.

Na ez pl egy tipikus példának tűnik arra, amiről beszéltem. A reakció is tipikus. Bomlasztó, kártékony viselkedés.
Random_
Jól látod nem a mód a probléma, hanem a stílus. Ezt nem írja le szabályzat ezt az ember magában hordozza. A 7DtD alapvetően nem PvP játék ezt a szervezők többször kinyilvánították, de lehetőséget adnak a PvP-re.

Én is nyomtam fel mások házát, de nem lőttem vissza őket a középkorba, hiszen nem ellenfelem. Nem arról szól mint a Walking Dead, hogy korlátozott az erőforrás és vagy ő marad életben vagy te. Itt van erőforrás bőven arra hivatkozni, hogy azért cseszed szét a másik bázisát, mert ez a túlélésed kulcsa egyszerű nettó hülyeség. Elrabolod amire szükséged van és hagyod a másikat azért élni. Óóó nem pont ezt csinálta Negan is a walking deadben? Lenyúlta a kaját, fegyvert, de nem zsigerelte teljesen ki a behódolókat.

@Anger: kérdezted privátban, hogy miért kaptál egy hét bannt. A bannt nem én adtam, hanem admin társam, de egyetértek vele. Én fizetem a szervert és nincs kedvem olyan stílusú játékosokkal játszani, mint te. Mert a lopás egy dolog, de miután kilopsz mindent még le is rombolod a házam vagy azt a fa tornyot aminek semmi jelentősége az már más dolog.

Egyébként az, hogy hozzám betörtél nem sokat mond el a játékbeli képességeidről, mert videó alapján gondolom annak hatására jöttél fel a szeróra. Egy videós házának a feltörése meg igazán nem nagy tett, ha tudod hogy néz ki belülről és mi van a ládákban.

Most azért kaptam bann-t mert legyalultam egy építményt egy pvp szerveren?Nem látom a logikát miből kellet volna gondolnom hogy ez gond?Miért van pvp-re állítva a szerver ha utána megy a levesbe aki pvp-t játszik?Képmutatásnak tartom ezt a dolgot.
A valaki azt mondja hogy ez nem pvp szerver akkor ide sem jövök...

Remélem sokan észreveszik hogy ennek itt a dolgok 😊

Utoljára szerkesztette: AngerH, 2017.05.27. 18:41:47

+1

Jó pár évvel ez előtt még ex asszonnyal leálltunk travianozni, amikor még nagy szám volt. El voltunk vele, aztán egy nap kaptunk üzenetet egy 10 éves taknyostól, hogy vagy küldünk neki "védelmi pénz" fejében X nyersanyagot, vagy porig rombolja a falunkat. Töröltük a regisztrációnkat és soha többet nem játszottunk.

Akkor elmondom ugyanazt, amit szerintem már leírtam, de ez a téma újra és újra előjön. Tulajdonképpen azt kellene megnézni, hogy kik azok név szerint, akik újra és újra felhozzák azt, hogy de jó lenne egymásra lövöldözni. Ez a közösség alapvetően sohasem akart PvP-t, Ti hoztátok ide és hozzátok ide időről időre. Sajnos a két játékstílus természeténél fogva nem fér meg egymás kellet, ezt kellene végre megérteni. Természetesen ezt sem egy PVE-s-nek kell magyarázni. De mi vagyunk a balgák, hogy próbáljuk egyben tartani a közösséget azzal, hogy nektek (PvP-seknek) is próbálunk teret engedni és lefektetni bizonyos szabályokat, hogy senki játékának érdekei ne sérüljenek, de az meg ugye nem tetszik, mert korlátozva érzitek magatokat.

Igaz, hogy én egy forintot nem fizettem a közösbe, még csak nem is játszom, (nem is fogok az alpha 16-ig és utána sem biztos....amiről amúgy a játék tehet) de elvből nem játszom olyan játékkal, ahol a cél mások játékának az ellehetetlenítése, lásd a travian esetét. Dióhéjban erről van szó, amikor a PvP-t erőltetitek, mert előbb vagy utóbb úgyis valakinek a kárára fogtok élvezkedni, a játékmód természeténél fogva törvényszerű.

Aki VELEM szeretne játszani, azzal simán előfordulhat, hogy összefutunk valahol, valamikor még a 7days világában. Aki ELLENEM, az is megtalál bizonyos játékokban, de a 7 days nem tartozik közéjük.

Egyébként tök vicces - bár ezen is inkább sírni kéne -, mert olyan ez mint a politika. Alapvető világnézeti kérdés, ahogy a liberálisnak sem fogod tudni soha elmagyarázni, hogy miért nem jó ötlet a migránssimogatás, mert A, vagy nem érti, B, tudatosan csinálja.

Akinek nem inge, nem veszi magára.
Random_
A rablás része nem zavar elég gyanús, hogy miután kiraktam ide a videót azután jelentkezett jelszóért. A jelszót megadtam mert mindenkinek megadom aki kéri. Persze volt gyanúm, hogy a videó kapcsán látható bázisom túl jó célpontot jelent ezért építettem be egy külön ajtót még éjjel az alagút felől. Azért azt sejtettem alap szinten a claim véd annyit, hogy nem lehet blokkokat lerakni és felmenni az erkélyre kiütni az ablakot. De lehet volt rés ahol nem volt védelem. Igazából mióta a szeró megy nem volt gond. Na de nem is gond, kifosztanak ezzel még megbékélek pár horda és visszajön néhány cucc meg kis bányászat. Egyébként lehet a claimem védettsége is lecsökkent, mert egy hétig nem tudtam belépni a szerverre. A rablás rész azonban nem is zavar, tanul az ember belőle és kész.

Az viszont felcsesz, hogy a tornyot amiről a videó szól lebontja. Ez már nem a portyázásról szól pusztán céltalan rombolás. Megnéztük a logot, de sejtettem a torony lebontása után, hogy ki volt a tettes. Hiszen gyanús összefüggés van a jelszó kérése és a házunk feltörése között hogy még 24 óra se telik el. Azután még ez tetézve azzal, hogy újra visszatér a házhoz és teljesen szétbontja az már tényleg pusztán trollkodás. Mert ahogy CsP is mondja, ha kirabol az egy dolog, de ha szándékosan szétkúr mindent az másik történet. Mind1 ilyen többet nem fog előfordulni, de most azért ne kapjon jelszót AngerHUN mert korábban szétcseszte már egy házamat? Kapott esélyt, eljátszotta pár óra alatt ennyi. Elnézést kérünk azoktól akiknek ebből káruk keletkezett.

Ez a szavazosdi egyébként picit fals,azokat kéne megszavaztatni akik kest is dobnának be az "üzemeltetésbe".Yarr az eredmény is fals mindenki szeretne "pévépézni" de amint a farok rósz oldalán van már meg is gondolta magát 😊
A hozzám hasonló makacsabb játékosokat meg kordában lehetne tartani egy jól megírt szabályzattal.Nem nagy dolog bele kell írni hogy tilos mások végletekig tartó kiszipojozása és előrehaladásának hosszú folyamatos akadályozása pont.A Club27 -nél pl az oldalon van kint egy szabályzat és az érvényes minden játékszerverre.Meg is egyszerűsítette sokszor a dolgokat.

Gilmoor
Igen AngerH. A mellékelt ábra szerint azt hiszem van olyan szabály amiről nem tudsz 😊

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

Mire gondolsz Yarr?Van tán valami szabályzat amiről nem tudok?
Utoljára szerkesztette: AngerH, 2017.05.27. 14:37:48

jogos!
Gilmoor
AngerH, ha arra gondolsz, hogy megtörténik az amit az előbb említettem, az nem azért lesz mert elveszed mások dolgait egy olyan programban és olyan szerveren ami erre lehetőséget ad, hanem azért, ahogy viselkedsz velük.

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

Ha valamiben szar vagyok,tegyük el láb alól azt aki jobb nálunk.Jó kis taktika.Amint tiltva van bármi természetesen vállalom ha megszegek valamit.De addig ez nem történik meg ne akarj már kiközösíteni csak mert így játszom. 😊

Gilmoor
"in facto"... azt kell eldönteniük, hogy akarják -e ezt. Ahogy elnézem, azt hamarabb fogják eldönteni, hogy a jelenlegi konstrukció mellett akarnak -e magunknak egy olyan játékostársat, mint AngerH. 😊
Bocsi AngerH, de kezded túljátszani a szereped 😊

Random valaki megzavart a steel égetésbe nálatok le kellet lőnöm.Köszi a cementet is.

most PvP ben van, annak minden következményével.
Gilmoor
Nézd havenday, értem az álláspontod, miszerint egy ilyen túlélő témában a pvp nem létidegen, és ha eddig figyeltél volna magad is belátnád, hogy egyáltalán nem állítottam ennek az ellenkezőjét. A kérdés amit feltettem Random által üzemeltetett szerverre vonatkozóan az volt, hogy valóban PVP üzemmódban kell üzemeljen a szerver vagy sem.

The Walking Dead - filmsorozat, mond neked valamit? Ott minden bácsi és néni puszilgatja egymást?
Gilmoor
A 7DTD hogy lehet alapvetően pvp játék? Nem húztam rá semmilyen köntöst, az álláspontom világítottam meg a magam szemszögéből. Nem állítom, hogy nem lehet benne PVP környezetet teremteni, de azt erősen kétlem, hogy alapvetően pvp játéknak készült volna.
Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2017.05.27. 13:53:46

Ez a te játékstílusod ezzel nincs is baj,de ne húzd rá egy alapvetően pvp játékra.

Engem egyáltalán nem zavar ha más gyűjti az anyagot 😊
Utoljára szerkesztette: AngerH, 2017.05.27. 13:51:07

Gilmoor
Természetesen egy idő után unalmasak. Nem is tartottam ellenfeleknek, inkább azért játszottam ezzel a játékkal, mert szerettem ötletelni és építeni, és jókat lehetett a cimborákkal ökörködni. Az én játékstílusomhoz a magányos ideológia nem passzol, egyedül tök mindegy ki ellen játszom, unalmas marad.
Azért egy dolgot érdemes kiemelni, két éve időről időre előveszem ezt a programot, és ez nem mondható el minden programról. A korábban említett pvp játékokról a legkevésbé.

Ne érvelj,felesleges,Yarr sose un rá a 10.000. láda lőszer gyűjtésébe ismerem ősidők óta 😄 Mindig ugyanannyira lelkesen kezdi újra.

külföldi, nagyobb PvP szervereken is létre tudtam hozni bázist vagy bázisokat, benne javakkal és meg is tudtam tartani őket, pedig ott aztán ment gyilkolós...így volt mindig egy extra izgalom.
Neked nem unalmasok a zombik? Tényleg elég ellenfelek neked?
Gilmoor
Igazad van, ott van a sok PVP program mint a "Half - Life, Battlefield széria, Call of Duty, Medal of Honor és még sorolhatnám..." de ezek egyikében sem töltesz el 1200 játékórát azzal, hogy létrehozol valamit. Az általad említett programokban az a cél, hogy legyőzd a másik játékost, urald a pályát és ehhez a játék szinte mindent készen ad. A fenti programokhoz társuló fórumbejegyzések között olyan screenshotok látnak napvilágot, ki hogy lövi szét a másik fejlét vagy épp a score board-on hanyadik helyet foglalja el. Nagyon mást nem láttam még.
Kérlek ne hasonlítsd a 7DTD-hoz, mert ez a program nem ilyen. Nagy különbség van aközött, ha egy program PVP játékra készül és aközött, ha lehetőséget ad a PVP-re. Kétségtelenül a 7DTD lehetőséget ad a PVP-re, ezért tettem fel a kérdést úgy, hogy mit akarunk? Egy Call of Duty-ban ezt a kérdést már nem tehetnéd fel, nem volna értelme.
Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2017.05.27. 13:29:11

rém uncsi a játék, egy bizonyos idő után, ha csak a zombik jönnek. Épp olyan, mint bármely más játék, amiben a " gép " az ellenség. Nem véletlenül alakult ki a "multiplayer " játékfogalom. Nézd csak meg a legnagyobb játéksikereket, Half - Life, Battlefield széria, Call of Duty, Medal of Honor és még sorolhatnám....v
vagy ott vannak még a kedvenc műfajom, a stratégiai játékok különböző szereplői. Egyszerűen rém unalmas és kiszámítható dolgok történnek, ha gépi az ellenfél. Ebben a játékban a zombik az mind gépi ellenfél. Megmondom neked, melyik zombifajta merről jön, mikor támad, hány golyó kell neki, miből és hogy reagál rá.
Számíts ki egy AngerH féle játékost.....sose fogod
Az ember - ember ellen az igazi játék. Mindazonáltal, semmi sem akadályoz meg senkit egy PvP szerveren, hogy XY-nal karöltve csapatban kreatívkodjanak, harcoljanak, vagy akármi.
Az én személyes preferenciám a PvP szerver, ez a játéktípus.
Mi izgalmas van abban, hogy egy halom játékóra után, ládaszámra álló fegyverek birtokában, ezres töltényszám és 600 ra kimaxolt macsétával rendelkezem, jön a hordanap, és a fasza atombiztos hordázó ketrecben várom a zozókat és majdnem mindet megtudom ölni az egy szál macsétámmal.
Nem izgalmasabb, hogy most például fogalmam sincs, hogy AngerH esetleg nálam is tett látogatást, amíg nem voltam és szerezhetek be újra mindent, kereshetek új helyet és gondolkozhatok jobb védekezésen?

és igen, magányos ideológiám van, a sportban is az egyéni sportot tartom valamire...
de már mondtam, aki akar, szövetkezzen, nincs akadálya
Utoljára szerkesztette: havenday, 2017.05.27. 13:18:01
Gilmoor
Elég magányos ideológia ez @havenday....

Ez a játék véleményem szerint nem pvp játék. Megpróbálom megfogalmazni az álláspontom 😊
Zömmel az okoz örömet a játékosoknak, hogy mindenféle trükkös csapdát és konstruktív bunkereket építenek a zombik ellen, és a hétről-hétre erősödő nyomást ellensúlyozzák a játékba fektetett energiával, idővel és kreativitással. A szép vagy csúnya dolgokban az a hasonlóság, hogy mindkettőn megakad a szemed. Amin nem akad meg a szemed azt vagy nem látod, vagy nincs. Ebben a játékprogramban számos lehetőség van szép és csúnya dolgokat építeni, amire az ember büszke vagy sem, de lelkesen mutatja be mindenki a produkcióját a forum adta lehetőségek között.... Na már most...
Tegyük fel, hogy ez egy PVP játék. Az amin PVP-ben megakad a szemed, az vagy halott, vagy az lesz vagy lerombolásra vár bizonyos "túlélő" ideológiák miatt.
- Akkor ez most PVP játék vagy nem PVP játék?
... minek után a szerver üzemeltetője meghatározhat egyes paramétereket, ezért inkább úgy teszem fel a kérdést, hogy:
- PVP játékot akarunk vagy nem akarunk PVP játékot?
Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2017.05.27. 13:03:21

Ha pvp lesz az egész,én akkor kiszállok a projectből,mert a szavazás sem ezt mutatja.Raidelést sem támogatom semmilyen formában.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.05.27. 12:35:12

Egyszerübb ha tiltva van a bázis rombolás,csak annyi megengedett hogy bejussanak az éplületbe.Bár lehet egy kis lyuktól is összedőlhet az egész.DD

csak jönne már a 16....
Potenciális szövetségest látok benned a16-ra 😊

srácok, a PvP ezzel is járhat, a maximális hatékonyság érdekében el kell lehetetleníteni a másik játékost, mert versenytárs. Nem valami nosztalgikus Robin Hood os " fosztogatásocskára " kell gondolni, hanem kőkemény harcra a túlélésért Hány, meg hány ember nyafogott itt, hogy nem elég túlélő a játék a könnyűsége miatt??? Most lehet újragondolni.....
Amit csinált AngerH, abban én nem látok kivetnivalót. Mondom, én. Sőt, a zombis ötlet zseniális...
Szerintem az nem én voltam hanem a zombik.

Akkor még egy kérdés! A cuccaimból kb 2 forgeot simán össze lehetett volna rakni mi értelme volt szétb*szni az enyémet?