7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem itt alapból már nem egészen kerek a dolog. Ölni nem lehet, de ha az ember balfasz ellehet lopni a cuccát. De megvédeni nem lehet turettel a bázisodat, mert az ölésnek számít, nemde?
Szerintem a lopást és a turettel való védelemmel semmi gond. Ha már mindenki rettentő kreatív ebben a játékban, mert mindenki építget nyakra faszra, akkor már legyen annyi kreativitás is az emberben, hogy eltudja rejteni a cuccait, ami értékes.
Random szerverén mindenki úgy játszik, mintha minecraftozna textura pakkal.
Tényleg a turettel most mi a helyzet? ARK-ban is nagy dilemma volt,hogy ráirányitották némelyik bázison a játékosokra.Itt is lehet ugyanúgy szabályozni,sőt még kamera nézetet is lehet állítani.Ott némelyik szerveren tilos volt használni,és kivette a szervergazda a játékból.De itt azért jó ha van,csak a zombikra kell irányitani.Mi van ha megközelitek egy bázist,és a turrettek szitává lőnek? Szerintem lehessen használni,majd ha odáig eljutok,jópár lesz nekem is.D Más meg ne ólálkodjon a másik bázisánál.Mi a véleményed erről Random?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

DevLupius
Ja, más bázisára belépés csak saját felelősségre 😊
Egyébként véletlen balesetek vannak, engem pont tegnap robbantottak fel egy dinamittal bányászás közben 😊
Az esti horda közben is többször előfordult már, hogy hárman négyen ugrálunk össze vissza és valakit beleugrott egy magnum lövésbe ami átsegített a másvilágra, és itt az jutott eszembe, hogy ha meghal egy játékos horda éjszaka az visszatérhetne valami extra szuper feral mega zombi alakjában egy időre, majd elporladna. Ha jól emlékszem volt valami olyanról szó, hogy a karakter is átváltozhat zombivá ha megfertőződik.

Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64

Random_
Ásd el a ládád vagy védd le claim blokkal. Elásni nem nagy történet két blokkot leásol bele láda és rá föld. Azért mégis legyen valami szint amit elvárható hogy védje le az ember a dolgait

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

ozeus
Okés, persze, értem én... Tekintve azt, hogy a szerver ugye PVE, de én építek 1 csapdát (vagy többet) a bázisom köré, és az neadj isten megöl 1 másik játékost, az csak pech, ugye?

DevLupius
Nekem 3 városban vannak ládáim, már volt amit kifosztottak, és szerintem rendben van, vállaltam a kockázatot, ha megtalálja valaki akkor viszi.
Kezdőknek egy alap túlélési jó tanácsom: Elterelés, és többé nem kell aggódnod, hogy kirabolnak.

Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64

ozeus
Persze, nem is erről van szó feltétlenül, de low LVLen, amikor még nincs annyi készlete az embernek, akkor sok minden mással is foglalkozni kell az életben maradáshoz... Csak arra akartam rávilágítani, hogy ha valakinek nincs levédve valamije, az nem feltétlenül a nemtörődömségéből adódik, és nem feltétlenül kell visszaélni a helyzettel másoknak.

Infrath
sztem könnyű kis axe al is szétcsapni pár szürke követ
és berakni a forge ba..

csak annyit kell tudni hogy a tool -t meg bad mechanic ot mindig húzni kell

https://www.twitch.tv/infrath

ozeus
A LC blokkal való levédés margójára: a minap elkövettem azt a hibát, hogy érzésem szerint túl közel a városhoz költöztem be egy házba, LC blokkot is letettem, volt pár ládám is cuccokkal és a többi és a többi... Végül úgy döntöttem, hogy arrébb költözöm, biztos távolságba, hogy ne legyek a szabályok ellen. Áthordtam szinte minden cuccom az új helyre, már csak az LC blokkot kellett volna kibontani, ami 50es stone axe-szel, nem ment túl gyorsan... Kb félúton abba is kellett hagynom, mert jött az este, és amúgy is dolgom volt IRL.. Másnap mikor beléptem, már nem volt ott az LC block, és egy új lecraftolása 100! forged iron, amit az én szintemen nem tudok pick pakk összedobni... Szóval most ott van a kis házam, van benne már elég sok cucc amit összegyűjtöttem, de levédeni egyenlőre nem tudom.. Marhára örülnék neki, ha valaki csak úgy benézne és lerabolná a cuccaimat.. 😄 Szóval ne legyünk ilyenek. Persze értem én, ha urgent, és épp majd szomjan/éhen halsz, esetleg fertőzött vagy, akkor egyél/igyál, tolj be 1 gyógyszert, de ne hordjuk már szét egymás cuccait, mert könnyen szerzett loot...

Infrath
mi ez a ui mod??!
nekem nem hiányzik semmilyen mod a játékhoz..

DevLupius
Nem emlékszem ilyenre, így leírom hátha valaki belefut.
Tegnap beléptem a szerverre (Random), éppen esett az eső, a játék 1 - 3 FPS-el futott, egyből nyomtam gép újraindítást, de nem segített.
Elindítottam egy másik játékot ami simán futott, tehát ez a játék a ludas.
Megoldás: Játék indítása Launcher-el a steam-ből, majd DATA celar (mindent töröltem) és Restore Default gomb megnyom.
Figyelem: A DataClear teljes törlésnél törlődik a profil beállítás és a helyi mentett játékok is ha be van pipálva.
Ezután felhúztam mindent maxra és szakadó esőben a városban 60+ FPS el futott megint a játék.

Egy ilyen nagyszabású kilátót épithetnénk majd közösen. (Dániában épül majd fel)

http://sokszinuvidek.24.hu/mozaik/2017/06/27/bamulatos-spiral-kilato-epul-az-erdo-kozepen/
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.07.18. 23:21:14

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Felbontásra gondoltam..
Ablakosba kisebb felbontással játszom, mint teljes képernyősbe..

Vki esetleg tudja mi lehet a baj?Kezd idegesiteni
Megakad a játék városban is elég sok helyen csinálja!
Utoljára szerkesztette: angerfist84, 2017.07.18. 22:18:48
Szerintem ennek a felbontáshoz van köze, nem az ablakos módhoz.
Ablakos módban miért vágja le jobb oldalt az utolsó oszlopot a hátizsáknak, mikor kinyitom a ládát?
Csak teljes képernyősben jó...

Pedig ott ahol vagyok már van egy épitmény a városban fából.

Random_
A közösség érdeke, hogy ne csesszük szét a városainkat így is 30 napos a loot, ha szétbarmolják a loothelyeket magukkal is kicsesznek.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Random_
Hát sajnos nem tudom ellenőrizni, de bízom benne, hogy érti a társaság, hogy ne akarjon a városba költözni ennek az a célja.

Szerintem egyébként ha 200 blokkra építesz az se tragédia gondolom lefutja a karakter azt is pillanatok alatt.

Infrath
ah.. de nem is tudom, most kinek van szíve a másikat feldobni..

Infrath
alpha 15 ben emlékszem hogy lcb területen ültetni nem tudtál, de leszedni igen
(egyszer loptam keveset vkitől -.-, de gondoltam visszaültetem, hát nem ment)

a16 ban már leszedni sem lehet sztem
vki megnézné, ha vki vkinek a közelében van pls

Mályki86
Mérőszalaggal pontosabb.A menők lézeres távolság mérővel operálnak. 😄
A térkép koordinátái alapján könnyedén ellenőrizhető.
Aki ilyet tapasztal az szól.Természetesen nem Random fog körbe-körbe repkedni, és ezt figyelni. 😄
Infrath
ha megnyitod a map -et kurzorral látod kb a távokat
írja a métert

4.2 Tilos a települések 100 blokk közelségében Land Claim blokkot elhelyezni!

Ezt amúgy ki fogja ellenőrizni? Odamész egy bázishoz,és leléped a 100 métert? DD
Biztos ami biztos,én kiszámoltam,és több mint 100 blokra vagyok a várostól

Random_
Tudom nem ütközik szabályba, de ha valaki lop termést megteheti, arassa le! De legalább párat vessen a helyére hogy ne maradjon az emberünk. Jelen esetben én teljesen kukorica nélkül. A probléma megoldódott, mert miután panaszkodtam a szerveren, hogy a 3 szál kukoricám lenyúlták, de a goldenrodot meghagyták mikor beléptem pár nap múlva ott volt elvetve kukorica.

Szerintem nem célunk egymás kisemmizése és ellehetetlenítése. Ezért úgy gondolom igazán megérdemel annyit a másik, hogy nem szedjük el mindenét. Egyébként a ládáimat védi LC, de a kertem még nem készült el magas falak között.

Az infected rendőr zombi konkrétan irreálisan erős. A vas pillart olyan hama lebontotta mint a szar és a nullával tette egyenlővé. Egyszerre jött három, egy infected feral társaságában. Rájuk dobtam 20 molotov koktélt, lőttem is őket rendesen de semmi... szégyen, nem szégyen kiléptem, mivel ha maradok, konkrétan ami alap két emeletes, beton házikómat szétbaszták volna mint a szar.

Egyszerűen nem bírtam velük, mást pedig simán ölök, nem jelent gondok a zombi számomra, de így... nagyon is.
Mályki86
Még alpha 15-ben egyszer nekem is tűnt már el pont így motorom.Gyorsan ki kellett lépnem.Csak leugrottam a motorról, hátrébb léptem pár métert, és kiléptem.Negyed óra múlva mire visszaléptem a motornak hűlt helye.Volt rajta lakat, és az isten háta mögött voltam épp, ahol tuti, hogy senki nem járt.Szóval nem lopásról van szó."Bogaras" a játék. 😊
DevLupius
Egyébként van megint valami motor bug, menet közben többször beadta már a respawn effektet.
Azt hittem meghaltam, közben kitisztult a kép és megyek tovább mintha misem történt volna.

Én összeütöttem egy 5x5 alapon egy garázst LC blokkal a motornak, ha kilépek ott pihen, fosztogatás közben eldugom, nem hagyom az úton, ha valaki megtalálja és ledurrantja, hát vigye, biztos örülni fog neki, nekem meg tanúság lesz, hogy nem rejtettem el elég ügyesen 😊
Ha jól tudom a lakat pont azért van, hogy ne lehessen ellopni, így ha valaki egy olyan motort talál amin lakat van az felérhet egy LC blokkal talán.

Ja, minap bementem egy házba, kiütöttem a falat mert jött az este, odalépek a hűtőhöz és látom tele van minden földi jóval, nem is kelet több jól belakmároztam.
A fáklya fényében hátrafordulok és látom, hogy a falon fent van egy láda, nocsak mondom, rácsapok párak és kinyílik.
Elgondolkodtam, vajon miért nem védte le a tulaj a házat LC blokkal ha ilyen sok mindent összegyűjtögetett magának.
Térülök fordulok és megakad a szemem a távoli sarok padlózatán, hát mi van ott? egy LC blokk, ami több sebből vérzett 😊
Aki nem tudná, az LC blokk nem védi a lootolható dolgok nyitását, azaz jelen esetben hűtőt, itt a kaják még nem romlanak meg, lehet dobozban tárolni őket.
A szerveren (Randomé) 9 blokk távolságig véd az LC, ha azon kívül rakod le a ládád akkor az szabad préda.
Amikor lerakod a LC blokkot egy nagy fehér négyzetrács jelzi a védelmi terület nagyságát, ami több LC blokkal növelhető.
A védelmi területen belül lévő dolgok megütésénél egy hang jelzi az LC védelmet, úgy mint a kereskedőnél.

Sajnos a városok tele vannak étel/ital automatákkal amik naponta újratermelődnek így végtelen kaját és italt biztosítanak némi aprópénzért cserébe.

A generátor és akkumulátor állomások miatt megnövelt akksi és motor drop rate miatt napi szinten 10 motort tudnék kigurítani a gyártósorból, így a kismotor is elvesztette számomra az értékét.

A zombik ölésével nagyon "túl" gyorsan lehet szintet lépni, és túl sok receptet lehet találni.

A Random gen beta az szerintem random gen béna.

Egyébként nagyon hangulatos a játék, a skill pontok új rendszere is tetszik.

Az éjjellátó segítségével már éjszak sem kell a bunkerben szöszmögni, mi a horda éjjelén is lent harcoltunk a zombik között.

A teljesen megcsonkított zombi nagyon odab***, hörög a földön és seggbe harap ha közel mész.

A rádióaktív feral zombi rendőr talán a csúcsragadozó most, mindig viszi a lőszerkészletünk felét.

Jó lenne egy tutaj mód, mert ez a víz tetején futás kicsit kiábrándító.

És az elektromossággal még nem is játszottunk, de látom ez darálós csapda ütni fog.

Kéne valami nagyon nehezen megszerezhető dolog a játékba, mint pl. anno Ragnaros kalapácsa 😊

Napok óta tartó bolyongás után,végre egy tisztás,és egy város.Már uncsi volt a sok hegy.Ráadásul akkora kanyont találtam egy szakadékkal,hogy csak bámultam.Egy hidat tervezek majd a szakadék felé,ha már meglesz mindenem.

Itt lesz a hid:

Dicsak,erre a helyre vágytam:

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.07.18. 14:08:59

A lakat az nem arra van, hogy ne vihessék el a motort?
Infrath
volt rajta lakat?
mert akkor lopható..
lehet van vki a közeledben van aki elvitte (mert mint mondtad 2x is)
1-2 np alatt..
egyébként lehet a szabályzatba be kéne írni, hogy a lakatos motorok nem lophatóak..
mert csak az lcb vel védett rész van megemlítve /vagy akkor azok lophatók? világosíts fel Random_ pls)
nekem meg soha nem volt tervben valaha is hogy vmi bike kijáró kellene..

sztem ha motoron lépsz ki akkor csak kilépsz a motor ott marad és mikor belépsz és ha még ott a motor akkor mellé rak
de oszton Random_ gondolatait nem hinném, hogy ezzel kezdtek volna vmit, sztem sor végén van
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.07.18. 11:49:47

FerencHuN
Köszönöm a válaszokat.

Az élet egy szar játék. De a grafikája nagyon ott van! Graffiti

Random_
7x7 a max azután már a sarkokban nem nő meg a növény. Azonban az új alphában már ültetéskor zölden jelöli, ha az a növény ott kap fényt ahová tennéd. Pirossal pedig ha nem, így ki tudod számolni mi az a rész ahová még ültethetsz.

Infrath
7x7 a max ha szabályos kocka méretben gondolkozol
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

de amúgy 8x8 a max de az egy 45 fokkal elfordított kocka
ráadásul itt néha előfordul hogy nem nő meg a széle
néha néha

( de egyszer kiszámoltam egy embernek mekkora föld kelhet
és arra jutottam, hogy 2x 5x5 ös trágyázott föld elég egy embernek, és ez még úgy van kiszámolva ha nem teszel semmit az éhség szomjúság skill re , és ebben minden benne van, mert a második termőföldön marad hely még + termesztésre bármi másra is)
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.07.17. 16:50:39

FerencHuN
Sziasztok megcsináltam kis kertecskémet 5x5 méretben föld alá ami termékeny lett. Meg tudnátok mondani mennyi a max méret ami még termékeny lehet? Köszi.

Az élet egy szar játék. De a grafikája nagyon ott van! Graffiti

Random_
Hát szerintem motoron ülve kilépni elég felelőtlen dolog. Szerintem a játék nincs arra felkészülve, hogy ezt hibátlanul kezelje belegondolva abba, hogy korábban is milyen bugos volt a motor.

sziasztok, had kérdezzem már meg, hogy másnál is előfordul az, hogy van motorja, rajta ül vagy mellette van, kilép a játékból, eltelik egy-két játéknap, belép és motor sehol....mi lehet az oka? Ahol játszom már másodjára fordul elő, most utoljára rajta ültem, úgy léptem ki és nincs már meg....
tojás a legjobb kaja az elején,csak szerezz egy edényt valahonnan,ha találsz egy forgés házat,akkor meg tudsz craftolni is cocking potot,egyébként figyelte valaki,már 2 fajta főzőedény van.D

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.07.17. 14:33:07

Infrath
az igazat megvallva vagy eldobtam vagy gyűjtöttem őket mindig
azt sose jutott eszembe enni
akkor ezek szerint az is adhat.
nem tudtam

és nem nem ott vok az én tradem pont átnyúlik havas tájékra
nem nagy az esély bárki lenne ott
sokat mentem észak kelet fele, a multkor 3-4 en lootoltunk egy várost
már akartam egy kicsit egyeül lenni is 😉
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.07.17. 14:28:48

A tojás is adott fosás ikont,aztán jól belassultál tőle.Lehet hogy egymás után nem szabad enni 2 tojást hirtelen.Nekem most nem adott buffot.

Beraknak valami új dolgot,akkor a régi nyavalyák megint előretörnek,bugosak lesznek.Nembaj,egyszer csak pont kerül a végére,de az nem most lesz.Banditáktól tartani fogok,már a benzinkutakra,meg az elhagyatott helyekre se lesz olyan sima a belépés.Egy jó kis sniper elkéne majd azokhoz.

Akkor ott vagy mellettem szerintem,mert a hegyoldalon van a trade:

Infrath
egyébként a pc-t kéne konzol ra másolni..

Infrath
az ételek csak étel mérgezést adnak
ami csak stamin -át csökkent egy időre és ez idő alatt a wellness is csökken

gyomor rontást csak rossz víztől lehet kapni

én ezért szoktam a healnut -ot nyomni fölfele a víz és az étel skill helyett
én tök jól el vok a vízen meg a rotting flesh en
de ez is csak azért mert inkább építgetni szeretek és így kényelmes, hogy az ételre nem kell különösebb figyelmet fordítanom
majd később foglalkozok fele

meg külön még az is tetszik hogy a + és - effect -ek stack -elődnek
nem pedig elölről kezdődnek

Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.07.17. 09:29:32

Infrath
én szavannában vok elég jó mert a + poncho hordással is pont elég jól elvok
van itt is néha keselyű
pár város
kiderült a hegy másik oldalán a van a trade (szerencsére nem csináltam meg a quest-et így kijelezte a legközelebbit)
nálam volt egy olyan keselyű ami a vízben repült
air drop ért mentem
visszafele a vízben nem volt nagy öröm..
sok mindent csináltak a fejlesztők
a fákat is jól megcsinálták már csak sima talajra engedi lerakni
elég csak rohangászva nyomogatni a gombot
nem teszi rá füre nem bugolodik el stb.
viszont visszatért a gore block ban való duplikálás
ami engem nagyon érzékenyen érint..
a motorok sem bugolodnak el, nekem normalisak azok is
csak a vissza spawnoló zombik meg a duplikálás zavar
hihetetlen hogy a cégnél felvett emberek csinálnak mindent
mert azok az emberek csinálják a konzol részét
pc sek madmole meg a többiek csak lekopizták pc re
nagyon sok dolog van megint ami visszatért mert ügye konzolban lehetetlen volt használni egy két pc-s bugot olykor
meg ha felveszem a bőrből készült gatyót ami jobb mint a fűből készült
nem értem miért nem kerül az is a vas páncél alá
így elég idiótán néz ki a karakter..

Random_
Én egy keselyűvel majdnem megszívtam! Ott vergődött a talaj szintjén és odamentem hogy könnyű prédaként majd jól lecsapom erre hátrafordult és megmart. Azonnal vérzés fertőzés fele életerőre lementem. Azután lenyilaztam inkább, később is találtam keselyűt de azok magasan keringtek. Volt egy nap, hogy kettő is volt fölöttem, de nem bántottak csak zavaró volt úgy buildert farmolni hogy mindig felfelé kellett néznem.

Igen,jó ez igy! Pár szarvast most is láttam.Menni kell keresni állatokat,meg zombikat ölni kajáért,és vizért,ha életben akarunk maradni.

Keselyűk nem sok vizet kavarnak,láttam párat,de elég magasan voltak,ez jó amúgy,nem is kell hogy a nyakamban legyenek.

Én már befaltam pár nyerstojást,de még fosni nem fostam tőle.Nem jelent meg az ikon hála istennek.Már bejártam egy nagyobb területet,de még komolyabb várost nem találtam,csak egy falvat a havasban,de oda nem megyek egyelőre.Eszméletlen hogy néz ki az egész táj.Kutya szavannában rámrontott,de ahogy slasszézik jobbra balra előttem,az röhejes,pár nyillal simán leküldtem.Megyek a főútra,erre egy farkas állja az utamat.Menekülök előle jobbra,hatalmas szakadék,én valahogy fennakadtam,de a farkas lezuhant,hallottam a vészkiálltását,aztán csend.DD Tényleg igy volt.Nagy szerencsém volt,és életben is maradtam.

A második felét láttam, annyi romlott kaját megenni amennyit benyomtál 😄. Nem vagy semmi.