A Blu-ray utódján dolgozik a Sony és a Panasonic
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én,aki világ életemben dobozos termék rajongó voltam és vagyok is,azt szimatolom,hogy nagyon sok költséget lehetne megtakarítani,ha nem kellene többé fizikai hordozót és a velejáró kiegészítõket legyártani,sõt áruházban se kellene fenntartani ezeknek külön osztályt..csak digitális kódot kapnának az emberek és jópár ultragyors és erõs szerver lenne a stúdiók kezében és onnan lehetne letölteni,online nézni akár 4K minõségben is,több nyelven,felirattal.stb..stb..
optikaiiii?
Megmosolyogtató és szánalmas egyszerre.
Mondjuk Japánban még mindig veszik a CDket is...
Megmosolyogtató és szánalmas egyszerre.
Mondjuk Japánban még mindig veszik a CDket is...
https://twitter.com/foodlfg
A cikkhez hozzászólva, valami olyan cucc kellene ami a mobil eszközökkel is párosítható/kompatibilis. Az optikai bohóckodást meg el kellene felejteni szerintem.
Emlékszem én még arra amikor a "markecingesek" a cd élettartamára is valami 70 vagy 80 évet mondtak(hazudtak), azóta már tudjuk hogy nagyon nincs ez így, még csak mutatóba se. Egyedül a Kodak gyártott olyan cd lemezeket amik minõségi termékek voltak-de még ezek se fogják kihúzni 30 évnél tovább-kiváncsiságból azért 2 db még mindig megvan-ráírt adattal együtt, a többi meg....
A Panasonic BD-R 25GB-os lemezekre is 50év élettartam van írva, gondolom a többrétegû lemezek ennél kisebb élettartammal bírnak. Mondjuk a DVD-nél is nagy dilemma volt a lemezek élettartama de ma már eszem ágába se lenne DVD minõséget archiválni. Most ugye filmekrõl beszélek mert ha sima adatot szeretnénk sok-sok évre archiválni akkor számíthat.
Inkább ROM-on adnák ki filmeket. Nem tudom mennyire idõtálló a bluray lemez.<#conf>#conf>
← ElőzőOldal 2 / 2