387
  • Ahoy
    #387
    Miért talán hazudnának? Vagy nem ezek az események történtek a zufó kongresszuson?
  • strepsils
    #386
    zsindex
  • Fratello
    #385
    DJ Kisfaludy és DJ Hargitai két legtündöklőbb csillaga a magyar pszichedelikus UFOfizika rendkívül borús egének:

    Cikk

    Miért jön kevés UFO hozzánk?

    Miért nem veszélyesek a szauridák a Földre?
  • strepsils
    #384
    Csupa csupa mellébeszélés ,a fény sohanemvolt se mágnesos se elektromos ti még azt sem értitek mi az hogy mágneses tér ,és még le is írja lol hogy ide oda húzza te jó isten de hogy a faszba tudná ide oda húzni mikor az ostoba tankönyvben az elektromos és a mágneses tér szinuszhulláma 90°merőlegest zár be ez a hülye lemaradt a polarizáció ábrázolásánál de hagyjuk is a picsába mert fogalma nincs miért hívják EM hullámnak elárulom azért mert az elektromos vezetőbe csapódó fényhullámok áramot indukálnak a vezetékben és a vezeték körül alakul ki az E és M tér 90° különbséggel ezt ábrázolja a két sin hullám ,nem a fényt.A fénynek a két hullám eredő irányvektorát a longitudinális terjedés és a rezgéssík adja meg tehát valóban igaz a két sin hullám csak kurvára nem úgy ahogy azt tanítják.

    És a föld gravitációs tere az milyenhomogén mert bizony az is elgörbíti a fényt és mi van a vassal az mért nem vonzza a fényt mert hiába változik a mágneses tere a fénynek a vas a + - periódust is vonzza ahogy az elektromos tér meg elektromosan töltött részecskékkel áll kölcsönhatásban a fotonban meg semmilyen részecske nincs ti ősemberek az csak azért kap részecske jelzőt mert kurva gyorsan halad és maga előtt gyűri fel a saját gravitációs hullámait ,ez a sűrű hullámközeg képes törést produkálni ezért van hogy más más közegben más sebességgel és más töréssel halad a fény nameg a hhosz miatt.

    Lol és a diffrakcióba belemagyarázza az elektromos teret mintha az hajlítaná el ,nézzük el neki nem tanult időfizikát de akkor el lehetne gondolkozni hogy ez a 'miért nem hajlik el a fény egy mágnesra' érvelés már ott bukik hogy nem csak a fény hhosz de a 200m es rádió hhosz sem hajlik el ,ami meg elhajlik csak és kizárólag más tárgyak gravitációs múltkiáradása miatt történik,ill a felülethez való ütközés és folyamatos másolódás miatt újabb elemi hullámfrontok jönnek létre és olyan mintha elhajlana.

    A Huygens-elv értelmében egy hullámfelület minden pontja elemi hullámok kiindulópontja is egyben.
    Persze mivel a 6 önmagába köröző tachion a mp töredéke alatt körbeér és végtelenítve kelti a látomásait ez a fény ezért indul el egy hullámfront bármilyen pici visszaverődésről mert ez nem hol egy bogyó hol egy hullám hanem egy folyamatosan keltődő 6os idő hullám kiáradás (gravitáció).

    Na akkor most görbítsen valaki nem röntgen hhoszú fényt hanem láthatót ,mikrót,urh t E M vagy vas segítségével.

    Egyépként elismerésem a jó kidumálóképességetekért.
  • Ahoy
    #383
    Amúgy egyre jobban ezt látom, ami ezen a képen van. (Strepsils nem fogja érteni, mert angol, szóval mindegy). Olyan szinten naív mindenki, hogy az félelmetes. Főleg a fészbúkon látszik, felnőtt emberek körében. Szerintem az emberek 90%-a ha olvas valami cikket akármilyen blogon vagy FB megosztásban, azt csont nélkül elhiszi, és ami a legrosszabb még meg is osztja. Értelmiségi emberek tömegei is ide tartoznak, ez a szomorú. Holott csak annyi kéne, hogy beírja a google-be és egyből kijön, hogy bullshit az egész.
  • Ahoy
    #382
    Ha jól levezethető lenne időfizikával, akkor lenne hozzá egy hullámfüggvény is, mint a Schrödinger-egyenlet. Lehetne vele számolni. de nem lehet, mert nincs matematika mögötte. Miért is óckodnak a matematikától KGY-ék? Mert akkor egyből látszana, hogy egyáltalán nem működik. Semmire nem jó.

    Egyszer mondtad, hogy ne pofázzunk bele olyan dolgoba, amikhez végképp nem értünk. Pl a térugrás. Úgy beszéltek róla, mintha nap mint nap így járnátok a melóba. (Azért a többesszám, mert láttam Resystance haverod ott van a NASA térugrós cikkénél, és 1:1-ben ugyan azt a KGY dumát löki) Vagy tévednék? Ha ilyen világos és egyszerű a térugrás, akkor miért nem tudtok még térugrani?
  • asgh
    #381
  • fszrtkvltzttni
    #380
    Szerintem meg csak a te fejedben okoz kavarodást a részecske-hullám dualitás, meg úgy általában az egész tudomány, ezért szarozod.
    A fény igenis kölcsönhatásba lép mágneses és elektromos térrel, ha az inhomogén. Homogén térnél azért nem fog elhajlani, mert a fény elektromos és mágneses tere periodikusan változik, egyszer az egyik irányba "húzza" máskor a másikba, és így az összhatás 0. Ha viszont a tér inhomogén a hullámhossz skáláján, lásd "atomi rendszerek vs. látható fény", akkor igenis elhajlik a fény (kettős törés), vagy képes a fény polarizációs síkját elcsavarni (cirkuláris dikroizmus), de maga a fénytörés is ezen alapszik. De mondhatnám még a röntgen diffrakciót, ami röntgen sugarak elhajlása a molekulák elektromos terében.

    Szóval rohadtul el vagy tévedve. Azt hiszed ilyen egyszerű dolgok másnak még nem jutottak eszébe? Meddig akarod még ezt a szélmalomharcot folytatni? Évtizedek/évszázadok óta megoldott problémákat rángatsz elő, mert hallottál valamit, amiből kiokoskodtál valamit ami az egész tudományt romba dönti. Hát persze, ahogyan azt Móricka elképzeli... Ha nincs is önkritikád, legalább kikereshetnéd a szótárba.

    Na és a szánalmas időfizikád hogyan magyarázza a fentebb említett effektusokat, mondjuk a cirkuláris dikroizmus? Esetleg képest egy röntgen diffrakciós képből meghatározni a molekulák térbeli szerkezetét? Mert a szaros tudomány erre is képes ám. Az időfizika azon túl, hogy lelki békét és megértést áraszt a forrásaiból, semmire se való. EZÉRT VALLÁS BASZOD ÉRTSD MÁR MEG TE SZERENCSÉTLEN NYOMORÉK!
  • strepsils
    #379
    Csak egy példa a te szaros tudományod még ma is azt tanítja a fény egy elektromágneses hullám és nem értik miért hullám részecske kettős ,a te fejedben ez egy misztikus bogyó ami egyszer átváltozik hullámá attól függően hogy mivel nézed én viszont látom hogyan terjed és értem hogy miért megy át az anyagon és miért verődik vissza és hogy kelti a hullámait.Ráadásul még kérdezni sem mertek mert egy kbszott diák sem teszi fel a kérdést ha elektromágneses hullám akkor miért nem hat rá sem az elektromos sem a mágneses tér? És ti vagytok a fizikus hallgatók beszarok bammeg .Az időfizikából tudjuk hogy minden csak időhullámok kiáradása és jól lvezethető a fény ellentmondások nélkül.

    Na görbítsé nekem egy lézersugarat mágnessel te fiu!
  • asgh
    #378
    Euklidész, Thales, Pithagoras, Arisztotelész, stb. munkái 2500 év elmúltával is fennmaradtak és napi szinten használja őket _mindenki_. Pithagoras nem rejtette a tételét virágnyelven az Odüszeiába, hanem egyszerűen a saját nyelvén elmondta, lerajzolta, elmagyarázta, leírta. És lám, nem tűnt el a világból.

    Ami totál érthetetlen, hogy ha sámánmeditációs technikákkal megérthető a teljes univerzum működése a keletkezésétől napjainkig, sőt az így megszerzett tudással térhajtóművek építhetők, akkor KGY-ék miért dobálóznak olyan tudományos fogalmakkal, mint pl. a téridő, energia, stb.?
    Miért nem tartanak sámánmeditációs szeánszokat ahol úgyis megvilágosodik mindenki?
    Mi értelme van tudományos (hoz hasonló) kifejezéseket használni, amikor ott vannak a népmesék, díszítő motívumok, stb.?
    Függvényeket ábrázolnak de minek?
    Az ő fogalmaik szerint az is tudományos szintű értekezésnek számít, ha elmondják a mesét a három kismalacról, megnézik a Star Warst, mellé rakják a szegedi dóm díszítőelemeinek képét meg egy dávid csillagot, utána körülülnek egy tábortüzet, és ha eleget dobolnak, akkor érzékelik az időhullámokat és máris minden teljesen egyértelmű bizonyítást nyer.
    Miért hadakoznak a "klasszikus" tudomány ellen, ha eleve elutasítják nem csak a tudomány eredményeit, de magát a tudományos gondolkodás alapjait is?
  • fszrtkvltzttni
    #377
    Szegényke mindent akar tudni, lehetőleg minimális tanulás mellett. XD
  • Ahoy
    #376
    Sok mindent nem értek, de ez nem is kérdés... de legalább nem játszunk félistent, hogy mindent tudunk. Ti ezt teszitek, ez a probléma.
  • fszrtkvltzttni
    #375
    "Talán pár év múlva majd különbséget tudsz tenni gyakorlati állítás és feltételezett (elméleti) állítás között. [...] Sok minden nem értesz még." LOL! Kiszólt a lyuk a gödörből, a teljességgel alaptalan, részben cáfolt hipotéziseivel. Az évtized vicce vagy!

    "Tudod memória nélkül már halott lennél csak ezért kérdeztem hogyan tároljuk." Még szerencse, hogy értelem nem kell hozzá, mert akkor nagy bajban lennél.
  • strepsils
    #374
    -Ott van a patkányos videóban bmeg, hogy a tenyésztett agy MEGJEGYZI, hol járt az előbb,

    Tudodmit beszélgessetek ezzel a fogadatlan prókátorral mert kb egy a felfogási szintetek és jól kiegészítitek egymást.

    Talán pár év múlva majd különbséget tudsz tenni gyakorlati állítás és feltételezett (elméleti) állítás között.

    Tudod memória nélkül már halott lennél csak ezért kérdeztem hogyan tároljuk.
    "TE meg kiemeled önkényesen a memóriát, nem is értem miért"

    Sok minden nem értesz még.
  • Ahoy
    #373
    bocsánat hogy ilyen káromkodva írok, de á tényleg felhúzott...

    A köráramot meg tényleg csak a leegyszerűsítés kedvéért alkalmaztam, nem tudom, hogy szakmailag helyes e...
  • fszrtkvltzttni
    #372
    Szerintem a számítógép RAM-ja nem is tárol információt, csak átmegy rajta, és a ket szeme közötti lélekkő az ami tárolja.
  • Ahoy
    #371
    Most lett kurvára elegem belőled, azon ritka emberek közé tartozol akinek sikerült igazán felcsesznie az agyamat. Nem vagyok hajlandó mégegy további percet is foglalkozni az elborult transzcendens elméddel.

    Sajnos a végletekig le kell mindent egyszerűsíteni, mivel láthatóan lófaszt se értesz abból amit a tudomány ma állít, és semmi alapismereted nincs. Gyakorlatilag ezzel a leegyszerűsített kurvára helytelen modellel vitatkozol, aminek az égvilágon semmi értelme. Olyan alapvető fasságokat állítasz, vagy próbálsz itt általános iskolában is szégyen helyesírással, és kaotikus fogalmazással beadni, hogy az már vicc.

    Majd ha minimálisan utánanézel az agyműködésnek, de egyáltalán egy egyszerű és ismert élőlény, mint az e.coli baktérium működésének, addig nem vagyok hajlandó mégegy mondatot is tovább írni. Ha komolyan azt hiszed, hogy az agyműködést nem lehet úgy leírni, ahogy az elbaszott hasonlataiddal próbálod, és nem az idióta lélekkő miatt, hanem mert NEM ÚGY MŰKÖDIK ahogy te elképzeled.

    Utoljára fogom elmondani, mert láthatóan nem bírod felfogni a porszemnyi agyaddal:

    Ott van a patkányos videóban bmeg, hogy a tenyésztett agy MEGJEGYZI, hol járt az előbb, és máshogy viselkedik. Tehát MEGTANULTA, EMLÉKEI VANNAK! Kikúrt lélekkő nélkül. A repülőszimulátor agyat pedig MEGTANÍTOTTÁK vezetni éjjel. Minden képesség, minden ilyesmi a memória területéhez is hozzátartozik.

    Ebből sem fogsz egy büdös szót megérteni, úgyhogy semmi értelme, hogy linkeltem...
    http://proteom.elte.hu/_downloads/szakd_edit.pdf

    legalább olvasd el a végén, hogy az egész idegrendszert kell egyben néznünk, ha meg szeretnénk érteni a folyamatokat. TE meg kiemeled önkényesen a memóriát, nem is értem miért pont azt, mivel olyan sok más dolgot végez az agy az emlékek megőrzésén kívül...

    Mikor elsajátítasz egy új képességet, új szinaptikus kapcsolatok létesülnek, és újabban egyre jobban kutatják a neurogenezist is, amikor új agysejtek is keletkezhetnek. Egy 12 éves kiskamasz agya teljesen újrahuzalozza magát, mikor fejlődik, hogy átvegye a felnőtt funkciók eléréséhez szükséges helyeket. Egyszerűen mikor megtanulsz valamit, akkor új kapcsolatok épülnek az agyadban, ezzel kár vitatkozni.

    Ez is angolul, de érthetően: http://www.human-memory.net/processes_encoding.html

    Sajnos magyarul alig találok használhatót a témában, annak is a fele ezolófasz...

  • fszrtkvltzttni
    #370
    "Legalább erőltesd meg magad és egy elméletet linkelj hogy a tudomány szerint hogyan tárolódik a memória." Erre a kérdésedre már rég válaszolt, az idegrendszerben elektromos impulzusok és idegsejtek közötti kapcsolat segítségével. Nem vagy képes fölfogni a választ? Nem lep meg.

    A számítógépes ismereteid is felületesek, mert a gép kikapcsolásakor a RAM tartalma törlődik. Az alaplapon lévő gombelem elsősorban arra való, hogy a számítógép órája folyamatosan mennyen. Ahol a BIOS felejtő áramköri elemben tárolja az információit, ott ehhez is kell. Ha kiveszed az elemet majd visszateszed, a számítógép el fog indulni, és csak annyi történik, hogy az óra lenullázódik, esetleg a BIOS alapértelmezett beállításokra vált. Újabb bukta.

    A köráram értelmes szó, nem ő találta ki, nem úgy mint az idofizia a szakkifejezéseket. +1 bukta.

    "Már megint azzal foglalkozol hogy a lélekkövet nem tudod kimutatni ahelyett hogy azon dolgoznál a saját állításodat kimutasd." Mekkora pofátlan seggfej vagy te, aki úgy dobálózik állításokkal, hogy semmit nem tud mögé tenni. Nem azért nem érted a válaszokat, mert azok értelmetlenek, hanem azért mert hülye vagy.

  • strepsils
    #369
    -Simán működhet egy gép csak RAM-ma

    Az isten szerelmére pont azt magyarázom hogy nem látod a RAM ot , és nem az agyat képzelem számítógépnek hanem az egész embert ,jobban mondva nem én erőltetem hanem te mert szerinted az ember csupán egy biorobot és akkor tudod az agyat megfeleltetni egy CPU nak

    -Roska Tamás pedig a Pázmányon alapította ezt ...
    Kérdezd már meg Tomit hogy az ő gépébe sincs memória? kétlem!
    Tudod a számítógépek alaplapján van egy gombelem ,vagy most már szuperkondenzátor ,nem másért van hanem azért hogy áram alatt tartsa azt a flesramot különben elfelejt mindent a gép és nem kezdheted a telepítést .

    -köráram" megfelelője a RAM-nak..

    Köráram persze találj már ki értelmetlen szavakat ,az agyban nem létezik ilyen hogy köráram ,ha meg létezik akkor sem tudod elmondani hogy csimpaszkodnak a köráramodon az emlékeid mivel még azt sem tudod mit nevezünk egy emléknek.

    -Itt hogyhogy van memóriája az idegsejteknek lélekkő nélkül?
    Nem tudom hogy van memóriája az idegsejteknek mivel ilyen egy büdös szóval nincs levezetve cikkben csak a szájába adtad.
    A kísérlet semmi mást nem bizonyít mint hogy egy kitenyésztett agy is működésre fogható te meg ebbe belelátod hogy akkor biztos két neuron közti kapcsolat felel meg egy bitnek vagy mittudomén mert képtelen vagy olyan cikket mutatni ahol definiálva van egy emlékcsomag rögzítésének mechanizmusa.
    Nekem olyan cikket mutassál ahol levezetik hogyan van beleégetve az sejtekbe az adat és milyen mechanizmus olvassa és írja át .
    Érdekes a cd lemeznél tudom hogy a lézersugár égeti bele az anyagba a piteket és nem titok a kódolási nyelv vagy ha nincs pl analóg bakelitlemeznél magát az elekrtomos jelhullám formályát alakítják át fizikai formává ez a barázda .

    Sajnos képtelen vagy a kérdésemre válaszolni ,símán ráfogod egy másik folyamatra és hülyének nézel.

    -Arról már ne is beszéljünk, hogy a lélekkövet semmiféle létező eszközzel nem lehet kimutatni,
    Már megint azzal foglalkozol hogy a lélekkövet nem tudod kimutatni ahelyett hogy azon dolgoznál a saját állításodat kimutasd.

    Legalább erőltesd meg magad és egy elméletet linkelj hogy a tudomány szerint hogyan tárolódik a memória.

    Köszi!
  • fszrtkvltzttni
    #368
    A másik tipikus logikátlanság, hogy ha nem ismerjük tökéletesen, akkor nem ismerjük, tehát egyáltalán nem ismerjük. Szép játék a szavakkal, csak értelmetlen. Cukorborsónak először az kellene megérteni, hogy mit jelent a megalapozott kifejezés, mit jelent a cáfolás és a bizonyítás. Mivel láthatóan ezekkel sincs tisztában, képtelenség neki elmagyarázni bármit is. Számára minden ködös, és csak a hit létezik még a tudományban is.

    Szerinted lesz olyan, hogy a tudomány elér arra a szintre, hogy az ember már felfogni is képtelen? Régen egy ember képes volt átlátni az egész tudományt és alkotni benne. Ma már csak egy részére képes.
  • fszrtkvltzttni
    #367
    Ja, hogy ott csak áram megy át. Értem, és hová megy tovább az áram?

    Tény, hogy az információk oda mennek és onnan nyerjük vissza őket, ezért megalapozott az az állítás, hogy ott is tárolódnak. És ezt a állítást bármennyire is szeretnéd nem cáfolja az, hogy nem ismerjük a tárolás pontos formáját.

    Nézzük a te állításodat. Ott csak keresztül megy az információ, és a lélekkő tárolja azt. Nem tudod hol és hogyan megy át, és nem tudod kimutatni, hogy van lélekkő. Az egészet csak arra alapozod, hogy szerinted az agy nem tudja tárolni az információt. Nem érzed, hogy ez így teljesen megalapozatlan? Úgy tűnik nem.

    Maga a tény, hogy ezt a két állítást egyenrangúnak tekinted alapozza meg azt az állítást, hogy a szellemi képességeid erősen korlátozottak. Ezt az állítást erősítik a korábbi véleménynyilvánításaid is. Ezt nem azért mondom, mert bántani akarlak, ez szimpla következtetés a tényekből.

    Mikor fogadod már el, hogy hülye vagy? És a hülye nem a tanulatlant jelenti, hanem a logikus gondolkodásra képtelent.
  • Ahoy
    #366
    Már várom a beismerést, amikor kijelented, hogy csak egy szociológus antropológus vagy, aki az Univerzum Egyházát kutatja, és interneten figyeli a reakcióját, majd ír belőle egy PhD-t, a trollkodás művészete címen. DE akkor megkereslek és beleverem a bölcsész fejedet a katedrába :D
  • Ahoy
    #365
    Arról már ne is beszéljünk, hogy a lélekkövet semmiféle létező eszközzel nem lehet kimutatni, pedig porszem méretű, állítólag színes, és pontosan tudjuk a helyét. Akkor hol van? Miért nem látjuk, ha KGY látta porszemként a szobában? Az agyat ma már nem porszemről porszemre, hanem neuronról neuronra ismerjük sejttípusonként, olyan pontos eszközeink vannak. Akkor a kicseszett lélekkő, hogyhogy nem került elő?
  • Ahoy
    #364
    Az ne is zavarjon, hogy még a hasonlatod is szar. Egyrészt rohadtul nem hasonlíthatod a mostani számítógépeket az agyhoz, másrészt ha hasonlítani is akarnád, akkor inkább a memrisztorhoz hasonlítsd.
    Leon Chua már megjósolta ennek az új áramköri elemnek a létét:

    http://www.kuleuven.be/english/news/honourees-leon-chua-and-tamas-roska-201cthis-is-going-to-be-disruptive201d

    Roska Tamás pedig a Pázmányon alapította ezt a kart, mint prodékán. A lényeg, hogy ők fejlesztették ki a CNN-t (celluláris neurális hálózat) chipet, ami bizonyos szempontból jobban hasonlít az agy működéséhez.
    Csak ha már mindenképpen számítógéphez akarod hasonlítani az agyműködést...
    Mellesleg kurvára kevered a RAM és más tároló eszközök fogalmát. A jelról, meg modulálásról ne is beszéljünk légyszíves, mert KGY szavait nagyon tudod köpködni, de egy négyszögjel fourier-sorát már nem tudnád felírni. Simán működhet egy gép csak RAM-mal. Amint kikapcsolod, minden emléke odavész, tegyük fel így van az agynál is.

    Szóval miért is hiányozna a RAM, nemértem? Ha már ennyire leegyszerűsíted a modellt a fa agyaddal, akkor ezen modell szerint miért ne lehetne az agyban lévő "köráram" megfelelője a RAM-nak, amit ha kikapcsolsz akkor megszűnik. Kész. Ha elhal az agyszövet, vele hal a memória is. Ha megbetegszik az agyszövet, biokémiailag károsodik, akkor kész vége az emlékezőképességnek is: http://hu.wikipedia.org/wiki/Alzheimer-k%C3%B3r

    Tehát a lélekkő jelenlétét csakis arra alapozzátok, hogy szerintetek mindenféle drog, hipnózis, betegség csak a vezérlőszerkezet machinálása, és a memória ugyan ott marad örökké a lélekkőben. Igaz, hogy ennek minden bizonyíték ellentmond. Ez a tipikus laikus faszság, amikor neumann-elvű számítógépként fogod fel az agyat, mert kurvára semmi ismereted nincs róla.

    Na itt holvan a lélekköved?
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lcHfaxJsti8

    Itt hogyhogy van memóriája az idegsejteknek lélekkő nélkül?
    http://www.sg.hu/cikkek/34231/repulogep_iranyitas_patkanyagysejtekkel

    Ismétlem a kérdést, talán nem tudsz rá válaszolni? A lélekkő szerintetek mit tartalmaz? Csak a memóriát? Vagy a kognitív, motoros funkciókat is? A limbikus rendszert is? A személyiséget is?
  • strepsils
    #363
    -Most akkor hogy is van ez, a lélekkő csak a memóriáért felelős, viszont az agy többi része a többi funkcióért? (Vezérlés, reakciók, érzelmek, stb)


    Basszus fogd már fel hogy az agy csak egy kikurt CPU , ha te egy biorobot elméletben hiszel márped abban akkor a testedből hiányzik a RAM mert nincs a lábadban nincs a fejedben nincs sehol ,folyamatosan linkeled a mellébeszéléseket csodálatos agyhullámokról meg sejtekről hogy ott van valami de értsd már meg hogy nincs ott semmi csak ott megy át az áram .Én nem a lélekkőt akarom elhitetni veled hanem megpróbálom kihúzni belőled hogy áruld már el hogy tuományosan hol van a memóriád hogy nekem ne kelljen a lélekkőben hinnem de folyamatosan mellébeszélsz és azt ecseteled hogyan lehet befolyásolni a tudatot kémiával .
    Nem lehetsz ennyire egyszerű ,ha belenyúlsz egy csavarhúzóval a számítógéped processzorába a gép ugyan úgy megbolondul mintha te betépsz .Semmi mást nem csinál a tuományod mint buzerálja az ember processzáló központját és ebből von le messzemenő tanulságokat.
    Láttál már olyan számítógépet amiből hiányzott a ram és mégis teljes értékűen működőt ,láttál már olyan fényképezőt amiben nem volt film vagy kártya ,a kép mégis eltárolódott a levegőben, láttál már olyan bakelitlemezt amin nem voltak barázdák de egy másfélórás film volt rajta, olvastál már olyan könyvet amiben nem voltak betűk,? Az elektromos áram csak addig tárolja az információt ameddig terjed ,és ott is valakinek rá kellett ültetnie (FM) modulálnia kellett az áramot az információ jelével .Nevetséges leütni a labdát hogy az elekrtomos jel tárolja az összes emlékedet mert nem igaz hisz a jel lecseng és eltűnik ha nem gondolsz rá ,azzal hogy rágondolsz modulálod ki a mérhető jelet és nem fordítva .És visszafele is működik ha kívülről buzerálnak bele a fejedbe mint annak a csótánynak akkor előidézhetsz képeket hangokat akármit mivel az ember nem egy oldalú rádió hanem adóvevő és képes fogadni is a jeleket.

    Tévedés ne essék neked nem a lélekkő ellen kellene bizonyítanod hanem a saját teóriád mellet de ez eddig 0 eredménnyel járt úgy hogy nem kéne pálcát törni hogy én meg a lélekkőben hiszek.Amiben te hiszel annak a bizonyítási sikere 0 úgyhogy kurvára de nem bírsz tudományosan ellenérvelni a lélekkő ellen mégis megteszed.
  • Ahoy
    #362
    Jelentem még mindig nem találtam meggyőző bizonyítékot arra, hogy a hipnózissal órára pontosan vissza lehet hozni emlékeket. Illetve lehet, de semmi garancia nincs rá, hogy nem az agy egészítette ki a képet. Fő érvként azt hozod, hogy olyan mintha úraélném.

    Az agy azért csodálatos, mert megvan az a képessége, amit képzeletnek nevezünk. Ezzel gyakorlatilag teljes nemlétező világokat megépíthet és szimulálhat (álom, drogok, vagy csak egyszerű álmodozás) A különbség a megélésben van. Ugyanis ha álmodozol, akkor is lehet 100% pontosan felépített világokat kreálni, de ha egy erős hallucinogén drog hatása alatt vagy, akkor nem lehet egyértelműen tudni, hogy mi is éppen a valóság. Sohasem éltem ilyenekkel, de egyik ismerősöm rendszeresen használja a DMT-t, a világ legerősebb hallucinogén drogját. Ez a vegyület az agyban is megtalálható, csak nem olyan mértékben
    A trip hatására 10 percre egy teljesen más világba kerül az illető, és olyan élethű az élmény, mintha ottlett volna. A sámánok használták ayahuasca főzetben. Nemcsoda, hogy sok vallás innen eredezteti a mítoszait, hiszen így szinte valós kapcsolatot létesítettek nap mint nap az isteneikkel.

    Szóval ezek után ne csodálkozz, ha hipnózis alatt egy 10 éve elfeledett emléket előhoz belőled a pszichoterapeuta, és te úgy érzed mintha ott lennél, pontosan felidézve minden részletet. Igen, az agy csodálatos, ott van az az emlék, de már homályosan, és a hipnózis alatt vagy kiegészül kitalált részletekkel, vagy tényleg a valós képet kapod.
  • Ahoy
    #361
    Mellesleg arra nem reagáltál semmit, amikor drogokkal befolyásoljuk az agyműködést és a memóriát. Biztosan hallottál már a THC-ről, és lehet próbáltad is már. Na az endokannabinoid rendszernek erős kapcsolata van a tanulással és pl a rövidtávú memóriával. Ezért ha betépsz, akkor bizony rendesen megváltoztatja az agyműködésedet. Először is jóval többet asszociál az agy, olyan összefüggéseket vesz észre, amiket valójában nem, vagy nem lenne szükséges észrevenni. (Minták a falon, felhők stb) Ezek a minták eddig is ott voltak, csak az életünk szempontjából lényegtelenek. Az agy ilyenkor elkezd felesleges dolgokkal foglalkozni. Ugyanakkor a rövidtávú memória zavara lép fel, és gyakran elfelejti az ember a gondolat elejét amiről beszélt. Akkor most a fű hatással van a lélekkőre? Vagy a lélekkőben nincs rövidtávú memória, csak a hosszútávú emlékekért felelős? Mert azt már eléggé jól ismerjük, hogy molekulárisan hogyan befolyásolja az agyat a THC és más kannabinoid vegyületek.

    Egyébként ott látszik, hogy mekkora baromság ez a lélekkő elmélet, hogy a memóriával próbálod magyarázni. Most akkor hogy is van ez, a lélekkő csak a memóriáért felelős, viszont az agy többi része a többi funkcióért? (Vezérlés, reakciók, érzelmek, stb)

    Hogy lehet az, hogy neurobiológiai (drogok, elektródák), vagy hipnózissal képesek vagyunk manipulálni a lelket? Vagy talán mégsincs lélek és az agyat manipulálod? (mert a hipnózis tudományosan bizonyított eljárás, de te kevered a sci-fi hipnózissal gondolom, mert én örülnék a legjobban, ha szigorlat előtt betűről betűre ki tudnád belőlem hipnotizálni az anyagot és ezért mondtam, leellenőrízhető kísérleti úton, hogy vissza tudod-e hozni halál pontosan az emlékeimet több évről ezelőttről! ám sajnos ez nem ilyen egyszerű)
  • Ahoy
    #360
    Te most komolyan trollkodsz? Hihetetlen egyszerűen... megneveztem, linkeltem a két egyetemi jegyzetet, abból egy kurva szót sem értesz, mert még azt sem tudod mi az az akciós potenciál. Linkeltem origós cikket, abból se értesz egy szót sem gondolom... mi kell még? A memóriát NEM lehet pontosan megnevezni, hol található, mivel a memória nem egy kurva porszem x,y,z koordinátán. De tegyük fel: nagyon leegyszerűsítve proli nyelvre, az neurológiai értelemben vett memória a RAM-ban (agyszöveten) futó köráramok összessége. Szerinted ez bizonyítaná a lélekkő létezését?

    Lássuk csak, amíg a lélekkőre semmiféle bizonyíték sincsen (az nem bizonyíték basszameg, hogy KGY azt mondja látott már lélekkövet, egy színes homokszem, és beszélt is már vele. Ahogy az sem bizonyíték, hogy sokaknak halálközeli élményeik vannak. Kimérték, hogy az agy a szívleállást követően igen extrém, kétségbeesett tüzeléssel reagál, míg a saját oxigén és cukorraktárait felemészti. Ez a fokozott állapot simán felelős lehet a hallucinációkért)... addig a tudósok legalább minimális szinten értik az agyműködést, persze mint láthatod ez a minimális megértés is olyan összetett szervet mutat, hogy csak a hippocampusról, ami egy kis része az agynak, és igencsak köze van a memóriához, 400 oldalas jegyzet van egy bevezető neurológia tárgyban.

    Ráadásul én csak egy kis taknyos egyetemista vagyok, aki szeret sörözni a Duna-Parton, nem egy MTA neurobiológus professzor, aki ennél milliárdszor többet tudna mesélni, nembeszélve a most zajló még nem publikált kutatásokról...
  • strepsils
    #359
    Tehát nem tudod tudományosan megnevezni a memóriád tárolásának semmilyen módját ,az hogy az ujjaddal rámutatsz egy sejtre és azt mondod ott van azt inkább ne minősítsük.
    Mi van ott? Ott futott át az áram ,attól még nincs ott semmi ,nem tudsz definiálni egy A betű emléket , magyarázd el hogyan rendeződnek át a sejtek hogy azok A betű emléket jelentsenek és ne mást ,utána magyarázd el a kiolvasási folyamatot.
    A lemezjátszónál a barázdák formája tárolja az információt és a tű rátétele +forgás a kiolvasás módja ,így keletkezik az elektromos jel . Az agyadban hogy keletkezik?

    Szerinted azért mert egy tudományos cikk a kis újbegyével rámutat egy helyre az agyban akkor már jobban megvan magyarázva a RAM mint amikor én azt mondom a lélekkőben van ? Kurvára nem vagy egy lépéssel sem közelebb a megoldáshoz ez látszik a szelektív látásmódodban is.

    Szépen álbizonyításokat értesz félre hogy DE azért van ott a memória az agysejtedben mert már ki is tudták törölni az elektródákkal a patkány adott emlékeit és ez nyilvánvalóan ellent mond a lélekkőnek.

    Hát nem mond ellent semminek mert egy elmeprogramozó techinkával úgy lehet programozni embereket és elfelejtetni vagy épp előhívni az adott emlékeiket hogy egy darab elektródát nem kötöttél a fejébe. Éber hipnózisról hallottál már ?

    Eddig nulla lépéssel vagy igazabb a lélekkő verziónál mert semmit nem mondtál azon kívül hogy még gyerek cipőben jár ,inkább egy helyben topog.
  • fszrtkvltzttni
    #358
    Az a baj, hogy számukra a tudomány legalább annyira misztikus mint a vallások. ami természetes, és semmi baj nem lenne vele, ha az ilyen Kisfaludy szerű kóklerek nem vezetnék meg őket, nem állítanának valótlanságokat a tudományról, nem titkolnának el tényeket, és nem mosnák össze a dolgokat.
    A másik probléma amit látok, hogy sokan gondolkodnak anélkül, hogy értenék azt amiről gondolkodnak, és a szavak között elveszik a mondanivalójuk értelme. Korábban már említettem László Ervin-t. Ő erre tipikus példa. Zenész volt, aztán elkezdett filozófiával foglalkozni, majd tudományfilozófiával, és végül olyan állításokat tett amitől minden normális gondolkodónak a haja kihullik. Ettől függetlenül valahogy mégis megkapta a Pécsi TTK díszdoktora címet, illetve az MTA külsős tagja, tehát doktor prof. a neve előtt van, és készpénznek veszik a szavait. Ezek után nem kell csodálkozni semmin.
    Itt górcső alá veszik:
    http://szkeptikus.blog.hu/2010/04/08/laszloervin
  • Ahoy
    #357
    Nem ez tök normális Strepsils írta korábban:

    "Ez úgymond az én bűnöm hogy ezzel foglalkoztam érettségi helyett (ami meg nem igaz mert pénzkereséssel foglalkoztam...)és nem kell félteni engem ,eddig még csak a lakásomat írattam rá az egyházra de jövő hónaptól a fizetésem 30% át is oda utalom felnőtt ember vagyok :D"

    Tényleg nem szeretnék a pénztárcájában kutakodni, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy igaz-e vagy irónia akart lenni.
  • Ahoy
    #356
    (Mármint ezt többek között arra a nőre értem, aki rendszeresen rettentő értelmes kérdéseket rak fel az előadásokon)
  • fszrtkvltzttni
    #355
    "hogy a 30% fizetést, meg a házat ráiratja az egyházra..." Ezért kapni fogsz. :)
  • Ahoy
    #354
    Hozzájuk képest KGY tényleg félistennek tűnik... ez már fix. Totál el tudom képzelni, hogy a TESCO árufeltöltésből (amit nem kell szégyellni, én is csináltam) megy egyből a gyűlésre a hölgy, felteszi a kérdéseit, miközben Kisfaludy-ra zugnedvesedik, és úgy érzi tett valamit a tudományért, hogy a 30% fizetést, meg a házat ráiratja az egyházra...
  • fszrtkvltzttni
    #353
    Megnéztem már pár KGY-s videót. Az egy dolog, hogy az öreg és a tanítványai milyen kamu szöveget levágnak, de amikor a hallgatóság elkezdik osztani az észt, az valami félelmetes. Kíváncsi vagyok melyik lehet cukorka barátunk. XD
  • Ahoy
    #352
    Nem érted meg, hogy gyerekcipőben jár még az agykutatás, és ez az a szerv amiről a legkevesebbet tudjuk. Fogd már fel, hogy a memóriát baromi nehéz vizsgálni nem invazív módszerekkel. Főleg mivel embereken kellene főképp, hiszen egy majmod nem tudsz megkérdezni mire emlékszik. Emberekkel pedig nem szokás önkényesen kísérletezni. Az origós cikk 3 példát is hozott, amikor sikerült állatoknál az emléktörlés. Utánanéztem, ezek nem kamu időfizikus diplomával rendelkező tudósok.

    Ezen kívül a tudomány mai állása szerint nem mondhatjuk még azt, hogy ez meg ez az emlék x,y,z koordinátán van.

    A pdf nem vírusos, csak valami tanusítvány kell az egyetemi szerverhez, feltettem ide:

    https://dl.dropboxusercontent.com/u/1264679/Bev_Neurobio_11_BMI_FV.pdf
  • fszrtkvltzttni
    #351
    "jópofa dolog hogy megnevezi azt a néhány sejtet mint a helyt de ott vége is van a cikknek mert egy büdös szót nem mond arról milyen formában tárolja a jelet ." Kevés-kevés, de ne felejtsd el még mindig jóval több mint amit ti fel tudtok mutatni a láthatatlan lélekkristályotokkal.
  • strepsils
    #350
    Ez egy primitív bunkó faszkalap,én az ő hátára folyasztanék forró ragasztót aztán a seggébe 380V ot és eladnám tudomány címen amint az áramtól a kedvem szerint rángatódzik.
  • strepsils
    #349
    A pdf ed nem engedi a virusírtó de az origos pongyolaszöveget elolvastam és továbbra is csak ismételni tudom magam ,a kérdésem nem az volt hogy milyen sejtek villannak fel az adott emléknél hanem hogy fizikailag hol van az a rohadék emlékinformáció , jópofa dolog hogy megnevezi azt a néhány sejtet mint a helyt de ott vége is van a cikknek mert egy büdös szót nem mond arról milyen formában tárolja a jelet .Látsz egy piros almát mondjuk tegnap meg látsz egyet 4 évesen az oviban ,mindkettő piros és mindekttőre világosan emlékszel delta állapotban ,hogyan írnád le ezt a mechanizmust.

    Az előbb azt kérdeztem milyen színű volt az ajtó az ovidban ,még nem látod pontosan mivel bétába vagy de már így is képeket láttál az akkori időkről és valami dereng , ha most megkérdezném mit ettél három nappal ezelőtt ebédre még ennyire sem tudsz majd válaszolni pedig a két emlékkép közül az egyikre több milliárdszoros emlékkép van rárakódva mint a másikra.

    Lol olyan hogy vakteszt placebó hipnózis nem létezik ez nem egy tabletta ,ez egy eljárás és csak nem hazudsz már magadnak hogy tényleg azt látod amit te látsz ,vagy te elmész egy ilyen terapeutához és utána azt mondod hát sajnos nem az én emlékeimet láttam ,nem az én szüleim szerepeltek benne hanem egy délafrikai kisfiújé ,kicsit nevetségesen gondolkozol .
  • Ahoy
    #348
    Hogyan lehet felülírni a lélekkövét egy csótánynak, neurobiológiai eszközökkel:

    http://www.youtube.com/watch?v=5Rp4V3Sj5jE