7
 • zola2000
  #7
  "A M$-nek hagynia kéne a boxot, úgy is csak veszteséget termel"

  mondjuk pont mostanában, az utóbbi pár évben kezdett el nyereséget termelni.
 • NEXUS6
  #6
  Egész eddig lead platform volt általában a játékoknál a PC. Évek óta kongatják a harangot a fejlesztők, hogy a DX/API fronton bele kéne húzni. Márpedig ha egységesítésről van szó, akkor az M$ az, aki a kb 7 rétegű pécés video hw elérésen egyszerűsíteni tud.

  Most úgy néz ki, hogy emiatt egy lényegesen alacsonyabb teljesítményű/áru konzolllal tudják hozni a csúcs pécé szintet.

  A M$-nek hagynia kéne a boxot, úgy is csak veszteséget termel, 14 év alatt beleölt vagy 10 Mrd-t és visszahozott 500 milliót. Adja el a brandet, koncentráljon újra a pc-re, hagyja a mobilt meg "a vizes ruhát" másra. Ami nem megy ne erőltesse.
 • Mardel
  #5
  Mikor a ceget fejlesztok es reszleg igazgatok hagyjak ott, oda mar Bill Gates jelenlete is keves.
 • asgh
  #4
  Az kimaradt az elemzésből, hogy az MS nemrég veszített 11%-ot az értékéből (kb. 34 milliárd USD) egyetlen nap alatt és felröppent a pletyka, hogy Bill Gates visszatérhet a cég élére.
 • gombabácsi
  #3
  újabb hibás lépés...
 • Mardel
  #2
  Azt nem értem miért amobil piacra koncentrál mikor pont ott nemtud semmi maradandót alkotni?
  A konzoljukkal is maguk alatt vágták a fát, mert több a konzol tulaj mint PC játékos, PC-n meg többnyire csak Windowson menneka játékok.
  Persze hogy szűkűl a PC-s piac, ha nem kellenek mindig újabbnál újabb hardverek az új játékokhoz és ha kell is arról a végén kiderül, hogy mesterségesen generált a szükséges lóerő alá Crysis 2.

  Miért nemtudnak egy norális OS-t kiadni elérhető áron, úgy, hogy tényleg adnak a felhasználók visszajelzéseire, stb.?
 • CairoJack
  #1
  Olyan egyeduralkodó már nem lesz, mint régen, de a mostani gödörből ki lehet mászni. A Win RT-t el kellene felejteni, szerintem csak bukni fog rajta, mind rövid, mind hosszú távon. De facto már most teljesen fölösleges termék, 1-2 év (passzívan hűtött Core ULV procik) és 0 lesz a létjogosultsága. Szerintem már most is az.
  W8-at alapjairól újragondolni, WP-t kikupálni (mondjuk lehet ezt is egyszerűbb lenne a nulláról elkezdeni). Asztali felület maradjon fókuszban az asztali gépeknél, lehessen személyre szabni, metrót meg fel kell okosítani. Tableten csak úgy van esélye az OS-nek. Arra is figyelni kell, hogy (ha már ennyire erőltetik, hogy a fogyasztók nyakába varrják) asztali gépeken is használható legyen, ha netán valaki asztalin is erre vágyik.

  Tableteken erőltetni kell az értelmes árú, értelmes teljesítményű gépeket, mert az vicc, hogy egy atomos lassúsági világbajnok tablet 200 rugó. Persze, most nem azt mondom, hogy szinte ingyen adjanak egy Core i5-t, de azért az is vicc, hogy míg 100k-élrt teljesen korrekt laptopot lehet kapni Windows-zal, addig egy Win-es tablet 300k, vagy még drágább. Szóval ezt az árat illenék lefelezni

  Konzoloknál fel kell hagyni a "Semmihez nincs jogod" hozzáállással, és akkor lehet lépdelni előre.

  Hja kva egyszerűen hangzik, biztos nagyon nem az, de szerintem csak így lehet. Az már egyértelmű, hogy pusztán csak a teljesítmény nélküli mókusvakítás nem elég, a marketing önmagában nem tud eladni egy bődületesen rossz terméket. Mi sem mutatja ezt jobban, mint a W8 és a WP7 sikertelensége. A WP8 mint platform pont annyival kelendőbb, amennyivel jobb lett az amúgy teljesen használhatatlan WP7-nél. Ebből is látszik hogy van még ott munka, ha szeretnek 2 számjegyű részesedést (És akkor még nem arról beszélünk, hogy piacvezetők lesznek ugye.