19
  • zola2000
    #19
    Én a vezetők helyében csinálnék egy nagy eu tulajdonú it céget, aminek lenne mindene (kereső + mobil oprendszer + böngésző + videó megosztó stb) esetleg meglévő európai rendszerek felvásárlásával és egyesítésével hoznák létre mindezt, aztán legalább alternatíva lenne.
  • zola2000
    #18
    Mert nincs kb ugyanolyan jó európai alternatíva, ha lenne biztos sokan azt használnák.
  • Sir Quno Jedi
    #17
    Csak ez valójában nem érdekli az embereket. Most már tudják, hogy lehallgatják őket és mégsem változtatnak a szokásaikon. Miért is tennék?!
  • zola2000
    #16
    De: jelenleg ha valaki olcsón akar telefonálni, akkor az egyetlen komoly lehetőség ami mindenkinek eszébe jut a skype, ennek könnyedén lehetne egy támogatott európai rendszerrel alternatívát nyújtani, a youtubenek, gmailnak szintén, támogatott-reklámozott európai közösségi oldalt is könnyedén létre lehetne hozni

    Ami problémásabb lenne az egy alternatíva az amerikai keresőknek és operációs rendszereknek, de a többinél egyszerűen meg lehetne oldani hogy legalább alternatíva legyen.
  • Sir Quno Jedi
    #15
    Jelesül, az MS elvileg "lehallgatja" a Skype beszélgetseket is már egy jó ideje, hogy az NSA igényeit kiszogálhassák. Akkor is, ha két európai, SŐT két magyar beszélget egymással. Joguk van hozzá?! Nálunk nincs, náluk talán. Megteszik? MEG! Tett ellenük bárki-bármit? Nemigazán. Miért nem? Miért nem mondja a magyar kormány azt, hogy NA ÁCSI, EMBARGÓ van, mostantól nem lehet MS szoftvereket használni idehaza és minden kapcsolatot blokkolunk kifelé és befelé is, ami az MS-hez kapcsolódik. Mer szorgos népünk győzni fog! HURRÁ!

    Naugye, hogy ekkora orbitális f@szságra senki sem vetemedik, PEDIG ez az egyetlen mód, ahogy védekezni lehetne ellenük JELENLEG. Semmelyik kormány sem akarja kinyírni az országát egy ilyen "nemes" és büszke tettel... :DDD
  • Sir Quno Jedi
    #14
    Ha nagyrészvényes vagy egy multinál, mi érdekel téged?! Amit kereshetsz ezen, ugyebár. Ha Kínában olcsóbb a munkaerő, ott fogsz dolgoztatni gyerekmunkában és leszarod, hogy a saját "néped" beledöglik-e. A pénz nem ismer határokat. Aki elég gazdag, az már kiválik a masszából és nem izgatja azok sorsa. Szörnyűnek hangzik, mint általában az igazság.

    Node ilyen rendszerben élünk, ezt kell szeretni. Mindenki meg akar gazdagodni és csak a szegényeknek vannak gazdasági öngyilkosságba hajló világhódító terveik, hiszen rálátásuk sincs a valóságra. Nem lehet mindenki "Tony Stark". :D
  • Sir Quno Jedi
    #13
    Szerettek ingyen dolgozni? Ugye hogy nem. Nos a programozók sem, sőt, ők aztán nagyon nem. A márnökök sem stb. Ebből kifolyólag pénz nékül semmire sem jutsz. Rengeteg próbálkozás volt és rengeteg pénzt el is vertek rájuk (a cikk szerint is), de MIND behalt, kivétel nélkül. Azokat a veszteségeket KI fogja megfizetni?

    Itt kizárólag gazdasági (és sajnos mutyi) szempontok vannak, mivel ez KAPITALIZMUS, bármennyire is tetszik, vagy sem ez nektek.

    Dehát ötletelni tét nélkül ÉN is tudok. Az nem kerül semmibe ugye...
  • Meridian
    #12
    irgalmatlan pénzek lennének itt is, ha a termelés nem kínában lenne kiszervezve, az eladások meg nem hitelből lennének erőltetve.... ugye.
    a kutatás fejlesztés önmagában lófasz, ez már látszik... nem lesz (nem lehet) mindenkiből mérnök és kutató.
  • Meridian
    #11
    Ja, meg nem ezerfelé széthúzni... meg tavares-féle jelentésekre milliókat költeni. Ehelyett lehetne értelmesebb helyekre is tolni a zsét.
    De szvsz a francia-német-brit szembenállások miatt ez nem fog sikerülni...
  • pasi29uk
    #10
    Vajon lehetne írni úgy egy teljesen új innovatív oprendszert, hogy a projectet egyetem felügyeli és a rész feladatokat (progmat, kpm, info tanár stb diákok írják)? Nem szabadidőben, hanem gyakorlaton, kötprogramnak vagy (okosok eldöntik mi módon lehetne implementálni a képzésbe).
    Ne bántsatok, csak egy ötlet :)
  • ppista
    #9
    Ha előre teleszarjuk a gatyát, akkor az életben nem lesz semmiféle változás. Akarat kell, nem csak csillió-zsillió lóvé. Kötve hiszem, hogy ha máról-holnapra megszünne a Google, az Ms vagy a Facebook, akkor visszazuhannánk a középkorba. Eleinte fura lenne, de cégek garmadája (köztük európai) állna a helyükre.
  • dyra
    #8
    Az ilyen emberek miatt nem lehet értelmesen beszélgetni. A múltkor is volt valami cikk a fentartható fejlődésről ahol is néhányan kritizálták a kapitalizmust erre hozzád hasonlók elküldték őket Észak koreába. A fenébe látod ennyire sarkosan a világot? Miért ne lehetne megtámogatni valami erős európai kezdeményezést politikai szinten? Miért kellene ehhez vissza menni a kőkorba? Elkezdik aztán majd X év múlva lesz belőle valami vagy nem, de legalább lehetne próbálkozni. A semminél nyilván jobb lenne.
  • Sir Quno Jedi
    #7
    És úgy gondoljátok ez olyan lesz, mint a magyar narancs. Kicsi is, savanyú is, de a mienk?!?!

    Nem lehet a porból megszülni egy akkora processzorgyártót, mint az Intel és nem lehet lenyomni puszta akarattal egy olyan szupercéget, mint a Google. Mégis hogyan? Sok dollárcsilliárdos és több évtizedes előnyük van. Vagy talán azt szeretnétek, ha azt mondanák nektek, hogy az adókat megduplázzák az EU-ban, hogy tíz év alatt utolérhessük a többlettpénzből finanszírozott fejlesztésekkel az USA-t, vagy a Koreaiakat stb.?! Naugye, hogy nem... Ez még a klasszikus elnyomó hitleri Harmadik Birodalomnak sem menne manapság, nemhogy a ma divatos áldemokráciáknak.

    Csaholni lehet a Holdra, de (iszonyat) PÉNZ nélkül semmi sem változik.

    Vagy álljunk át mindannyian csak európában továbbfejlesztett linuxra és vágjuk el magunkat egy orbitális tűzfallal a civilizált világtól (se át, se keresztül, se tyű), mint a kínaiak?! Ez jó lesz nekünk? Vissza a kőkorba???
  • zola2000
    #6
    Na igen, ami eddig ment, az visszafejlődés volt, az egyetlen európai oprendszer, a symbian mára a múlté, az opera is csak egy átskinezett chrome lett, lassan az iwiw is behal ... de az európai filmgyártást is már rég kiütötte usa, zeneipar a szerencsére meglévő nyelvi akadályok miatt még van európában (bár a mai rádiókat kapcsolgatva arra is sötét jövő-jelen vár), mindez 10 év alatt történt!

    bezzeg ázsiában: baidu, mixi, gree, dorama, anime, keleti filmek, jpop -visual kei, tpop, kpop, cpop ... Szóval (oprendszeren kívül) van mindenük amiből európában az amerikait vesszük át/használjuk. Egyébként remény az van, a 70es-90es években is ázsiában is az amerikai film-zenei stílusok uralkodtak, az internet elején is amerikai rendszereket használtak, aztán kiszorítottak szinte mindent, így tudnak szép lassan a világ vezető régiója lenni, európa meg lassan teljesen lecsúszik mindenről.
  • ppista
    #5
    Bőven van rá esély, hogy a retek amcsi cégektől független legyen végre az EU, csak el kellene végre kezdeni a fejlesztést, nem csak pofázni.
  • Narxis
    #4
    Nem fog menni, de sok sikert...
  • Camouflage
    #3
    @esemve
    ez a gyakorlat Mo.-tol picit nyugatabbra mar nem jellemzo

    @Sir Quno Jedi
    ahogy fent valamelyik politkus meg is jegyzi, ebbe en sem vagyok hajlando beletorodni. lattunk mi mar karon varjut, es csilliardos IT cegeket eltunni a sullyesztoben. nekem is egyre tobb ellenerzesem van pl. a google gyakorlataval szemben. most epp azon gondolkodom, hogyan es mire cserelhetnem le a nexus4-em, a galaxy noteom es ugy alless zusammen a teljes google accountom.
  • Sir Quno Jedi
    #2
    semmit sem tudnak már tenni, ez a vonat már elment
  • esemve
    #1
    Akkor a vállalkozások extra adókkal való elnyomása és ellehetetlenítése helyett találjanak ki valami jobb módszert a válságkezelésükre...