273
Globe Game (játék)
-
#33 mennék kelet felé -
#32 Adj egy számot.
Estére remélhetőleg lesz bot is:D -
#31 Saját: 23185690
Mijki: 60543771
Fecska: 66214449
Fehércsoki: 36918046
TÉRKÉP
Következő kör 20:00 -
#30 Én is dél felé terjeszkednék. -
#29 terjeszkedés észak -
#28 Terjeszkedés: Dél -
#27 Én megyek Észak felé. -
#26 Okés, legyen egyelőre így.
Fecska: 35029912
Prézli: 15756685
Fehércsoki: 16432078
TÉRKÉP
Következő frissítés akkor 17:00 addig írjátok be ki merre akar továbbmenni. -
#25 Terjeszkednék nyugat felé. -
#24 Hello,
Én is szeretnék kérni egy számot -
#23 Én is kérhetnék egy számot? :) -
#22 Hétköznap lenne 3 kör, a kör lezárások időpontja pedig lehetne:
1. 17:00
2. 20:00
3. 21:00
Hétvégén pedig:
1. 14:00
2. 17:00
3. 20:00
4. 21:00
Mit szóltok hozzá? Így lenne elég idő arra, hogy az ember meggondolja a következő lépését. -
#21 The Millers: 21421892
Mijki: 97313663
Én Nyugat felé: 72602152
Holnap fogom felrakni a frissített térképet. Arról kéne beszélni hogy hogy legyenek a körök, Mennyire akarjuk pörgetni a dolgot, 3-4 óránként? vagy sűrűbben, vagy még kevésbé sűrűen, illetve hétközben délután, szerintem. -
#20 Terjeszkedés: K -
#19 akkor terjeszkedés DNy felé. -
#18 4 alap égtáj, és azok keverékei, thát ÉNy, DK, satöbbi, szerintem így is lehet tudni merre akar valaki továbbterjeszkedni. :) -
#17 terjeszkedésnél vannak másodrendű égtájak is vagy csak fő égtájak? -
#16 Ide lehet nyugodtan, van akár PMben is lehet intézni, de ha létrejön egy szövetség, akkor légyszíves írjátok ide be. -
#15 A különböző külpolitikai egyezményeket(pl: szövetség, vagy háború) ide kell beírni, a cél ország tulajdonosának címezve(pl.: Terraria szövetséget ajánlok, xy időre.) vagy ezt PM-ben intézzük el? -
#14 80979342
TÉRKÉP
Akkor akár el is kezdhetünk terjeszkedni, aki kar majd még becsatlakozik. Csak írjátok meg az égtájat merre akartok, és értelemszerűen a szám dönt majd, hogy mekkora területet tudtok hódítani. -
#13 üdv, egy próbát én is tennék. :)
nemzet neve: The Millers. -
#12 Nah, csak gyűlnek az emberek. :)
A számod: 36453564
Linkbe rakom a mapot, igy csak annak kell megnyitnia aki meg akarja nézni.
Ha jön még 1 ember, akkor el is kezdődhet a játék, de addig nyugodtan beírhatjátok, merre akartok terjeszkedni, és amint megvan a +1 ember már frissítem is a térképet. -
#11 Számomra még elég rejtély hogy fogok én ezzel játszani, de majd csak belejövök.
Nekem is adhatsz területet. :) -
#10 Rendben, a számod 47751661 tehát a 6os beosztás környékén kapsz helyet és 1-es méret ami nagyjából 1000Kkm átmérőt jelent.
Beszállok én is, és jó lenne legalább még 1 vagy 2 ember és akkor tudna folyni a játék. A szabályok ez szerint lesznek: http://pastebin.com/fELF0FNU Ezt az egyik 4chanes játékos szedte össze, ha valami nem viláog ezzel kapcsolatban, kérdezz. :)
Az én számom: 40349341
Ha esetleg akarsz valami fantázia nevet a nemzetnek akkor majd átírom a Fehércsokit másra, csak szólj.
Ha esetleg túl nagy valakinek a kép, az szóljon és csak linkbe rakom be legközelebb. -
#9 Én játszok, randomizálj nekem egy területet. -
#8 Itt van a ma esti 4chanes topic, ha valakit érdekel: https://boards.4chan.org/int/res/12990233#p12998121
Amúgy valaki ajánlotta hogy tud botot, a random számra, szóval nem én randomolnék, de persze ahogy elnézem, nincs érdeklődő. :D -
#7 Az alapszabályokat nagyjából leírtam, egyelőre annyi lenne, hogy aki akar játszani, azok megkapják az induló helyüket, ezután minden körben választhatnak merre akarnak továbbterjeszkedni, égtáj szerint, és ezt is az utolsó számjegy dönti el, minél nagyobb annál több területet kap. Illetve Ha valaki háborúba keveredik egy másik nemzettel, akkor értelemszerűen a nagyobbik roll nyer, a területveszteség/nyerés a rollok közti különbségen múlik, minél nagyobb annál több területet veszít/nyer az illető a másiktól, szóval, nagyjából szerencsejáték az elején. Ennyi lenne, az első játék szabályai, aztán ha ez az egyszerű kis dolog beindulna, akkor már a következőben lehetne felvetni ötleteket hogy lehetne kicsit összetetebbé tenni, amire nekem már vannak ötleteim, de ha nincs rá ember, akkor nem állok neki megvalósítani, tekintsd ezt úgy mint egy béta tesztet kb.
@lammaer: 4chanről loptam az ötletet, ott kicsit az anonimitás miatt nehézkes néha követni az eseményeket, de ott is zászlóval vannak jelölve az emberek néhány topikban, és azzal nagyjából lehet azonosítani őket, meg senki nem akar belenyúlni a másik dolgában, azért vannak ott hogy játszanak abban a topikban, ha valaki bekontárkodik általában észreveszik. és ugye ott amikor valaki beírja hogy 'roll for this country' Akkor a hozzászólás számának az utolsó jegyei számítanak, értelemszerűen ezt itt nem lehet sajnos megcsinálni, mert minden topikban külön van a posztoknak száma, nem egy nagy egészbe. -
lammaer #6 Hehe, mindenhol összefutunk.
@Fec: Érdekes lehet a dolog, esetleg tudnál linkelni olyan helyet ahol ez működik/működött? Csak úgy kb megnézni, hogyan fut egy ilyen project... -
BladeW #5 Szerintem az alapszabályokat ki kéne az induláskor találni. Játék közben szabályokat alkotni csak vitákat szül. -
#4 Majd csak a DLCben.. -
Koppixer #3 Olyat lehet majd, hogy lepaktálok az ufókkal és ezzel kerülöm ki a sztochasztikus tényezőket?
Vagy esetleg létrehozni fű alatt egy világuralmi elitet, akik igába hajtják a többieket anélkül, hogy azok tudnának róla? -
#2 Ha valakinek van ötlete hogy lehetne helyettesíteni a random.orgot az írhatna, vagy akár, hogy mások megbizonyosodjanak róla, hogy nem manipulálom a játékot, bár nem áll szándékomban, biztos lesz olyan aki majd beleköt, ha beindul. -
#1 Egy sima kis játékot indítanék egyfajta próbaként mennyire van rá érdeklődő. Egy kisebb fórumos játék, aminek nem feltétlen kell pörögnie, lassú ütemben is haladhat.
Alapötlet: Van egy térkép, ami üres, be van osztva balról jobbra, illetve nagyjából be lehet lőni rajta a távolságot km-ben, bár ez nem számít. Bárki csatlakozhat, beírva választott nemzetének nevét, én pedig a random.org segítségével sorsolok egy számot ami meghatározza hol fog elhelyezkedni a térképen és mekkora területtel indul. Én csak a térképet kezelném és frissíteném, illetve a random.org-ot használnám. Majd miután elhelyezkedtetek a térképen, utána, vagy akár már közben is lehet terjeszkedni, szintén random szám segítségével, majd megtámadni egymást, szövetséget kötni satöbbi. Előszőr csak egy nagy szerencsejáték lenne az egész, persze szövetséggel paktumokkal satöbbivel lehetne azért befolyásolni, de ha lesz rá kereslet további, szabályokat ki lehetne dolgozni akár közösen is, illetve később bevezetni korszakokat, technológiák felfedezését, egységeket, nyersanyagokat helyeznék el a térképen amit nem látnátok, csak ha bizonyos kritériumoknak megfeleltek, satöbbi, szóval meg lehetne kicsit kavarni, mindezt szerintem nem lenne nehéz követni sem, lenne egy általános Google dokumentum a szabályokról illetve minden másról, ha valaki valami után szeretne nézni.
Egyszerű, nem időigényes, akkor hagyod abba amikor akarod, bárki kipróbálhatja.
Itt az alap térkép erre a játékra, ha beindulna az egész:
Miután valaki beírja nemzete nevét, lehet szinte akármi normális keretek között, azzal autmatikusan regisztrál, én majd randomolok egy 8 jegyű számot neki, az utolsó előtti szám fogja meghatározni hol helyezkedik el a térképen balról jobbra, ha 0 akkor ő választja ki, ha 9 akkor pedig az az előtti számjegy határozza meg. :) Az utolsó számjegy pedig nagyjából mekkora területen fog feküdni 0 akkor mikroállam, 1-től felfele kb 1000kmerrel nyúlnak ki a határok, persze nem lesz teljesen pontos, de nem ez a lényeg. Ha valamit kihagytam, akkor majd pótolom, ha van kérdés tegyétek fel.
Nagyjából adok neki 1,5 - 2 napot ha nem lesz érdeklődés, akkor hagyom. Máshol egészen elszórakoztak vele, de ha sikerül mint már írtam ,akkor tovább lehet kicsit bonyolítani.