Tesztelték a legjobb mesterséges intelligencia rendszert
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sõt, ezek a betegek ripityára mennek, nem érzik a sérülést, rándulást, a testük határait, nem zavarja õket ha kiharapnak a nyelvükbõl egy darabot stb...
(értem, hogy itt nem robotról van szó, de rövidesen)
engem nagyon elgondolkodtatott anno a kissrác, aki nem érzett fájdalmat. gyakorlatilag pokol volt az élete. szerintem ez fontos kérdéskör az mi-nál is. ugye jószerivel örök élet módban van, megsebesülni annyira egyszerûen nem tud.
Ez a rendszer magatol semennyire sem fejlodokepes, mivel manualisan fejlesztik a wikipedia mintajara. Tehat a tudasbazisban minden logikai kapcsolatot manualisan rogzitenek. Ennek elonye, hogy nincs tanulasi fazis, tehat nem hibazik, viszont hatranya, hogy nincs tanulasi fazis, tehat nem tud magatol fejlodni.
Hát ha egy MI úgy mûködik, ahogy sejtem, akkor a teszt azt mutatja, hogy JELENLEG mire képes a rendszer. Kérdés mennyire fejlõdõképes?
A helyzet az, hogy statisztikailag hozza egy 4 eves szintjet. Szokincsben es targyfelismeresben veri az osszes felnottet, viszont logikaban egy 1 eves szintjet sem eri el. Atlagban meg kijott a tudasszintje 4 evesre. Csak eppen gondolkodni nem tud. Ez a teszt arra vilagitott ra, hogy az MI-k meg nem mukodnek jol, tovabba a teszteredmenyeket nagyon konnyu felreertelmezni.