37364
Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
És az frb javítási költség is jóval alacsonyabb lett. Ez azért mindenképpen öröm. Volt gép, amihez több hetes javítási időt írt :D -
Amaymon #727 "Szerintem az átlagjúzertől egy arcade meccs kevesebb gondolkodást követel, mint egy WoT parti"
Ez ezért nem teljesen állja meg a helyét. Ne keverjük össze a kettőt, tudásszintet és a játékosállományt. Más stílus térben gondolkodni, és sokszor azonnal döntést hozni, és más egy sakk szerű harcmodorban helytállni, ahol memorizáltad, milliószor végigismételted a mantrát, egy jármű sérülékenységi és a map statikus pontjait. Itt a gépek menettulajdonságait és az alap légiharc manővereket minimum ismerni kell a kiemelkedő sikerhez. A dolgot az nehezíti, hogy a kivitelezést csuklóból végre kell hajtani akármekkora a bonyolultsági foka. Az tény, hogy sok árkád játékos nem tudatosan műveli a több lépcsős fázisokra bontott a harcmodort, csak birkán megy előre.
1. a helyzet felmérése, szeparáció;
2. a tényleges harc, mp-től percekig tarthat;
3. mikor hagyjam abba, fordítsak hátat;
4. ha megtettem, hogy védekezzek;
5. lehetne még sorolni, de már így is túl hosszú lesz a komment és nem is ide tartozik.
Az nem véletlen esemény, mikor AB-ra bemegy pár pofa és lerendezi a fél bandát úgy, hogy köpni nyelni nem tudnak. Nagyon intezív agytevékenység, egy komolyra vett WT(A) AB fárasztóbb, mint egy "nyammogós" tank party. Rengeteg óra gyakorlás és tapasztalat kell hozzá, hogy _kiemelkedj_ a tömegből. Régebben ingame pénzben jól kijött, amikor durván büntetett repair költséggel gazsi. De az "ájvélolók" miatt találtak egy kompromisszumos középutat, kicsit linkebb is lett az AB közösség. De egy szó nem érheti őket, az a tömeg tart el minket HB és FRB-seket, nekik lehet bakizni :)))) Nem csoda ha betéved egy pro, akkor remegő ajkak pusmogása szárnyán száll tova a neve, esetleg hacker bélyegzővel megpörkölve a rosszmájúak szócsövén, a szolidabbak csak nw lagot pusmognak vagy elhagyják a játékot :))
Nem becsmérlem a konzervdobozokat, de a látszat néha csal. Egy látszólag szabad térben, csak a kreativitásod szab határt annak, hogy mit tudsz megvalósítani a rendelkezésre álló, meghatározott tulajdonságú eszközökkel. -
bgabor #726 Bizonyíték? Ma mentünk hármas platoonba T9 medekkel, 15 körön keresztül győztünk. Aztán hiretelen elkezdtünk veszíteni 10 körön át. Nyilván mi felejtettünk el játszani gombnyomásra. De minden WoTos ismeri a "szopóágat", amikor bármit csinálsz, nem tud nyerni a csapatod.
Nekem (és még sokan másoknak)ez bőven elég bizonyíték a cinkelésre, az nem véletlenszerűség, hogy a győzelmek veszteségek egy jól kirajzolódó szabályos görbén követik egymást.
(War Thunderben pedig hogy hogynem egyik meccs ilyen, másik olyan, két győzelem, egy vereség, megint egy győzelem stb. Tehát olyan amilyennek lennie kéne a véletlennek.)
Főleg annak fényében igaz ez, hogy ugye a WoTban más szempontokból a készítők által is bevallottan befolyásolja a Matchmaker a játékélményedet. Pl: ha háromszor a lista alján vagy, utána top tanknak tesz a rendszer stb. Tehát bevallottan figyeli a rendszer a játékodat, és ha indokoltnak érzi belenyúl.
Ezek után simán el tudom képzelni, hogy a "random" csapattársaidat tudatosan sorsolja be melléd a matchmaker, idiótákat szopóágkor, és jó játékosokat a győzelmi sorozatnál.
De szerintem erre minden értelmes ember rájött már magától néhány ezer(tízezer?) WoT csata után. -
stork13 #725 #720
Igen, itt jobban díjazzák az egyéni teljesítményt. Még. Aztán majd kiderül.
A cinkelésről esetleg valami bizonyíték? Érzés nem számít. :) Miért ne lehetne lehetséges 10win/10defeat sorozat (szerintem ez odaát már sokszor ki lett tárgyalva)?
Amiből visszacsippenthetnének, az a túl nagy random faktor (átütés, sebzés), ami az egyéni teljesítményt bármikor felülírhatja. :D
Szerintem az átlagjúzertől egy arcade meccs kevesebb gondolkodást követel, mint egy WoT parti (kb annyit, amennyit leírtam). Amit írtál az az arcade játékosok max 20-30%-ra igaz.
Röviden. :D
Próbálok objektív maradni, játszom mindkettővel (bár WT-ben már csak HB-n) és én így látom.
Szvsz a játékosállomány nem lesz jobb, mint a WoT-ban, hiszen ugyanabból a hozott anyagból építkezik mindkettő, ez pedig adott.
Itt ami az előnye lesz a WT-nek, az a nehézségi szintek megléte (Arcade, HB, FRB). Ez jelentősen szelektálni fogja a játékosokat és okoz majd a játékélményben minőségi előrelépést (HB-n és FRB-n). Ebben simán veri a WoT-ot már most. :P -
Amaymon #724 Amíg kicsi volt a community eléggé hallgattak a reális petíciókra. Nyilván ahogy növekedik a játékosszám ez egyre lehetetlenebb feladat lesz. -
sulouos #723 Nem kell feltétlenül minden fejlesztőirodának seggfejnek lennie az eltartóival, itt legalább még él a remény, nem úgy mint WoT-ban. -
Pares #722 Majd meglátjuk, hogy miután stabil játékosbázissal rendelkezik a WT is, hogy fognak bánni a játékosokkal... -
Amaymon #721 "Most őszintén: a WT:A arcade-ja nem ugyanilyen? Ráadásul itt még gondolkodni sem kell. Kinézel egy piros pöttyöt arra mész és arra lövöldözöl."
"Most őszintén: a WT:A arcade-ja nem ugyanilyen?" - Nem :)
"Ráadásul itt még gondolkodni sem kell" - De :)
"Kinézel egy piros pöttyöt arra mész és arra lövöldözöl." - Nem :)
Röviden tömören.
-
bgabor #720 Itt nem 120 XP-vel távozol ha a csapat hülye és bebukjátok a meccset. Meg nincsenek rejtélyes 10 vereség - 10 győzelem sorozatok egyhuzamban. Másszóval a War Thunderben nem cinkeltek a meccsek, míg a WoTban igen. -
sulouos #719 De ilyen, csak itt megkapod a pontot, amit a hülyék dacára összelőttél magadnak...
Végre megvan a prémium Typhoon, holnap vár a HB :D -
stork13 #718 Most őszintén: a WT:A arcade-ja nem ugyanilyen? Ráadásul itt még gondolkodni sem kell. Kinézel egy piros pöttyöt arra mész és arra lövöldözöl.
Szerencsére van HB és FRB... Ha ez a kettő nem lenne akkor a véleményem egybe vágna Serb kedvenc mondásával:"How terrible!" :D -
bgabor #717 Másik probléma meg ugye hogy a WoT az igazi népjáték, így a játékosközösség háromnegyede jól érzékelhetően igazi kőegyszerű parasztbunkó, jómodor ás bármiféle taktikai érzék nélkül. Komolyan úgy érzi az ember sokszor a meccseken mintha egy csapatnyi amőba értelmi színvonalán vegetáló fociszurkoló között ülne. -
bgabor #716 Én is T-54et húznék most, az ideiglegesen belőle megszerezhető object140 miatt de eszméletlenül szar a Wot, nemigen bírok játszani vele, pedig már csak 140E XP kéne. Gyakorlatilag tehetség helyett mostanában három faktoron dőlnek el a meccsek:
- hogy hülye vagy jó társakkal rak össze (még megérteném bizonyos szintig, bár valahogy a hülyék mindig az egyik oldalon koncentrálódnak)
- hogy melyik csapatnak van több tier tízes TD-je
- hogy a szándékosan igazságtalanra és asszimetrikusra tervezett térképeken (redshire, murovanka stb) melyik oldalon kezdesz, a tuti vagy a szopóág oldalon.
Erről szól mostanában a WoT. -
Pares #715 Ja, és főleg, hogy nem egy tornyos td is került a játékba... -
Pares #714 Jelenleg a TD-k gyak. átvették az arty-k helyét. Némelyik egy lövéssel többet sebez, mintha egy arty telibetalálna... Már jóval többek, mint torony nélküli tankok.
-
Zed92 #713 Meg akár hogy itt a páncélvadászok pl tényleg olyan lövedéket kapnak ami azért könnyebben átlövi a páncélt... és nem annyit jelent h 1 tank aminek nincs tornya... mert mikor én legutóbb WoToztam (kb 1 éve) akkor nem igazán volt semmi előnye a páncélvadásznak inkább csak hátránya -
Pont ma volt egy csatám, ahol a T-54-ben kilőtték a motorom, de mielőtt megálltam volna meg is javították amíg vitt a lendület :) -
Ninju #711 Én úgy képzelem el a dolgot, mint a WTA-ban. Lelövik a láncodat, akkor szépen kapsz egy kritet amivel csak körbe-körbe tudsz forogni. Ha meg állsz, akkor szép lassan (1-2 perc, HB-n esetleg több) visszarakják. Így nem esel ki végleg a harcból, viszont az sem történik meg, hogy miközben csúszol a lendület miatt, már vissza is raktad a láncod, ráadásul az enemy időt is kap arra, hogy kihasználja a mozdulatlanságodat.
Ha mozogsz (forgatod a testet), akkor a számláló újraindul. -
Köszi de az maradjon csak a wotban , ide ilyen orbitális baromság nem kell. Vagy legyen max AB-ban ott úgy se fogok játszani. :D -
Amaymon #709 Szerintem mindkét fél csalódni fog, aki realizmusra vágyik és az is aki árkádra. A kettő között lesz valahol. Nem szim, de több mint árkád. -
lammaer #708 Hát, akkor egy meccs nem 5 percig tartana, hanem minimum 25....oda a pörgős akció, ami persze van akinek bejönne. Persze tudom, te a realizmus híve vagy, én meg az árkád felüdítő lövöldözésé :) -
lammaer #707 hát inkább ez, mint az hogy véreres szemekkel meredjek az 500 méterre lévő bozótosra, hogy az a kis pötty az most egy virág vagy egy jagdtiger lánctalpának kilógó csücske... -
sulouos #706 A jobb grafika mellett tehetnének bele értelmes játékmódokat, nagyobb és életszerűbb térképeket, hitelesebben kidolgozott tankokat, valós lőtávolságot és ebből fakadóan valós előnyöket és hátrányokat, stb. Lehetne mit újítani a WOT-ban is, csak lusták hozzá... -
Az remélem eszükbe sem jut. Egy kalap szar, nevetséges. -
Mondjuk a wot féle láthatatlansági rendszerhez képest itt kitalálhatnak valami mást. -
twi452 #703 Meg talán itt is bevihetsz a csatába több tankot egymás után aztán mehet a fejetlenség ezerrel :D -
Amaymon #702 Szerintem olyasmi lesz, mint a WT(A), hogy a sérülések véglegesek lesznek és kihatnak a tank teljesítményére, de páncélozott járművek lévén több találatot elviselhetnek bizonyos pontokon, szögekből. Fikcióm szerint ha valakit telibe nyomnak egy kumulatív lövedékkel, nem 'tom volt-e WWII-ben, az azon nyomban ki is vonhatja őt a forgalomból. Arra is számítok, hogy a ballisztika skill faktor lesz mint a WT(A)-ban. Egyébként nem tudom miben hozhatna újat, mint a WoT, max jobb a grafja. -
twi452 #701 Pedig a repülős résznél is így van árkádban is. 1-1 kritikus találat és már csak kb nyíl egyenesen repülő célpontnak vagy jó :) És ezekhez néha elég 1-1 lövés is. A pilóta halálozásról ne is beszéljünk :D -
lammaer #700 Hát, sztem nincs az az ember aki egy lánctalptalálat után élvezné hogy nem megy sehova se többé, hanem fraget játszik az ellenségnek :) -
sulouos #699 Tudom, most is vannak, csak 15-ből 1-2 aki olyan, mindjárt nem úgy áll az ember szája mintha 15-ből 10-en lennének.
Nem hiszem hogy hagynák, hogy egy tankot ilyen könnyű legyen "kivonni a forgalomból", lehet hogy régebben ide írtam, de nagyjából elfogadható lenne, ha pl. az egyik legénységi tagot ki lehetne küldeni láncot javítani, de abban a fél percben (lehet több is) a tank még a géppuskatűzre is nagyon érzékeny lenne, mert ugye a paraszt kint van. -
vajakos21 #698 Aki megszokta/szerette hogy a tanknak hp-ja van ès gombnyomásra győgyul,annak nem biztos hogy tetszik majd ha kilővik a láncát ès nem tud javitani.Mèg nem tudni milyen lesz de gondolom azt se akarják hogy wot klőn legyen viszont meg kell nyerni az embereket.HB /RB az más persze.De nyugi ott is lesznek hülyèk ;-) -
lammaer #697
-
sulouos #696 Pontosan ez a baj a WOTtal, hogy nem lehet elkülönülni a "hülyéktől", itt legalább valamennyire el lehet. Alapvetően a repülőkkel is HB-ban szeretnék játszani, csak mostanában, a prém gépes akció miatt játszok arcade-ot, mert ott hamarabb összejön a szükséges kill mennyiség. A tankosban (ha tesznek bele HB módot, márpedig miért ne tennének) is ez lesz a helyzet, engem nem érdekel hogy hányan játsszák ugyanazt amit én, az inkább, hogy kik azok. -
lammaer #695 Látod, neked nem is igazán a WOTtal van bajod, hanem a játékosbázissal... (mindamellett hogy egyetértek veled abban hogy semmi fantáziát nem hoznak, csak tankmodell klónozás meg térképgyártás).
Az a baj hogy két utat látok:
A - a WT arcade módja hasonló "bonyolultságú" lesz mint a WOT -> a "hülyék" ott is megjelennek, ergo a WT arcadeos tankmódja ugyanúgy játszhatatlan lesz a JÁTÉKOSOK miatt
B - jó komplexre megcsinálják a HB-t.... az meg nincs hatással a WOTos tömegekre, mert aki arcadeozni akar, nem fog HBval küszködni.
Tehát neked a HBra fáj a fogad, az viszont nem a WOT konkurenciája, mert szerintem a WOT népszerűsége pont abban van, hogy egy könnyed arcade játék. Ha a WT ezt a népszerűséget lovagolja meg arcadeban, akkor amit nyersz a réven (jobb játék) elveszted a vámon (tele lesz ez is hülyével) :)
-
sulouos #694 Nem érted. Nem arról van szó, hogy nem lesz WOT, ha kijön a WT (G), hanem hogy aki tankos játékkal akar játszani, az "kénytelen" a WOT-tal játszani, mert nincs más tankos MMO a piacon, és el kell fogadnia, hogy a fejlesztőket nem érdekli a hibás MM, vagy a fantáziátlan játékmechanika, vagy egyszerűen az, hogy valami ÚJAT vigyenek bele a játékba. És nem, itt nem a harmincadik T-54 klónra gondolok, mert az nem új.
"...ha valami annyira szar, akkor egyszerűen nem játszom vele."
Pontosan ebben a stádiumban vagyok, a klánbéli régi motorosok jelentős részével karöltve. Nincs semmi új a játékban, nincs miért játszani vele. Maradnak viszont a "tömegek", akik képtelenek elhinni, hogy a báziskörünkön kívül is létezik világ, vagy éppen ha egy spotterrel nem halottak 30s-el a csata kezdése után, attól még nem lesznek noobok. Ha a WT (G)-nek csak a HB részét megcsinálják olyan realisztikusra, hogy ezeket az "embereket" távol tartsa, onnantól sehogy se süllyedhet a WOT szintje alá a játék.
Hogy a Bf-es példáddal éljek: ha csak a gyalog rohangálás meg a puttyogtatás érdekel, akkor megyek COD-ozni, de ha használni akarom az eszemet is, akkor belépek a Bf-be, beugrok valamelyik helibe, megtanulok vele repülni és átlátni a helyzetet, és a sz*rt is kiverem abból a stingeres semmirekellőből :D -
lammaer #693 Hát, majd kiszámolják hogy mi éri meg nekik és miért....
Lásd pl az 50K Xps akciót a tankosban, ami ugye ért 1 nap prémet, minden nap meg lehett csinálni és úgy nézett ki hogy ez csak a 15 éves évfordulóra lesz.
Azt mit ad isten, prolongálták vmi furcsa okból :D Kitalálnak majd vmi más keresztmarketinges akciót, aztán megy tovább as zekér.
Rávenni amúgy engem sem lehetett azzal hogy repüljek - no nem azért mert annyira szar, hanem egyszerűen azért mert nem jön be a repülés (ezért nem rontom a levegőt a WT topikban se). De úgy tűnik a tömegek nem így gondolkodnak.
"Most egy csomóan azért játszanak még a WOTtal, mert egyszerűen nincs épkézláb alternatívája."
Ezt nehezen tudom elfogadni... egyszerűen azért mert ha valami annyira szar, akkor egyszerűen nem játszom vele. Nehezen tudom elképzelni hogy a tömegek annyira tankfüggők hogy 1 hét alatt meghalnának ha nem tudnak vmi tankos játékkal játszani.
Nyilván csökkenni fog a játékosbázis ha két azonos stílusú játék lesz a piacon (bár ez sem törvényszerű: mi van ha nekem pl mindkettő tetszik? :) )
Pl: azért mert van COD, haldoklik a Battlefield?
-
Engem még azzal sem vettek rá, hogy azzal játszak :) Mentem párat és... annyira nem kell a wot prémium hogy wowp-vel játszak. Wiszont amint lehet majd tankozni a WT-ban szerintem elfelejtem a wotot, legfeljebb cw-kre néha felmászok majd. -
bgabor #691 Hát ha a token akciót nem fogják működtetni örökké, akkor gyorsan vissza fog esni a játékosok száma a Wowp-ben. Ilyen keresztcsatolt akciókkal be lehet csábítani az emberket, aztán mutogatni a megnövetkedett számokat a befektetőknek, de mind tudjuk hogy ez csak ideiglenes. Ha lejár a WoT-ba prémiumot adó WoWP akció, az emberek visszatérnek majd a jobb minőségű játékhoz a műfajban. -
Hamarosan (na persze kérdés "mennyire"):
-Új gépek
-Új játék(mód?) opciók
-Új dolgok
-Bugfixek
És igen, a harckocsik hamarosan jönnek... -
bgabor #689 Leírták a honlapon, hogy nem a túl sok játékos volt a probléma, hanem más technikai malőr volt. Nem valószínű hogy mégegyszer előfordul.