37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • bgabor
    Szerintem a csatába bevihető spéci APCR és hasonló lőszerek száma le lesz korlátozva, hogy ne lehessen kizárólag mondjuk APCR-t tárazni jó pénzért. A valóségban is csak néhány darab volt egy páncélosban, ha volt egyáltalán(inkább német és amerikai tankok használtak ilyen spéci lőszereket).

WoTban is mindössze annyi dolga lett volna a WG-nek hogy lekorlátozza a bevihető prémlőszerek számát mondjuk öt darabra azt kész. Egy mozdulat lenne bevezetni, és megoldaná a "mindenki mindig goldlőszerrel lő" problémát. Persze ők inkább maradnak a mostani anarchiánál, mert az kövedelmezőbb.
  • bgabor
    Én inkább azt mondanám hogy pénzéhesen és egyben nagyon ostobán viselkedett a WG. A goldlőszer kreditért elhozta azt a korszakot amikor a pénzesebbek folyamatosan azzal lőnek az egész csata alatt ÉS teljesen megborította a játék páncélátütési rendszerét, használhatatlanná téve a nehéz, péncélzatra építő tankokat. (olyan gyönyörű anomáliékhoz vezetve hogy nemhogy a TigerI, de még a 200milis frontpáncélú Ferdinand páncélzata sem ér semmit a tierjében)

Az értelmes megoldás a prémlőszer kivezetése lenne, de WG-nél kizárólag a bevétel a szempont, még akkor is ha a bevételhozó dolog tönreteszi a játékot. De mondjuk az egész WoT rendszer az elejétől kezdve szenved ilyen ostobaságok miatt, mint a 25% randomfaktor minden egyes lövésnél átütésre ÉS sebzésre is, meg az össze vissza mellészóró lőszerek.

Egyszóval szar az egész, na, és ezt egyre többen kezdik belátni. Én biztos vagyok benne hogy aaki akár egy kicsit is életszerű tankcsatára vágyik az át fog pártolni a WT:GF-hez. Elég megnézni a kiposztolt videókat, ég és föld a különbség a két játék között tankos játékélmény terén.
  • Coral Springs
    Itt lesz majd egy kis differencia. Egy átlagos kör kb 10K credit -et fog érni, ebből az ammo max 2-300 credit -el fogja terhelni a számládat.
  • lammaer
    Pedig 2 éve még nem volt probléma a gold.

Sztem a legfőbb gond itt az volt, hogy a WG hallgatott a sok sirámra - pont az ellen próbált tenni, hogy ne nevezhessék pay2win-nek a játékot, mert csak a pénzes emberek számára elérhető a goldlőszer.
    Aztán gondolom rájöttek, hogy a goldlőszer creditesítése az egy remek credit sink, megdobja a prém eladásokat, és ezért aztán így is hagyják.

Az egész goldlőszer nekem a szegényember szamara történetet hozza eszembe: bármit csinál a WG, mindig rossz.

A. goldlőszer csak goldért -> megy a pay2winezés
    B. goldlőszer creditért is, de drágán -> csak az engedheti meg magának aki prémiumos, tehát pay2win. Ja és persze sokan is használják, tehát játszhatatlan.

C. goldlőszer nem drágán -> mindenki azt használja, nem jó.

Lenne persze egy D opció, hogy egy az egyben kiveszik a goldot, de az nyílván hatással lenne ab evételekre, értelmes ember nem szórja ki az ablakon a pénzt :)
  • Glo
    Lö passz, azt a játékot kb 2 éve töröltem le, azóta rá se néztem.

A WT:GF mérföldekkel fogja verni, ezen általában nem szokott vita lenni :)
  • lammaer
    "hogy itt mindenkinek ugyanazok a dolgok lesznek elérhetőek"

Mert odaát nem pont az a probléma hogy mindenki számára elérhető lett a gold, hogy ne legyen pay2win?
  • Caterpillar
    Persze értem én, és mint mondottam, nekem ez így nagyon is tetszik, de már ott is meg lehet venni creditért arany helyett.

Mindegy a lényeg hogy tűkön ülve várom a megjelenést! :)
  • Glo
    A lényeg nem az, hogy a másiknál a Gold ammo az HEAT vagy APCR vagy mi, hanem az, hogy itt mindenkinek ugyanazok a dolgok lesznek elérhetőek. GE-ért csak gyorsabban tudsz fejlődni, azaz nem "pay to win", hanem "pay your time" rendszernek hívhatjuk.
  • Caterpillar
    Felmerült bennem egy gondolat a "goldammo" parával kapcsolatban:

A konkurenciánál (jk ) a goldammo a legtöbb esetben az APCR -t esetleg a HEAT -t jelenti ugye? Ezek a lőszerek ha jól sejtem sebzésben, esetleg átütésben térnek el a normáltól méghozzá irreális mértékben. Na nem mintha nem használhatná akárki, dacból, vagy tartásból hátrányba kerülni meg idiótaság....

Namost:
    Ezek itt is megvannak, sőőőt még sokkal többféle is, csak a kommunikáció más, valamint gyanítom nem lesz gusztustalanul op, és/vagy (és én inkább erre hajlok) mivel a sebzés modell és az értékek a valóságot tükrözik a sima AP lőszer is hatékony, van eltérés persze, de nem irreálisan.

Mindegy a lénye, ez a hozzáállás sokkal szimpatikusabb!

• Glo
    A repülős részben a prémium gépek nem a legyőzhetetlenség szobrai. Azokat is sokszor béna pilóták vezetik, akiket előbb utóbb lelőnek a csatában. Viszont ha akár csak megkarcolnak valakit már nem lesz minuszos a körül a jobb szorzók miatt.
    Valószínűleg a tankos részben is inkább a szorzó, mintsem a tierjében "átüthetetlen páncélzat" vagy "mindent átlövő fegyverzet" lesz az előnyük. Gold ammo ugyancsak nem lesz.
  • Vaktermesz
    Cseppfolyósodtam :D
  • Droughert
    USA prém.spitt.-el 7 air+10ground kill-re kaptam 229k-t, még a bevétel nerf előtt.
  • Vaktermesz
    Persze hogy hozza azért prém, amúgy múltkor láttam Rb-n egy L5 premet a szemétláda 7 killt csinált a 13-ból, hát szerintem ott befigyelt vagy 200k SL
  • Sith
    Nem azt mondtam hogy rosszak, de attól hogy prém gépben ülsz nem fogsz 5 killt szerezni meccsenként, igen talán kicsit könnyebb velük, viszont egyértelműen jobban hozza az XP-t és a pénzt.
  • Vaktermesz
    Hát még mindig jó gépek mondjuk konkurenciához nézve, én hidd el elfogadnám mindegyiket, olyan szar nem lehet egy mustang 4x20mm-rrel vagy egy i-16 hasonló kivitelben. :D
  • Sith
    Persze én sem tudok sokat a tankokról de a prémium repülők nem valami op cuccok a repülős részlegben (persze akad kivétel) inkább az igaz hogy jól hozzák az xp-t és a pénzt
  • twi452
    nem, rossz tipp volt :D
    megnéztem inkognitó módban és úgy is bejött simán :)
    úgyhogy passz.. a gond tényleg ott lehet :D
  • Vaktermesz
    twi jó tipp, de azt írja, hogy nem tölt be neki semmit, tehát az az oldal se jön be gondolom, hogy jelentkezzen be.
  • twi452
    a gyik valószínűleg azért nem ment neked mert csak akkor éred el azt a fórumoldalt ha be vagy jelentkezve a hiv fórumra :)
  • Vaktermesz
    Jó kérdés, mivel csak OBT-re lesznek elérhetőek nem ismerjük őket, t-34-et max hiszen abból van már 1-2 bent, még a történelmi adatokra lehet támaszkodni ilyen téren, az ottani adatok lesznek itt is úgy tudom, így ha találsz egy jó forrást ami hiteles is, akkor a shermanról is lehet infónk.
  • Zegi Norbi HUN
    Azt elfelejtettem, hogy melyiket éri meg jobban? Nem tudom, hogyan teljesítenek ezek a tankok a játékban:)
  • Zegi Norbi HUN
    Köszönöm, hogy összefoglaltátok:)
  • Glo
    Igen, minden hétköznap küldenek.
  • Ninju
    A meghívókat azért küldözgetik még? Mert kezdek már nagyon türelmetlen lenni. :)
  • Glo
    Passz. Nem tudunk semmit mi se.
  • csaba90
    akkor ha a 3. hullámnak vége, valószínűleg jön a nyílt béta?
  • Glo
    Ha most veszed meg akkor február 10-én kapsz meghívót a zárt bétába (akkor lesz a 3. hullám). A tankot pedig az open bétában kapod meg, míg a GE-t már azonnal.

A teszt során elért dolgokat nem tudod tovább vinni majd az open bétába.
  • csaba90
    nyílt bétába veszed meg természetesen, de majd hozzá csatlakozhatsz (nem tudom megmondani mikor) a zárt bétába (ott nem fogod megkapni)
    ezekről a nullázásokról annyit, hogy nem úgy van mint wotba, elindulsz teszten aztán megmarad mindened a következő tesztig, itt nem itt tegnap volt teszt, de lehet a csütörtökin már megint nulláznak :) meg mindig más tankokat adnak be! Gondolom esetleg majd ha valaki sok kört ment, akkor adhatnak valami ajándék tankot még, de azt sem hiszem :)
  • Zegi Norbi HUN
    A Digital store-ból ha veszek valamilyen "csomagot" a tankos részéhez, akkor azt mikor kapom meg? Nyílt bétában vagy ott is majd nulláznak mindent, amikor megjelenik?
  • [NST]Cifu
    Ha XP SP3-ad van, rakd fel a Google Chrome-ot, hátha esetleg azzal megy. Ha azzal sem, akkor ott valami hálózati probléma lesz szerintem.

Egyébként ahogy Vaktermesz is írja, a hivatalos fórumban van magyar nyelvű részleg, onnan van a GyIK linkelve.
  • Vaktermesz
    Annyit hozzáteszek a játék főbb részei magyarul vannak itt leírva, tehát angol tudás nem kell hozzá :D, nem tudom mi lehet a gond, talán az xp bár nem hinném.
  • SzocsA
    Firefox 26 van. nem müxik úgy sem, de ez a hivatalos oldal forumára mutat a link. arról az oldalról is próbáltam megnyitni de nem jó. milyen alapot használ az a fórum.
    nincs proxy, nem céges, kiegészítőket sem raktam rá, adobe acrobat, meg a flasplayer van fent. egy böngésző van, meg a régi IE, azzal is próbáltam és nem jó. még xpt használok.
    amúgy meg angolul nem sokat tudok. úgyhogy mindegy. amúgy köszi.
  • [NST]Cifu
    Jobb gomb a linken, és 'Hivatkozás címének másolása'. Azután ezt már be tudod illeszteni a böngészősávba. De ha linkként nem megy, akkor felteszem úgy se fog működni, hiszen ugyan az a kettő...

Nem proxy mögül vagy, avagy valami korlátozott hálózaton (pl. céges vagy ilyesmi)? Esetleg valami böngésződ valamelyik kiegészítője kavar be? Szerintem próbáld meg másik böngészőből...
  • Vaktermesz
    Nekem is működik, a hivatalos fórumot adja be, SzocsA, milyen verziójú böngészőt használsz?
  • SzocsA
    Az összes többi link működik, csak a gyik nem. 26 os firefox van.
    A hozzászólásban lévő link sem jó. megkérhetnélek, hogy a teljes címet kiírnád ide?
  • [NST]Cifu
    A hiba az ön készülékében van, nálam IE11, Pale Moon 24.2.2 és FireFox 26.0 alatt is tökéletesen behozza a GyIK-ot.
  • SzocsA
    A banner alattira, a gyikra kattintva behoz egy új ablakot, de nekem nem tölt be rajta semmit.
    Remélem mihamarabb elindul.
  • [NST]Cifu
    Melyik GyIK-ra gondolsz? Mert a topic bannerében lévő működik. Szintén a banner alatt olvasható, hogy a nyílt béta várható indulása Soon(TM), ennél többet mi sem tudunk. Ha végre kiderül, máris javítom a bannerben a szöveget...
  • SzocsA
    Ma láttam a játékot, a gyik nem működik. a nyílt béta teszt megjelenése előtt nem is tudom kipróbálni? a nyílt béta teszt mikor fog elindulni?
  • BaleniX
    Oké, megpróbálom akkor máshogy, köszi mindenkinek!