37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Gottfried
  • lammaer
    "lesz sírás és a fogak csikorgatása", Cifu sírva fog menekülni a topikból... :)
  • Gottfried
    Lesz még több is ha kijön a nyílt béta. :)
  • foxbat88fx
    hmmm sok ismerős név van itt WOT fórumról :D
  • Droughert
    a 3perc nekem rb-nvolt.
  • Gottfried
    Egy kis érdekesség magyarul a tankok sérüléséről,ha még valaki nem látta:

http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/90472-fejleszt%C5%91i-napl%C3%B3-sz%C3%A1razf%C3%B6ldi-er%C5%91k-%C3%BCtk%C3%B6z%C3%A9s-modell-els%C5%91-r%C3%A9sz/

• Brenor
    Szerintem még pontos infót nem fogsz találni róla sehol. A zárt béta jellege miatt folyamatosan változik benne minden. Nincs az az elmebeteg szerintem aki ezt folyamatosan követné/ellenőrizné meg a leírást is frissítené hozzá. Majd ha kiadják utána lesz érdemes keresgélni. Legalábbis szerintem
  • Gottfried
    A javítás éedekes dolog.Egyik meccsen nekem úgy tűnt hogy nem mindig ugyanannyi idő.Amikor elsőre leszedték a láncomat,úgy 5 sec volt,aztán miután megint lelőtték,már 7-8 körül rakták fel.Ez lehetséges vagy csak benéztem?
    Más modult is javítottak úgy 30 sec alatt a T34-en.

Lehet valahol találni erről valami infot hogy pontosan hogy alakulnak ezek az idők?
    És még egy kérdés a tapasztaltabbakhoz: Mire érdemes rakni a legénységnél? Mivel elég nagy létszámú a személyzet(nem csak egy pilóta)és elég sok skill van,gondolom nagyon nem mindegy hogy mire szórom el a pontokat.
  • Droughert
    Ja, most látom, hogy Stuko keverte bele a Havocot a grafikai updatebe, benéztem, bocs.
  • BooMiller
    Azért mert a Havok az nem grafikai motor hanem fizikai:)
  • Droughert
    Azt néztem, hogy Fardin a lánc felrakása egy alap legénységgel több mint 3 perc.
  • Glo
    Sajnos megmenteni az se nagyon szokott. Mint a való életben.
  • Droughert
    Akkor miért írod, hogy nem változtat a grafikán?
  • Kollati
    Mostmár lehet a szétlőtt modulokat is javítani, de nagyon lassan és csak éppen használható szintre hozza vissza.
  • Glo
    FPS egy kicsit alacsonyabb, mert még az AF-re optimalizált grafikával megy, a tereptárgyak meg itt jobban látszanak :) Akinek olyan 50 volt az AF-en annak a GF-ben kb 35-40, szal nem vészes az esés.

Arany lőszer nincs, legalábbis amire Te gondolsz olyan nincs. Volt róla szó, hogy pl a Pzgr40-et majd limitálják a németeknél, mert a valóságban is csak 4-5 volt belőle tankonként, de ezt nem döntötték még el. Minden lőszer mindenkinek elérhető. Álcázás kb nincs, akár 2 km-ről is láthatod hogy mozog az ellenség, max nincs felette marker. Akinek jó a szeme az kiszúr bárkit. A füstöt/villanást látni, de még a nyomjelzőt is, ha épp nem szemből lőnek rád :) Javítás a legénység szintjétől függ, de csak a láncot lehet javítani. Ha pl kilövik a torony forgatást akkor max a teknő forgatásával tudsz célozni, de onnantól reszeltek :) Menet közben 20m-nél messzebbre nem lehet lőni, itt nincs stabilizátor, a szálkereszt ugrál mint a valóságban.

Javaslom nézz meg pár videót, pl Entak-ét youtube-on, azokban mindenre megtalálod a választ.
  • BooMiller
    Itt a Havokról volt szó aminek semmi köze a grafhoz, ha az alap engine-t próbálják tákolni akkor rossz úton járnak mert az kritikán aluli...
  • Stuko
    Ha neked ennyire megy vele, mi lesz ha egy igazán jó játékos kezébe kerül...:-)(bocs papa)

FPS-d milyen az AF-hez képest? Lagg szokott lenni? Van "aranylőszer" a tankokhoz? Ha van limitált számmal lehet csak használni?(jó lenne)Álcázás milyen, mit lehet használni(festés, háló, stb) Ha lőnek lehet e már messziről látni füstöt, villanást? Javítási sebesség csata közben? Menet közbeni lövések pontossága?
  • lammaer
    Hmmm... akkor a kolléga hibát követett el a random szó használatával?
  • Glo
    Itt nincs random. Ami betalál az üt, a kalibertől és lőszertől függ a sérülés mértéke. Ha elég nagy és elég jó helyen talál akkor viszi a szárnyadat. Itt nincs olyan, hogy találat esetén a szerver dob egy kockával és vagy leesik a szárny, vagy csak félig, vagy nem..
  • lammaer
    "Nem visítasz, ha egy lövéssel lekapják a fél szárnyad, mert itt a random neked is kedvez, és te is csinálsz ugyanilyet."

Mert OTT ez nem így van? (ha te is a "szergej csak engem szivat" kultusz tagja vagy, akkor a kérdés tárgytalan :) )
  • Brenor
    Én főleg AB-n játszom (tereptárgyaktól/felhőktől 15-25 között ingadozó FPS-el nem akarom lehúzni RB-n a csapatot) úgyhogy jelölésre nem kell nekem a puska mert ott a célkereszt. Tapasztalatom meg van már annyi hogy RB-n nem is érzem a hiányát ha néha bemegyek.
    500m felett szoktam használni a géppuskát hogy ne pocsékoljam az ágyút feleslegesen mert az amcsi gépeken nincs akkora mennyiség belőle, hogy csak úgy elszórjam és vagy talál vagy nem. 500m alatt meg ami a csövön kifér. :D
    Nagy kedvencem az F4U-1c amin csak cnn van de nagyobb mennyiségben. Azzal "lopakodó üzemmód" amíg kb 400 méterre érek. AB-n az esetek nagy többségében már csak arra eszmél a gyerek hogy valaki van mögötte és már szét is esett, de RB-n se ritka :D
  • twi452
    Én is csak ijesztgetni szoktam a puskákkal ha olyan a helyzet amúgy egyszerre szoktam küldeni mindent és ezen valószínűleg nem fog változtatni, hogy most választhatok még a puskák között is :D
  • Coral Springs
    Szerintem a kaliberek külön kezelése csak a hatékonyság csökkentésére jó. Sokan a puskát jelölésnek használják az ágyúk mellett, de minek ? Tizedmásodperceken múlik egy-egy találat, ha a jelölésnek használt puska be is talál, nem biztos hogy az ágyú is be fog mert lassabb, mert más pózban lesz az enemy, mert épp nem leszel lövőhelyzetben. Én minden egyes adandó alkalmat maximálisan kihasználok, és arra törekszem hogy az enemy -t minél hamarabb deaktiváljam. A nagy harc közepette nincs idő jelölgetni, a lőszer mennyiségével mégse volt soha problémám.
  • Gottfried
    Sajnos ki kellett lépnem ebből a finomságból mert már nem bírok ébren maradni. :(

Egy órát azért loptam magamnak éa a T34-nek. Eddig 7 csata és 32 kill a stat vele.Na ez az OVERPOWERED vas is hozzájárul a jó kedvemhez.
    De finom lesz majd a Tigrisekkel menni.......hmmmmmm......:)
  • ximix #5151
    Szerintem sokkal egyszerűbb a válasz
    -először is kevesebb az ismeretlen játékmechanikai tényezőtényező
    Pl: nem frusztrál a felvillanó eltűnő enemi, ami egy öngerjesztő folyamat, mert bár tudod miért van így technikailag megszokni nem igazán lehet.
    (ott az enemi ,becélzom és eltűnt áhh kiment a spotból, ott egy másik ráfordulok ééés ne most meg előjött amaz mindegy most már erre lövünk mellé eltűnt nem baj előjött a másik ráfordulok ó hogy az a megint eltűnt, de nem baj egy malacot eleresztek oda ne bammeg erre amaz kiáll a prérire az oldalával és most meg töltök ... lehetne folytatni a végtelenségig, de a lényeg, hogy még eszre se vettek, még nem sérültél, de már a pumpa elindult, mert egy tőlem kívül álló ok miatt sikertelennek érzed magad

-másodszor ami szerintem a fontosabb, ha kilőnek visszamehetsz a csatába egy másik géppel és akár revánsot vehetsz a lényeg, hogy a meccs végén elégedettebb vagy, mert bár a csata elején lekaszáltak, de utána a másik géppel milyen jó voltam és hasonlók
  • Gottfried
    Igen,az RB lesz érdekes a GF-ben is.
    Azt hiszem ez a játékmód az erőssége a WT-nek és ezzel tudják elcsábítani a konkurenciától az igényesebb játékosokat.Mivel itt már sokat számítanak a képességek,úgy gondolom hogy nem fog felhígulni a játékosállomány.
    amen
  • Thoryne
    Azt tudom, hogy SZÁMOMRA miért olyan élvezetes ez a game. Hátha neked is segít szavakba önteni (ha más nem, legalább magadban)

Mert felemelő, ha egy gépet sikerül a megfelelő módon használni (BnZ, energy-fighter, stb) és lelőni valakit. Felemelő, ha totál rosszul használod és sikerül lelőni valakit. Örülsz, ha lelövöd a csapattársad felé közeledő, biztos halált jelentő FW-190-et, majd a csapattársad megköszöni a segítséget. Örülsz, ha lelövi a társad, de az örömmámorban úszva nem figyel a háta mögé és szétkapod, a társad pedig megköszöni, hogy legalább próbálkoztál.
    Nem visítasz, ha egy lövéssel lekapják a fél szárnyad, mert itt a random neked is kedvez, és te is csinálsz ugyanilyet.
    Szavak nélkül, a társad mozgásából tudod mire készül és tudod benne támogatni. Vagy épp neked segítenek ilyen módon.
    Összetartanak a játékosok, elismerik egymás képességeit és nem vágnak fel, ha csak mázlijuk volt.

Ja! És nincs annyi retardált.

(Ezeket RB tapasztalataim alapján mondom. AB ugyanolyan kalap kaki mint a wotban, sok az ovis.)
  • Gottfried
    Érdekes dolog ez de az air force nekem is fun.Aki ismer,az tudja miért "érdekes" ez. :D
    A wotban mindkét karakterem tiltva van TK miatt mert az utóbbi időben már olyan szinten idegesítettek az idioták hogy nem egyszer szedtem ki őket a saját csapatból.A csetban mindennapos volt a sok anyázás miatt.
    Itt a WT-ben még egyetlen egyszer sem szidtam senkit,egyszerűen úgy is élvezetes a játék ha kikapunk.Hogy ezt mivel érték el,hogy miben más ez a játék mint a wot,azt nem tudom,egyszerűen csak más.Hogy a GF milyen lesz majd élesben,azt persze még nem tudom.Csak remélem hogy szórakoztató.Végül is azért játszik az ember hogy kikapcsolódjon,nem azért hogy még stresszesebb legyen.
    Csak be kell nézni a wot fórumára hogy az jelenleg hol tart.A fele post a játék szidásából áll.
  • Amaymon
    "A Gaijin az AirForce-bam gyakran változtatta a repülők tulajdonságait, így gyakorlatilag 2-3 havonta új op-járgányt teremtve"

Igen, de hogy? Nem egyszer új featurek jelentek meg a játékban és az változtatta meg a metát. Persze az is előfordult hogy néhány befejezetlen FM-el rendelkező gépet raktak be, de idővel mindig jön rá javítás vagy nevezzük balanszolásnak. Az állandóan változó képlékenység teszi érdekessé és erre még plussz adalék, hogy az AF mint játék élvezetes, nem a grindre megy az ember. Elég magasra kihúztam minden nemzetet AF-ben és mégis sokszor low tierrel megyek. Kit zavar ha a játék fun? Remélem ezt a filozófiát GF-be is át tudják ültetni. A földi járművek miatt átkozott nehéz dolog lesz. Ötletekből nincs náluk hiány csak időből.
  • Droughert
    HD modellektől viszont igen.
  • Thoryne
    OP lehetne a StuG, de a HEAT nem úgy működik, ahogy szerintem kéne. Vagy lehet én értelmezem félre azt a lövedéket. Lényeg az, hogy StuG-tól nem "félek", T34-től igen.
  • BooMiller
    Havoctól mondjuk nem fog szépülni az biztos:)
  • twi452
    És azzal a patchel jön be pár új gép amik megint túl jóra sikerültek alapból és tovább-tovább :D
  • Gottfried
    Játszom a repülőssel is.Bár nem vagyok egy ász de azért élvezhető.A WOWP-vel is mentem úgy 1000 csatát a wotos ingyen prémért,így van összehasonlítási alapom.A WT fényévekkel jobb mint a wowp.Ha a tankos is hozza ezt a színvonalat,akkor nem lesz gond.
    Egyébként érdemes repülőkkel tolni mert ugyanazokra a legénységi slotokra lehet majd a tankokat tenni.Tehát ha nem költöd el a repülőkre az összes pontot a legénység fejlesztésére,akkor amint megjönnek a tankok a nyílt bétában,már képezheted is a fasza legényeket a pontokból.Max rank2 gépekkel megyek,annyit fejlesztettem a legénységen hogy használhatóak legyenek.(150 pont)A többit már gyűjtöm a tankosra.Ha játszol,az orosz és német gépekkel told mert azok lesznek először a tankosban.Emellett gyűlik a kredit és a free xp is rendesen,amit majd szintén a tankokra szánok.
  • Glo
    Árkádban a repcsis részben is sok a vérpisti. Aki komolyabban akar tankozni az elmegy majd RB-re, ahol már több ész kell. A repcsis részben is mindenki megtalálja a neki való játékmódot.
  • sulouos
    Mondjuk a repülősben általában azok az aktuálisan "OP" gépek, amiknek nincs teljesen kész a repülési modelljük. A következő patch-el meg megcsinálják a valós rep. modelljét, tehát "nerfelik". Meg van akinek az az OP, ami éppen lelövi... :D
  • Stuko
    Legnagyobb hiba -ala wot- a játékosállomány higulása lehet majd. A látvány kb az első 1-2 nap élmény utána egy kis +fps-ért feláldozható, és amoda is jön a havoc...

A Gaijin az AirForce-bam gyakran változtatta a repülők tulajdonságait, így gyakorlatilag 2-3 havonta új op-járgányt teremtve, ebből kiindulva ez itt is megtörténhet. Sokan mentek t34-l? Egy kicsit elveszünk innen-onnan, egy kicsit odateszünk ezt-azt pl.: a stug-nak és voala, már nem is olyan fasza...(ez mondjuk nem lenne baj)

Remélem áprilisban Mi "többiek" is kipróbálhatjuk.
  • cpthungarian
    Arra válaszoltam, hogy a többi tank csak töltelék-e vagy sem. :)
    StuG nekem bejött nagyon, ráadásul ott ki lehet próbálni a HEAT lőszer működését.
    Ha jól láttam másnak nincs jelenleg ilyen lőszere.
  • Gottfried
    Persze,nem kilőhetetlenek és csak pár csatát mentem vele de amikor egy új játékban az első napon egy tankkal a három első csatában összesen 16 tankot lövök ki,az már jelent valamit.A stug nincs még meg,így arról nem tudok mit mondani.
  • Gottfried
    Persze,lesznek hibák.Most mégy hat az újdonság varázsa.:) Minden esetre nekem nagyon tetszik ez a sokkal realisztikusabb feeling.Az első benyomásom a pályákról az volt hogy otthon sétálok a zalaparton.Olyan élethű a növényzet a WOT-hoz képest.Azért gondolom hogy nagyon fogom szeretni mert még így is tetszik hogy full kezdő vagyok,egy csomó dolgot még nem ismerek,és tele van még hibákkal.

Hát ja,ezek is oroszok.Nem is értem mit keres rank 1-ben a T34,majdnem egy szinten egy T26-al.Persze ez csak zárt béta,biztosan ki fogják balanszolni.
    Nem töltelék a többi sem,csak óvatosabban kell velük játszani.Volt amikor pzII kicsinált egyedül.Pont úgy láncolt hogy meg voltam billenve és nem tudtam rálőni,csak ellőni felette.Folyamatosan láncolva tartott és lassan kinyírt.

Spawnkill nem könnyű mert általában a pálya közepén van a 3 bázis amit el kell foglalni,a két szélén pedig a spawnpontok.Mivel mindenki a közép felé indul meg,nem egyszerű ott úgy átmenni hogy ne vegyenek észre és ne menjemek többen rád.
    Persze itt még csak pár tank és pár pálya van és csak tanulgatom a játékot.Tapasztaltabban majd a megfelelő tankokkal lehet hogy könnyebb lesz a belépőket leszedegetni.Egyelőre nem látom ezt komoly gondnak.