37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Torzonborz
    "Te azt mondtad ez nem így van, mutasd meg mire alapozod."

Hol mondtam azt hogy nem így van Te tök :D

Azt írtam van ebben is ( WT ) pénz , pedig "csak" az AF része megy nem is rég óta.
  • Coral Springs
    A repülők roncsai is eltűnnek amelyekből már kiszállt a játékos, a láng és a füstfelhő viszont ottmarad. Ennyi bőven elég szerintem itt is.
  • lammaer
    Ok, kérdezni mindíg könnyebb. Én kiterítettem a kártyát mire alapoztam hogy egy tankos játék (még ha szar is és szemenköpik a játékosokat) mindenképpen nagyobb tömegeket mozgat meg mint egy repülős.

Te azt mondtad ez nem így van, mutasd meg mire alapozod.

Amúgy még egy dolog: a tankos játéknak kb 1.5 év előnye van a repcsishez képest (WoT open béta: 27 January 2011, WT open béta November 1, 2012), szóval ha ezzel korekciózva hasonlítod össze a számokat, az is mellettem áll.

Még1x: nem WOT vs WTről beszélek, hanem arról hogy egy repcsis játék lehet akármennyivel jobb technológiailag meg játékmenetileg, nem tud akkora tömegeket megmozgatni mint egy tankos. Igy egy repcsis játéknál könnyebb "elvekhez" ragaszkodni... mert nem nagyon lehet kaszálni.
  • Torzonborz
    Bazzeg lamma legalább Te ne legyél már ennyire gyík. Mennyi usere van WoT-nak ? Mennyi ideje fut ? És mi van benne ?
    No és WT ? Ehhez képest mennyi pénzt jött be ?
  • Amaymon
    AF-ben a balanszhoz az is hozzá tesz, hogy nemzetközi team dolgozik a modelleken. GF-nél fene tudja nem követem, a tankok nem nagyon érdekelnek. Biztos kipróbálom, de nem fog lekötni tudom.

"Szerencsére" a fene tudja miért, a repülőgépek nem népszerűek, a tankokhoz képest legalábbis nagyon nem. Ott most az dominál, hogy egyre nehezebbé teszik, mondhatni bonyolítják a repmodelleket. Valami oknál fogva az AF community erre izgul rá RB-től felfelé. GF érdekes kérdés milyen irányba fog menni. Az biztos, hogy ugyanúgy állandóan fog változni, mint az AF, mert kreatív a dev team. Gyurmázni fogják addig, amíg nem illeszkedik a felhasználók többségi fun profiljához.
  • lammaer
    Addig is, én erre alapoztam amit írtam....
  • lammaer
    Mennyiről tudsz?
    És mennyit pakol el a "szarfos" tankos cucc?
  • Torzonborz
    Nincs pénz ? :D
    Ne viccelj már baszki. Nézd meg mennyit zsebeltek be csak ebből...
    Ha ugyan olyan normális árazást alkalmaznak mint AF-nél akkor nagy tömeget szereznek , nekik pedig ez az érdekük.
  • lammaer
    Naja, vmi ilyesmire gondoltam... a WG demonstrálta: MINDENT le lehet nyomni a népek torkán, egy kis marketinggel.
  • lammaer
    Látható a másik játékból hogy abban nincs pénz. Nem lehet becsalogatni a pénzes tömegeket, mert a repcsizés nem érdekli a népeket annyira mint a tankok. Szóval nem nyernének semmit azzal ha megalkudnának (pl tervrajz repcsik bevezetése).
    Nade a tankoknál más a helyzet... ott ha kiderül hogy pénzes pistikét a sturmtiger a pénztárca kinyitására ösztönzi (márpedig ha valamit a WGtől megtanulhattak, akkor ez pont az), vagy ha kiderül hogy siemáék a masura izgulnak fel, akkor garantálom hogy megjelennek azok is.
    Mert ez is csak biznisz, és azért látható hogy Gaijinék ugyanúgy nem szentek (diktatórikus CBT, orosz bias stb).
  • ximix #5285
    Valamilyen szinten szerintem is nyomon követik a WG-s fiúk tevékenységét amiből könnyen levonhatják a tanulságot, hogy mit lehet lenyomni a juzerek torkán anélkül, hogy káruk származna.
    Ami inkább érdekes az a klánháborúk behozatalát mikorra időzítik, mert az újdonság varázsa hamar eltud illanni a techfák végén.
  • Torzonborz
    Kötve hiszem , lásd WT:AF...
  • lammaer
    Hát.. isten tudja, de lehet hogy nem a hibáíból akarnak tanulni, hanem abból hogyan csináltak annyi zsét Serbikéjék :D
  • Gottfried
    Hát a fene sem érti pontosan a gondolkodásukat.Minden esetre a játék szempontjából az a jó hogyha nagyjából egyensúlyban vannak a nemzetek.Az nem baj ha van 1-1 kilógó tank csak az ne legyen hogy minden szinten egy nemzet tankjai a legjobbak.Minél több tankkal lehet élvezetesen és eredményesen játszani,annál később unja meg az ember a játékot.
    Persze gondolom ezt tudják a fejlesztők is,hiszen elvileg ez a munkájuk.
  • Amaymon
    "Ha csak az orosz piacra kellene figyelniük akkor valószínű hogy nem kellene a balansszal foglalkozni de ha nem,akkor azt hiszem hogy fognak ezen még állítani"

AF-ben amíg nem balanszoltak a ruszkik voltak a legnagyobb germán fanok. Szerintem nincs teljes mértékben összefüggésben a balansz és a piacelmélet.
  • Brenor
    És akkor még nem próbáltál a Kuban (azt hiszem ez az only tankos pálya neve) mapon átkelni a hídon T-28-al. :D
    A tankos ötletet nem tudom felvetették-e már fórumon, de nem lenne hülyeség. Viszont játék optimalizálási szempontból nem lenne előnyös, mivel nem a map gyári része tehát úgy kéne kezelni őket mintha egy rendes játékos lenne még a mapon. RB-SB szinten ez még nem akkora gond mert ott ugye 1 tank/fő viszont AB-n prémium nélkül be lehet menni 5-el is akár és ha azt vesszük hogy csak az egyik csapatból mindenki bukja a tankját az 16*5=80 plussz az ellenfél 16 tankja az már 96 "player" a pályán aminek a kezeléséhez bármilyen jól is optimalizálják a dolgot már több erőforrás kell.
    Legalábbis nekem ez az elképzelésem, aztán az okosabbak megmondják jól gondolom-e :D
  • Gottfried
    Két dolog van ami egyelőre nem tatszik és remlem hogy ezeken majd változtatnak.Az egyik hogy nagyon sok vacakban elakadni.Sokszor egy kisebb kidőlt fa is megfog.
    A másik,ami sokkal zavaróbb hogy eltűnnek a kilőtt tankok roncsai és nem lehet őket fedezéknek használni.
  • Sith
    A repülők fizikája nagyon különbözik RB és Arcade módban... szóval gyanítom itt is ugyan az lesz. Itt mondjuk nem olyan létfontosságú mint a repülőknél de imán el tudom képzelni hogy torony forgási sebeség, indulásnál gyorsulás esetleg borulási faktor teljesen más lesz a 2 módban.
    Sebzés modell is változik szerintem, gondolok itt arra hogy egy "feketére lőtt szárnnyal Arcade ban még simán harcolsz tovább, realban már inkább azért harcolsz hogy ne zuhanj le.
    Szóval vannak különbségek RB és Arcade között.

• Gottfried
    Még valami,ami már sokszor elhangzott.Ez még csak egy zárt béta.Ha majd egy éve megy már a játék és sok pecsen túl leszünk amikben elvileg javítják majd a hibákat,akkor lehet igazán minősíteni a játékot.
    Ha van elég eszük akkor tanulnak a wot hibáiból. :)
  • Brenor
    Kérlekszépen mindkét módban. LEgalábbis nekem mindkettőben egész könnyen sikerült, még Stug-al is ami nem úgy néz ki mintha olyan könnyen felborulna. :D
  • Gottfried
    Azért van különbség.

A teljes szimulátort meg el lehet felejteni.Azért azt ne felejtse el senki hogy egy vadászgépben egy ember ült,azt nem nehéz szimulálni de egy tankban a 4-5 fős legénység minden feladatát egyedül megcsinálni itt a billentyűzettel(vagy bármilyen gamepaddal)lehetetlen.Egyszerűen élvezhetetlen lenne a játék ha így működne.Szerintem az RB elég jól sikerült és az AB annyival pörgősebb és könnyebb hogy az igazi siemkák simán ott fognak ragadni.(legalább is a nagy részük)
    Ez meg pont elég ahhoz hogy ne járjuk úgy mint a wottal,hogy a 15-ből sokszor 14 full idiota.Ha néhány zöldség meg lesz a csapatban az nem gond.kellenek néha az öngyilkos felderítők akik bekapják az ember helyett a lövéseket. :D
  • Gottfried
    Ha csak az orosz piacra kellene figyelniük akkor valószínű hogy nem kellene a balansszal foglalkozni de ha nem,akkor azt hiszem hogy fognak ezen még állítani.Bár egy idő után még talán az oroszoknak is unalmas lenne ha csak az orosz tankokkal lehetne normálisan játszani.

Egyébként ha már a valósághűség is szóba került,tény hogy a t34 op volt amikor megjelent de mondjuk akkor el lehetne venni a rádiót tőlük.A játékban mondjuk a minimapon semmit nem látnának az orosz tankokkal játszók amit nem látnak meg szabadszemmel.Ezzel szemben a németeknek ott lennének a rádión jelentett(spotolt) ellenséges tankok.
    Azért azt vegyük figyelembe hogy a harckocsik folyamatosan fejlődtek.Egyszerűen nem lehet tökéletesen tierekbe sorolni mindent.A háború elején a németek voltak OP-ok a t26-okkal és BT-kkel szemben,aztán a t34 és a KV lett az mikor megjelent,aztán jöttek a pantherek,stb.
    Szóval tökéletes soha nem lesz de szerintem mire kijön a nyílt béta,játszhatóvá teszik.
  • sulouos
    Még nincsenek külön RB térképek (pedig nagyon valószínű hogy lesznek), a repülősből kiindulva sokkal laposabbak mint az arcade térképek, tehát a lőtávok meg fognak nőni. Most (még mindig csak videók alapján) még 300m-ről se nagyon sikerül általában eltalálni egy ellenséget elsőre, gondolhatjuk hogy mi lesz itt csak egy viszonylag kényelmes, 800m-es lőtávnál?

GrmlZ videói alapján a váltás is sokkal előnyösebb (most) ha manuálisra van állítva, mintha a gép csinálná helyetted. Pl. a Panther 3 hátrameneti fokozatából a gép csak az elsőt használja. 4 km/h-val tolat 14 helyett.

A sebzésmodell is más lehet, az itt pár napja tárgyaltak szerint legénységi tagot nem lehet véglegesen kiütni, csak romlik a hatékonysága. A végzetesen sérült modulokat is meg lehet javítani, de hosszú idő alatt. Ezt mondjuk köthetnék vagy javítóállomásokhoz vagy a cap pontokhoz.

Azt nem tudom, hogy a tankok fizikai modelljei különböznek-e most az arcade és az RB csatákon? Láttam hogy felborultak vele a kollégák, de nem mondták hogy melyik módban.

• twi452
    na ugye, én is ezt mondtam aztán le lettem hurrogva :D
    és azt ígérték akkora lesz a gf-ben az arcade és az rb közt a különbség mint a repülősben az arcade és a sim között
  • Brenor
    Azt is nézd hogy AF-ben sokkal nagyobb az AB RB közti különbség mint GF-ben. Legalábbis én egeres irányítással izzadok RB-n repülni, tankkal meg nem sok különbséget tapasztaltam a kettő között, bár ez lehet még változni fog
  • sulouos
    És akkor azt sajnálná ott hagyni, vagy ezért átjönne?
    Nekem is van a WoT-ban 18000 csatám, de a játékosállomány tette be a kaput.
    A GF-nek (mint a repülős részének is) az lesz az igazi előnye, hogy lesz hova menekülni a siemkák zöme elől. A maradékkal meg talán már elbírunk. Bár mióta a repülős RB-ben is feltűntek a fűnyíró, AA-kergető Messerek, azóta továbbálltam SB-re, ahol már én vagyok a noob, tehát nem fáj miatta a fejem :D
  • SzocsA
    Főleg úgy, hogy java részüknek már ki van húzva az összes ág!
  • ximix #5268
    Ez mennyire hiteles nem tom, de a Wiki már régi szerintem
    http://wot-news.com/stat/server_old/eu/norm/en
  • TomDantes
    Értelek, de légy belátással, ezt marha nehéz jóra belőni. És...hát ez van minden játékfejlesztőnek magafelé hajlik a keze.
  • Nazarov77
    Itt van a wot szervereinek a statisztikái, hogy napi szinten hányan vannak online átlagosan.
  • Brenor
    Az ötlet jó csak egyik fejlesztő se lépné meg. Nekünk jó lenne mert a selejt kipotyogna vagy megtanulna játszani, de pont a kipotyogás miatt nem lépnék meg mert kevesebb player kevesebb pénz, és persze a profit az első.

twi452: Nem az életkoron múlik. Én csak 25 vagyok de szerintem egy nekifutásra végignyomnám. Még ha nem is lenne kötelező.
    Többre értékelném ha lenne egy értelmes 4 órás tutorial mit hogy kell/érdemes mint belecsöppenni 0 tudással és 2 hónap alatt megtanulni ugyanazt miközben folyamatosan elpi***nak a vérprofik
  • Stuko
    Nincs az 5 millió se, szerintem kb 3 millió, de ezt egyszer már leírtam.

Azok 60-70%-a átlag alatti, a maradék ér vmit, és nem fog mind átjönni, bármennyire is szeretnéd...
  • twi452
    Azok a játékosok már 40 év körüliek akik ezt végig is csinálnák :)
  • ximix #5262
    Az elgondolás nem rossz, de a ifjú titánokat semmi nem fogja visszatartani egy free to play játéknál már csak kíváncsiságból átjönnek, egy videó az RB-ről nem riasztja el őket. A szidalmak leperegnek róluk, előbb utóbb megtalálják az OP járgányukat, mert náluk a játékbeli tudás hiányát egy sokkal nagyobb erő hivatott pótolni a kitartás ha über lassan is, de elérik céljukat és akkor banzai.

Ezért írtam anno a WoT-nál egy színvonalas pl 4 órás toturial után játszhatnának a kezdők amiben álcázástól a beforgatásig, felderítésen keresztül a legtöbb szitut eljátszhatnák és ha minden részt sikeresen teljesít csak akkor játszhatna a többi játékossal.
  • bgabor
    Pedig teljesen igaza van, magad is rájössz ha elkezdesz gondolkodni. 5 millió WoT játékossal számolva (ennyien vannak valójában kb, a többi csak propaganda) már csak ha a nagyedét elszipkázza a GF már az is több mint egymillió játékos.

Én a növényinvázió miatt sem aggódnék különösebben a kollégák helyében, mert a WT:GF-ben látott sokkal élethűbb, valóságos játékmenet, pláne a Realistic Battle játékmód éppenhogy az igényesebb játékosokat fogja átvonzani a WoT-ból. Míg a WoTos ultrapörgős, irreális, életerőcsík alapú FPS szerű lövölde inkább a tizenéves noobok és simekák érdeklődési területe, akik majd továbbra is megmaradnak a World of Tanksnál.

Szóval a WoT játékosok szellemi krémjét megkapja majd a War Thunder, a WoTnál pedig megmaradnak azok akiknek a társaságára amúgy sem vágyunk.
  • Brenor
    Minden gépnek megvan az ellenszere. T1-en én is Buffalo-val szoktam menni és hullanak az oroszok mint a legyek. A Chaika se nagy ellenfél csak fordulózni nem szabad vele, mint ahogy a többi kétfedelessel sem többnyire. I-16, Lagg-ok, Mig meg édesmindegy hova forgolódik, ha a flaps combatra van rakva úgyse tud mögém kerülni
  • Susarc
    persze,mert egy garázsban is megfordul és a léngvágó hosszában szétszakít :D
  • Coral Springs
    A MiG-3 pont jó helyen van, én szívesebben megyek a Buffalo -val ellenük mint a Chaika -k ellen. Utóbbi kisebb szintű, de mégis nagyobb fejfájást tud okozni. De az Ishak se egy kellemes ellenfél.
  • Coral Springs
    Összesen két ember van itt aki tudna jelenteni / ban-olni, ők meg úgyse fognak.
  • Thoryne
    Ott pont, hogy... nem OP, de előnyben vannak a ruszkik egy-két géppel, aminek kisebb a battle ratingje mint kéne (MiG-3 pl.). BR 3 felett már a többi nemzet "kifejleszti" a sajátosságait, orosz meg mindenben jó de semmiben sem kiemelkedő marad, vagyis olyan semmilyen.

GF-re visszatérve: muszáj lesz balanszolniuk, ha azt akarják, hogy játszanak is fele, főleg hogy csak 2 nemzet lesz egyelőre fejleszthető. Nem sokat érnének el vele, ha a 10 ruszki tankra jutna 1 német...