20
 • ugh
  #20
  Csak azt elfelejtet, hogy pl irannak sem mer az usa nekimenni mert kina onnan vasarol olajat es foldgazt(be vannak szarva tole mint allat).
  Tart az usa kinatol mert:
  1 kina huzta ki a szarbol allampapir vasarlassal az usat 2008 utan.
  2 minden fost ott gyartanak es ha kekeckednek akkor kinaban szepen allamositjak a nyugati gyarakat az odavitt technologiaval egyutt.
  Kina technologiailag fejlett max nagyobbka a szakadekok a tarsadalmi retetgek kozt es masok az aranyok, de cirka 1 milliard 200 millio emberrol beszelunk.
  Kulturalisan es erkolcsileg az usa a legutolso helyen all kb.
 • ugh
  #19
  Szerintem csak gondolkoznek, hogy mit ehettem elozo este ami iylen szarul nez ki ..
 • duke
  #18
  Amit az egyesult allamok csinal, a vilagban, az mostmar nem csak az O hibajuk, hanem a vilag tobbi reszenek balfaszsaga is. Ez az ujabb ugy, szerintem mar kimeriti a tamadas fogalmat, erre mar katonailag reagalni kene Europanak, Kinanak, Oroszorszagnak, barkinek. Megis meddig akarjak turni az amit Amerikaiak csinalnak ?? A gyanusitottak titkos bortonokben valo kinzasat. A dron tamadasokat, hogy barkit barmikor, barhol megolhetnek. Most meg a vilag totalis megfigyelese, lehallgatasa. Nem kell kirobbantani a harmadik vilaghaborut, de peldaul figyelmeztetesul elkene sulyeszteni par nemkozi vizeken tartozkodo Amerikai hadihajot, tengeralattjarot, vagy leloni par repulot, illetve kemmuholdat. Megis meddig turi a vilag az Amerikai terrort, csak azert mert ott ugymond "demokracia" van?
  Mikor fognak reagalni, amikor majd atombombakat fognak dobalni a "terorrista" orszagokra ? Vagy majd azt is megmagyarazak, hogy Amerika csak a "demokraciat" vedi ?
 • mr9
  #17
  Sírva szaladnál, ha felbukkanna ott valami mikor fekteted a kábelt
 • zola2000
  #16
  Ebben igazad is van, de ilyen alapon amerika is xar ha svájchoz, dubaihoz vagy japánhoz mérjük.

  Az állítás az volt hogy a kínai gazdaság hamarosan túl nő amerikán, ami igaz.
 • Molnibalage
  #15
  Nem, mert egy ötször akkora országtól nem nagy kunszt akkor gazdaságot felépíteni, mint egy ötödakkorának. Ez kb. olyan, mintha egy 250 kilós birkózó ellen egy 50 kilósat állítanál ki. Nem az aboszlút számok számítanak.

  Vagy szeritned, ha egy egyedülálló egymber éli havi 250k-ból vagy egy hatfős család, akkor helyzetük azonos...? Frászt...
 • zola2000
  #14
  Mivel kína kb ötször akkora ország mint usa, ezért ha a kínai egy főre jutó gdp ötöde lesz az usainak, akkor lesznek egy szinten gazdaságilag.
 • Molnibalage
  #13
  Nem, nem jelenti. A sokszorosan magasabb jenki egy főre eső mutatók úgy jönnek ki, hogy abban is benne van a társadalom alja is. Tehát, ha majd a kínai egy főre eső fajlagos mutatók ott leszek, akkor lehet azt mondani hogy utoléréte és mindezt úgy, hogy Kína egyes részei nem egy pöcegödör és veszély hulladék tárolóra emlékeztetnek. Na, ez még fényévekre van. A jenki egy főre eső GDP cirka 8-szorosa a kínaianak. Szóval ha a jenki évi 1%-ot nőne és Kína meg 7-8%, akkor számold ki, hogy mikorra érné utol az USA-t... Olyan 30 év. A bibi az, hogy a 7-8%-os folyamatos további kínai növekedés álom és a jenki 1%-os növekedés 30 évre szintén elég rossz, alsó becslés. Ha a jenkit 1,5%-ra teszed és a kínait meg 6,5-re, akkor 45 év jön ki...

  (Még a magya egy főre eső GDP is kétszer nagyobb, mint a kínai...)
 • zola2000
  #12
  Gombabácsi: és aki egyiket sem látta, mert inkább max animéket-dorama sorozatokat-keleti filmeket néz?

  pl ilyenekre gondolok: www.boxofficemojo.com/intl/japan/yearly/?yr=2012&p=.htm
 • zola2000
  #11
  Kína 1500 millió emberével kb akkora lehet, mint a teljes európai kontinens. Teljesen nyilvánvaló hogy vannak területi különbségek. ha majd az átlagos fejlettség eléri a magyar szintet, ami azt jelenti, hogy százmilliók számára lesz nyugati szint, a többi 1000 millió számára magyar szint, akkor az azt jelenti, hogy bőven lekörözték usát.

  Hova tovább ha a teljes délkelet ázsiai térséget nézzük, lassan már most világvezető gazdaságilag.
 • Molnibalage
  #10
  Kína átlagos fejlettsége a magyar szintet sem éri el, tehát az, hogy az USA-t 30 év alatt utoléri egy röhejes álom. És már ezért a fejlődésért is szétbaszták az ország elég szép nagy részét a környezetszennyezéssel...
 • csimmasz
  #9
  Ha minden jol megy meg egy 30 evem van hatra, enyi ido alatt biztos kitart bar ha ez a krizis tovabb melyul akkor nem csak amerika hanem az egesz vilag ujra rendezodik ennek mar vannak jelei, ez alol senki sem kivetel meg Kina sem.
  Lassan az EU nak is vege, az Eurorol is egyre tobben tartjak, hogy gatolja a kilabalast a krizisbol.
  A nemeteknek elege van abbol, hogy mindenki adosagat fizesse, az Olaszok rettenetes helyzetben vannak, meg rendes kormanyt sem sikerult osszehozniuk.
  A spanyolok is szenvednek a Franciaknal is nehez.
  Amit en az uzleti ugyeinkbol latok az USA meg mindig kevesbe roggyant meg mint az EU.
  Szoval Meg van nemi mozgastere, a 30 ev realis lehet addigra Kina siman behozhatja alemaradasat az usaval szembe, onnan viszont nem tudni mi lesz.
  A bunozes, meg a sok zsirdiszno miatt szepen megy a levesbe.
  A 150 kilos atlag Amerikai mi a szart tud csinalni, mar most is minden fizikai munkat Mexikoiak csinalnak, vagy mas bevandorlok, nehany sorozat eleg groteszk, ahogy a tobb szaz kilos emberek 50 metert nem tudnak setalni.
  Kivancsi leszek ha az elhizas tovabb folytatodik milyen hatassal lesz a gazdasagra.
 • richard45
  #8
  A Nyugat alkonya, minden birodalom előbb utóbb a saját mocskába, korruptságába fullad bele, csak kár, hogy a drágalátos unió által mi is száguldunk velük együtt a feneketlen verem mélyére. Egyébként volt aki meglepődött ezen az NSA botrányon? Én akkor lepődtem volna meg igazán, ha az derül ki, hogy az NSA igazából csak egy bélyeggyűjtő klub.
 • gombabácsi
  #7
  az usa csak ugyanazt csinálja mint a netes közösség: mindenkit akinek más véleménye van, megbélyegez, kiközösít, megbüntet :D

  ha leírod egy fórumban hogy szar film a batman, egyből trollnak kiáltanak ki, hiszen "mindenki tudja hogy a batman jó film" :D

  szerencsére ott még nem tartunk hogy a transzformersz kritizálókra sütnék rá hogy troll, de ennek is eljön az ideje :D

  és most jöjjön az animációs filmem a világ legnagyobb trolljáról:
  http://www.youtube.com/watch?v=moaxF7NxzKg
 • zola2000
  #6
  Attól függ, hogy melyik státuszát. Mint az egyetlen szuperhatalom, és egypólusú világ, lassan már most nem igaz, mint a világ vezető gazdasága, 20-30 év alatt megelőzi kína ha így növekszik, miközben az usa így stagnál, mint abszolút kulturális központ, na ez nehéz ügy ... egyelőre.
 • Amergin
  #5
  "az USA meg az en eleemben tartani fogja statuszat ehhez nem fer ketseg"

  Akkor olyan 70 körül lehetsz...nem is gondoltam volna, hogy ilyen öreg vagy!
 • ugh
  #4
  Nem lennek a buvarok helyeben akik napi 8 oraban 3 muszakban nezik.
  Egyszer feljohetne az egyik a budibol, hogy mefigyelje azt a kabelt amit en fektetek.
 • csimmasz
  #3
  Minden nagyhatalo, birodalom egy ido utan hanyatlani kezd, az USA meg az en eleemben tartani fogja statuszat ehhez nem fer ketseg de en nem vagyok biztos benne, hogy 50 ev mulva is olyan befolyasa lesz mint most.
  Akit meg nem tett ellensegge azokat szisztematikusan ki idegeli, majd Kina es a kozelkelet megerosodeseval lehet uj szovetsegek alakulnak regiek gyengulnak.

  Lehet a laikus kepzeli ezeket bennem de szerintem az usa mar tul van a csucson, innen ljtmenet lesz.
 • nextman
  #2
  We're all livin in America...
 • Amergin
  #1
  A zusának remélhetőleg hamarosan sikerül kiszűrnie a véleményterroristákat, rejtőzködjenek bárhol is a bolygó felszínén és egy megelőző csapásos dróntámadással célzott likvidálásban fogja részesíti őket, hiszen neki ehhez joga van!
  Ami pedig a szánalmas kis adataitokat illeti kis birkák, nyugodjatok meg: a zusánál azok jó kezekben vannak és nem fogja azokat rossz célorka használni.
  A tenoristák ellen csak a zusa tud megvédeni titeket és egyszer még majd hálás köszönetet fogtok rebegni azért, hogy jogszerűen ellopta az adataitokat, hiszen a tenoristák kiszűrése csak így biztosítható.