31
  • tmisi
    #31
    Most én mit szóljak, 10 megás csomag, azon jön a net, meg a két TV. Igaz annyit nem fog vissza TV, mint számítottam rá (INVITEL). De ha nem megy beltéri sem, lazán megvan az 1.2MB/s torrenten. :D
  • Yodafon
    #30
    Fogadni mernék, hogy neked minimum egy éjsötét BMW-d van, valamint egy sportmoci is figyel a garázsban a medence előtt.
  • Szefmester
    #29
    Én is átmentem a júpíszí féle 80/25-ről az invi 50/25-ére mert ez még mindig stabilabb mitn a UPC valaha is lesz. A röhely az hogy a UPC megvette a Rubicomot (minden felszerelésével) itt a városban, akiknél ugyanezen eszközökön soha semmi gond nem volt. Egy év alatt ha összesen volt 24 óra kimaradás már sokat mondtam, a UPC meg lazán összehozott 168 órányit az első két hónapban. Nem azért fizetek nekik hogy akkor legyen netem amikor ők akarják, hanem egész hónapban!

    A reklámjaiktól meg feláll a szőr a hátamon! Mindenkivel megpróbálják elhitetni hogy a sávszélességtől lesz gyorsabb a neted, a sok mókusvakított paraszt meg megy lelkesen és veri a nyálát a szélessávra, és csak pislog amikor a szomszéd Vér István stabil és kicsit lassabb nettel nézelődik amikor akar.
  • sanyicks
    #28
    "vagy ha úgy nyílnak meg a weboldalak, mintha helyi hddről menne a net."

    Arra pont nem jó, látható hogy 5 mbit fölött semmi különbség nincs a weboldalak beöltési sebessége között, mert az idő a kapcsolatok létrehozásával, és a rendereléssel megy el, nem a letöltéssel... na meg általában maguk a webszerverek nem bírják a tempót.

    Én egyébként egy fillért sem fizetnék a mostani 30 megás letöltésemnél többért... max a feltöltésért.
  • zola2000
    #27
    Egyébként amit én írtam (blu ray esetleg 4k videók) mellett még arra is jó lehet a 100 megabites sávszél, hogy pl az ember megvesz egy játékot a steamről, és 5 perc alatt már játszhat is vele, vagy ha úgy nyílnak meg a weboldalak, mintha helyi hddről menne a net.

    De azért te is megérthetnéd, hogy több embernek kellene olcsón 5 megabit, mert az az emberek 90 százalékának tényleg elég, mint 100 mega feletti drágán, főleg a mai helyzetben, persze hogy azt reklámozzák.
  • Sir Quno Jedi
    #26
    Nalátod. Ha ezzel kezded, mindjárt más.
  • Molnibalage
    #25
    Nekem spec. még választási lehetőségem sem volt. Invitel vagy mikrós net. 2007-ig mikrós volt, de tele lett a faszom velük. Volt, hogy 2 hónapig nem volt upload sávszél, fórum kommentek és email az még elment, de 100 kb feltöltése után megállt a feltöltés.
  • Sir Quno Jedi
    #24
    Nem mérce. Ha neked nem kell, vegyél adsl-t, vagy használj voice modemet és bódogság. Én má hagy vegyek olyat, ami nekem kell. Ha nem lenne rá igény amúgy, akkor nem adnának a szolgáltatók egyre brutálisabb sávszéleket, hiába is verném a nyálam. :D
  • Molnibalage
    #23
    Egyébként meg nem azt mondtam, hogy neked nem kell és ezért ne csináljuk meg. De szerinted a te különleges sávszél igényed a mérce...? Ez kb. akkor a baromság, hogy kijelentem, hogy én szeretem a repszimet, akkor mindenki szereti és van rá igénye..
  • Molnibalage
    #22
    Az ilyen hozzállású emberek miatt nem halad a világ, akik nekiállnak ilyesmit kérdezgetni, mert elképzelni sem tudják mire kellhet ekkora sávszél.

    Az ilyen dumától megyek a falnak...
  • AgentKis
    #21
    Szerintem ennél is a "mire/hányan használják?" kérdés lenne a döntő. A legtöbben viszont azt hiszik, hogy a 10 megás net a 2x jobb az 5 megásnál, így "akció" ha csak másfélszer annyiba kerül. El kellene olvasni az apróbetűs részt is, mert a garantált minimum sávszélesség nemegyszer tökugyanaz, a névleges sebesség 90%-át meg talán a speedtest.net szerverei felé éri el...
    Kit hogy lehet átvágni, a világ már csak erről szól.

    Mi szerencsés helyen lakunk, 2 szolgáltató is szolgáltat nálunk (kábelTV és vezetékes telefon). Sokan azonban csak 1 szolgáltató vackai közül válogathatnak. Hát nem irigylem őket...
  • Sir Quno Jedi
    #20
    Nem tök mind1 az neked. Az ilyen hozzállású emberek miatt nem halad a világ, akik nekiállnak ilyesmit kérdezgetni, mert elképzelni sem tudják mire kellhet ekkora sávszél. Képzeld a kommunikációs osztályunk vezetője szerint anno már a 384kb/s is mindenre elég és lehetetlen, hogy annál nagyobb sávszélesség kelljen BÁRKINEK IS. Szomorú, hogy ilyenekkel van teli a net is... Tudod mit, autópályán is elég a 30km/h, menjünk úgy, az is elég és még BIZTONSÁGOS IS, faxnak rohanni.
  • Sir Quno Jedi
    #19
    Baromság, mert nem nálunk. Tudod kábel.
  • WhiteStar
    #18
    én annak örülnék ha nem 800ms lenne a ping NA és JP egyes szerverein
  • zola2000
    #17
    A #13ra ment
  • zola2000
    #16
    Egyszer letöltöttem a blu rayes videót (K-ON koncert a yokohama arénában) volt vagy 20 giga 2 óra (tudom még mindig nem 50, de majd a 4k felbontáshoz annyi fog kelleni), na ha így töltesz le valamit látni fogod milyen az igazi minőség ... persze ha jó tvd van.
  • duke
    #15
    Szerintem is ma mar, nem a felhasznalok savszelesegevel van gond (aze van ahol az is keves), hanem a szerverek nem birjak a terhelest. Van 20 megabitem, a legritkabb esetben jonnek az adatok 20 megaval. Es nem a szolgaltatoval van gond, mert a video letoltes, dc, ftp gond nelkul jonnek 20 megaval.
    Ahogy latom, a veboldalak betolteset legtobbszor a reklamok betoltodese lassija, arra varnak az oldalak 5-10 masodperceket.
  • NovaTerra
    #14
    Baromság. Thome-nál van 120mbites csomag is.
  • Molnibalage
    #13
    BR filmet hol lehet legálisan leszedni? Egyébként az egész BR filmet nem étem. 1920x1080-as felbontású filmek mp4 meg mkv formátumban legfeljebb 8 GB-os méretben vannak. Ha rám valaki BR formátumban akarna valamit rásózni, elhajtanám. Mi lenne, ha nem ilyen kapcsolt áru formában akarnák a filmeket vagy más is eladni? Nekem elég ez kódolt (?) minőség, ne fárasszanak BR lejátszóval vagy minden mással...
  • zola2000
    #12
    Na hallod, egy blu ray film 50 giga, és lehet hogy szeretné ha gyorsan lejönne, mást nem tudok elképzelni ... hovatovább lehet hogy már létezik valahol a világon 4k felbontású tv szolgáltató rendes blu ray minőségben

    Bár akkor meg azzal lesz a gond, hogy a szolgáltató letilt mert "elérte az extrém felhasználói mennyiséget" az elvileg korlátlan csomagban, aztán mehetünk reklamálni hogy napi egy film (mondjuk 50 giga x 30 nap = 1500 giga ) mitől extrém, és a csomag akkor mitől is korlátlan.
  • narumon
    #11
    Nálam Thome 25/5 - van ennél nagyobb csomaguk de nekem arra már nincs szükségem. Ezzel tökéletesen elvagyok nem fizetnék többet nagyobb csomagért...
  • Molnibalage
    #10
    Mire nem elég neked a 80 Mbit...? Mit töltögetsz le annyit?
  • Molnibalage
    #9
    Már néhány Mbit sávszéllel is lehetne videót nézni, csak éppen nem a te letöltési sávszéled a szűk keresztmetszet hanem az, hogy a kiszolgálótól hogyan jön az adat. Youtube videót én már gyak. alig nézek böngészőn, mert kibaszott lassan tölt, baszik átállni HD-ra, stb. Simán leszedem downlaoderrel, kb, 4-8-szor gyorsabban lejön, mint streamelve...

    A csomagok nagy részénél a hatalams asszimetria a gond. 10 Mbit DL és letöltés meg sokszor jó, ha 1 Mbit. Persze az áltaguser nem tölt fel több szám MB adatot nap mint nap, de nálam előforul.
  • mad mind
    #8
    Ha csak egy gép lóg rajta, akkor elég, de nálunk 4 gépre leosztva már bőven kevés, pont az alacsony feltöltés miatt.
  • galocza
    #7
    ok, úgy látom, kisebbségben vagyok azzal a hozzáállással, hogy az elég az elég (és nem kakilom a pénzt 8).
  • Sir Quno Jedi
    #6
    Nekem csak 80mbitem van, de fizetnék még többet még többért szó nélkül. De a faxok mindenféle húdetakarékos csodacsomagot ajánlgatnak, én meg mondom, hogy csóóókolom, gyorsabb kéne vaze, az nincse?!? Há nincs nekik a nyomorultaknak... tréhóm... Mondjuk előtte az exxternet is ezzel baszogatott. Nem értik a nyomorultak, hogy leszarom az árát, sávszélességet adjanak, ne spórolgassanak.
  • NovaTerra
    #5
    Feltöltési sebesség a szűk keresztmetszet szerintem. Elég sok helyen nem is lehet előfizetni olyan csomagra, ami biztosítanak 4-5Mbitet.
  • Szefmester
    #4
    Én simán fizetnék kicsit többet a gyorsabb netért.. de hiába növeltem meg a sávszélességet a tengerimalac nem jött le gyorsabban... :D Aztán meg úgy voltam hogy minek a sávszélesség ha néha napokig nincs mert a mocsok tengerimalac elrágja a központban a kábelt... azon a rendszeren ahol az elődje hibátlan netet produkált évekig... retkes UPC meg a hazug reklámai... A mostani is kb olyan mintha ők tojták volna a világra a wifi-t.
  • FoodLFG
    #3
    igaz. :D
  • galocza
    #2
    én pont ma voltam megkötni az új szerződésemet és megszüntetni a régit. 5mbit adslt cseréltem... mire? 5mbit kábelre. olcsóbb, jobb a feltöltés (és ezzel a ping) és ennyi.
    ha nem rágtam volna be a régi szolgáltatóra (fél-egyévente kellett hozzájuk menni veszekedni), ezt se léptem volna meg.
    kell nekem ennél jobb sávszél? és akkor hova rakom az anyagot?
  • lamer the true
    #1
    Na igen a gyorsabb internet.

    Persze az elektromos jel elég gyors így is, nem tudom hová lehet ezt még fokozni?

    Gondolom akkor most arra gondoltak, hogy mindenkinek közvetlenül a gépébe üvegszálat vezetnének, amikben optikás hálókártyák lennének, vagy nem?

    Lehet hogy itt sávszélességről van szó?

    Bocs de most ilyen kedvem van :)